Kies en installeer scharnieren voor kunststof deuren

 Kies en installeer scharnieren voor kunststof deuren

Een dergelijk element van fittingen als een scharnier voor een deur van metaal kunststof, is gemaakt van legeringen van verschillende metalen. De hoofdtaak van dit onderdeel is om te openen en, dienovereenkomstig, de deur te sluiten door de deur en het frame aan te sluiten. Dergelijke producten bestaan ​​meestal uit verschillende delen: het bladgedeelte, de afstandshuls, het frame en de bevestigingsmiddelen.

types

Er zijn verschillende soorten scharnieren voor kunststof deuren, ze verschillen allemaal in een bepaald aantal kenmerken.

Als we de vraag over de breedte van de vleugel bespreken, kunnen we de details voor een brede (tot 90 mm) en voor een smal profiel opmerken.

In termen van de breedte van de las kunnen de producten zijn met voeringen of dergelijke, waarvan het ontwerp is ontworpen voor gebruik met een brede deklaag.

Als we bijvoorbeeld modellen overwegen die bestand zijn tegen belasting, dan gebruiken we voor smalle profielen lussen die tot 80 kg kunnen weerstaan, terwijl we voor brede profielen producten kunnen gebruiken die niet meer dan 160 kg kunnen weerstaan.

Over de installatie van de deurscharnieren gesproken, het is vermeldenswaard dat elke fabrikant van onderdelen voor PVC-profielen zijn eigen methode voor bevestigingsmiddelen gebruikt. In dit opzicht wordt voor het bevestigen van dergelijke fittingen op kunststof deuren een gespecialiseerd sjabloon gebruikt om het installatieproces te vergemakkelijken.

Het lichaam van de lus kan worden gemaakt van aluminium of zinklegering. Bij de vervaardiging van pinnen en voeringen gebruikt roestvrij staal of een legering van ferro-metalen. Mouwen op afstand worden meestal gemaakt van super duurzaam plastic of niet minder duurzaam Teflon. Bevestigingsmiddelen bestaan ​​in de meeste gevallen uit gegalvaniseerd metaal of roestvrij staal.

Scharnieren voor metalen deuren hebben verschillende soorten regelingen: horizontaliteit, hoogte, kracht waarmee ze worden ingedrukt.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van lussen moet er gelet worden op details als het materiaal waaruit het onderdeel is vervaardigd, de algehele kwaliteit van het onderdeel, de fabrikant van het onderdeel.

Als u hebt gekozen voor loops van een merkfabrikant, kunt u er zeker van zijn dat dergelijke hulpstukken u jaren van dienst zijn. In de regel zijn zowel de bovenste als onderste lussen gemiddeld ontworpen voor 200 duizend openingen en hetzelfde aantal sluitingen.

Als u kiest voor de budgetversie van de scharnieren voor deuren van metaal, dan is er al zoveel geluk, maar in de meeste gevallen zijn ze ook voldoende voor een lange gebruiksperiode.

Voor toegangsdeuren die vaak worden geopend en gesloten, moeten versterkte scharnieren van aluminiumlegering worden geselecteerd. Duurzaam materiaal verhoogt de betrouwbaarheid van de bevestiging aanzienlijk.

Voor balkondeuren is het noodzakelijk om de scharnieren op te pakken, waarvan de montage-functie de mogelijkheid van regulatie suggereert. Met deze functie kan de structuur verticaal of horizontaal worden aangepast.

Hoe te installeren?

Laten we stilstaan ​​bij het vervangingsproces en de directe installatie van het scharnier op de kunststof deur. Een dergelijke maatregel is te wijten aan het feit dat u op dit moment vaak geconfronteerd wordt met de verwerving van onderdelen van een gewetenloze fabrikant, in verband waarmee men de mogelijkheid van breuk niet mag uitsluiten.

Om het scharnier te vervangen, moet je allereerst de toolkit afhandelen, in de meeste gevallen zal het worden vertegenwoordigd door hulpmiddelen zoals:

 • dunne tang;
 • punch;
 • een hamer;
 • Schroevendraaier.

Vervolgens moet je de deur demonteren. Voor de succesvolle voltooiing van deze manipulatie moet je de volgende volgorde volgen:

 • verwijder eerst de decoratieve delen uit het ontwerp;
 • vervolgens de as gedeeltelijk uit de as slaan, met behulp van een tang eruit trekken;
 • daarna moet u de deur naar u toe kantelen en van het onderste scharnier verwijderen;
 • Zodra u dit hebt gedaan, kunt u overgaan tot het verwijderen van het beschadigde onderdeel en de bevestiger van de nieuwe.

Overweeg het installeren van nieuwe scharnieren op de deur van metaal, rekening houdend met alle subtiliteiten en nuances. Wees erop voorbereid dat u bij het uitvoeren van deze procedure ook bepaalde instructies moet volgen en de aangegeven normen moet volgen.

Blaas de hamer voorzichtig naar de as van de bovenste lus. Als het bovenste gedeelte verscheen, betekent dit dat je alles goed hebt gedaan. Zodra deze fase voltooid is, is het noodzakelijk om het zichtbare deel van de as naar beneden uit te klappen en met een tang vast te pakken.

In gevallen waarbij de deur wordt geïnstalleerd met behulp van drie scharnieren, moeten dergelijke acties worden uitgevoerd met het middelste gedeelte. De onderste lus is meestal strak bevestigd, in verband hiermee is het niet nodig om hem eruit te slaan.

Wanneer het deurblad naar zichzelf toe wordt gekanteld, moet het ongeveer 6 cm omhoog worden gebracht, waardoor de structuur uit de cilinder springt. Bedenk dat balkondeuren gewoonlijk een behoorlijk gewicht hebben, dus wordt het aanbevolen om deze manipulatie met een assistent uit te voeren.

Wanneer u de verbroken lus hebt verwijderd, wordt het tijd om door te gaan naar het installeren van een nieuwe. Er moet aan worden herinnerd dat het nieuwe onderdeel zo veel mogelijk op de oude moet lijken. Dit zal helpen om het extra werk dat gepaard gaat met het boren van gaten voor montage te voorkomen.

afstelling

Na het monteren van de lus, is het noodzakelijk om deze aan te passen. Pas de lusbehoefte aan om zich te ontdoen van het optreden van scheuren.

Om manipulaties op de juiste manier uit te voeren, is een speciale schroef aangebracht in het ontwerp van het onderdeel. De schroeven zijn verborgen achter een riem die is ontworpen voor bescherming tegen stof. Deze riem kan eenvoudig worden verwijderd en vervolgens moet u de schroef aandraaien of losdraaien.

Bedieningstips

Voor lussen die langer meegaan, moeten ze worden gesmeerd. U kunt hiervoor WD-40 of andere soortgelijke smeermiddelen gebruiken. Zeer geschikte machine of geraffineerde olie, hete was. Deze procedure moet periodiek worden uitgevoerd, waardoor de betrouwbaarheid van het onderdeel toeneemt. Smeerlussen omvat de volgende stappen:

 • open de deur zoveel mogelijk;
 • leg een klein hout of meerdere gevouwen kranten onderaan, zodat de constructie omhoog komt;
 • verwijder de pin uit de lus of verplaats hem;
 • typ het gereedschap in een kleine spuit en laat het in het gat vallen waar de pin was;
 • plaats de pen op zijn plaats, verwijder de balk van de bodem;
 • sluit en open de deur meerdere keren zodat het smeermiddel de hele lus doorweekt.

Hoe de scharnieren van de kunststof deur te vervangen, zie de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer