Afwerking van de gevel van het huis "Bark"

Elke constructie, ongeacht het doel ervan, moet een stijlvolle en representatieve uitstraling hebben. Daarom moet bij het ontwerp ervan veel aandacht worden besteed aan de afwerking van de gevel. Tegenwoordig wordt de moderne markt gepresenteerd met een reeks tegenover elkaar liggende materialen. Het populairst onder hen is het decoratieve keverpleister van schors, waarmee u originele meesterwerken van de ontwerper kunt maken.

Speciale functies

Dit materiaal wordt gekenmerkt door hoge prestaties, is gemakkelijk aan te brengen en ziet er perfect uit in een andere stijlrichting. Gips "schorskever" wordt beschouwd als een uniek afwerkingsmateriaal. Bij het bedekken van de basis, creëert het een oppervlak met veel gaten, strips en groeven.Door deze originele textuur kunt u de gebreken van de muren verbergen om hun onregelmatigheden te maskeren.

Laat pleister op basis van acryl en gips los in de vorm van een droog poeder of een kant-en-klaar mengsel. Ongebruikelijk ontwerp geeft de coating een korrelige structuur. Het bestaat uit kleine marmeren chips. Korrelgroottes kunnen verschillen (van 0,8 tot 3,5 mm). Afhankelijk hiervan verkrijgt het reliëf van de decoratie kleine of grote groeven.

Met deze pleister kun je elk oppervlak prachtig verfraaien. Het is veel gevraagd als het gaat om buitenwerk, wanneer de gevel wordt revetted. Meestal is de kleur van het materiaal wit of grijs. Daarom wordt het oppervlak van de gevel onmiddellijk na de toepassing geverfd, waarbij een kleur wordt gekozen die geschikt is voor het ontwerp.

Voor- en nadelen

De belangrijkste voordelen van gips "schorskever" omvatten verschillende voordelen.

 • Hoge duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het materiaal is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. De speciale productietechnologie maakt het betrouwbaar in gebruik.
 • Laag gewicht. De minerale vulstoffen in de pleister maken het gemakkelijk.Ze verminderen het niveau van mechanische spanning op de structuur van het gebouw.
 • Weerstand tegen omgevingsinvloeden. Pleisterwerk verdraagt ​​perfect direct zonlicht en temperatuurdalingen, het is niet bang voor vocht. Bovendien vervaagt deze afwerking niet en verliest deze niet de oorspronkelijke kleur gedurende de hele gebruiksperiode.
 • Brandwerendheid Het materiaal heeft een lage ontstekingssnelheid.
 • Weerstand tegen de vorming van schimmels en schimmels. De speciale samenstelling van gipsmengsels beschermt het oppervlak betrouwbaar tegen de ontwikkeling van micro-organismen.
 • Enorme selectie van kleuren. Hoewel het basismateriaal wit is, kunt u de schaduw ervan naar wens wijzigen.
 • Redelijke prijs. De markt presenteert producten van binnenlandse en buitenlandse fabrikanten. Iedereen kan materiaal kopen dat bij zijn budget past.

Wat betreft de tekortkomingen, ze zijn er maar weinig. Als de schorskever is blootgesteld aan ernstige mechanische schade, is het moeilijk om ze te repareren. Om het uiterlijk te herstellen, moet u opnieuw aanbrengen en de beschadigde coating verwijderen. Het gebruik van gips is niet eenvoudig. Het vereist speciale toepassingstechnologie.Vaak is het niet mogelijk om een ​​complexe inrichting uit te voeren zonder de hulp van experts.

Niet iedereen kan echter de textuur van het door de kevers op professionele wijze gescherpte hout reproduceren. Er zijn ook geheimen hier. U hebt bijvoorbeeld een speciale troffel nodig. Voren worden gemaakt door het gereedschap op en neer te bewegen. Dan is de facing enigszins gladgestreken. Het belang en de complexiteit van het reinigen van het oppervlak. Stof kan de voren binnengaan. Het is moeilijk om vuil van het reliëfoppervlak te verwijderen.

Typen materiaal

Decoratieve schorskevers worden op de markt aangeboden voor afwerkingsmaterialen in twee varianten: op basis van gips en acryl. Acrylmengsel wordt aangebracht met behulp van speciale technologieën, waardoor de gevel aantrekkelijk is. Maar om wanden een visueel rijk decor te geven, moet u rekening houden met de vele nuances van decoratie. Verkocht materiaal in emmers van verschillende groottes. Mix kan worden toegepast op muren van TsSP en de betonnen bases.

Om acrylpleister de gewenste kleur te geven, moet u een speciaal kleurenschema gebruiken. Dit gebeurt meestal met behulp van computertechnologie op speciale machines, omdat het moeilijk is om handmatig de gewenste schaduw te verkrijgen. De samenstelling van het materiaal omvat schurende korrels.Tegelijkertijd kunnen fabrikanten verschillende mineralen en marmeren chips toevoegen. De korrel van de acrylvariëteit is afhankelijk van de grootte van het schuurmiddel en varieert van 0,1 tot 3,5 mm.

De levensduur van de gepleisterde coating is maximaal 15 jaar. De unieke structuur zorgt voor de perfecte toepassing van het mengsel, dat na drogen niet wordt blootgesteld aan externe invloeden en niet barst. Bovendien heeft het materiaal een hoge hechting. Om een ​​kleurpleister te verkrijgen, is het niet nodig om extra te schilderen van de gevel. Het enige nadeel van acrylpleister is de complexiteit van de afwerking.

De op gips gebaseerde tegenhanger is gebruiksvriendelijker en zuiniger in gebruik. De moeilijkheid van het werken met het mengsel ligt in het feit dat voor gebruik het nodig is om de oplossing onafhankelijk te bereiden, het droge poeder te mengen met water. Gipspleister is gemaakt van ecologische grondstoffen, het is gemakkelijk met de hand op de muur aan te brengen. Het materiaal is goedkoop en heeft een hoge sterkte.

Afhankelijk van welke bindcomponent deel uitmaakt van de pleister, is de "schorskever" silicaat en siliconen. De silicaatversie wordt geproduceerd op basis van vloeibaar glas.Het wordt gekenmerkt door microbiologische weerstand en dampdoorlatendheid. Siliconenpleister is gemaakt van gemodificeerde acryl en siliconenhars. Het is bestand tegen chemische aanvallen en wordt vaak gebruikt bij het werken met steen.

Kleurbereik

Om het ontwerp een heldere kleur te geven, moet het mengsel in de gewenste tint worden getint. Op gips gebaseerd materiaal is gemakkelijker te schilderen, omdat het droog wordt verkocht. Als u het mengt, kunt u elke kleurstof toevoegen. Wat betreft acrylpleister, het verkrijgen van de eigenlijke kleur is veel moeilijker. Wees voorzichtig tijdens het verven, anders is de schaduw te verzadigd.

Het materiaal is echter niet noodzakelijkerwijs getint: het gepleisterde oppervlak kan met email worden geverfd, waarbij voor deze verf wordt gekozen op basis van gips. Tegenwoordig wordt het moderne ontwerp van de gevels gedomineerd door de warme kleuren van het palet. Prachtig gedecoreerde wanddecoratie in geel, rood, bruin en beige. Het is noodzakelijk om een ​​gevelkleur te kiezen waarbij rekening wordt gehouden met de algemene registratiestijl van het perceel. Een goede optie voor landhuizen zal worden geconfronteerd met de gevel van grijs en groen.In dit geval is het niet nodig om het oppervlak in één kleur te versieren, het is beter om composities te maken die uit verschillende kleuren bestaan.

Overzicht fabrikanten

Gevelschorskevers worden geproduceerd door vele handelsmerken. De belangrijkste verkoopleiders zijn Ceresit, Baumit, Dufa. Hun producten hebben zich van de beste kant bewezen en positieve klantrecensies gekregen. Met dit pleisterwerk kunt u het oorspronkelijke oppervlak decoreren en bouwconstructies op betrouwbare wijze beschermen tegen de negatieve effecten van de externe omgeving. Werken met een dergelijke pleister is eenvoudig: het mengsel wordt klaar verkocht, u hoeft geen extra tijd aan de productie te besteden.

Speciale aandacht moet worden besteed aan de groep van bedrijven "Unis", bestaande uit buitenlandse en Russische fabrikanten. Pleister "Unis" heeft een hoge sterkte en duurzaamheid. Mengsels zijn beschikbaar in de vorm van gereed en in poedervorm. De gepleisterde oppervlakken met het effect van "schorskever" zijn bestand tegen schimmel en schimmels, ze zijn bestand tegen lage temperaturen en vervagen niet in de zon.

Vereiste berekeningen

Het belangrijkste punt bij het werken met een mengsel van "schorskever" wordt beschouwd als de juiste berekening van het verbruik.Dit moet worden gedaan om de vereiste hoeveelheid oplossing te bereiden, omdat de gebruiksduur beperkt is. Als je veel van het mengsel bereidt, moet het overschot worden weggegooid. Met zijn tekort zal moeten breken met de workflow, wat een slechte kwaliteit afwerking met zich meebrengt (de randen grijpen onmiddellijk, de textuur is gebroken).

De hoeveelheid gips hangt af van de kenmerken van de basis waarop het zal worden aangebracht. In het geval dat de coating onregelmatigheden vertoont, zal het nodig zijn om de dikte van de voeringlaag te vergroten. In de regel geeft elke fabrikant in het aanbevelingsvenster aan hoe het verbruik van het mengsel moet worden berekend. Gemiddeld heeft 1 m2 tot 3 kg gips nodig. Als de muren echter goed worden geabsorbeerd, neemt het verbruik toe.

Pleistertechniek

Exterieurdecoratie van het huis wordt beschouwd als de meest cruciale fase van bouwwerkzaamheden, omdat het gebouw het uiteindelijke beeld geeft.

Afwerkingstechnologie bestaat uit verschillende opeenvolgende stappen.

 • Maak eerst het werkoppervlak zorgvuldig klaar. Om dit te doen, moet je bakens op de muur plaatsen en de vloer eronder egaliseren.
 • Vervolgens wordt priming uitgevoerd. U kunt de gebruikelijke en acryloplossing toepassen.De beste optie zal zijn met een groter doordringend vermogen.
 • Nadat de basis gereed is, wordt het mengsel aangebracht. Tegenover de gevel is het het beste om een ​​grofkorrelige pleister te maken. De oplossing wordt met een stalen spatel op de muur uitgespreid.
 • In het geval dat het niet nodig is om het volledige oppervlak, maar slechts een afzonderlijk gedeelte, te versieren, zijn de aangrenzende wanden geïsoleerd met afplaktape.
 • De volgende stap is het maken van de factuur met een float. Voor deze cirkelvormige bewegingen besteden de rasp aan gips. In eerste instantie zal de tekening niet erg aantrekkelijk zijn. Het uiteindelijke effect zal pas merkbaar zijn na het volledig drogen van de afwerking.
 • De laatste fase wordt beschouwd als het coaten van decoratieve afwerkingen met beschermende vernis, waardoor het oppervlak een matte of glanzende uitstraling krijgt.

Tijdens het werk is het noodzakelijk om de dikte van de laag te observeren, die gelijk moet zijn aan de korrelgrootte. De aanbrengingsmethode is vergelijkbaar met die van klassieke pleisterwerk, maar in dit geval wordt de pleister iets uitgerekt over het oppervlak tot de groeven zich vormen. Het is onmogelijk dat het materiaal tijdens het vormen van patronen aan de rasp blijft kleven. Als dit wordt opgemerkt, moet u tijd geven om te pleisteren voor het drogen. Vervolgens kunt u de stappen herhalen.

Voorbeelden van mooi design

Tot op heden zijn er veel opties voor het afwerken van gevels met gips "schors". Gepleisterde oppervlakken zien er goed uit in het ontwerp van gebouwen met één verdieping en twee verdiepingen. In tegenstelling tot andere soorten facingmaterialen, kunt u met de schorskever een interessant reliëf creëren en krijgt het gebouw een individueel beeld.

De originele oplossing is bijvoorbeeld het ontwerp van een privéhuis "antiek". Om dit te doen, moet de gevel worden gedecoreerd met gips in donkere tinten. Het is noodzakelijk om te proberen, zodat het oppervlak de meest vergelijkbare textuur krijgt. Steensamenstelling van de kelder, maar ook gesmede elementen, massieve trappen en kolommen helpen om de compositie te voltooien.

Voor de liefhebbers van de klassiekers passen het ontwerp van de gevel, die zal worden gekenmerkt door eenvoudige, rigoureuze vormen, elegantie. De afwerking moet worden uitgevoerd met acrylpleister en lichte tinten worden gekozen. Zo'n huis zal er harmonieus en gezellig uitzien. Rood is ook een goede keuze voor wandbekleding (vooral voor grote gebouwen met twee verdiepingen). Om de buitenkant harmonieus te maken, moet het dak uit de tegels worden gelegd en in de bar een extra set rode bakstenen prieeltjes.

Voor kleine huizen is het het beste om decoratieve pleister te combineren met andere natuurlijke materialen. Een goed idee zou zijn om de gevel af te werken, waarin er inserts van natuursteen en hout zijn. In dit geval moet het dak in dit geval van tegels zijn. Om de schoonheid van de gevel te benadrukken, is het aan te raden om bloemisten in de buurt van het huis te maken. Paden die naar de tuin en het recreatiegebied leiden, kun je een schelp indelen.

De meeste landhuizen in hun ontwerp hebben balkons en terrassen. Het is wenselijk om ze op één factuur te plakken, maar er kunnen verschillende kleuren worden gebruikt voor decoratie. Hierdoor zal elk detail van de architecturale structuur gunstig worden onderstreept. Het ziet er prachtig uit in lichtbruin en beige. U kunt ook de bovenste verdieping en het balkon in lichte tinten maken en de eerste verdieping met "schorskever" donkerder maken. Een interessante toevoeging aan dit ontwerp is een grote trap, waarvan de reling zal worden versierd met houtsnijwerk.

Zie de volgende video voor het toepassen van schorskeverpleister.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer