Wat heb je aan een plastic deur?

 Wat heb je aan een plastic deur?

In de afgelopen jaren hebben de entreestructuren van stadswinkels enorme veranderingen ondergaan. Vervangen van het houten canvas kwamen plastic deuren. Eigenaars van individuele woningen stonden niet opzij. Aanvankelijk konden alleen rijke mensen de technologie betalen en nu is deze voor iedereen beschikbaar.

Wat is het?

Een kunststof deur is een product dat in de regel bestaat uit een aluminium profiel, waarvan de bovenkant is versierd met plastic. Vanwege de functionaliteit en het uiterlijk van het eindproduct waren de deuren van een dergelijk plan geliefd bij velen.

Deze technologie kwam vanuit de kapitalistische landen naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie.Velen zullen zich zeker zulke woorden herinneren die aan het eind van de vorige eeuw populair waren: "euro-reparatie" en "eurowindows". En begrijp intuïtief hun betekenis.

Totdat installaties voor de vervaardiging van kunststofstructuren in het GOS werden gebouwd, bestelden nieuw gemaakte handelaren producten in Europa. Het is daarom dat de uiteindelijke prijs zo hoog was.

Maar met de komst van zijn eigen productie daalde de prijs. Het werd veroorzaakt door besparingen in de logistiek en groeiende concurrentie op de binnenlandse markt.

Buitenlandse bedrijven hebben in die tijd een geweldige ervaring opgedaan. Er zijn nog steeds bekende profielen van bekende fabrikanten - KBE, Veka, Thyssen, waarvan de productie in ons land is gevestigd.

Tegenwoordig zijn niet alleen ramen en deuren van kunststof, maar ook balkons en zelfs hele handelspaviljoens. En dat is niet verrassend, want de afgelopen decennia heeft de technologie niet stilgestaan.

Specialisten letten goed op de kunststof deur, die jaarlijks verschillende innovaties aan de eindconsument biedt.

types

Het is toegestaan ​​om de plastic deuren te verdelen volgens de openingsmethode - schommel, vouwen, glijden, kantelen en draaien.En op de locatie - entree, interieur en balkon.

Kunststof deuren in de appartementen van de gemiddelde burger van het land zijn meestal te vinden in de balkonblokken. Dit komt voornamelijk door het feit dat bij het installeren van een driedubbele beglazing en een profiel met vijf kamers, er 'warme' deuren komen, dat wil zeggen deuren die de kou niet van de straat laten.

Bovendien is deze deur ook geluiddicht, en dit is erg belangrijk wanneer het balkon met zwaar verkeer de straat op gaat.

8 foto

Minder vaak vindt u binnendeuren van kunststof in het appartement. Ze zijn meer in trek in kantoren en winkelcentra. Bovendien is het niet zo'n groot probleem om ze uit te rusten met een vergrendelingsmechanisme.

In de huisjes voor beveiligingsdoeleinden is het gebruikelijk om te installeren kunststof deuren zonder drempel. Dit is vooral belangrijk in gezinnen met kleine kinderen. Wanneer de drempel niet fysiek bestaat, wordt het risico van letsel door vallen geëlimineerd.

Een ander belangrijk kenmerk van de deuren van dit materiaal is dat ze vochtbestendig zijn. Het is vanwege deze dat ze heel vaak worden geïnstalleerd in zwembaden en in kamers met ongeglazuurde balkons.Kunststof en glas stoten water af, sta niet toe dat het de kamer binnenkomt

Dode deur meestal geïnstalleerd in een technische ruimte - in de achterkamer of in de kantoren van de bewaker. Wanneer dit gebeurt, wordt glas vervangen door plastic, wat "bescherming" tegen nieuwsgierige blikken garandeert.

Minder populair was vouwen plastic deur. Het wordt voornamelijk geïnstalleerd in kleine gebouwen. Deuren van een dergelijk plan houden geen warmte vast en voorkomen het binnendringen van geluid niet. Ze dienen als een soort afscheiding tussen de ene en de tweede kamer. Maar het is de moeite waard hulde te brengen, in de open toestand is de ruimte niet rommelig en zijn de kosten nogal laag.

Overigens, glijden opties besparen ook ruimte in de kamer. Qua opening hebben ze iets gemeen met kledingkasten. Helaas hebben ze meer gebruik in het buitenland, in die landen waar er praktisch geen lage temperatuurindicatoren zijn, en niet in landen met een sterk continentaal klimaat.

Dubbelbladige schommel (ze worden ook dubbele genoemd) plastic deuren passen in bijna elk interieur. Omdat u als decor een groot aantal verschillende oplossingen kunt gebruiken, variërend van de kleurcomponent tot de vormgeving onder het klassieke ontwerp.

materialen

Al geruime tijd verdwijnt het argument niet of het beter is - fineer of plastic. Voorstanders van de eerste claim dat de boom - een milieuvriendelijk materiaal. Voorstanders van de tweede transfer dit plus naar min. Immers, juist vanwege de natuurlijke herkomst van dergelijke producten moet er goed op worden gelet, jaarlijks verwerkt van ongedierte en geverfd.

Maar als u een gekleurd PVC-profiel gebruikt, kunt u niet alleen het gewenste resultaat binnenshuis bereiken, maar ook de schilderkunst vergeten als een nachtmerrie. In dit geval, vanaf de voorkant van het gebouw, kan de kleur ook van elke kleur zijn. Als het een appartementengebouw betreft, wordt in de regel een universeel wit profiel toegepast.

Om dit geschil op zijn minst gedeeltelijk op te lossen, presenteerden ontwerpers, samen met fabrikanten, onlangs een speciale versie, aan de buitenkant waarvan wit plastic wordt gebruikt, en aan de binnenkant - laminering onder MDF. Dit product is niet bang voor regen of ultraviolet en de ruimte creëert het gevoel dat de deur volledig van hout is gemaakt.

Wanneer de klant de kamer niet hoeft te verbergen voor nieuwsgierige blikken, geeft hij de voorkeur aan volledig glazen kunststof deuren. Hoewel ze een beetje duurder zijn, maar transparantie is gegarandeerd.

In de tegenovergestelde situatie bevelen deskundigen de installatie van technische producten aan (met een volledige vervanging van het glas op het sandwichpaneel). In dit geval is het naast het oplossen van de taak ook mogelijk om geld te besparen.

Denk eraan dat als zorgeloze installateurs te lui zijn om een ​​speciale beschermfolie af te scheuren na het installeren van een plastic product, u het zelf moet doen. En bij voorkeur binnen een maand, anders kan de film het uiterlijk van het raam of de deur bederven. Dit is vooral merkbaar op grote constructies.

afmeting

In de Sovjettijd werd de bouw van appartementsgebouwen geleid door GOST. De staatsnorm betrof niet alleen bouwmaterialen, maar ook de hoogte van de plafonds, het aantal vensters in een bepaalde reeks, de aanwezigheid of afwezigheid van balkons. Het is onmogelijk om je voor te stellen dat er problemen waren met het kozijn bij het ophangen van de deuren of dat de breedte van de raamopeningen niet aan de normen zou voldoen. Voor dergelijke overtredingen zwaar gestraft.

Vandaag, wanneer de bouw van woonwijken wordt gegeven aan privéstructuren, worden huizen gebouwd op speciale projecten. Ergens zijn grote ramen, ergens klein.Hetzelfde geldt voor balkonblokken en binnendeuren.

Standaard woonwijken worden langzaamaan verleden tijd. Maar als in een nieuw huis in eerste instantie plastic zakken worden geïnstalleerd, hebben de eigenaars van secundaire woningen in dit opzicht geen geluk. U moet ze op eigen kosten vervangen, maar u kunt de kleur naar eigen goeddunken kiezen.

kleur

Witte kunststof deur is universeel voor elk type pand. Het maakt niet uit, het is een kleuterschool, school of een klein paviljoen op straat. Een belangrijk nadeel van witte kleur is echter dat het zeer vlekken veroorzaakt. Als u periodiek niet het stof afveegt, dan eet het in het oppervlak van het plastic. Retourneer het product naar zijn oorspronkelijke vorm zal bijna onmogelijk zijn.

Als alternatief kunnen donkere tinten worden geadviseerd. Als je goed kijkt, zijn de entreegroepen van veel winkels in bruin. En dit gebeurt met een reden. Naast het feit dat de bruine deur gemakkelijk kan worden gewassen, past deze ook in het klassieke ontwerp van de kamer, waar voornamelijk houten meubilair de boventoon voert.

Rechtstreeks in woongebouwen in de afgelopen jaren, zijn binnendeuren gemaakt van massief hout van een of andere boom op grote schaal populair geworden. Op een dergelijk canvas wordt een PVC-film met een houtpatroon aangebracht.Voor een deel kan zo'n deur ook als plastic worden beschouwd, omdat het de film is die het doek tegen een agressieve omgeving beschermt.

De meest populaire bloemen in dit segment zijn de Milanese en Italiaanse noten. De eerste is meer geschikt voor lichte kamers, de tweede - voor het donker. Maar vergeet niet dat deze kleuren geen wondermiddel zijn, u kunt altijd iets naar uw smaak kiezen of een specialist raadplegen.

Hoe te kiezen?

Vroeger, toen er geen specifieke keuze was, kochten mensen alleen wat ze in de winkel werden aangeboden. In de meeste gevallen werden binnendeuren gemaakt van hout. Glasinzetstukken werden alleen aangenomen op de deuren die in de woonkamer of in de keuken waren geïnstalleerd. In alle andere gevallen werden in de regel zware dove doeken wit geschilderd.

Vandaag, wanneer er voldoende om uit te kiezen is, kunt u de verbeelding laten zien en een plastic deur installeren. Aan de ene kant kan het worden aanbevolen voor de hal, vooral in de scharnierende vorm, en aan de andere kant - het ziet er geweldig uit in kleine deuropeningen.

Trouwens, deuren met glas kunnen beide zonder scheidingswand en daarmee ook zijn.Meestal zijn de opties met een partitie aangebracht in gebieden waar het nodig is om de schokbestendigheid van het product te waarborgen. Als er op de weg van het openen van de deur een soort van obstakel is (bijvoorbeeld een vensterbank), wordt er een extra beveiliging ingesteld - impost. Het wordt gebruikt voor de daadwerkelijke beperking van de hoogte van het deurblad. Volgens de normen is het wenselijk dat deze niet groter is dan 240 cm.

Kunststof deuren zijn relatief licht, hun gewicht kan toenemen bij gebruik van extra glas. Maar als glas warmte-isolatie biedt, creëert de rubberen afdichting de voorwaarden voor geluidsisolatie en voorkomt het dat verschillende geuren de kamer binnenkomen.

Een groter aantal opties dat geschikt wordt geacht voor huisjes of commerciële gebouwen, direct voor appartementen, kunnen we binnendeuren aanbevelen. Ze passen niet alleen in elk interieur, maar vergroten ook visueel de ruimte.

De meubelmarkt staat niet stil en biedt elk jaar een groot aantal verschillende oplossingen. Als ingenieurs in eerste instantie werden verrast door microwashing, worden nu zelfs producten met elektromagnetische sloten aangeboden.En experts zijn niet van plan daar te stoppen.

Apparaatbeschrijving

Naast het eerder genoemde elektromagnetische slot, kan het sluitmechanisme afzonderlijk worden geselecteerd, afhankelijk van de behoeften en toestand van de klant.

Vanwege het feit dat kunststof deuren het vaakst openen en sluiten, vooral in openbare instellingen, moet er nauwlettend op worden gelet.

Om de deur zo lang mogelijk te laten functioneren, moet u kiezen voor hoogwaardige scharnieren, handgrepen en sluitingen. Als u van plan bent om alleen de balkonunit te vervangen, dan is de gebruikelijke hendel uit het venster voldoende. Het kan worden geïnstalleerd met vouwen en met draai-en-draai openingssysteem. Om van het balkon te besparen, is in de regel een hendel zonder vergrendelingsmechanisme geïnstalleerd.

U kunt het slot direct in de deur- of raamhandgreep insluiten. In dit geval is het eenvoudigweg onmogelijk om het zonder sleutel te openen.

Voor het bevestigen van de deur in een bepaalde positie bedacht limiter. Het kan zowel aan de muur worden gemonteerd als buitenshuis. Onlangs zijn er verschillende klemmen varianten op de markt verschenen, waaronder in de vorm van speelgoed.

In winkelcentra is het wenselijk een hendel te installeren zonder een ingebouwd slot, zelfs als dit beter afzonderlijk kan worden geplaatst. Als een universele optie is de beste optie een massieve versie van het handvat. Deze deur kan openen en volwassenen en kinderen.

Een belangrijk detail is deur dichterbij. Afhankelijk van het type deuropening, kan deze vloer zijn, verborgen, met een schuifkanaal of een klassieke. De klassieke dichterbij met de inklapbare hendel wordt in de meeste gevallen gebruikt.

De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan het beveiligingssysteem. Vanwege het feit dat kunststof ramen "nauwe verwanten" zijn voor kunststof deuren, zijn fittingen voor het ene segment geschikt voor een ander. Weinig mensen van vandaag kunnen verrast zijn blocker. Het is gemaakt als een uniek apparaat dat is ontworpen voor gezinnen met kleine kinderen. Het principe van zijn werk is om de mogelijkheid van het openen van het raam te voorkomen. Iets soortgelijks wordt geïmplementeerd voor de deurhardware.

Vanaf de straat om te voorkomen dat hackpogingen worden ondernomen rolluiken. Dit is een metalen versie van de blinds. Trouwens, en jaloezieën perfect gemonteerd in profiel zonder het te beschadigen.Ze waren vooral populair in gezinnen met kleine kinderen, waar het slaapuur niet is gepland.

Velen zijn ontmoedigd om plastic deuren te installeren, verwijzend naar het feit dat ze constant moeten worden gereguleerd. Dit is niet helemaal waar, want als de installatie wordt uitgevoerd door specialisten, dan configureren zij zelf het product. Zo'n deur zal nog tientallen jaren dienst doen met de juiste werking.

Maar als de deur "hetzelfde" is, dan is het heel gemakkelijk om terug te keren naar de juiste positie. Hiervoor hebt u de gebruikelijke inbussleutel nodig. Het ontwerp heeft een verborgen klem, die zich aan de scharnierkant bevindt. Maar als de garantie nog niet is verlopen of als er twijfel bestaat over de juistheid van de acties, neem dan best contact op met de master.

Vergeet niet dat het heel belangrijk is om na de installatie alle fittingen te controleren. Deuren moeten gemakkelijk openen en sluiten, vergrendelingen mogen niet vastlopen, alle schroeven en bouten moeten volledig worden vastgedraaid. Het is het beste om de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden te controleren op het moment dat specialisten worden gevonden, en niet na hun vertrek.

ontwerp

Moderne metalen kunststof deuren worden veel gebruikt in administratieve en commerciële gebouwen, maar ook in gebouwen in voorsteden en met meerdere gezinnen.Daar is een gewone verklaring voor - ze zijn niet alleen functioneel en praktisch, maar passen ook bij de meeste ontwerpprojecten.

Kunststof past goed bij baksteen, beton, steen en zelfs hout. Het belangrijkste om te onthouden over de kleurverhouding. Wit plastic in houten structuren ziet er niet aantrekkelijk uit. Een belangrijke rol in het ontwerp van de kamer wordt gespeeld door accessoires. Zelfs als het een kleine kamer is, kun je het altijd verslaan.

Voors en tegens

Gedurende vele jaren was er bekendheid achter het plastic, de experts benadrukten de onveiligheid van dit materiaal. Maar sindsdien zijn er tientallen jaren verstreken, en nu eisen kwaliteitsnormen dat fabrikanten ze perfect uitvoeren, zodat plastic producten niet langer giftig zijn.

Tot op heden hebben plastic "geperst" metalen structuren en met recht een lege nis in het economische segment ingenomen. Kunststof ramen en deuren werken goed samen met veiligheidssensoren. In dit geval is het belangrijkste dat de producten een kwaliteitszegel gebruiken die een goede pasvorm biedt. Maar terug naar de beoordelingen.

De belangrijkste en, misschien, een belangrijk nadeel kopers beschouwen de ontvlambaarheid van dit materiaal. Hoewel experts in deze richting werken, vergeet niet dat het niet wenselijk is om plastic deuren te installeren in de buurt van een waarschijnlijke bron van open vuur.

Klanten over de hele wereld merken de volgende voordelen van kunststof deuren op:

  • Democratische kosten. De concurrentie op deze markt is zo hoog dat je de prijzen op een betaalbaar niveau kunt houden. En het verhoogt alleen maar als de vorming van het eindproduct, als extra hulpmiddelen niet nodig zijn, dan zal de prijs niet veranderen.
  • Praktische toepassing. Het is onmogelijk je voor te stellen dat de metalen deur zou vouwen als een accordeon, maar met plastic kan het worden gedaan. Het is licht van gewicht, dus het heeft geen massieve scharnieren en een metalen doos nodig.
  • Duurzaamheid. Plastic is niet gevoelig voor corrosie, het wordt niet gegeten door schimmels en ongedierte en dit is al een besparing op verf.
  • Gemak van zorg.

Verzorgingstips

In meer detail zullen we op dit punt stoppen. Velen herinneren zich waarschijnlijk hoe ze in hun jeugd elke zomer ramen en binnendeuren moesten schilderen. En de verf in die jaren was moeilijk te eroderen.Het uiterlijk en de metalen deur van de ingang moesten worden bijgewerkt. Plastic is onlangs gekomen om metaal en hout te vervangen. Maar zelfs gedurende deze twee decennia heeft de koper dat moment al gewaardeerd dat het niet nodig is om iets te schilderen.

Nee, natuurlijk kan de plastic deur thuis worden geverfd, als dat nodig is. Voor deze geschikte waterdispersie of acrylverf. De kleur op hetzelfde moment dat je een kunt kiezen, als hij maar het interieur benaderd.

Maar in de meeste gevallen volstaat het om gewoon het stof van het oppervlak te verwijderen of het te wassen. Plastic neemt geen vocht op, dus u kunt veilig een doek nemen om een ​​reinigingsmiddel te gebruiken.

Er zijn dappere mannen die plastic producten thuis hebben gelamineerd. Dit is het proces van het aanbrengen van film op ramen of deuren. U kunt een kleurenfilm of een film met een afbeelding kiezen. Toch moet schilderen en lamineren in extreme gevallen worden uitgevoerd.

Succesvolle modellen en opties

Zoals eerder opgemerkt, worden kunststof deuren veel gebruikt in zwembaden en badkamers. Als hout en metaal, hoge luchtvochtigheid een doodvonnis is, heeft het geen invloed op het plastic. Het maximale dat kan optreden is het verschijnen van condensaat, dat gemakkelijk kan worden verwijderd met een droge doek.

In het appartement worden ze vaak gekocht door de eigenaren van de balkonunit. Dit is een complete vervanging van oude houten constructies. Ze moesten niet alleen jaarlijks worden opgewarmd, maar elk voorjaar verwijderden ze ook de isolatie, scheurden de kranten af ​​waarmee de gaten waren vastgelijmd.

Het is vooral praktisch om een ​​volledig glazen deur te gebruiken in kamers met een Frans balkon. Het verslaat niet alleen de binnenkant van de kamer, maar ook de buitenkant. Voor kunststofstructuren is er geen probleem bij het inlijsten van architecturale projecten, zelfs als deze boogvormig zijn.

Een plastic kast voor het opbergen van spullen of spaties ziet er esthetisch op het balkon. De deur kan tegelijkertijd worden geopend als een kast of als de gebruikelijke scharnierende manier.

Maar in de keuken is het het beste om een ​​inklapbare plastic deur te installeren. Het scheidt gemakkelijk de gang of woonkamer van de eetkamer. Indien nodig kan deze volledig worden opgevouwen en zal de doorgang niet overvol zijn. Harmonisch lijkt deze deur in de kleedkamer.

Bijna niemand zou zo'n deur naar de kamer aanbevelen, vooral naar de slaapkamer. In gevallen waar het appartement klein is, kunt u een van de kamers in twee delen verdelen door een scheidingswand. Bedenk dat met gematteerd glas volledige ondoordringbaarheid kan worden bereikt.

In de laatste jaren van de vorige eeuw was het populair om twee toegangsdeuren te installeren. Aan de ene kant was het een zekere bescherming tegen dieven in appartementen, en aan de andere kant warmte- en geluidsisolatie.

Als de eerste taak van vandaag gemakkelijk kan worden afgehandeld door een moderne metalen deur, dan zijn er nog steeds problemen met de tweede.

Voordat u de deur van metaalplastic in de gang installeert, wordt het aanbevolen om een ​​speciale doos te installeren, in de volksmond 'zak' genoemd. Dit is een van de oplossingen, en voor sommigen lijkt het misschien niet helemaal passend in stadsappartementen, maar voor iemand daarentegen wel. Overigens kan een extra gevormde "kamer" worden gebruikt voor opslag.

Maar als u in een flatgebouw toestemming moet hebben om bouwwerkzaamheden uit te voeren, dan is dit niet verplicht in een privéwoning. Hier kunt u de grootte van de kamer negeren en volledig draaien.

Allereerst wil ik opmerken dat wintertuinen op het perceel meestal van plastic zijn. Ze kunnen niet alleen groenten en groen groeien die het hele jaar door bekend zijn bij onze tafel, maar ze proberen ook exotische planten aan te passen aan ons klimaat.

Samen met de wintertuinen zijn populair en prieeltjes voor privé-gebieden.Een plastic deur naar een dergelijke kamer kan worden afgesloten met een sleutel, wat bijdraagt ​​aan het gebruik van deze kamer in de zomer, indien nodig, als een slaapkamer in de open lucht. Maar dit is natuurlijk al een genot. Iets soortgelijks wordt gerealiseerd in de vorm van een bedrijfsklare oplossing. In veel steden zijn hele markten opgezet vanuit vergelijkbare kraampjes.

Vaak is het voor de ingangsgroep dat een plastic deur wordt besteld. Het kan worden gemaakt volgens een speciaal project, zelfs met glazen of spiegelinserts, zelfs driehoekig of afgerond. In dit geval is er geen verschil voor de fabrikant, omdat het geen stansproductie is. Elke bestelling wordt uitgevoerd volgens individuele formaten.

Tot slot zou ik willen opmerken dat er een zekere is minimale technische kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een kunststof deur:

  • Metalen profiel moet drie kamers zijn. En het is wenselijk dat de dikte ervan in het gebied van 100 mm was.
  • Het is noodzakelijk dat luifels bestand zijn tegen het gewicht van het canvas - tenminste 80 kg. Anders is het waarschijnlijk dat de deur na verloop van tijd begint door te zakken.
  • De aanwezigheid van conventionele beugelsloten.
  • Om het gewicht te verminderen, wordt het aanbevolen om een ​​glazen unit met één kamer te gebruiken, maar hierdoor neemt de geluidsisolatie af.

Samenvattend kunnen we concluderen dat de kunststof deur toepassing heeft gevonden in zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen. Ze is niet bang voor vocht, plagen of temperatuurschommelingen. Het verdwijnt vrijwel niet onder de invloed van ultraviolet.

In de afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan de veiligheid van het product, het wordt als hypoallergeen beschouwd. Maar het belangrijkste is dat de plastic deur toegankelijk is voor zowel rijke als minder rijke kopers.

Maar het is belangrijk om te begrijpen dat het onmogelijk is om op accessoires te besparen. Dit is de basis van de basis. En als u van plan bent een kunststof buitendeur te installeren, moet u een kwaliteitsprofiel kiezen.

Door deze aanbevelingen te volgen, kunt u de prestaties van het product gedurende tientallen en misschien wel honderden jaren uitbreiden. Bovendien geven de profielfabrikanten een lange garantie op hun producten.

In deze video vindt u professioneel advies over het kiezen van een kunststof deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer