Typen en manieren om deuropeningen af ​​te werken

 Typen en manieren om deuropeningen af ​​te werken

Typen en methoden voor het afwerken van deuropeningen zijn cruciaal voor de interieurdecoratie. Dit detail neemt een aanzienlijk deel van de muur in beslag en trekt de aandacht: soms schoonheid en soms ongeschiktheid in de totale samenstelling van het interieur. Daarom is het belangrijk om tijdens de reparatie de deuropening goed in te delen en de afwerking te kiezen met smaak en intelligentie.

Speciale functies

Deuropeningen hebben zelf vrijwel geen onderscheidende kenmerken. Ze zijn slechts een plaats om binnendeuren te installeren en een doorvoerfunctie uit te voeren op de grens van kamers in de kamer.De aard van de constructie van een woning beïnvloedt echter rechtstreeks de kenmerken van de deuropeningen.

In het appartement hangen het uiterlijk en de functionele belasting van de openingen af ​​van het type constructie:

 • Oud Fonds en "Stalin". Dit zijn appartementen uit de tijd van de pre-revolutionaire bouw en de Sovjetperiode van de jaren 30-50 van de vorige eeuw. Hun onderscheidende kenmerk is goede kwaliteit, grote afmetingen, hoge plafonds, brede openingen. Ze vereisen deurpanelen op maat en een hoogwaardige sierlijst. Een veel voorkomende fout in het interieur van een dergelijk appartement is dat de deuropening te laag is in verhouding tot de hoogte van het plafond. Het kan worden genivelleerd met behulp van de spiegel. Dit is een kunstmatige verhoging van de hoogte van de deur en opening door een houten paneel over de opening te plaatsen in de kleur van de deur of het glazen venster;
 • "Chroesjtsjov" en gemeenschappelijke appartementen. Integendeel, ze onderscheiden zich door kleine afmetingen, smalle deuropeningen met een kleine dikte van muren, krapte. Ze zijn het daadwerkelijke ontwerp van de opening zonder het deurblad, het gebruik van ontwerptechnieken om de ruimte te vergroten, installatie in de opening van vouw- en schuifdeuren of verborgen constructies;
 • Typische moderne gebouwen. Hun voordeel is dat de deuropeningen overeenkomen met GOST, universeel zijn in breedte en hoogte. Ze zijn handig om te tekenen met behulp van deuren van verschillende typen of zelfs zonder.

In een privé huis bij de deur meer functies. Op de boog van de opening geven de statische elementen van de structuur (plafond, tweede verdieping, dak) een aanzienlijke belasting.

Het helpt letterlijk om de vloer van de bovenverdieping of het plafond van het huis te houden, daarom worden de volgende methoden voor decoratie en versterking van deuropeningen vaak gebruikt:

 • Een belangrijk element is de jumper (bovenste balk). Het zorgt voor versterking en versterking van de boog, creëert de opening zelf (bovenste deel), dient als basis voor het plafond;
 • De deuropening is gebouwd als onderdeel van de muur, daarom is deze gemaakt van dezelfde materialen als deze, maar kan deze van anderen worden gelegd. In een houten huis kan het bijvoorbeeld baksteen of blok zijn en omgekeerd;
 • Verschillende soorten deuren zijn geïnstalleerd in de opening, die het mogelijk maken om de functionele zones van elkaar en sommige traumatische zones van kleine kinderen te isoleren.

Een opening wordt als "ideaal" beschouwd als:

 • lengte van de ene helling naar de andere blijft op elk punt hetzelfde;
 • twee hellingen zijn strikt parallelle lijnen;
 • dikte is uniform rond de omtrek van de boog;
 • de afstand van de vloer tot de latei is overal in de meting hetzelfde;
 • er is geen hellingshoek van het vloeroppervlak onder de opening.

Wat zou voor binnendeuren moeten zijn?

De normen van SNiP reguleren alleen de hoogte en minimum breedte voor verschillende kamertypes in de kamer, en de dikte verwijst naar de secundaire kenmerken en wordt niet geregeld door bouwvoorschriften.

Vrijwel elke deuropening is geschikt voor het installeren van binnendeuren. Een uitzondering is het geval wanneer een partitie onafhankelijk in de ruimte is geïnstalleerd. Het is geen volwaardige muur, vooral als het een enkele laag vezelplaat, spaanplaat of triplex is en het gewicht van het deurblad niet zal dragen. In andere gevallen hoeft u alleen het juiste type deur te kiezen in overeenstemming met de kenmerken van de kamer en de operationele status.

Openingen van losse materialen zijn dus geschikt voor schuifconstructies met een laag gewicht, maar zijn niet geschikt voor het installeren van een metalen deur, waarbij de kastbevestiging meer weegt dan alle componenten van schuifdeuren.

Rassen van deuren die zijn geïnstalleerd in de opening:

 • Swing. Met de standaardbreedte van de openingen worden enkele deuren gebruikt en voor brede openingen zijn anderhalve portier (tot 120 cm) of dubbele deuren (vanaf 120 cm) geschikt. De constructies van de twee kleppen hebben een groot gewicht, dus ze moeten worden gebruikt in openingen met sterke materialen. Zulke deuren zijn stevig gesloten, daarom zijn ze universeel, ze worden zowel voor kinderkamers als in de badkamer gebruikt voor een goede dichtheid, zowel in de keuken als in de slaapkamer om comfort en stilte te garanderen. Om scharnierende deuren te installeren die voor zichzelf open gaan, moet de afstand van de opening tot de dichtstbijzijnde muur minimaal één meter zijn;
 • Intrekbaar en compartiment. Dergelijke deuren "lopen" langs de monorail op gelrollers. Geschikt voor deuropeningen van verschillende breedtes, en de dikte doet er niet toe, omdat het deurscherm naar links of rechts rolt. Ontworpen voor ruimtes waar geen versterkte isolatie nodig is en er een plaats is om de deur naar de zijkant te rollen;
 • Cassette. De optimale oplossing voor Chroesjtsjov en kleine kamers. De deur in open toestand neemt helemaal geen plaats in - hij rolt terug in een speciale gleuf in de muur.Kan zelfs met een kleine dikte van de opening worden geïnstalleerd;
 • Vouwen. Dit zijn boekdeuren (van twee lamellen) en accordeon (3 of meer lamellen), die zijn gevouwen volgens het principe van harmonica balgen, waarvoor ze hun naam hebben ontvangen. Ze hebben een laag eigen gewicht, dus ze zijn geschikt voor openingen van gipsplaat, smalle bogen en ruimtes waarin ruimtebesparing voorop staat. Goede bescherming tegen geurtjes, maar geluidsisolatie en warmte-isolatie is erger dan de schommel.

afmeting

Standaard en "correct" is een klassieke rechthoekige deuropening. In typische gebouwen, regelen de parameters van breedte en hoogte SNiP en GOST, terwijl voor verschillende kamers deze parameters verschillen. De dikte heeft geen strikt gereguleerde parameters.

De hoogte van de deuropening varieert in het bereik van 188 - 210 cm en wordt als optimaal beschouwd voor de doorgang van een persoon met een gemiddelde hoogte of iets boven het gemiddelde en harmonieus met de hoogte van het plafond van 270 tot 470 cm.

De breedte is afhankelijk van de locatie van de deuropening. Als het is bedoeld voor een toegangsdeur, is de breedte gelijk aan 80 plus of min enkele centimeters. Het is belangrijk om nauwkeurig te meten bij het kiezen van een deur.Als het een deuropening is bij de ingang van de badkamer, toilet, aangrenzende badkamer, keuken, is de gemiddelde breedte 60 of 65 cm. In de bijkeuken kan de deur al 55 cm zijn In de rest van de kamers (slaapkamers, klaslokalen, kinderen) is de breedte van de deuropening 65 tot 80 cm.

Maar niet altijd en niet overal hebben openingen standaardvormen en -parameters, of ontwerpeigenschappen laten dit niet toe.

Vergroot vaak de gangpaden in de woonkamer, hal, grote keuken of andere kamer van een groot gebied. In dit geval kan de hoogte op verschillende punten veranderen door de vorm van de bovenrand van de opening (gebogen of doorboord) te wijzigen in 250-260 cm of in 300, maar al door een spiegel te gebruiken, die de opening zelf niet vergroot, maar alleen visueel naar buiten trekt.

De breedte kan bijna zonder beperkingen worden verhoogd, als de ontwerpeigenschappen van de woning het mogelijk maken om een ​​deel van de muur of de hele muur te ontmantelen. In de regel moeten dergelijke wijzigingen in de juiste gevallen worden afgewikkeld, maar het resultaat is het waard. Een grote cassette of telescopische deur aan de ingang van de woonkamer of keuken oogt luxueus en modern.

Een lichte toename in breedte van 80 tot 120 cm is een deuropening voor anderhalve deuren. Van 120 cm tot 160 - parameters voor de installatie van massieve dubbele structuren.Meer dan 160 cm - de basis voor de installatie van schuifdeuren van drie of meer doeken.

Je leert meer over hoe je de deuropening in breedte en hoogte onder het voltooide deurblok kunt vergroten door naar de volgende video te kijken.

Afwerkingsopties

Soorten afsluitende deuren voor de latere installatie van deuren, en zonder deze, zijn onderverdeeld in twee hoofdprocessen: de "ruwe" afwerking en de "voorkant" of decoratieve.

Een ruwe afwerking is noodzakelijk, ongeacht of de reparatie met de hand wordt uitgevoerd of door professionals wordt uitgevoerd.

Haar benoeming:

 • Voorbereiding van openingen en hellingen voor decoratie;
 • Uitlijning van het oppervlak van de muren. In het metselwerk of de muur van schuimblokken zijn er vaak gaten en onregelmatigheden die moeten worden geëlimineerd voordat u aan de gezichtsafwerking begint;
 • Vullen van de lege ruimtes tussen de decoratieve laag en het metselwerk, wat de isolerende eigenschappen van binnendeuren (isolatie, warmte-isolatie, dichtheid) verbetert. Als de opening perfect glad is en is afgewerkt met hoogwaardige materialen, kunt u de verzegeling in de toekomst niet meer gebruiken en is de drempel bij het gebruik van binnendeuren beter afgesteld op een vlak vloeroppervlak.

Wanneer de ruwe afwerking consequent wordt gebruikt:

 • Ground. De ontluchtingsmiddelen zorgen voor egalisatie en verbeteren het absorptievermogen van de oppervlakken van de deuropening. Ze zijn nodig voor een goede "grip" op de volgende "lagen" van decoratie met de muur. Bovendien voorkomt de primer de vorming van schimmels en schimmels;
 • Panelen van schuim of gipsplaat. Het is niet nodig om te gebruiken als het oppervlak van de opening voldoende glad is en de ruimte niet hoeft te worden verwarmd. Maar hun installatie is nodig in koude appartementen op de lagere verdiepingen en in een privéhouten of bakstenen huis;
 • Gips. In de regel wordt het direct na de primer gebruikt, als er geen gipsplaat is, omdat het met zijn hulp handig is om de oppervlakken te egaliseren;
 • Versterkingshoeken of mesh. Het lijkt velen dat het niet nodig is om zo'n complexe ruwe laag te maken, maar dit apparaat kan de hoeken van de deuropeningen beschermen tegen afbreken en vernietigen. Ze zijn gemaakt van metaal, vaak aluminium, klaar hoek. Ze hebben een onbelangrijk gewicht, grootte en prijs, maar zijn van groot belang voor het behoud van het mooie uiterlijk van de openingen;
 • Spackling verbindingen. Ze zijn nodig voor de uiteindelijke uitlijning van het oppervlak van de helling na de installatie van de hoeken. Op zichzelf valt de stopverf echter op een ongelijkmatige laag, na het drogen moet deze worden "geschuurd" met fijnkorrelig schuurpapier;
 • Primer. De tweede laag van toepassing van de grond is niet in alle gevallen nodig. Als de decoratieve afwerking bijvoorbeeld wordt uitgevoerd door middel van beplating (in de muur bevestigd met deuvels en schroeven), kan deze worden gemist en als de materialen vastzitten, wordt de hechting van kleefstoffen aan het oppervlak van de hellingen verbeterd.

Decoratief ontwerp

De keuze van de decoratie hangt af van de vraag of er een deur in de deuropening is of dat deze ruimte vrij is.

In het eerste geval zijn er minder ontwerpopties, omdat de afwerking moet overlappen met de kleur en textuur van het deurblad en na het installeren van de deur moeten de hellingen worden bevestigd. Als de breedte van de deuropening klein is, kan deze worden verbeterd door dobori of doborniki - dunne houten strips in de kleur van de deur of de deurbekleding. Ze zijn bijna onmerkbaar en vormen op het eerste gezicht een geheel met het deurpaneel.Het is netjes, praktisch en handig als het interieurontwerp geen originelere oplossing vereist.

Je kunt het hele proces van de ruwe afwerking van de deurhellingen in de volgende video duidelijker zien.

Andere soorten afwerkingen kunnen worden onderverdeeld in verschillende groepen, afhankelijk van het type uitvoering.

kleur

Het wordt gebruikt over gips, gipsplaat, vezelplaat. Behandelingen aan eenvoudige technici uitgevoerd door, vereisen niet de hulp van professionals en grote uitgaven. Hiermee kunt u een deuropening in de kleur van de muren aanbrengen, als het interieur wordt gedomineerd door klassieke of minimalistische richtingen, of een interessante inrichting creëren. Bijvoorbeeld de optische illusie, imitatie van bogen van verschillende vormen.

Verschillende soorten verven worden gebruikt:

 • Acryl. Geschikt voor toevoeging aan pleister om gelijktijdig een gelijkmatige kleur met de afwerking te verkrijgen. Geeft een fluweelzachte "matte" coating. Het is niet bestand tegen nat reinigen, daarom is behandeling met een kleurloze primer of PVA-oplossing vereist;
 • Water emulsie. Gebruikt als acryl. In witte kleur gaat het goed met kleuren in verschillende tinten;
 • latexformuleringen. Ze hebben minder effect van satijn, saaiheid en zijn bestand tegen nat reinigen.De kleur moet klaar worden gekocht, omdat het basiswit de helderheid van de kleurstoffen "opeet";
 • Alkyd, olie, email. Voor een duurzamere, vochtbestendige, glanzende afwerking. Het nadeel van het gebruik van een is een sterke chemische geur.

plakken

Op deze manier kunt u het meest originele decor maken, aangezien u absoluut elk materiaal kunt plakken, zowel in hele fragmenten als in kleine details.

Gebruik voor het plakken:

 • Wallpaper. De eenvoudigste en budgetoptie is om de opening te rangschikken als een voortzetting van de muur met wasbaar vinylbehang. Dit geeft de ruimte integriteit en is vooral handig als de deur niet in de opening wordt gebruikt. Goed gecombineerd behang met verschillende soorten plastic gordijnen;
 • Keramische tegels. Prachtige betegelde hellingen harmoniëren perfect met het interieur van de appartementen in de historische stijl, vooral als ze andere keramiek hebben (een open haard, een "schort" boven de kachel in de keuken, vloeren, grote vazen, gedeeltelijke decoratie van de muren of de vloer). Tegels leggen vereist geen grote professionaliteit, maar er is weinig ervaring voor nodig. Het is vastgelijmd aan bouwlijm,en gaten in de gewrichten, indien nodig, worden behandeld met transparante afdichtmiddelen of voegmortel.
 • Mozaïek. Een van de meest interessante soorten tegels is mozaïek. Om dit te doen, kunt u zowel een kant-en-klare set als een huwelijk gebruiken in de vorm van fragmenten. De vorming van de foto hangt alleen af ​​van de fantasie van de auteur. Dan is de finish niet alleen origineel, maar ook goedkoop;
 • Porseleinen tegels. Een duurder, maar alternatief alternatief voor tegels. Steengoed is sterker, gemakkelijker te snijden, het is geverfd over de dikte van de platen, in tegenstelling tot tegels, dus afgestoken zal niet zo opvallend zijn, gemakkelijk te reinigen, ziet eruit als natuurlijk materiaal. Het beste is om het porselein in aardewerk te combineren met andere elementen van het interieur: vloer, plint, deuren. Het wordt op dezelfde manier als een tegel aan bouwlijm gelijmd met de daaropvolgende verwerking van verbindingen;
 • Decoratieve steen. Het verwijst naar de zelden gebruikte materialen in het ontwerp, omdat het niet gemakkelijk in het interieur past en vaak niet geschikt is. Maar in een passend interieur kan het een hoogtepunt in het huis worden, omdat je met behulp van decoratieve steen echt metselwerk kunt nabootsen van natuurlijke grove materialen.Naast het aantrekkelijke uiterlijk heeft de steen nog een aantal andere voordelen: hij is milieuvriendelijk, hij is niet gevoelig voor scherf en mechanische schade, hij kan gemakkelijk worden gewassen en gereinigd, met dezelfde constructielijm worden bevestigd. De nadelen zijn de hoge kosten van het materiaal.

mantel

Het is zeer handig om de behuizing te gebruiken voor het afwerken van de openingen, aangezien materiaallagen grote oppervlakkenoppervlakken tegelijk afdekken, er is geen noodzaak om lijm te gebruiken en tijd te verspillen bij de daaropvolgende verwerking van voegen en naden. De hoeken van de openingen moeten echter bijzonder zorgvuldig worden omhuld, zodat ze niet met hoeken hoeven te worden bedekt.

Gebruikte materialen:

 • MDF. Eenvoudig, budgetvriendelijk, handig om materiaal te verwerken. Biedt een duurzame en esthetische afwerking met goede prestaties. MDF kan herhaaldelijk worden gelijmd en geverfd. Helpt de isolatieprestaties van deuren te versterken;
 • Spaanplaat en spaanplaat. Een praktische en kosteneffectieve oplossing die helpt zonder extra inspanningen (stopverf, primer, egalisatie van het oppervlak) om deuropeningen af ​​te werken die in een deplorabele staat verkeren. Gelamineerde spaanplaat, terwijl deze al een afgewerkte decoratieve coating heeft en niet bewerkt hoeft te worden.Een belangrijk voorbehoud is dat je dit hydrofobe materiaal niet moet afwerken met doorgangen naar kamers met een hoge luchtvochtigheid;
 • Laminaatvloer. Met kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met MDF, heeft het laminaat een meer esthetisch uiterlijk. Het kost een orde van grootte duurder, maar de slijtvaste eigenschappen zijn hoger. De hoofdregel bij het kiezen van een laminaat - de minimale aanwezigheid van formaldehyde in de samenstelling;
 • Plastic. Het is geschikt in het ontwerp van openingen met plastic deuren, bij de ingang van de keuken, die regelmatig moet worden schoongemaakt, en naar de badkamer, waar er altijd een hogere luchtvochtigheid is. Plastic is niet bang voor schokken, water, huishoudelijke chemicaliën, maar kan na verloop van tijd troebel worden;
 • Siding. Geeft de mogelijkheid om de finish ongewoon te maken. Gebruik bijvoorbeeld aluminium of messing gevelbeplating (panelen) om openingen te voltooien in een ruimte met een hightech interieur (hi-tech, techno, minimalisme). Het is goed te combineren met kunststof, glanzende oppervlakken, chroomelementen. Duurzaam, duurzaam en bestand tegen vocht. Het komt uit verschillende materialen, van hout tot PVC;
 • Gipsplaat. Gipsplaat wordt als universeel beschouwd omdat het zich op de grens tussen de tocht en de decoratieve look bevindt.Het kan worden gebruikt als tussenlaag voor het egaliseren van het oppervlak en het verbeteren van warmte- en geluidsisolatie, en kan worden gemonteerd als een onafhankelijk materiaal, wat de laatste stap is om de deuropening af te werken. Het wordt gemakkelijk aan de verwerking toegevoerd en biedt volop mogelijkheden in het ontwerp van de openingen.

Hoe de gipsplaat schede?

U kunt de gipsplaat (GCR) met uw eigen handen afwerken, zonder de deelname van professionals, en dit is een van zijn belangrijke voordelen. Het heeft onder andere andere onderscheidende kenmerken: laag gewicht, zuinigheid, duurzaamheid, flexibiliteit van verwerking, veelzijdigheid.

Gipsplaatbeplating is vereist wanneer de deuropening ongelijk is, het oppervlak van de hellingen met holten en uitsteeksels, of door de opening de kabels passeren en ze moeten verbergen.

De bekleding omvat de installatie van een frame van PVC, houten of metalen profielen.

Het werk gebeurt in fasen:

 • Behandel het werkoppervlak met priming-compound van de vorming van schimmels, schimmels en condensaat;
 • Voer nauwkeurige metingen uit van de lengte van de profielsecties die nodig zijn voor de vorming van het frame. Metingen worden gedaan rekening houdend met de verbindingen op de springer;
 • Snij profielfragmenten met een molen of metaalzaag af.Bevestig aan het oppervlak en markeer de randen. Als er geen gaten in het profiel zijn, boor ze dan op het formaat van de schroeven;
 • Maak langs de rand van de opening een perforatie onder de deuvels, steek de pluggen erin. Je kunt ze hameren met een lichte tik van een rubberen hamer;
 • Bevestig het profiel met de gaten aan de deuvels, bevestig het met schroeven met een schroevendraaier. Als de opening breed is, gebruikt u dekvloeren om het frame stevig vast te zetten. Indien nodig worden holtes opgevuld met isolatie - minerale wol;
 • Knip GKL precies op maat van de opening. Snijden waarbij rekening wordt gehouden met de kruising van de bladen in het bovenste gedeelte. Dat wil zeggen, vanaf de hoogte van de zijkant moet u de dikte van het vel GCR wegnemen;
 • Vellen van gipsplaat bevestigen met schroeven aan het profiel. Om de gaten netjes te maken, wordt aangeraden om op dezelfde afstand van 15-20 cm te worden voorgeboord en geboord;
 • Bij het decoratieve ontwerp van gipsplaat zijn de voegen met de wand aan de zijkanten afgewerkt met versterkende hoeken. U moet ook het oppervlak vóór en na het aanbrengen van de stopverf primen.

De tweede methode om gipsplaat af te werken - cool. Het is gemakkelijker uit te voeren en meer geschikt voor beginners. De volgorde van acties is hetzelfde, behalve voor het werken met het profiel.Gipsplaten worden op de gegrilde muur geplakt. Lijmconstructie op basis van gips.

Hoe overbrengen?

Alle dezelfde universele gipsplaat wordt gebruikt in een meer complexe procedure - de overdracht van de deuropening van de ene plaats naar de andere. De overdracht betekent dat de deuropening in de oude plaats moet worden gerepareerd en in de nieuwe moet worden gestanst en gevormd.

Als de technische kant van het probleem duidelijk is, en voor implementatie, is het mogelijk om een ​​brigade van werknemers aan te nemen, die tijdens het reparatieproces de hoofdpijn zal verlichten, en vanuit juridisch oogpunt is alles wat gecompliceerder.

De overdracht van de deuropening wordt beschouwd als een verandering in de indeling van het appartement en vereist daarom de officiële toestemming van de relevante autoriteiten.

Verplichte voorbereidingsprocedures:

 • Technische inspectie door ontwerpingenieurs uitvoeren. Als de operationele staat van het pand het mogelijk maakt om een ​​nieuwe opening in de ondersteunende structuur te ponsen, wordt een overeenkomstige technische conclusie uitgegeven. Toestemming om de gordijnstructuur te veranderen is veel gemakkelijker te verkrijgen;
 • De organisatie die is geaccrediteerd voor dit type activiteit, voldoet aan het project- en werkplan. Het project houdt rekening met de normen voor de omvang van de toekomstige opening, materialen en de timing van het werk.Vervolgens wordt het project ter goedkeuring voorgelegd aan de woninginspectie;
 • Wanneer het werk is voltooid, is het noodzakelijk om de wijzigingen aan de woninginspectie te coördineren. Als de opening voldoet aan alle normen en eisen van GOST en SNiP, worden wijzigingen aangebracht in het technische paspoort van de kamer.

Technisch werk bestaat uit twee fasen. Eerst moet je de oude opening naaien. Demonteer hiervoor de deur, de kast, de drempel, hellingen. In de vrijgekomen deur is een frame voor beplating aangebracht. Het ontwerp moet rekening houden met het feit dat niet de muren zijn omhuld, maar de opening is volledig gesloten.

Vervolgens worden alle openingen en onregelmatigheden gelegd, wordt de stopverf geslepen en is het oppervlak gereed voor decoratieve afwerking. In de opening kan worden gevuld met isolatie, wat ook de geluidsisolatie zal verbeteren.

Geschikt voor het vullen van materialen die niet onderhevig zijn aan vernietiging en rot.

De tweede fase is complexer en wordt achtereenvolgens uitgevoerd:

 • Markering doorgang. Het moet exact overeenkomen met de cijfers in het project, rekening houdend met de dikte van de afwerking;
 • Een deuropening boren of ponsen. De eerste optie voor dunne wanden. Het wordt uitgevoerd met een betonboor om onnodige scheuren van jackhammers of betonbrekers te voorkomen. De tweede voor dikke muren die niet doorboren.Het wordt aanbevolen om niet het hele stuk van de muur in één keer open te breken, maar om het in kleine fragmenten te snijden en het op de grond te brengen. Dus de coating zal niet lijden, en de opening zal zo glad mogelijk zijn, en er zal geen schade in de muur zijn;
 • Installatie van een metalen frame om de opening te versterken. Geen vereiste stap;
 • Ruwe afwerking, van voorbereidende primer tot uiteindelijke primer;
 • Montageframe voor plating, indien nodig;
 • Decoratieve bekleding.

Succesvolle voorbeelden en opties

Bij het maken van een deuropening is het belangrijk om beproefde ontwerptechnieken te gebruiken:

 • Een vloeiende overgang van kamer naar kamer maken met dezelfde materialen en tinten als in de decoratie van de muren. Dit maakt de doorgang één met de muur en de kamer en bijna onmerkbaar;
 • De tegenovergestelde techniek - aandacht richten. Om dit te doen, kunt u contrasterende kleuren in de decoratie of ongebruikelijke texturen gebruiken: decoratieve en flexibele steen, gipsplaatmozaïek, structuurpleister, pleisterwerk, stucwerk;
 • Ongebruikelijke deuren. Bijvoorbeeld, met glas-inlegsels, "stabiel", "accordeon";
 • De decoratie van de deuropening gordijnen gemaakt van kunststof, glas, stenen, schelpen;
 • Niet-standaard vorm van de opening: klassieke boog, boogmoderne, romantiek of ellips, halve boog, "portaal", trapezium, cirkelimitatie, bedacht, langwerpig (met behulp van een spiegel);
 • Gebruik van materialen voor andere doeleinden: spiegel, glas, metaal. Reflecterende oppervlakken maken de opening visueel groter en groter.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer