Metalen deuren kiezen met glas

Bij het kiezen van deuren wordt speciale aandacht besteed aan het materiaal, dat sterk en veilig moet zijn. Onder deze kwaliteiten vallen metalen deuren met glas. Vanwege de eigenaardigheden van het ijzeren blad met beglazing is een van de meest populaire opties en wordt geïnstalleerd in veel residentiële en industriële gebouwen.

Functies en voordelen

Op het eerste gezicht zijn metaal en glas incompatibele materialen, maar deze opvatting is onjuist. Metalen constructie met glas is duurzamer dan houten deuren.

Nog steeds hebben dergelijke ontwerpen de volgende voordelen:

 • Security. Dit materiaal is moeilijker te breken of te beschadigen. Dienovereenkomstig is het product zelf moeilijker te kraken. Daarom is de metalen toegangsdeur de veiligstedoor constructie.
 • Betrouwbaarheid. Zo'n metalen web heeft een lange levensduur zonder een fundamentele verandering in uiterlijk.
 • Dergelijke ontwerpen hebben een goede geluidsisolatie en zijn beter bestand tegen hoge temperaturen.
 • Gemakkelijke en gemakkelijke bediening.
 • Snelle montage en demontage van het product.
 • Presenteerbaar en esthetisch uiterlijk. Geglazuurde canvas onderscheidt zich met voordeel van soortgelijke ontwerpen en geeft een nobele uitstraling aan de kamer.
 • IJzeren deuren met glas zijn een goede waterdichte en lichtdoorlatende constructie. Glasinvoer in de invoerproducten kan de rol van "oog" vervullen, waardoor u kunt zien wat er op straat gebeurt. Ze is ook een goede geleider van licht in donkere delen van een appartement (bijvoorbeeld een gang).
 • Breed bereik en beschikbaarheid. Deze producten kunnen niet alleen in de winkel worden gekocht, maar ook op basis van individuele parameters.

tekortkomingen

Ondanks het grote aantal positieve eigenschappen, hebben ze nadelen:

 • De hoge kosten van het product.
 • Lage thermische isolatiekwaliteit.

Dergelijke ontwerpen hebben vele soorten en modellen, dus ze zijn geschikt voor elke kamer.

types

De indeling van de soorten ijzeren constructie hangt van veel parameters af.

Dus afhankelijk van de bestemming zijn deuren onderverdeeld in:

 • Invoer of straat.
 • Interior.

Het eerste type wordt niet alleen op openbare plaatsen gebruikt (winkels, ziekenhuizen, restaurants, cafés), maar ook in particuliere woningen. Voor de laatste optie is meestal gekozen voor deur met smeden. Gesmede roosters zijn meestal gemonteerd op een glazen inzetstuk voor bescherming en duurzaamheid. Meer vervalste antieke producten geven de deur en de gevel van het gebouw een aristocratische uitstraling. Binnendeuren zijn geïnstalleerd in het appartement, in de kantoorruimte, maar ook in de zwembaden en doucheruimtes.

En het ene en het andere type ontwerp kan eenvoudig en brandwerend zijn. Vuurvaste constructies met glazen inzetstukken, zijn in de regel gemaakt van twee metaalplaten, bestand tegen hoge temperaturen en een vuurvaste stele.

Dit ontwerp heeft een afdichting rond de omtrek, die uitzet bij hoge temperaturen. Zo vult het de ruimte en laat de rook niet in de volgende kamer.

materiaal

Afhankelijk van het materiaal worden de deuren onderscheiden:

 • Steel.
 • Aluminium.
 • Metaal en kunststof.

Stalen deuren hebben een betrouwbaarder en duurzamer canvas. Daarom worden ze ook als elite beschouwd.

De deuren in het aluminiumprofiel zijn lichter en snel te installeren. De laatste optie heeft een dubbele laag: een aluminiumplaat wordt in een plastic omhulsel geplaatst. Dit geeft het ontwerp meer betrouwbaarheid en bescherming. Zulke deuren richten zich meestal op een balkon, een veranda of een landhuis.

Naast puur metaal worden de deuren vaak ingelijst met houten en plastic voering. Hiermee kunt u de deur tussen vergelijkbare ontwerpen selecteren en een mooie uitstraling geven. De materiaalverhouding in dergelijke deuren is anders: bij sommige modellen wordt metaal als basis genomen en is glas een decoratief element, in andere daarentegen juist: alleen het frame en de accessoires zijn over van het metaal.

Openingsmethode

Volgens de methode van openen zijn de deurbladen verdeeld in:

 • Swing.
 • Sliding.
 • Vouwen.
 • Carrousel.

schommel De deur is een klassieke optie die in veel kamers wordt gebruikt. Bij deze methode wordt alleen in één richting geopend. Dit ontwerp kan een tweevoudig en eenvouwig ontwerp zijn.Deze methode kan worden toegepast op zowel toegangs- als binnendeuren.

glijdend de doeken worden geopend met behulp van gidsen en kunnen twee of één blad hebben. In de regel worden ze gebruikt voor zoneruimtes, als binnendeuren in het appartement en als toegangsdeuren in winkelcentra, restaurants en cafés.

opvouwbaar het model onderscheidt zich door meerdere deuren of secties, die bij opening worden samengebouwd tot een accordeon. Het mechanisme is vergelijkbaar met het schuifmodel, maar in dit geval blijven het deel en de vleugel op hun plaats. In de regel wordt dit type gebruikt in het appartement om de ruimte af te bakenen en als een interieurontwerp.

Carrousel weergave de opening is een cirkel of schacht in het midden van de deuropening. Tegelijkertijd heeft het model meerdere flappen die roteren. Dit type is populair bij installatie bij de ingang van een winkelcentrum of kantoorgebouw.

Vorm en ontwerp

Afhankelijk van de vorm en het ontwerp zijn er:

 • Standaard rechthoekige deuren. Dit type is het meest populair en gewild omdat het gemakkelijk is versierd met smeedijzeren onderdelen en glazen inzetstukken van verschillende vormen.
 • In de vorm van bogen of verschuivende halfronde. Deze vorm wordt gebruikt voor binnendeuren en is in de regel met een minimum versierd. Misschien de oprichting van glas in lood of mat.
 • Aangepaste deuren (asymmetrisch, rond, driehoekig). Vanwege de ongewone en aantrekkelijke vorm is de deur niet versierd met extra inzetstukken, behalve glas. Anders ziet het ontwerp er belachelijk en ongepast uit.

Elke soort moet op verschillende manieren zorgvuldig worden geselecteerd.

Hoe te kiezen?

Het kiezen van een metalen deur met glazen inzetstukken is geen gemakkelijke beslissing.

Om ervoor te zorgen dat de deur lange tijd kan worden gebruikt en een betrouwbare ondersteuning kan zijn, moeten de volgende punten in overweging worden genomen:

 • De basis van de deur. De meest populaire zijn stalen en aluminium deuren. Elite stalen deuren hebben een goede warmte- en geluidsisolatie, maar als u dat wilt, kunt u een extra afdichting rond de omtrek installeren. Aluminiumweefsel is minder dicht, maar heeft een hoge sterkte en een lange levensduur. Dat is de reden waarom dergelijke deuren meestal worden geïnstalleerd op plaatsen met een grote stroom mensen. Aluminium is ook gemakkelijk af te werken met andere materialen.
 • Plaats van handeling. Als u een toegangsdeur nodig heeft, moet u de voorkeur geven aan mat of getint glas, waardoor u niet nieuwsgierig in het huis kunt kijken. Voor een meer esthetisch uiterlijk, kunt u schilderen op glas of glas in lood gebruiken. Voor hetzelfde doel is het de moeite waard om gesmede delen en roosters te gebruiken, wat een extra bescherming kan zijn. Bij de keuze van binnendeuren hangt veel af van de algehele stijl, het gebied van het appartement en de voorkeuren van de eigenaren.
 • Manier om te openen. Het moet rekening houden met het gebied en de grootte van de kamer waar de deur zal worden geïnstalleerd. Voor kleine appartementen zou een uitstekende oplossing zijn schuifdeuren of vouwdeuren.
 • Technische kwaliteit van het product. Voor straatconstructies is het belangrijk om een ​​canvas te kiezen met een hoge dichtheid en weerstand tegen temperatuurveranderingen, goede thermische isolatie.
 • Het is belangrijk om het goede te kiezen isolatie tussen doeken. De voorkeur gaat uit naar minerale wol. Het heeft een goede thermische isolatiekwaliteit en is een ecologisch materiaal.

Om het uiterlijk van de doeken op straat te behouden, moet aandacht worden besteed aan de afwerking van hout of extra beschermingsmiddelen.

 • Voor interieurontwerp is de hoofdkwaliteit hoge geluids- en warmte-isolatie.
 • Betrouwbare en hoogwaardige sloten. Ingangsstructuren moeten ten minste twee vergrendelingen hebben, waarvan er één cilindrisch moet zijn, omdat deze gemakkelijk opnieuw kan worden gecodeerd als sleutels verloren gaan.
 • Hoogwaardige fittingenAan welk handvat, kettingen, lussen en andere technische elementen het gaat. Ze moeten gemaakt zijn van duurzaam materiaal en stevig vasthouden aan het product. Ze moeten ook een prachtig uitzicht hebben.

Metalen deuren met glas zijn een geweldige oplossing voor elke kamer. Ze zijn gekozen voor de betrouwbaarheid en veiligheid van het ontwerp, een breed scala en esthetische uitstraling.

Zie de volgende video over het installeren van een metalen deur met glas.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer