Deuren van massief grenen: kenmerken naar keuze

 Deuren van massief grenen: kenmerken naar keuze

Moderne consumenten worden geconfronteerd met een enorme selectie van verschillende deuren. Je kunt voor elke smaak en elk budget een degelijke kopie krijgen. Een belangrijke rol wordt gespeeld door het materiaal waaruit de stof is gemaakt. Er zijn veel opties: van goedkoop plastic of gipsplaat tot duurzaam metaal of natuurlijk hout. Vandaag zullen we het hebben over aantrekkelijke en milieuvriendelijke modellen van massief grenen.

Voors en tegens

Pijnboom is een veel voorkomende houtsoort, omdat het bijzonder goed groeit in Rusland. Dergelijk natuurlijk materiaal wordt tegenwoordig veel gebruikt, niet alleen bij de productie van meubels, maar ook bij engineering.

Voordelen van het materiaal:

 • Het is vermeldenswaard de uitstekende structuur van het dennenmassief. Het is eentonig en sterk genoeg. Dit materiaal is niet bang voor ongunstige omgevingsomstandigheden, omdat het gemakkelijk dergelijke effecten weerstaat. Bovendien zijn bij het drogen van dennenhout minder dan andere houtsoorten onderhevig aan vervorming en kromtrekken.
 • Een ander belangrijk voordeel van deuren gemaakt van grenen, is hun milieuvriendelijkheid. In onze tijd kan niet elk materiaal bogen op een dergelijke eigenschap, daarom zijn producten van natuurlijk hout zo veel gevraagd en relevant voor moderne kopers.
 • Zelfs bij hoge temperaturen stoten grenen deuren geen gevaarlijke en schadelijke stoffen uit, zoals goedkope doeken van spaanplaat. Ook veroorzaken natuurlijke opties geen allergische reacties.

Dankzij dergelijke veilige functies kunt u grenen deuren veilig installeren, niet alleen bij volwassenen maar ook in kinderkamers, zonder angst voor de gezondheid van jonge gebruikers.

 • Veel consumenten kiezen voor modellen van massief grenen, omdat ze duurzaam en betrouwbaar zijn. Een hoogwaardige deur van een dergelijk natuurlijk materiaal zal de eigenaars tientallen jaren van dienst zijn en zal geen problemen veroorzaken.Als het uiterlijk van het canvas in de loop van de tijd enigszins is verslechterd, kan dit probleem eenvoudig worden opgelost door middel van restauratie.
 • Ook is het noodzakelijk te vermelden dat stoffen uit massief grenen uitstekende warmte-, water- en geluiddichte kwaliteiten hebben die niet veel modellen kunnen bogen. Natuurlijk hebben alleen hoogwaardige deuren, vervaardigd in overeenstemming met alle internationale kwaliteitsnormen, dergelijke eigenschappen.
 • Een ander belangrijk voordeel van grenen deuren is hun aantrekkelijke uiterlijk. Gelijkaardige ontwerpen zien er harmonieus uit in veel interieurs, verfrissen ze en maken ze comfortabeler.
 • Deuren van massief grenen vullen organisch veel interieurs aan. Het belangrijkste is om de juiste schaduwproducten te kiezen. Bovendien is dit natuurlijke materiaal gemakkelijk te verwerken, dus vandaag op de markt vindt u prachtige houtsnijwerk versierd met houtsnijwerk.
 • Ondanks een dergelijke grote lijst van voordelen, zijn grenen deuren niet duur. Een redelijk redelijke prijs voor dergelijke producten is te wijten aan het feit dat grenen zelf geen zeldzame grondstof is en niet van toepassing is op waardevolle houtsoorten.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan massieve grenen deuren:

 • Onder invloed van temperatuurveranderingen en een hoge luchtvochtigheid kunnen dergelijke doeken een aantrekkelijk uiterlijk verliezen. Bovendien kunnen grenen deuren in dergelijke omstandigheden opzwellen en barsten. Deze gebreken kunnen echter worden voorkomen als er gelijmd hout wordt gebruikt, niet massief hout, in de productiefase van het product.
 • Veel kopers toeschrijven aan de minnen het feit dat de deur van natuurlijke dennen regelmatig moet worden onderhouden. De eerste jaren zullen voldoende zijn om de doek af te vegen met een zachte, vochtige doek, maar na een lange tijd moet u mogelijk teruggaan naar de restauratie van het model. Als elk jaar de deuren beschildert en vernis, dan kan een dergelijke aanzienlijke gelaagdheid ze eenvoudigweg bederven.
 • Als je doeken van massief grenen koopt, moet je er rekening mee houden dat ze, net als de meeste modellen van natuurlijk hout, een zorgvuldige houding nodig hebben. Sporen van mechanische beschadiging blijven gemakkelijk op het oppervlak van dergelijke producten en het kan te moeilijk en zelfs onmogelijk zijn om er vanaf te komen.

types

Er zijn tegenwoordig veel soorten pijnbomen op de markt.deuren. Volgens hun functionele kenmerken en transformatiemethode zijn deze modellen verdeeld in:

 • Swing. Zulke opties zijn de meest voorkomende. Ze kunnen alleen in één of twee richtingen worden geopend. Zwaaiende bladen zijn niet alleen binnen, maar ook uitwendig. Ook kan de vleugel doof zijn of worden aangevuld met een glazen inzetstuk (transparant of mat). Bijzonder interessant en elegant zijn de exemplaren versierd met houtsnijwerk.

Het wordt aanbevolen om op dergelijke opties van toepassing te zijn als er voldoende vrije ruimte in uw woning is, omdat op het moment van openen / sluiten het draaibed vrij veel ruimte in beslag neemt.

 • Sliding. Doeken in dergelijke moderne constructies kunnen in beide richtingen worden geopend. Om deze reden worden schuifsystemen vaak gebruikt in kantoorgebouwen of grote winkelcentra. De meeste ontwerpers raden aan het interieur van een huis te decoreren met glazen schuifpanelen.
 • Vouwen. Constructies van dit type zijn ideaal voor het opslaan van bescheiden ruimte in huis.Ze kunnen niet alleen in een ruime, maar ook in een smalle deuropening worden geïnstalleerd. De principes van het openen / sluiten van deze opties zijn gebaseerd op het vermogen om te vouwen en te ontvouwen met behulp van twee of meer functionele details.

Ook kunnen prachtige grenen deuren worden gedeeld door de volgende kenmerken:

 • Als we uitgaan van het aantal kleppen, kunnen alle modellen worden onderverdeeld in één verdieping, dubbele en halve helft. Het aantal schilderijen hangt rechtstreeks af van de afmetingen van de deuropening.
 • Zoals alle andere kunnen grenen deuren worden onderverdeeld in modellen voor residentiële en openbare ruimtes. Er zijn ook speciale producten met extra functies. Sommige hebben bijvoorbeeld brandbestendigheid, terwijl andere betrouwbaar worden beschermd tegen kogels en stakingen.
 • Ook op de moderne markt zijn er houten doeken met verschillende mate van vochtbestendigheid. Er zijn opties voor verhoogde en normale waterbestendigheid.
 • Grenen deuren verschillen van elkaar en in kleurenschema. Het kan mooi zwart, geel, rood, bruin, wit en andere aantrekkelijke kleuren zijn.Ook op de markt wordt niet de laatste plaats ingenomen door ongeverfde exemplaren, wat de natuurlijke schaduw en het natuurlijke patroon van het dennenmassief aantoont.
 • Ook zijn deuren gemaakt van natuurlijke grenen doof en geglazuurd. Varianten, aangevuld met matglazen of helder glazen inzetstukken, zijn ideaal om meer licht de kamer in te laten. Met een dergelijke eenvoudige techniek kunt u het effect creëren van een ruimere en grotere kamer. Dovendoeken zijn geschikt om een ​​kamer te isoleren.

Dergelijke hoogwaardige en milieuvriendelijke houten constructies zijn ook onderverdeeld in paneel en paneelplaat:

 • panelen modellen zijn een decoratief paneel met een mooi frame.
 • panelboard opties bestaan ​​uit een frame aan beide zijden bekleed met hout.

Onlangs is geborsteld canvas erg populair geworden. Ontwerpers raden echter aan dergelijke opties alleen te kopen voor interieurs die zijn ontworpen in een klassieke stijl.

afmeting

Momenteel is het mogelijk om een ​​deur van een geschikte maat op te halen voor een huis van elke grootte. De grootste hoogte van standaard interieurdeuren zijn 2010-2030 mm.De breedte van de doeken kan absoluut willekeurig zijn, afhankelijk van de breedte van de opening.

De standaard hoogte van de opening voor de toegangsdeur wordt ingesteld tussen 2070 en 2370 mm.

Wat de breedte betreft, moet het cijfer minstens 900-910 mm bedragen. Voor niet-standaard openingen wordt het aanbevolen om doeken te bestellen om te bestellen. Gelukkig bieden veel bedrijven tegenwoordig deze service aan.

kleur

Natuurlijk massief grenen kan worden geverfd in verschillende kleuren die organisch lijken in het interieur van bepaalde stilistische oriëntaties:

 • Klassiek zijn wit canvas. Ze hebben een rustig ontwerp. Zulke opties kunnen in verschillende settings worden geïnstalleerd, klassiek of ensemble in de stijl van hightech.
 • Originele verschijning heeft zwarte grenen deuren. Ze worden echter niet aanbevolen om te worden geïnstalleerd in donkere en sombere ensembles, anders wordt het beeld van de kamer te somber.
 • Veel consumenten geven tegenwoordig de voorkeur aan edele tinten van eiken of wengé. Met behulp van dergelijke opties van goede kwaliteit kunt u de heldere individualiteit van het huis benadrukken.
 • Ook in het interieur kunt u eenvoudige, ongeverfde modellen gebruiken.Producten van natuurlijke Altai-dennen geven het interieur bijvoorbeeld warmte en comfort dankzij de natuurlijke textuur en natuurlijke print.

Materialen - wat is beter: van els of grenen?

Veel kopers, die kiezen voor een kwaliteitsvolle en mooie deur, staan ​​voor een moeilijke keuze tussen dennen en elzen:

 • Wat betreft de vaste els, het heeft een dichte en elastische structuur. Ook Els heeft een uitstekende geluids- en warmte-isolatie. Dergelijke constructies kunnen zonder angst worden geïnstalleerd, zelfs in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien is de els gemakkelijk te verwerken, hij kan gemakkelijk worden versierd. Echter, na verloop van tijd verliezen deze deuren hun aantrekkelijkheid en moeten ze worden gerestaureerd.
 • Pine heeft ondanks het hele scala aan positieve eigenschappen het vermogen om vocht te absorberen, dus het kan niet worden gebruikt in kamers met een hoge luchtvochtigheid. Deze eigenschap is het belangrijkste verschil tussen den en els, die dergelijke problemen niet onder ogen zien.

ontwerp

Mooie en hoogwaardige deuren gemaakt van massief grenen kijken harmonieus in het interieur van verschillende stijlen.

Beschouw in detail de karakteristieke kenmerken van producten die verband houden met de ene of de andere richting:

 • Canvas gemaakt in klassieke stijl, zijn een elegante beknoptheid, strengheid van vormen en de juiste berekening van verhoudingen. Het belangrijkste doel van dergelijke modellen is om de goede smaak en nobelheid van de eigenaars van het huis te benadrukken. Voor interieurs in de stijl van klassiekers, wordt aangeraden om producten te selecteren die een tint hebben die de natuurlijke oorsprong van het materiaal benadrukt.

Wat decoratieve toevoegingen betreft, kunnen dergelijke deuren worden versierd met glas in lood of gesneden elementen.

 • Dankzij de rustige en gezellige kleuren, is de Franse stijl tegenwoordig erg populair. Provence. Deze richting zorgt voor de aanwezigheid van natuurlijke en hoogwaardige materialen in het interieur, dus een grenen deur in een dergelijk ensemble ziet er erg organisch uit.

Het is het beste om doeken met pastelkleuren te kiezen. Ook in het Provençaalse ensemble zal een ruw model, ingericht als antiek, er goed uitzien.

 • Als het huis is ingericht in een informele, rustieke stijl country muziek, het deurblad voor hem moet zo eenvoudig mogelijk worden gekozen. Harmonisch in dergelijke ensembles zullen ongeverfde versies eruitzien met imitatie van een slecht behandeld oppervlak, bijvoorbeeld met sporen van verre knopen.Deze exemplaren zien er ongewoon uit, maar passen perfect in de dorpsinrichting.
 • Een andere populaire bestemming is Japanse stijl. Voor dergelijke meubels zijn elegante en niet-standaard ontwerpen, die niet veel ruimte innemen in de kamer, het meest geschikt. De schuifdeuren in de Japanse sleutel kunnen de beschikbare ruimte in afzonderlijke zones verdelen. Om de mooie stijl van het interieur te benadrukken, moet u luxueus canvas van donkerbruine, bordeauxrode of kersentint gebruiken.
 • In moderne stijl grenen deuren aangevuld met fineer of versierd met artistieke smeden zullen er harmonieus uitzien. Voor dergelijke ensembles zijn de best passende elegante opties, versierd met golvende en elegante details. Met behulp van dergelijke modellen kunt u de heldere individualiteit van het huis benadrukken.
 • In moderne stijl hightech deuren gemaakt van massief grenen zien er ook aantrekkelijk uit. Voor dergelijke ensembles is het wenselijk om doeken te kiezen met de eenvoudigste en meest beknopte vormen. Ze kunnen zowel ondoorzichtig als een glanzend oppervlak hebben. In de hightech-stijl is het interessant om te kijken naar modellen met glazen inzetstukken (frostedof transparant) of plastic onderdelen.
 • Strikte en rijke stijl Empire ontworpen om de luxe van het interieur te benadrukken. Voor zo'n uitgebreid ensemble zou je een houten sash-symmetrische vorm moeten kopen. Het is beter om een ​​model van massief grenen array te kiezen. In de stijl van het interieur van de Empire-stijl zullen er verbazingwekkende exemplaren verschijnen versierd met spiegels, vergulding en snijwerk. Veel ontwerpers raden het gebruik van deuren met bronzen details in dergelijke ensembles aan.

Hoe te kiezen?

Als u grenen deuren selecteert, moet u op de volgende nuances letten:

 • Hun oppervlak moet in perfecte staat zijn: geen knopen, splinters en andere defecten mogen er niet zijn. Onverwerkte modellen moeten niet worden gekocht, omdat u ze zelf moet voeden.
 • Kies je geen interroom, maar een entreemodel, dan is het beter om een ​​geïsoleerde versie te kopen zodat de kou van de straat niet in de woning binnendringt.
 • Neem contact op met erkende en bekende fabrikanten, om niet te struikelen over goederen van slechte kwaliteit gemaakt van niet-natuurlijk materiaal.
 • Vergeet de harmonie van het interieur niet. Om dit te doen, moet je schilderijen kopen die in kleur en stijl bij de situatie passen.

Opties in het interieur

Witte deuren gemaakt van massief grenen kunnen worden geïnstalleerd in de gang, waarvan de wanden zijn versierd met behang of gips met een bruine tint. Een aantrekkelijke en "warme" ruimte ziet er bijvoorbeeld uit als witte dennenbladen met glazen inzetstukken uitkomen tegen de muren van koffie gekleurde muren en de vloer, bekleed met een melkachtig laminaat.

Een laconieke witte deur, verstoken van decoratieve elementen en glazen inzetstukken, kijkt organisch in een kamer met muren van neutrale tinten. Het kan bijvoorbeeld een grijs behang en een crèmevloer zijn, afgezet met vloerplaat. Plaats een beige leren bank, een bruine houten kast op zo'n plek, en versier de muren met grote schilderijen met donkere en witte lijsten.

Elegante doeken in donkere chocolade kleuren zien er geweldig uit in een ruimte met sneeuwwitte muren en een vergelijkbare vloer met een glanzend oppervlak. Om dit contrast te verdunnen, moet je in de kamer verschillende elementen (bank, fauteuils of bank) in het zwart plaatsen. Ook is het onder dergelijke omstandigheden leuk om interieuronderdelen met metalen onderdelen te bekijken.

Een bruine grenen deur gemaakt van massief grenen kan worden geïnstalleerd in een kamer met een schaduw van koffiewanden met melk en een gelamineerde vloer die natuurlijk hout simuleert. Breng in deze setting hoge metalen vloerlampen met rechthoekige glazen tinten, een lederen beige bank met een gewatteerde rug en muurschilderingen met zwarte frames. Zo creëer je op een moderne manier een gezellig, maar contrasterend interieur.

Zie de volgende video voor informatie over het maken van eenvoudige binnendeuren uit massief hout.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer