Deurscharnieren: hoe kiezen en installeren?

 Deurscharnieren: hoe kiezen en installeren?

Bij de montage van de deurstructuur wordt de beslissende rol toegewezen aan de fittingen. Allereerst moet de deur in de deuropening worden gehangen en moet de deurscharnier zorgen voor een betrouwbare bevestiging en soepel draaien van het deurblad. Alle andere eigenschappen die de kwaliteit van de deur kenmerken (sluitingsdichtheid, uniformiteit van de locatie in de deurpost, enz.) Zijn afhankelijk van de installatiewizard en de fabrikant van het deurblad.

Keuze van loops

Opgelost scharnierendeurtje scharniert zonder tie-in, eerder door meesters als minder betrouwbaar beschouwd en alleen geschikt voor lichte binnenschilderijen, worden momenteel vervaardigd met behulp van andere technologieën en andere materialen.Hierdoor kunnen ze op grote schaal worden gebruikt, niet alleen voor binnendeuren, maar ook voor meer verantwoorde structuren.

Om de juiste keuze te maken en een kwaliteitspakket aan te schaffen, moet u eerst kennis maken met enkele aanbevelingen van experts.

materialen

Op de binnendeuren zijn, vanwege hun lage gewicht, messing fixaties of fittingen gemaakt van een legering met messing voldoende.

Massief canvas kan alleen staal weerstaan. Scharnieren moeten staal kiezen.

Hoogwaardige bovenloopscharnieren kunnen perfect lang dienst doen. Ze zijn niet bang voor vervorming, ze kunnen schilderijen met groot gewicht weerstaan, die alleen worden gebruikt voor toegangsdeuren. Moderne vlinderachtige scharnieren bevatten kogellagers in hun mechanisme, die zorgen voor een geruisloze en soepele werking van de inrichting, en worden ook behandeld met een speciale beschermende coating door galvaniseren.

kleur

Tegenwoordig bieden fabrikanten scharnierende apparaten voor deuren in de kleur "onder" brons, zilver, goud, koper en zelfs kunstmatig gerijpte, antieke exemplaren voor antieke deuren. De scharnieren worden geselecteerd op basis van het slot en de deurhendel.In principe hangt de keuze van al deze attributen af ​​van de configuratie van de deur, van welke tint van het fineer erop of wat de textuur is van de deurbladarray.

Meestal zijn deurbeslagen al in één set gemonteerd door de inspanningen van de fabrikant.

Nummer en grootte

Voor huisdeuren passen installatie-opties van twee tot vijf metalen "vlinders". Lichtgewicht ontwerpen zijn genoeg twee. Met een toename van de hoogte en het gewicht van het canvas, verandert het vereiste aantal lussen. Voor een krachtige deur met een hoogte van 2 meter en een gewicht van 80 kg heeft u bijvoorbeeld vijf steunplaten nodig.

De dimensionering van bovenliggende scharnieren is ook afhankelijk van het gewicht van de deur. Doekjes met een laag gewicht zijn voldoende gedetailleerd met een lengte van 7 cm en zware luiken zijn alleen bestand tegen die 10-12 cm .Voordat u een winkel of een website koopt, is het raadzaam om te raadplegen welke parameters van scharnieren precies in uw specifieke geval nodig zijn.

Wat de rest betreft, vereist de keuze van bevestigingsmiddelen aan het oppervlak geen naleving van parameters. Adviseer dat u alleen geavanceerdere modellen kunt kopen, uitgerust met opties. Bijvoorbeeld, overheadmechanismen dichterbij, die bijdragen aan de gladde deur van de deur en die de levensduur van niet alleen het canvas, maar ook het hele deurontwerp verlengen.

Je moet niet denken dat de duurste fittingen - de hoogste kwaliteit. Onder de loops van de middelste prijscategorie zijn er zeer waardevolle en praktische opties.

opleiding

Om de overhead-onderdelen te installeren, moet u zich voorbereiden. Bereid het noodzakelijke minimum aan gereedschappen voor en maak de werkruimte vrij. Voor de installatie van scharnieren op de schuif- en kastdeur hebt u dergelijke apparatuur nodig:

 • niveau;
 • lange liniaal;
 • eenvoudig leisteenpotlood;
 • schroevendraaier of schroevendraaier;
 • schroeven;
 • houten wiggen.

Op basis van de gepresenteerde lijst is de set eerder bescheiden en betaalbaar. U hoeft geen extra kosten, complexe manipulaties en een hoog niveau van professionaliteit te veroorzaken.

installatie

Markeer het deurblad. Om de functies van de deurscharnieren goed uit te voeren, moeten ze op de juiste manier op het deurblad en op de doos worden geplaatst. De onderstaande instructie zal helpen om de taak aan te kunnen.

 1. De bovenplaat - de "vlinder" moet aan het uiteinde worden geplaatst, zodat een afstand van 250 mm wordt waargenomen tussen de bovenrand van de deur en de bovenrand van het scharnier. Bevestig de lus nodig om rond het potlood te cirkelen en opzij te zetten.
 2. Doe hetzelfde met de onderste lus, tel dezelfde afstand vanaf de onderkant van het canvas tot aan de onderkant van de lus. Circuit de contour rond de contour en verplaats deze vervolgens opzij.
 3. Als u van plan bent om een ​​extra derde lus op het canvas te installeren, moet deze ook strikt op het middelpunt tussen de buitenste lussen worden geplaatst. Om elke volgende extra lusbehoefte exact in het midden tussen aangrenzende platen te plaatsen voor een uniforme verdeling van de belasting.

Een dergelijke universele opstelling is een geschikte optie voor binnendeuren met een lichtgewicht ontwerp en voor zware doeken bij de ingang van het huis.

Maak nu een opmaak op het deurkozijn. Dit is een complexer proces, maar heel goed uitvoerbaar. Het belangrijkste is om de juiste reeks acties te volgen.

 1. Je hebt voorbereide houten wiggen nodig. Plaats het canvas in de doos en maak het vast. Nu hebt u een gebouwniveau nodig om de positie van de deur te controleren. Het moet strikt verticaal worden geplaatst, zonder de minste afwijking aan de zijkant.
 2. Markeer met een potlood het midden van elke lus op de doos.Het is belangrijk dat ze allemaal samenvallen met de markeringen aan het einde van de deur.
 3. Verwijder de deur voorzichtig.

Na het markeren van het deurblad en zijn doos, is het noodzakelijk om opnieuw de nauwkeurigheid van de gemeten afstand tussen de randen en randen van het scharnier te controleren, en hoe nauwkeurig de streepjes worden waargenomen volgens de bovenstaande waarde. De geringste afwijking kan leiden tot snelle slijtage van alle bovenliggende onderdelen en het falen daarvan.

Lussen instellen

Ongeacht het soort model dat u in handen hebt - de factuur op de scharnieren of het universele stuk uit één stuk. Het principe van installatie, ze zijn absoluut niet anders. Zelfs een beginnende meester kan het scharnierbevestigingsproces aan;

 1. Bevestig een lus aan de markup om er zeker van te zijn dat de positie correct is. Maak daarna de uitsparingen voor de schroeven rechtstreeks door de gaten in het onderdeel.
 2. Maak de lus vast met de schroeven, gebruik de schroevendraaier om ze langzaam aan te draaien, om te voorkomen dat de lus verdraait.
 3. Herhaal vervolgens de eerste en de tweede stap voor elk scharnier dat op het deurblad en de vleugel was gemarkeerd.

Nadat u alle voorbereide onderdelen hebt geïnstalleerd, moet u de vleugel in de deuropening vastzetten met behulp van de voorbereide wiggen, controleer de juistheid van de geselecteerde positie met het niveau. Herhaal stap 1 en 2 voor elk van de voorbereide scharnieren, breng accessoires aan op de markeringen op de doos en bevestig ze met schroeven.

Nu kunnen we de installatie van patchdeursluitingen met succes overwegen. Er moet nog een keer worden gecontroleerd of alle fittingen correct zijn bevestigd om te controleren of er geen openingen zijn tussen de vleugel en de scharnieren.

Zelfs een ogenschijnlijk kleine afwijking zal alle inspanningen tevergeefs maken. Onjuist gemonteerde scharnieren zullen snel gaan kraken en de deur zal tocht doorlaten.

Hoe te zorgen

Net als bij alle andere bevestigingsmodellen moeten overheadlussen regelmatig en goed worden onderhouden. Om dit te doen, is het voldoende om ze één keer per jaar te smeren met machine, minerale of synthetische olie, om de schroeven die uit de stopcontacten komen tijdig aan te spannen. Dan zullen de fittingen lang dienst doen en zullen de deuren tijdens het gebruik soepel werken.

Het hoofd bieden aan de zorg van de deur scharnieren gemakkelijk. Om dit te doen, hoeft u de master niet te bellen, maar doet u gewoon wat nodig is om het mechanisme voor het openen van de deur te smeren. Het verwijderen van de deur is ook optioneel.Daarom kost het hele proces weinig tijd en breidt het de kwaliteit van de hardware lange tijd uit.

Als het afgewerkte smeermiddel niet beschikbaar is en de mogelijkheid om het in de nabije toekomst te kopen niet beschikbaar is, zal geschikt middel geschikt zijn: vaseline, speciale olie voor delen van een naaimachine, uit te werken (voor autobezitters).

Zelfs een eenvoudig leisteen potlood kan te hulp schieten voor het omgaan met noodsituaties van krakende onderdelen. Maar dit is een extreme maatregel het is beter om je zorgen te maken over het kopen van lithol of WD-spray voor smeringslussen. Preventieve maatregelen voorkomen vroegtijdige slijtage van hardware. De deuren zullen u dus lang van dienst zijn en het huis betrouwbaar beschermen tegen tocht, ongenode gasten en nieuwsgierige blikken.

Zie de volgende video voor het kiezen en installeren van de deurscharnieren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer