Dubbele deuren: hoe te kiezen?

 Dubbele deuren: hoe te kiezen?

Toegangsdeuren zijn niet alleen ontworpen om de ruimte af te bakenen, maar ook om als betrouwbare bescherming te dienen tegen het binnendringen van ongeautoriseerde personen. Ze beschermen ook het huis tegen het weer. Op een van de eerste plaatsen is het uiterlijk van producten die in staat zijn om de hoofdingang van een chalet of deuropening te versieren.

Speciale functies

Dubbelvleugelige producten zijn een tweedelige structuur die bestaat uit een enkel deurkozijn en een gemeenschappelijke bekleding. Doeken worden aan weerszijden van het blok gemonteerd, onafhankelijk van elkaar. In de regel wordt een van de kleppen gefixeerd met behulp van grendels aan de boven- en onderkant en heeft deze grotendeels een decoratieve functie.Open deze deur alleen met speciale behoeften.

Bij het kiezen van een dubbele constructie, moet u allereerst overwegen waar deze zal worden geïnstalleerd. Als dit een uitweg is uit het appartement naar de trap, dan is het de moeite waard om een ​​model van gemiddelde sterkte en dikte te kiezen, evenals de gemiddelde prijscategorie. Als u de voordeur kiest voor een privéwoning of vakantiehuis, moet u de selectie voorzichtig benaderen.

De externe structuur moet duurzaam, betrouwbaar zijn, hoge geluids- en warmte-isolerende eigenschappen hebben en ook bestand zijn tegen externe schade.

Voor- en nadelen

Dubbele deuren verschillen van andere ontwerpen, ze hebben hun voor- en nadelen.

De positieve eigenschappen omvatten:

 • Verhoogde openingsbreedte. Twee of meer mensen kunnen tegelijkertijd een dubbelzijdig diafragma openen, en het is ook mogelijk om grote objecten mee te nemen.
 • Verhoogde sterkte. Deuren met twee deuren gaan langer mee. De duur van hun werking overschrijdt aanzienlijk de gebruiksperiode van een gewoon enkel vel. Dit komt door het feit dat de gehele lading gelijkmatig over beide deuren wordt verdeeld, wat op zijn beurt de belasting van de scharnieren vermindert.
 • Uitstekende oplossing voor niet-standaard ingangsmaten.
 • Verschijning. Dubbele buitendeur ziet er luxueus en respectabel uit. Terwijl het innerlijke gracieus en mooi is. Binnendeuren met twee doeken zijn gedecoreerd met glas in lood, glas, bovendien versierd met een boog, en maken er een kunstwerk van dat de inrichting van het interieur aanvult.

Misschien is het enige nadeel van deze structuren dat ze een grote hoeveelheid ruimte vereisen voor de beweging van de kleppen en dat nauwe ruimten niet zullen werken.

afmeting

Sjerp kan hetzelfde en verschillend zijn. In standaard appartementen met een deuropening van 90 cm is een standaard deurblad geschikt. Als de opening groter is dan 1 m, is het mogelijk om een ​​anderhalve deur te plaatsen, wat een dubbel vleugeltype is, waarbij de twee doeken verschillende breedtes hebben. Gewoonlijk is deze verhouding 2: 1 of 3: 1.

Dit ontwerp is erg mooi en populair bij consumenten. Het past goed in elk interieur en siert de kamer.

Kortom, als u een huiseigenaar bent met brede deuropeningen, zijn dubbele deuren de perfecte oplossing voor u.

types

Afhankelijk van het type opening zijn dubbele deuren:

 • Swing. Dit zijn eenvoudige deuren met twee deuren in één doos. Ze hebben onmiddellijk ruimte nodig voor de vrije werking van de kleppen. De richting van hun beweging speelt vaak een grote rol, omdat de deuren niet alleen naar buiten of naar binnen kunnen openen, maar ook in beide richtingen. Deze functie vereist een speciaal sluitsysteem en accessoires, die niet alleen op het oppervlak van de deur kunnen worden gemonteerd, maar ook in de deur zelf kunnen worden ingebouwd. Dit type deur zal een ruim interieur versieren.
 • Sliding. Dit is een compartiment type deuren die opzij bewegen. Ze zijn geschikt voor een opening vanaf 110 cm en breder. Voor dit model hebt u een ruimte aan beide zijden van de opening nodig, waar de deuren zullen bewegen. Het ontwerp bestaat uit deuren die langs rollen langs de rails worden gerold met behulp van rollen. Dit type deur is goed omdat het de ruimte vlak voor de opening vrijmaakt en er bovendien zeer luxueus en elegant uitziet.
 • Vouwen. Deze zogenaamde deur-accordeon. Vouwdeuren zijn zonder enige twijfel een functionele nieuwigheid op het gebied van design.Ze zijn geschikt voor niet erg ruime appartementen, vanwege de compactheid. Vouwdeuren zijn een soort jaloezieën constructie, waarbij de lamellen worden geopend en gesloten met rails en rollen. De handigste optie waarvoor geen extra ruimte nodig is om het canvas te openen.

vorm

De vorm van dubbele deuren kan van twee soorten zijn:

 • Standaard rechthoekig.
 • Arch. Afhankelijk van het idee van de ontwerper, kan het volwaardige gebogen deuren zijn, of rechthoekig, met gebogen decoratie voor de stijl van de deur, met ramen en decor.

We kunnen niet voorbijgaan aan het feit dat dubbele deuren - het ontwerp is complexer dan de gebruikelijke draaideur. De werking van dubbele deuren zou actiever en complexer moeten zijn en daarom zijn hun constructie, accessoires en materialen waaruit ze zijn gemaakt van bijzonder belang.

materialen

metaal

Een ideaal materiaal voor het maken van sterke en betrouwbare straatdeuren. Bij de vervaardiging van metalen entreestructuren worden ze van binnenuit geïsoleerd met isolatiemateriaal, zodat het huis warm wordt gehouden en geen vreemde geluiden binnendringt.

Er zijn verschillende soorten afwerkingsmetaalproducten:

 • poedercoating;
 • afwerking met MDF-panelen;
 • een boom;
 • PVC-film;
 • bovendien, als glas of spiegels zijn geïnstalleerd in de toegangsdeuren, zijn ze versterkt met een gesmeed decor. Deze modellen zijn geschikt voor een landhuis of cottage;
 • binnendeuren van metaal, een zeldzaam fenomeen, maar er zijn lichtgewicht modellen van aluminium of roestvrij staal, een combinatie van de inrichting van kunststof en glas.

hout

Ongetwijfeld het meest milieuvriendelijke en nobele materiaal. Houtproducten zijn altijd relevant, want ze zien er nobel uit, geven de hele kamer charme en glans, en hun stijlvolle ontwerp past perfect in elk interieur. Houten deuren zijn evengoed geschikt voor zowel buiteninstallatie als intern. Bij extern gebruik worden houten doeken extra behandeld met speciale impregneringen om hun nuttige levensduur te verlengen. Bovendien behoudt hout de warmte goed en isoleert het geluid. De levensduur van dergelijke producten, met de juiste zorg, kan tientallen jaren worden berekend.

MDF

Het meest voorkomende materiaal dat de consumentenherkenning heeft ontvangen vanwege de lage kosten en het mooie uiterlijk.Voor de prijs zullen dergelijke deuren veel zuiniger zijn dan van massief hout, maar blijkbaar zullen ze er niet voor terugdeinzen. Moderne technologie voor de productie van MDF kan met succes de kleuren en textuur van de meest waardevolle houtsoorten simuleren, waardoor u oppervlakken kunt maken die qua uiterlijk zoveel mogelijk op hout lijken.

plastic

Deuren van kunststof worden gekenmerkt door een laag gewicht en bescheiden afmetingen. Maar het materiaal zelf heeft de neiging om de kosten van het interieur te verlagen, omdat dergelijke oplossingen geschikt zijn voor bijvoorbeeld een balkon, kleedkamer, badkamer. Een uitzondering kan een architectonisch idee zijn. Als het doel is om de eenvoud en ascetisme van woningen te benadrukken, kunnen kunststof dubbele deuren in dit geval een zwaar accent creëren.

glas

Solide canvas is zelden gemaakt van glas, tenzij het een designaccent is. In ultramoderne interieurs met een futuristische richting kunnen volledig glazen deurbladen worden ingebed. Zeker, in dit geval is het materiaal supersterk gekozen. Glas wordt vaak gebruikt als decoratie-element voor structuren van hout, kunststof, MDF of metaal.

Waar te installeren?

Bij het kiezen van materialen moet allereerst worden geleid door het doel en ontwerp van de ruimte waar de dubbele deuren worden geïnstalleerd.

 • Elegante deuren van massief hout of gefineerd MDF versieren de ruime woonkamer in een klassieke stijl en vormen een delicate alliantie met houten meubilair. Ook passen deze deuren met succes in de zakelijke stijl van een privékantoor of -hal, ingericht met vergelijkbare materialen in kleur en textuur.
 • Producten gemaakt van MDF versierd met matglazen inzetstukken zijn geschikt voor de slaapkamer en de kinderkamer. Ook een goede ontwerpoplossing zal bestaan ​​uit matglazen deuren die van de slaapkamer naar de privébadkamer leiden.
 • Stijlvolle en moderne uitstraling naar de keuken, ingericht in de stijl van hi-tech of minimalisme, zal bovendien dubbelzijdige luiken toevoegen, volledig gemaakt van glas.

De moderne markt is rijk aan interessante modellen, van eenvoudig en minimalistisch, beknopt in ontwerp, tot exclusief, verfijnd in ontwerp. Bovendien kunt u altijd contact opnemen met een professional die, volgens uw individuele project, een uniek ontwerp zal maken. ongetwijfeld,De functionaliteit en schoonheid van de dubbele bladontwerpen voldoen aan uw exquise smaak.

Zie de volgende video voor meer informatie over de dubbele deuren "Solento 4".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer