Glazen deuren voor de veranda: de voor- en nadelen

Een ruime en lichte veranda of tuinhuisje is de droom van bijna alle huiseigenaren. Deze locatie geeft het object verfijning en chique. Dit deel van de kamer wordt gebruikt voor bijeenkomsten met familie en vrienden, eten en gewoon plezier maken, vooral in het warme seizoen. Terrassen zijn vaak te vinden op basis van zomerhuizen en landhuizen dan op het grondgebied van appartementen. Om een ​​hoog niveau van comfort te bereiken, moet u de locatie correct regelen. De volgende discussie richt zich op de ontwerpkenmerken, voor- en nadelen van keuze.

Kenmerken en verschillen van deuren gemaakt van glas

Deskundigen op het gebied van interieurontwerp merken op dat in het bovengenoemde deel van de ruimte solide deuren praktisch niet worden gebruikt. Dit element is niet geschikt voor een brede opening.Moderne posities zijn echter gemaakt van betrouwbare materialen die het interieur stijlvoler maken en op het terras blijven - comfortabel en aangenaam.

Als de locatie is beglaasd, dan zien alleen deze glazen deuren er uit. Bovendien moet u bij het kiezen van een product rekening houden met de textuur van het materiaal voor decoratie, met andere woorden, als de beglazing van transparant glas is gemaakt, moet het deurblad hetzelfde zijn.

Glazen deuren hebben verschillende voordelen, waardoor ze wijdverspreid zijn geworden. Het belangrijkste doel van het terras is het esthetische genot van het prachtige uitzicht. Om het uitzicht op de tuin niet te overlappen, kiest u transparante materialen voor decoratie.

Varianten van modellen

Alle in de handel verkrijgbare glasdoeken die zijn ontworpen voor het decoreren van veranda's of terrassen, worden in groepen verdeeld volgens de openingsmethode. Moet ze in meer detail beschouwen.

Swing opties

Dit is de meest voorkomende en populaire soort deur. Ondanks de traditie zijn dergelijke modellen niet de beste keuze wat betreft bruikbaarheid. Plooien nemen ruimte in beslag. Deze parameter is gecontra-indiceerd voor compacte kamers.Fabrikanten houden zich aan strikte limieten voor de breedte van de producten van het bovengenoemde type, omdat de lussen niet in staat zijn om meer te dragen dan een bepaalde norm.

Glijdende posities

Deze variëteit heeft een significant verschil met schommelingsmodellen - een speciaal structuurontwerp. De glaspanelen schuiven parallel aan elkaar en vergrendelen in een compactere positie. Het is vermeldenswaard dat deze optie "coupe" wordt genoemd vanwege het feit dat in de auto's van dit type deuren op dezelfde manier wordt geopend.

Deze optie is perfect voor kleine ruimtes en bespaart ruimte bij het openen.

Hoogwaardige schuifdeuren hebben een hoge levensduur, een stijlvolle uitstraling en zijn betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Opgemerkt moet worden dat de modellen van het schuiftype 2 keer de grootte van de schommel kunnen meten, vanwege het feit dat de panelen worden gehangen met lussen en op speciale sleden worden geplaatst.

Soorten glijdende modellen

Deuren uit de categorie "glijden" kunnen in dergelijke groepen worden verdeeld.

 • Hijsen en schuiven. Ze hebben ook de naam parallel aan de sliding.Om de deur te sluiten of te openen, moet je iets omhoog gaan en naar de zijkant gaan.
 • Hellend schuiven. Het werkingsprincipe is vergelijkbaar met het bovenstaande, maar de sjerp mag niet worden opgetild, maar in de structuur worden verplaatst.
 • Vouwen. Dergelijke deuren worden ook wel "accordeon" genoemd. Ze kloppen bij dit muziekinstrument. Deze optie bespaart ook kostbare ruimte. Het opvouwbare model is ideaal voor brede openingen.

materialen

Gebruik bij de productie van glazen deuren voor terrassen dergelijke materialen.

 • Gehard glas. Dit materiaal heeft een hoge sterkte dankzij de speciale verwerkingsmethode. Het is moeilijk om het te doorbreken, en als zo'n overlast is gebeurd, is het onmogelijk om je door splinters te laten verwonden.
 • Kleur of mat materiaal. Het wordt gebruikt om het product een speciale chic te geven. Het doek kan de tekening van elk onderwerp, klein of groot patroon, versieren. Frosted glass - de keuze van diegenen die op het terras een stijlvolle deur willen installeren en zich tegelijkertijd verbergen voor nieuwsgierige blikken.
 • Triplex. Dit materiaal is gemaakt van verschillende lagen eenvoudig glas. Ze zijn bedekt met een speciale film of polymeersamenstelling,verhoging van de duurzaamheid van grondstoffen. Het is vermeldenswaard dat het glas van dit type beroemd is om zijn uitstekende lichttransmissiekarakteristiek. Wanneer de stralen door het doek gaan, worden ze niet gebroken.

Aluminium profielen worden gebruikt als basis van het ontwerp. Het is een licht metaal dat perfect combineert met glas.

Vervanging van glas

Gebruik in plaats van glas voor de decoratie van terrassen polycarbonaat. Dit is een praktisch materiaal dat behoort tot de groep thermoplasten. Hij kan elke kleur hebben. Ondanks de betrouwbaarheid is het esthetisch gezien verre van glas.

U vindt ook zachte PVC-gordijnen waarmee ze het terras of tuinhuisje versieren. Dichte transparante film is stevig bevestigd aan het frame van hout of metaal. PVC-filmgordijnen zijn een betaalbare optie, maar het is gemakkelijk te beschadigen met een scherp of warm voorwerp.

voordelen

Nu de glazen deuren, hun variëteiten, functies en materialen die voor de productie worden gebruikt, meer gedetailleerd zijn gekraakt, is het tijd om kennis te maken met de voor- en nadelen van de keuze van glazen deuren voor het decoreren van het terras. Deze lijst bestond uit experts die veel weten over het inrichten van verschillende soorten kamers.

Het is vermeldenswaard dat alleen hoogwaardige producten gemaakt in overeenstemming met hoge internationale normen de voordelen hebben.

De voordelen van keuze zijn de volgende.

 • Glas is een duurzaam en betrouwbaar materiaal dat zijn vorm behoudt gedurende zijn hele leven.
 • Door de transparante glazen deuren dringt het licht vrij naar binnen en vergroot visueel de ruimte in de kamer. Het terras, vol met zonlicht, wordt de favoriete plek van alle huishoudens.
 • Glas is niet bang voor vocht, temperatuurschommelingen en andere externe invloeden.
 • Deuren van glas nemen weinig ruimte in, en als je voor een schuifmodel kiest, hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van de ruimte.
 • Glaskleden zien er stijlvol en spectaculair uit. Ze geven het algehele interieur verfijning en chique.
 • Het verzorgen van modellen van het bovenstaande type is eenvoudig.
 • De prostaat in het proces van installatie en gebruik heeft een belangrijke rol gespeeld in populariteit.

Er zijn bij de gegeven modellen en minnen.

 • De prijs van glazen deuren is hoger dan de kosten van vergelijkbare modellen van andere materialen.
 • Ondanks de visuele lichtheid en gewichtloosheid, zijn de doeken zwaar.
 • Als de constructie niet overeenkomt met de grootte van de opening, is het onmogelijk om het product aan te passen aan bepaalde afmetingen, zoals houten posities. Kies zorgvuldig een model.
 • Het glas kan eenvoudig worden gereinigd, maar om het er goed uit te laten zien, zult u het oppervlak vaak moeten reinigen. Vingerafdrukken zijn goed zichtbaar op het transparante materiaal.

Zie de volgende video voor meer informatie over de glazen deur met een opvouwbaar ontwerp "accordeon".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer