Hoe de deur uit te breiden?

Reparatiewerkzaamheden in een privé-woning omvatten vaak herontwikkeling van gebouwen. Een manier is om de deuropening te veranderen om de bruikbaarheid te verbeteren of de ruimte te versieren. Dit proces is niet altijd eenvoudig, omdat het aan een aantal regels moet voldoen. Ontdek hoe u de deuropening correct kunt uitbreiden, u kunt alleen een specialist zijn die alle noodzakelijke berekeningen uitvoert.

Waar is het voor?

De uitbreiding van de deuropening brengt een toename van de basisafmetingen met bepaalde waarden met zich mee. Dergelijke bewerkingen worden niet al te vaak uitgevoerd, omdat alle afmetingen worden aangepast aan de standaardafmetingen van de deurvleugels. Toch is het soms nodig om het gat te vergroten. Er zijn verschillende hoofdredenen die tot dergelijke acties leiden:

  1. Herontwikkeling van de kamer. Dit proces omvat het wijzigen van de basisvoorzieningen of afmetingen van de belangrijkste structurele elementen van het huis. Het wordt vrij zelden uitgevoerd, omdat het in de meeste gevallen coördinatie vereist met verschillende overheidsorganisaties.
  2. Installatie van de deur. Veel eigenaren van appartementen of particuliere huizen sieren het pand met behulp van prachtige brede deurpanelen. Dit biedt bovendien verschillende voordelen, omdat het, indien nodig, dimensionale dingen door de deuren kan dragen.

Ontwerpkenmerken

De muuruitbreidingstechnologie is vrij complex en kan niet altijd handmatig worden uitgevoerd. Gebruik hiervoor vaak hulpmiddelen. Afhankelijk van de technologie van vernietiging, kunnen dergelijke bewerkingen in verschillende typen worden onderverdeeld:

  1. In de hand gehouden Het veranderen van de afmetingen van de opening in de scheidingswand of de steunmuur wordt uitgevoerd met behulp van de fysieke inspanningen van de persoon. Gebruik hiervoor verschillende soorten beitels, schroot, hamers, enz. Een van de voordelen van deze methode is dat deze bijna zonder stof loopt, maar tegelijkertijd relatief lang is.
  2. Mechanical. Deze aanpak omvat het gebruik van elektrisch gereedschap, wat de vernietiging van materialen sterk vereenvoudigt. Dergelijke bewerkingen worden uitgevoerd met perforators, klopboormachines en slijpmachines met verschillende capaciteiten en afmetingen. Met hun hulp kunt u snel de breedte vergroten in zowel bakstenen als betonnen muren.

De technologie van het uitbreiden van de deuropening is ook afhankelijk van het muurmateriaal:

Paneel huis

Vaak zijn alle elementen gewapende betonnen wanden. De procedure voor het demonteren van een deel van dit materiaal begint met het markeren van de opening met krijt of een stift. Daarna, met de hulp van de molen op de geschilderde contour, doe rez.

Deze bewerking wordt uitgevoerd vanaf twee zijden van de muur. Hiermee kunt u het beton volledig zagen.

Maar zo'n operatie vereist een krachtige tool, die niet iedereen heeft. Je kunt de muur vernietigen met een stoot en een boor. Om dit te doen, maken rond de omtrek van de toekomstige opening gaten op een afstand van ongeveer 5 cm van elkaar. Hierna worden de betondeeltjes afgebroken met een perforator. Als het anker wordt gevonden, kan het voorzichtig met een slijper worden gesneden.

Bakstenen huizen

Ontmanteling van bakstenen is veel eenvoudiger dan beton.Maar hier is er een nuance. Het bovenste deel van de deuropening veronderstelt de aanwezigheid van een metalen hypotheek (ondersteuning).

Als u de breedte van de opening vergroot, moet u een nieuwe steunbalk installeren. Het moet aan elke kant breder zijn dan 10 cm breder. Demontage van de bakstenen muur gebeurt na de installatie van een nieuwe ondersteuning.

Om stenen te verwijderen, kunt u zowel een molen als een gewone hamer en beitel gebruiken.

Houten huis

Het vergroten van openingen in dergelijke constructies brengt conventioneel snijden met zich mee. Hiervoor kunt u zowel een kettingzaag als een molen met een speciale cirkel gebruiken.

Bij soortgelijke bewerkingen met dragende muren (ongeacht het materiaal), moeten nieuwe structuren verder worden versterkt. Hiervoor kunnen zowel metalen hoeken (houten gebouwen) als grote kanaalstaven worden gebruikt, die zich rond de gehele omtrek van het nieuwe gat hechten.

Hoe op te stijgen?

Zeer vaak hebben deuropeningen niet-standaardafmetingen die moeten worden verminderd. Hier is het al nodig om een ​​opeenhoping van materiaal aan te brengen op een van de uiteinden van het oppervlak. Dit kan op verschillende eenvoudige manieren worden gedaan:

  • Metselwerk. Deze methode omvat de constructie van de zijkant van de muur van een klein frame. Om de constructiekwaliteit te behouden, kunt u deze verbinden met het ondersteunende element met beton en wapening.

Houd er rekening mee dat alleen de breedte op deze manier kan worden vergroot, maar deze is niet geschikt voor het wijzigen van hoogteparameters.

  • Gipsplaten en hout. Een vergelijkbare optie betreft de constructie van het frame in de opening. Als gipsplaat wordt gebruikt, maak dan een pre-constructie van het metalen frame waaraan het is bevestigd. Deze aanpak vermindert zowel de breedte als de hoogte. Maar als u van plan bent de deuren te installeren, mag de constructie van de gipsplaat zich niet aan de scharnierzijde bevinden, omdat er een hoge belasting is. Wat betreft de boom, dan om de opening te veranderen, scharen ze gewoon de omtrek. Gebruik hiervoor een houten balk van een bepaalde dikte. Bevestiging kan worden gedaan met behulp van schroeven of ankers. Het hangt allemaal af van het type muur waaraan ze zijn bevestigd.
  • Gips. Deze benadering wordt gebruikt wanneer een kleine opening nodig is voor een kleine hoeveelheid. Deze substantie kan zowel op baksteen als op beton en op hout worden aangebracht.Het is belangrijk hiervoor speciale hardingssystemen te gebruiken.

Hoe de hoogte te vergroten?

De uitbreiding van de deuropening impliceert niet altijd een verandering in de breedte. Het is vaak nodig om alleen het bovenste gedeelte van het systeem te ontmantelen, wat tot een toename van de hoogte zal leiden. Dergelijke effecten zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren. Dit komt doordat er vaak een metalen latei boven de deuropening wordt geïnstalleerd, die de volledige hoofdbelasting opneemt.

Het algoritme voor het verhogen van de hoogte omvat het uitvoeren van verschillende opeenvolgende bewerkingen:

  1. De steunen worden aanvankelijk geïnstalleerd, waardoor tijdens demontage niemand op het materiaal op het hoofd kan vallen.
  2. Gebruik daarna de molen op de juiste plaatsen om stukken beton of ander materiaal te maken. In dit geval moet je ook de springer pakken.
  3. Als alles klaar is, wordt het materiaal met een hamer en een beitel afgeworpen. U kunt ook de slijper, hamerboor, enz. Gebruiken. Nadat de muur is verwijderd, moet u een nieuwe jumper boven aan de nieuwe opening plaatsen. Het wordt bevestigd met een betonnen dekvloer.

Hoe te bereiken?

Uitbreiding van deuropeningen kan soms de structurele kenmerken van de muur verstoren.Vaak betreft dit de ondersteunende structuren, die de hoofdbelasting van het gebouw waarnemen. Als de verandering in de parameters van dit systeem de kenmerken van de muur aanzienlijk beïnvloedt, dan wordt dit beschouwd als een herplanning, die moet worden gecoördineerd met de relevante overheidsorganisaties.

Alle architectuurdocumentatie bevindt zich in de BTI, waar u toestemming nodig hebt om de afmetingen van de opening te wijzigen.

Houd er rekening mee dat als dergelijke bewerkingen worden uitgevoerd op niet-dragende structuren, de uitbreiding kan worden gestart zonder overeenstemming met de BTI.

Het is alleen belangrijk om informatie te verstrekken over het verkregen resultaat, zodat de organisatie wijzigingen kan aanbrengen in het betreffende plan.

Als de herontwikkeling (verhoging van de deuropening) wordt gemaakt in de steunmuur, begin dan pas na voorafgaande goedkeuring. Hiervoor moet u een aanvraag indienen bij de BTI, waarna de experts de toestand van de hele structuur zullen analyseren. Vervolgens worden berekeningen gemaakt, om te begrijpen of er een aanzienlijke belasting op de muur zal zijn.

Als alles normaal is, wordt een vergunning afgegeven en kunnen ontmantelingswerkzaamheden worden uitgevoerd volgens een eerder afgesproken plan.

Succesvolle opties in het interieur

Ziet er geweldig uitgebreid uit met ongebruikelijke glazen deuren, versierd met natuurlijk hout met houtsnijwerk.

Een enorme deuropening die van de woonkamer naar de keuken leidt, is een zeer goede ontvangst in het interieur.

En in dit geval is de opening speciaal gemaakt voor glazen schuifdeuren, alsof ze de ruimte van de kamer indrukken.

Meer informatie over het uitbreiden van de deuropening, zul je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer