Vlinderscharnieren voor binnendeuren: aanzichten en installatietips

 Vlinderscharnieren voor binnendeuren: aanzichten en installatietips

Bij het begrijpen van elke persoon is de installatie van binnendeuren een zeer moeilijke klus en het installeren van de benodigde fittingen is voor velen in het algemeen verwarrend. Maar dankzij moderne technologie is deze taak veel eenvoudiger geworden, vooral met betrekking tot de installatie van scharnieren.

Speciale functies

Bij het kopen van een binnendeur is het belangrijk om de juiste fitting te kiezen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de scharnieren. De keuze van een moderne persoon wordt uitsluitend gemaakt ten gunste van een kwaliteitsproduct, in dit geval zijn vlinderlussen tevreden met speciale onderscheidingen. Ze worden gekenmerkt door verhoogde duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid.Volgens de kenmerken ervan zijn deze deurbevestigingen van het kaarttype. En de naam van "vlinder" verkregen door uiterlijk. Wanneer ze open zijn, lijken de lussen op de vleugels van dit ongebruikelijk mooie insect.

Een belangrijk onderscheidend kenmerk van deze lussen is de manier waarop ze zijn gemonteerd. Standaardmodellen worden op de gebruikelijke manier gemonteerd om te plaatsen. Maar loop-vlinders vereisen dergelijke manipulaties niet. Het is voldoende om ze aan het oppervlak van de deur en de opening te bevestigen. En dat allemaal dankzij het speciale ontwerp van de montageplaat. Simpel gezegd: bij het sluiten van de deur komt een deel van het scharnier op het deurblad langs de contour in de aan de opening geboute gleuf. In dit geval is er geen opening.

Van de technische kant hebben vlinderlussen universele kenmerken. Bij de montage is er geen verschil tussen de binnen- en buitenopening, het belangrijkste is dat het rechthoekige deel op de opening en het afgebeelde deel op de deur wordt bevestigd. Vlinderscharnieren voor binnendeuren zijn eenvoudig te installeren. Om het hoofd te bieden aan de installatie kan iedereen. Maar als er twijfels zijn, is het het beste om de meester te bellen.

Naast de technische kenmerken zijn vlinderlussen verdeeld volgens de materialen van fabricage en grootte, zodat iedereen de meest geschikte optie voor het ontwerp van de deur kan kiezen. Opgemerkt moet worden dat het assortiment een speciale aanpassing heeft voor deuren met een veranda, die spreekt van gebogen scharniermodellen.

materialen

Vanwege de technische vooruitgang van vandaag staan ​​fabrikanten klaar om kopers een zeer uitgebreide lijst met modellen van loop-vlinders aan te bieden. Elk individueel ontwerp is gemaakt volgens een speciale tekening en uit verschillende materialen.

Ondanks de kleine lijst van metalen die worden gebruikt voor de productie van loops, vlinders, kan iedereen zelf de meest geschikte optie kiezen. Maar naast het uiterlijk, is het belangrijk om te onthouden over de kenmerken van het geselecteerde metaal. Bijvoorbeeld, messingproducten hebben veel onderscheidende kenmerken en het belangrijkste is hoge weerstand tegen externe factoren. Vanuit een esthetisch oogpunt zien accessoires er bijzonder elegant en rijk uit.

Stalen lusvlinders kunnen bogen op een hoge mate van weerstand tegen temperatuurschommelingen, waarbij een hoge luchtvochtigheid niet wordt blootgesteld aan corrosie, aangezien het staal een soort roestvrije metalen is.

Zink mounts kunnen tegen een relatief goedkope prijs op de markt worden gekocht. Maar bij het installeren is het de moeite waard om een ​​paar nuances te onthouden. Zinkmateriaal is gevoelig voor corrosie en verschilt niet qua slijtvastheid. Hieruit volgt dat de installatie van zinklussen niet in de open lucht kan worden uitgevoerd, waar vocht op het product kan komen. En om de levensduur te verlengen, is het belangrijk om het werkproces voortdurend in de gaten te houden en in geval van piepen of geluid van buiten af ​​onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

afmeting

Met betrekking tot de aangeboden maten op de markt, moet u weten dat "vlinders" Verkrijgbaar in twee categorieën:

 • 10 * 3 cm ("vier");
 • 12,5 * 3 cm ("vijf").

In beide gevallen ligt de dikte van de houder in het bereik van 2,5-3 mm. De aanduidingen "vier" en "vijf" zijn uitsluitend bestemd voor ambachtslieden en verkopers. Een soort afkorting zegt over duimmaten. Om een ​​lichte deur op te hangen, volstaat het om twee scharnieren te kopen, maar als het deurblad van massief materiaal is, is het de moeite waard om te overwegen en voor betrouwbaarheid drie scharnieren of alle vier te installeren. Tezelfdertijd zullen een paar "vieren" geschikt zijn in een lichte constructie, en alleen "vijven" zijn geschikt voor een massief product.

Voors en tegens

Vlinderscharnieren voor binnendeuren worden beschouwd als de meest relevante bevestigingsmethode. Het installatiewerk zelf verloopt zeer snel en gemakkelijk. Daaropvolgende positieve eigenschappen worden tijdens de operatie geïdentificeerd. Het is de moeite waard om meer in detail te weten welke voordelen loops hebben - vlinders zijn begiftigd met en of ze nadelen hebben.

 • De kwestie van het gemak van installatie moet meer in detail worden verduidelijkt. Vlinderscharnieren snijden niet in de bodem van het canvas en de opening. Daarom is het niet nodig voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, de afmetingen van de scharnierende scharnieren uit te meten, vrije ruimte in te stellen en enkele millimeters dikte op de deuropening te verwijderen.
 • Het uiterlijk van de lus van vlinders lijkt op een vintage stijl die er heel elegant uitziet. De deuren zelf krijgen een eigenaardige smaak die perfect harmonieert met het omliggende interieur.
 • Een belangrijk kenmerk van de loop-vlinders is een redelijke prijs, ondanks de materiaalproductie.
 • Het belangrijkste voordeel is betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het belangrijkste - vanaf het begin om de installatie te maken rekening houdend met de naleving van alle normen. Als het installatieproces enigszins werd gestoord, is er een mogelijkheid dat er een piep zal gebeuren en niet alleen.
 • Vlinderscharnieren zijn universele accessoires. Ze kunnen zowel rechts als links worden geïnstalleerd, evenals aan de binnen- en buitenkant. Het belangrijkste is om de meest geschikte optie te kiezen.

Helaas heeft zelfs het meest opmerkelijke onderwerp zijn nadelen. Hetzelfde geldt voor 'vlinders'.

 • Het monteren van de houder, verwijder de deur zal gewoon niet werken. Als het deurblad tijdelijk moet worden verwijderd, moet u een volledige demontage uitvoeren.
 • Zeer zelden, maar nog steeds bij het gebruik van de lus-vlinders vervormingen in de deuropening. Daardoor verdwijnt de esthetische schoonheid en van technische kant kan het deurslot beginnen vast te lopen.
 • Het gebruik van vlinderlussen is voor een groot deel bedoeld voor lichte deuren. Bij gebruik van een deurblad van massief materiaal kunnen dergelijke scharnieren dit niet aan, omdat ze voornamelijk als decoratief worden gekenmerkt.
 • Bij het installeren van scharnieren vlinders is het erg belangrijk dat het deurblad glad is. Anders kunnen vervormingen optreden.

installatie

Montage lussen vlinders in zijn kenmerken is eenvoudig en handig. Het belangrijkste is om de stapsgewijze instructies te volgen.Anders kan het deurblad niet worden gecombineerd met de doos of met de vergrendeling.

Eerst moet u beslissen welke tool nodig is voor de installatie:

 • schroevendraaier;
 • boren (vereist voor hout);
 • zelftappende schroeven;
 • priem;
 • administratief potlood;
 • roulettewiel

Nu kunt u doorgaan met installeren.

 • Eerst moet je beslissen in welk deel en vanaf welke kant je vlinderlussen moet installeren. Daarna is de markup klaar. Een meetlint meet 20-25 cm vanaf de onder- en bovenzijde van de deur. Gemeten gebieden vormen de basis voor de installatie van bevestigingsmiddelen.
 • Aangezien het niet nodig is om de scharnierende mechanismen in te bedden, moet de scharnierplaat aan het deurblad worden bevestigd om de benodigde markeringen op de berekende plaats te maken. Potlood bepaalt het punt waar u een gat moet boren met een schroevendraaier.
 • Geboorde gaten met schroeven moeten op de deur en de deurstijl worden geschroefd. Hang de deur voorzichtig op, controleer de soepelheid van de scharnieren en de afwezigheid van externe geluiden. Als er defecten zijn, is het noodzakelijk om de structuur te demonteren om later geen vervormingen te krijgen.
 • Zodra de installatie van de lussen is voltooid, loont het de moeite om preventieve maatregelen te nemen voor de smering van constructies.

De technologie van het instellen van de loop-vlinders in de praktijk lijkt nog eenvoudiger.Installatiewerkzaamheden kunnen met uw eigen handen worden uitgevoerd, zonder de roeping van een meester te verspillen, alleen het plaatsen en bevestigen van de scharnieren alleen is een zeer ongemakkelijke taak. Maar het belangrijkste is - niet afwijken van de installatievereisten en correct ingestelde markeringen. Het is beter om zeven keer te meten en één keer te boren, in plaats van andersom. Opgemerkt moet worden dat tijdens de montage van de lussen bepaalde moeilijkheden kunnen optreden, die alleen door externe factoren worden beïnvloed.

 • Vaak ligt de moeilijkheid in de opening tussen de lus en het gewricht. In dit geval kan de deur niet goed sluiten. De oplossing zal een gewoon stuk karton zijn of zelfs een lucifer. Een soort van legging zal de kwaliteit van het installatieproces beïnvloeden, maar het zal de kloof overbruggen.
 • Het komt voor dat bij controle na montage de plaatlussen extreem strak zijn. In deze vraag is er maar één oplossing - het is noodzakelijk om een ​​deel van de lus in de doos enigszins te verdrinken.

Hoe ze te smeren?

Nadat u nieuwe deuren met nieuwe fittingen hebt geïnstalleerd, kunt u mogelijke onaangename geluiden vergeten bij het langdurig openen en sluiten. Lussen vlinders bij de uitgang van de transportband hebben fabriekssmering.Maar bij constant gebruik is het smeermiddel uitgeput en ontstaat een zeer irritant kraken. Om ervan af te komen, moet je toevlucht nemen tot preventieve acties. Het eerste dat moet worden toegepast, is de olie voor het verwerken van de naaimachine. Helaas heeft niet iedereen zo'n vloeistof, hoewel de universele eigenschappen ervan helpen bij het oplossen van veel problemen.

De tweede manier is om de scharnieren te smeren met plantaardige olie. Dit product is precies aanwezig in elke keuken. Dat is gewoon het proces van blootstelling aan zonnebloemolie is erg kort.

De derde oplossing voor het probleem ligt in het briefpapier. Het wordt als het meest effectief beschouwd, maar zal in elk geval niet lang duren. Er wordt een zachte lei genomen, de punt moet in het mechanisme worden geduwd en op hetzelfde moment de deur gaan bewegen. De stylus in de lusconstructie zal afbrokkelen, waardoor het binnenoppervlak wordt verwerkt.

Moderne technologieën bieden vele alternatieve manieren om het probleem van kraken op te lossen. Een van hen is WD-40-vloeistof. Eén injectie is genoeg en de lus stopt onmiddellijk met piepen.Het is belangrijk om te benadrukken dat de consistentie van de WD-40 geen vettige basis heeft, waardoor deze manipulaties op elk gewist oppervlak kunnen worden uitgevoerd. Om te begrijpen hoe het proces van het aanbrengen van een smeermiddel, moet u de technologie zorgvuldig bestuderen.

 • Deurblad is nodig om volledig te openen en op één plaats te bevestigen, met een sterke nadruk.
 • Met behulp van een injectiespuit en een naald wordt een vloeistof voor smering, bijvoorbeeld olie, aan de binnenkant geïntroduceerd.
 • Na deze procedure wordt de deurbladhouder verwijderd.
 • De deur moet worden gesloten en vervolgens worden geopend, en dus meerdere keren te doen. Deze acties verspreiden het smeermiddel binnen het volledige oppervlak van de vlinderlus.
 • Om de deur niet te bevlekken tijdens de procedure, moet het oppervlak worden bedekt met polyethyleen en worden bevestigd met plakband.

Opgemerkt moet worden dat deze optie geen lusjes kan worden verwijderd, omdat ze permanent zijn gekoppeld. Maar als het probleem van piepen niet overgaat, blijft alleen de mogelijkheid over om de lussen zelf te vervangen.

beoordelingen

In de meeste gevallen delen mensen die scharnierende vlinders gebruiken bij het installeren van binnendeuren alleen positieve feedback. Tijdige verwerking van accessoires draagt ​​bij aan de verlenging van hun levensduur.Zeldzame gevallen van piepen zijn binnen een minuut opgelost. Als we het hebben over het fabriekshuwelijk, is het defect te zien bij het kopen tijdens het controleren van het sluitingsmechanisme. Doorway-installateurs reageren alleen met vleiende woorden over het ontwerp van de vlinderlussen. Ten eerste is dit een zeer handige en eenvoudige installatiemethode, en ten tweede, met inachtneming van de installatievoorschriften, overtreft het eindresultaat alle verwachtingen.

Hoe je de doorhangende lus van vlinders kunt elimineren, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer