Fronttegel van TechnoNIKOL Hauberk: kenmerken van de keuze en installatie

Veel mensen in de bouw van hun huis kunnen niet beslissen welk materiaal het beste is om te kiezen voor de afwerking van de gevel. Op dit moment adviseren sommige ontwerpers en experts tegels voor deze afwerkingswerken. Vandaag zullen we het hebben over tegelcoatings "TechnoNIKOL Hauberk".

Voor- en nadelen

Geveltegels "TechnoNIKOL Hauberk" is een modern bouwmateriaal voor huizen aan de straatkant. Voor de productie van fabrikanten gebruiken glasvezel behandeld met bitumen. Ook moet de samenstelling van een dergelijk product een speciaal granulaat omvatten, dat is gemaakt van natuurlijk basalt.

Veel deskundigen merken op dat dit type gevelplaat niet alleen perfect zal zijn voor het bekleden van het buitenste gedeelte van het huis, maar ook voor de inrichting van kamers.Ook wordt dit materiaal vaak gebruikt bij de constructie van hekken en hekken. Een aanzienlijk aantal mensen snijdt het momenteel volledig volledig door hun huis en alle gebouwen in de buurt van het huis.

Dit bekledingsmateriaal heeft zijn eigen specifieke complexe structuur, die de volgende componenten omvat:

 • de buitenste laag van de structuur, die wordt vertegenwoordigd door duurzame basale dressing;
 • de eerste laag gemodificeerd bitumen;
 • glasvezel basis;
 • tweede laag gemodificeerd bitumen;
 • polymeer vorstbestendige oplossing van bitumen;
 • beschermende film, die uit silicone bestaat.

De voorste tegel "TechnoNIKOL Hauberk" heeft een vrij grote lijst met belangrijke positieve eigenschappen en eigenschappen:

 • Hoge UV-bestendigheid. Veel deskundigen merken op dat dit type betegelde coating niet vervaagt in de zon en nog tientallen jaren in de oorspronkelijke vorm blijft.
 • Goede weerstand tegen externe invloeden. Kleine deeltjes zand, stof en ander vuil zullen het oppervlak van het materiaal niet beschadigen.
 • Flexibiliteit.De voorste tegel "TechnoNIKOL Hauberk" is vrij elastisch en veerkrachtig, wat het installatiewerk aanzienlijk vereenvoudigt.
 • Eenvoudig te onderhouden. Dit type tegel vereist geen speciale reiniging. Bovendien moet worden gezegd dat dergelijke materialen helemaal geen deeltjes van stof en puin aantrekken.
 • Eenvoudige installatie. Voorgeveltegels installeren "TechnoNIKOL Hauberk" vereist geen professioneel team van werknemers. Vrijwel iedereen zal dit materiaal zelfstandig kunnen leggen.
 • Esthetische uitstraling. Veel consumenten beweren zelfverzekerd dat een dergelijke bouwbasis een mooie uitstraling heeft. Bovendien moet worden gezegd dat het een dergelijke coating is die fabrikanten tegenwoordig produceren met imitatie van een ander materiaal (baksteen).
  • Hoge weerstand tegen temperatuurschommelingen. Onder invloed van sterke temperatuurschommelingen wordt het product niet vervormd en zal het niet bezwijken, het blijft in zijn oorspronkelijke vorm.
  • Goede vastheid. Door deze belangrijke eigenschap kan er geen overmatig vocht in de structuur binnendringen, waardoor de levensduur van het product aanzienlijk kan worden verlengd.
  • Hoge sterkte van de bovenste laag.Het buitenste deel van de structuur is gemaakt van solide basaltbasis, die zorgvuldig in de plaat is gestampt, zodat het product duurzaam wordt en het granulaat niet wordt vernietigd.
  • Laag gewicht. De gevelplaat van deze fabrikant onderscheidt zich door een vrij licht gewicht, wat de implementatie van alle benodigde installatiewerk aanzienlijk vereenvoudigt.

   Ondanks een dergelijk groot aantal voordelen heeft de zachte geveltegel TechnoNIKOL Hauberk bepaalde nadelen:

   • Het heeft een lage chemische weerstand. Dit bekledingsmateriaal kan gemakkelijk worden vervormd en zelfs volledig worden vernietigd bij inname van aanzienlijke hoeveelheden chemicaliën. Dat is de reden waarom veel deskundigen aanbevelen om de structuur te verwerken met een extra beschermende laag.
   • Installatie is alleen mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Ondanks het feit dat de fronttegel van deze fabrikant na installatie zelfs sterke temperatuurschommelingen kan verdragen, mag de temperatuur tijdens installatie niet lager zijn dan 5 ?. Anders kan het product zelfs vóór installatie beschadigd raken.
   • Je zou het niet moeten gebruiken bij het afwerken van houten woningen.Dergelijke tegelcoatings zijn vrij luchtdicht en geven geen vocht door. Deze eigenschap staat niet toe dat houtachtige structuren "ademen", wat kan leiden tot hun snelle afbraak.
   • Vereist een speciale basisvoorbereiding vóór de installatie. Aangezien de voorste tegel "TechnoNIKOL Hauberk" vrij flexibel is, kunt u deze niet meteen installeren. Het oppervlak moet grondig worden gereinigd en gereinigd, wat lang kan duren.

   Technische specificaties

   Het is belangrijk op te merken dat alle tegeldeklagen van deze fabrikant alle noodzakelijke tests in speciale laboratoria doorstaan. De resultaten van al deze onderzoeken worden officieel bevestigd door de protocollen. De façadestructuren van TechnoNICOL Hauberk slaagden erin om alle stadia van de inspectie met succes te doorlopen.

   De belangrijke technische kenmerken van deze materiaalexperts omvatten ook het type externe coating. In de regel wordt het voor dergelijke structuren weergegeven door basaltkorrels. Het verstrooien van deze korrels is niet meer dan 1,2 gram. Weerstand tegen hoge temperatuurschommelingen kan oplopen tot +100?.

   De afmetingen van dergelijk bekledingsmateriaal zijn in de regel standaard.De hoogte van elk afzonderlijk onderdeel is 23-25 ​​cm. De lengte van de plaat kan 1 m bereiken. De dikte van het element is meestal 3-5 mm.

   Het gewicht van de volledige coating is niet groter dan 12 kg / m².

   Opstelling en kleurenpalet

   Momenteel kan deze fabrikant een grote selectie van verschillende monsters van geveltegels aanbieden. Onder de meest populaire opties voor tegels "Hauberk" vallen vandaag de dag:

   keramisch

   Volgens de meeste experts is dit type tegelproduct het meest praktisch en duurzaam tussen alle andere. Bij de vervaardiging van dit materiaal wordt klei gemengd met speciale componenten (kwartszand). Dergelijke extra toevoegingen maken de onderdelen nog sterker en duurzamer.

   Porcellanato

   Zo'n tegel wordt ook gemaakt van klei en kwartszand, maar tegelijkertijd worden ook minerale verfstoffen en veldspaat aan de compositie toegevoegd. Het is het meest duurzaam en bestand tegen mechanische schade.

   Onder de steen

   Dit soort tegels kan gerust een uitstekend decoratief materiaal voor de bekleding worden genoemd.

   Onder de steen

   Geveltegel, gedecoreerd met baksteen, wordt tegenwoordig veel gebruikt in de bouw.Het kost klanten veel goedkoper dan natuursteen, maar alle kenmerken en eigenschappen van deze producten zijn bijna hetzelfde.

   bestrating

   Een dergelijke tegelvloer is ook gemaakt van baksteen, maar tegelijkertijd worden alleen gebakken materialen gebruikt bij de vervaardiging, wat het product extra sterkte en betrouwbaarheid geeft.

   Opgemerkt moet worden dat de voorste tegel "TechnoNIKOL Hauberk" ook beschikt over een vrij grote keuze aan kleuren. Shades of design kunnen heel verschillend zijn.

   De meest populaire oplossing wordt beschouwd als tegels gemaakt onder zandsteen.

   Deze beige kleurende producten verwijzen naar het natuurlijke. Meestal wordt het materiaal van deze tint gebruikt bij het ontwerpen van deuren, ramen, kolommen, hoeken van kamers. Volgens de meeste consumenten is deze kleurenoplossing perfect voor bijna elk gebouw.

   Niet minder populair is de marmeren kap van gevelpanelen. In de regel is het oppervlak van dergelijk materiaal glanzend. Vergelijkbare producten met deze kleur zijn geschikt voor vrijwel elk huis. Tegelijkertijd zullen ze uw huis gemakkelijk een solide en rijke uitstraling geven.

   Vaak gebruikt voor bekleding en terracotta schaduwtegels. Deze kleur is vergelijkbaar met de kleur van gewone stenen, dus dit type fundering wordt gebruikt om het te imiteren of om het gebouw een klassieke strengheid te geven. Details van deze kleur zijn universeel en passen in elke kamer.

   marmer
   terracotta

   Momenteel trimt een vrij groot aantal mensen hun huizen met behulp van een speciaal antiek materiaal. Het is een baksteenfundering met speciale schaafwonden. Hiermee kunt u een mooi ontwerp "antiek" maken.

   Stylingfuncties

   Het is heel goed mogelijk om façade tegels met uw eigen handen te installeren, zonder gebruik te maken van de hulp van professionele bouwers. De installatie van dergelijk materiaal kan immers vrij eenvoudig worden genoemd. Bovendien bevat het in één set met de details in de regel instructies voor het correct samenstellen van de elementen, wat het werk ook eenvoudiger maakt.

   Er moet aan worden herinnerd dat vóór de directe installatie van de constructie, de basis van de gevel grondig moet worden gereinigd tegen stof en andere schadelijke deeltjes. Het is ook de moeite waard om verticale en horizontale markeringslijnen op het oppervlak te plaatsen.Ze zijn nodig voor het nivelleren van tegels.

   Voorbereiding van de basis en lijm

   Voordat u de belangrijkste werken start, moet u de basis controleren op vocht. Als het zich daar bevindt, moet je het oppervlak drogen. Bovendien kan het worden gepleisterd om een ​​volledig vlak vlak te maken. Pas na een dergelijke voorbereiding kunt u beginnen met het leggen van het product.

   Na het voltooien van de basisbereiding, gaat u verder met de voorbereiding van de lijm. Tegenwoordig vindt elke koper in de bouwmarkten een enorme selectie van verschillende kleefstofoplossingen. Maar tegelijkertijd adviseren veel deskundigen om alleen voor vorstbestendige mengsels te gebruiken voor de installatie van geveltegels. Ze moeten worden gemengd met een bepaalde hoeveelheid water en grondig worden geroerd (alle verhoudingen worden gegeven in de instructies voor het gebruik van lijm).

   De belangrijkste fasen van het werk

   Nadat de lijm is voorbereid, moet deze met een eenvoudige spatel op de tegel worden aangebracht en aan het oppervlak van de basis worden bevestigd. Tegenwoordig zijn er veel opties voor het prachtig en zorgvuldig installeren van elk dekkingselement. Hiertoe zijn er zelfs vandaag speciale mechanismen en markeringen.

   Bevestig de tegel op verschillende manieren. Maar gebruik hiervoor meestal een gewone hamer en gegalvaniseerde spijkers. En met behulp van bevestigingsmiddelen moet u zowel het bovenste als het onderste deel van elk onderdeel tegelijk installeren. Vervolgens moet u alle resterende lijm verwijderen.

   Moeilijke momenten

   Veel mensen hebben problemen bij het kiezen van een tegellay-out. Sommigen beginnen het vanuit het midden van de structuur te stapelen. Maar de meeste experts zeggen dat deze installatiemethode niet klopt. Leggend materiaal is beter vanaf de hoeken van het gebouw van onderop. Anders moet je alles demonteren en opnieuw beginnen.

   Ook hebben mensen vaak moeite met het ontwerp van de hoeken van de kamer. De meeste wizards installeren ze gewoon verkeerd. Meestal zijn alle benodigde hoeken al compleet met het basismateriaal. Leg ze overlappen vanaf de bodem naar boven. In dit geval moeten ze worden bevestigd met behulp van verzinkte schroeven.

   Bedrijfsomstandigheden en klantrecensies

   Geveltegels "TechnoNICOL Hauberk" kan voor bijna elke kamer worden gebruikt. Dergelijk materiaal is vrij goed bestand tegen temperatuurschommelingen en vocht.Maar tegelijkertijd is het beter om deze onderdelen niet aan houten structuren te bevestigen, omdat het hout snel gaat rotten.

   Speciale aandacht tijdens het gebruik van het product is ook niet nodig. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat chemicaliën niet op het oppervlak van de tegel mogen vallen, anders zal de coating snel barsten en instorten.

   Veel mensen bedekken de constructie met een extra beschermende film om de levensduur te verlengen.

   Tegenwoordig kan iedereen een groot aantal beoordelingen lezen over tegels "TechnoNIKOL Hauberk". Dus de meerderheid van de gebruikers merkte de hoge kwaliteit van dit product op en sprak afzonderlijk over gemakkelijke en snelle installatie van onderdelen. Sommigen zagen ook een brede selectie van dergelijke producten en een mooie esthetische uitstraling.

   Een aanzienlijk aantal mensen sprak over de duurzaamheid van producten. Volgens veel consumenten kunnen dergelijke tegels tientallen jaren meegaan. Ook op de forums kunt u beoordelingen vinden over de uitstekende thermische isolatie-eigenschappen van de geveltegels van deze fabrikant.

   Mooie voering voorbeelden

   Tegenwoordig geven veel mensen de voorkeur aan tegels in antieke stijl.Het is het beste om meer verzadigde kleuren van het materiaal te kiezen. Deze oplossing is geschikt voor bijna elke kamer. Ook in dit geval is het gebruik van extra decoratieve stenen toegestaan, maar we mogen niet vergeten dat te veel ervan de hele buitenkant van het huis kan bederven. Tegelijkertijd moet het dak een vergelijkbaar kleurenbereik kiezen.

   Vaak bieden ontwerpers aan om het grootste deel van het huis te versieren met een lichte klassieke tegelbekleding en de basis van het gebouw af te werken met donkere details. Dus, velen adviseren om de kamer af te maken met beige producten, en de hoeken en het onderste deel te doen met de hulp van bruin materiaal. Raam en deuropeningen in dit geval is het het meest voordelig om te bedekken met donkere verf.

   Voor informatie over het installeren van façade tegels TechnoNIKOL Hauberk, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer