Moderne manieren van buitendecoratie van een buitenhuis

 Moderne manieren van buitendecoratie van een buitenhuis

Het theater begint met een hanger en het huis - vanaf de gevel. Het is in het uiterlijk van het gebouw dat de gasten hun eerste, en soms de sterkste indruk van de eigenaars vormen. Dit is het gezicht van het huis, met de nadruk op de individuele stijl van de eigenaren. Tegelijkertijd is de rol van het exterieur niet beperkt tot het decor: het beschermt het huis, draagt ​​bij aan de verlenging van de duurzaamheid van de hoofdconstructies en houdt de warmte vast.

Gevel eisen

Buitenkanten zijn onderworpen aan een verscheidenheid aan kwaliteitsbeoordelingscriteria.Beschouw de belangrijkste van hen.

ontwerp

Elke gevel moet een stijlvolle en goed erkende constructie van architectuur zijn die positieve emoties oproept van mensen die eromheen staan ​​met zijn esthetiek en harmonie. De inrichting van het huis, gelegen in de stad, moet noodzakelijkerwijs voldoen aan het algemene stedelijke concept en worden gecombineerd met de uitstraling van de omgeving.

Zelfs als het huis is uitgerust in het historische centrum van de metropool, moet het nog steeds modern zijn.

Als een privégebouw wordt gebouwd op het grondgebied van een gesloten vakantiehuis, moeten de eigenaren in sommige gevallen voldoen aan het algemene ontwerpconcept van de nederzetting. Dit punt moet worden verduidelijkt voordat de bouw begint.

functionaliteit

Elke gevel moet betrouwbaar beschermen tegen slechte weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, wind en blikseminslag en ook dienen als bliksemafleider. Het ontwerp moet de ventilatie van het huis en de vrije luchtcirculatie ondersteunen, waardoor het bijdraagt ​​aan de vorming van een gunstig microklimaat in woonhuizen.

De gevel moet betrokken zijn bij het verwijderen van overtollig vocht en condensaat, dat als een gevolg van menselijk leven, buiten, verscheen.Exterieurafwerkingen moeten vreemde geluiden absorberen en voorkomen dat alle straatgeluid het huis binnenkomt.

glazuur

De ramen van de gevel van het gebouw moeten bijdragen aan de grootste bezonning van het interieur. Het ontwerp moet worden berekend met een lichte schaduw, omdat alleen in dit geval het mogelijk is om overtollige warmte te verwijderen en te zorgen voor hoge lichtniveaus in het huis.

Prestatiespecificaties

De gevel moet noodzakelijkerwijs een dergelijke structuur zijn die niet gevoelig is voor vervuiling, en heeft ook de mogelijkheid van hoogwaardige zelfreiniging. Materialen die gemakkelijk en snel schoongemaakt kunnen worden met water en standaard reinigingsmiddelen zijn toegestaan.

In geval van vervorming van sommige uitwendige elementen, zou de bekleding de mogelijkheid moeten bieden om snel en nauwkeurig te herstellen zonder de gehele coating als geheel te vervangen. De gevel moet zo worden georganiseerd dat deze op elk moment veranderingen in het ontwerp kan aanbrengen. Dit is bijvoorbeeld handig als een niet-residentiële ruimte verandert in een gastruimte.

Exterieurafwerkingen moeten zo duurzaam mogelijk worden gemaakt, zodat er geen frequente reparaties nodig zijn, bijvoorbeeld een jaarlijkse verflaag.De gevel moet effectief worden geïntegreerd met de technische communicatiesystemen van gebouwen, in het bijzonder met ventilatie.

Bouwcriteria

Alle elementen van de gevel zijn technologisch gemakkelijk en snel omhuld. Het systeem moet worden onderscheiden door een hoge uithoudingsvermogen - bestand tegen eventuele veranderingen in het basisontwerp. Voorbeeld van de natuurlijke krimp van de muren.

veiligheid

De buitenkant moet het huis effectief beschermen tegen de nadelige factoren van natuurlijk karakter en allerlei soorten straling, zoals ultraviolette straling. Het moet bestand zijn tegen mechanische schade. Bescherming tegen vallen van kinderen en volwassenen, en ook woningdecoratie is erg belangrijk. Daarom moet bij het plannen van gevelwerkzaamheden speciale aandacht worden besteed aan de berekening van de hoogte van de ruitomheining, het glasniveau, de parameters van de leuningen en andere elementen.

De gevel en de afzonderlijke elementen mogen niet gieten. Het is optimaal als er een nooduitgangsysteem op is geïnstalleerd, bijvoorbeeld een brandtrap. De materialen waarvan de gevels zijn gemaakt, moeten bestand zijn tegen verbranding. Overigens moeten de brandveiligheidseisen speciale aandacht krijgen.

Om de weerstand tegen branden te verhogen, zijn brandwerende spleetsystemen aanwezig in het ontwerp van elke gevel, die de snelle verspreiding van vlammen langs de wanden en over de vloeren voorkomt.

In het ideale geval moeten de materialen die worden gebruikt om het huis buiten te maken bestand zijn tegen een temperatuur van ongeveer 1000 graden.

De keuze van de afwerkingsmethode

De bouwsector biedt een brede selectie van allerlei materialen. Tegelijkertijd ontwikkelt zich technologie. Welke voeringsoptie de voorkeur geeft, kan van een groot aantal factoren afhangen. Verschillende afwerkingsmethoden zijn toegestaan. Conventioneel zijn ze verdeeld in "nat" en "droog".

In het eerste geval, het gebruik van lijmmengsels en hydroprotectieve pleisters. Met deze werkwijze voor het aanbrengen van de buitenzijde worden isolatoren met hoge hygroscopiciteit gebruikt, meestal op basis van geëxpandeerd polystyreen.

De gevel kan worden uitgerust zonder warmte-isolatie. Deze benadering is echter bijna een ding van het verleden. De meest gebruikelijke optie voor isolatie van vandaag is gebonden thermische isolatie (SST). Deze technologie heeft een "natte" afwerking.In dit geval functioneren alle lagen in een enkel complex met elkaar en de gevel zelf kan een echt isolerend composiet worden genoemd.

In de totale structuur van de FTA zijn er 7 basislagen en geen ervan kan worden verwaarloosd. Anders zal de coating onder de "pelsmantel" snel barsten of gewoon niet warm worden. In de regel ziet de samenstelling van componenten in een "natte" gevel er als volgt uit:

 • lijm;
 • warmte-isolatiemateriaal;
 • waterdichte tochtcoating;
 • wapeningsnet;
 • waterdichting laag;
 • primer mengsel;
 • decoratieve pleister.

Elke laag is een belangrijke link die zorgt voor de effectieve werking van het hele systeem. Natuurlijk kan elk van zijn elementen afzonderlijk worden gekocht en geassembleerd. Veel fabrikanten van "natte" gevels bieden echter pasklare oplossingen die alle noodzakelijke componenten van de "taart" bevatten.

De voordelen van de natte gevel zijn duidelijk:

 • relatief lage kosten van vergelijkbare afwerkingen;
 • installatiegemak;
 • goede onderhoudbaarheid van de coating;
 • mogelijkheid van gebruik voor gevels met een overvloed aan complexe architecturale elementen;
 • Nadelen doen zich ook voor;
 • de technologie kan niet worden toegepast op houten huizen en framestructuren;
 • installatiewerkzaamheden worden alleen uitgevoerd bij temperaturen boven 5 graden;
 • het oppervlak van de muur moet worden voorbereid en geëgaliseerd in de voorbereidingsfase van de bekleding;
 • de buitenlaag heeft een lage slagvastheid;
 • pleistergevel vereist regelmatige aanpassingen.

De "droge" gevel is eenvoudiger, maar heeft ook zijn eigen nuances. Deze technologie omvat het afdekken van het gebouw van buitenaf met behulp van een lat, tussen de latten waarvan een isolatielaag is aangebracht. Thermisch isolatiemateriaal is bedekt met dampdichte folie en vervolgens worden de wanden doorboord met afwerkingsafwerkingsgrondstoffen.

In de regel worden hiervoor muren ommanteld met PVC-gevelbeplating, CIP-panelen, klinker. Bij het aanbrengen van dergelijke gevels tussen de penoplex en de hoofdverdieping is er een kleine opening die de luchtspleet vormt en bijdraagt ​​aan een betere ventilatie van de leefruimte.

Dankzij het frame verbergt de afwerkingslaag op betrouwbare wijze kleine defecten in de wanden en maakt het ook mogelijk om het oppervlak niet vooraf te reinigen en waterpas te maken. Het grote voordeel van de technologie is het vermogen om op elk moment van het jaar op elke temperatuur te werken, en bovendienAl het werk kan met de hand worden gedaan, zelfs zonder veel ervaring in de constructie en decoratie.

"Droge" gevels zijn verdeeld in licht en zwaar. De eerste optie betreft tegenover elkaar staande materialen die licht zijn. Meestal zijn dit borden of kleine plastic panelen. Dergelijke materialen worden stevig aan het frame bevestigd met behulp van hardware of gewoon genageld.

Zware techniek houdt in geconfronteerd met grote coatings - het is stenen platen of porselein. Tegelijkertijd worden zeer hoge eisen gesteld aan de algehele sterkte en duurzaamheid van de constructie, omdat de overlap een nieuw en nogal tastbaar gewicht moet weerstaan.

Het voordeel van lichtgewichttechnologie ligt in de beschikbaarheid en de mogelijkheid om goedkope materialen te gebruiken. Maar zware laat toe om complexe en stijlvolle architecturale oplossingen te implementeren, gebruikersrecensies geven duidelijk aan dat dergelijke gevels duurzaam en slijtvast zijn. De kosten van dergelijke exteriors zijn echter hoog.

Typen materialen en functies van de toepassing

Bij het kiezen van materialen die geschikt zijn om te worden geconfronteerd, moet worden uitgegaan van praktische overwegingen, betrouwbaarheid,esthetiek van de gevel en kosten van materialen. Velen geven de voorkeur aan budgetvriendelijke opties - deze zet is fundamenteel verkeerd.

Elke besparing op de kwaliteit van materialen bij het maken van de gevel in slechts een paar jaar zal een nieuwe kostenronde worden voor de reparatie en het onderhoud van de functionaliteit.

Bovendien zorgt de hoogwaardige gevel ervoor dat u de isolatie van het gebouw meerdere keren kunt verhogen en dat alle kosten van de apparatuur in de eerste winter beginnen af ​​te betalen door de stookkosten te verlagen.

De materialen die worden gebruikt voor de opstelling van buitenkanten moeten voldoen aan de volgende criteria:

 • ontvlambaarheid, gebrek aan vermogen tot zelfontbranding;
 • voering duurzaamheid, de slijtvastheid;
 • weerstand tegen vervaging en andere kleurveranderingen onder invloed van heldere UV-stralen;
 • weerstand tegen temperatuurschommelingen;
 • eenvoud en goede installatiesnelheid;
 • complete set noodzakelijke accessoires;
 • de totale materiaalkosten en werkzaamheden aan de installatie van de gevel.

Overweeg de belangrijkste voor- en nadelen van de populairste afwerkingsmaterialen.

gips

De meest populaire en eenvoudige manier om het huis snel te versieren en bijna onherkenbaar te veranderen.De moderne markt biedt een breed scala aan pleisters die niet alleen een decoratieve, maar ook een beschermende functie vervullen, waaronder isolatie en brandwerendheid. Het is mogelijk om de optimale samenstelling te kiezen voor muren gemaakt van een willekeurig materiaal - hout, baksteen, schuimblokken en gas silicaat blokken of houtbeton.

De lijst met voordelen is behoorlijk indrukwekkend:

 • aantrekkelijk uiterlijk - de keuze aan kleurnuances is zeer breed, dus het is niet moeilijk om precies de kleur te kiezen die het architecturale en ontwerpconcept van het gebouw het best weergeeft;
 • hygroscopiciteit - de gevel bevat elementen van hydro- en dampisolatie, die gemonteerd zijn voor het aanbrengen van een fijne stopverf, waardoor het water niet doorlaat en de binnenkant droog blijft;
 • gips is bestand tegen temperatuurschommelingen, behoudt zijn functionaliteit zowel in wintervorst als in de zomerse hitte;
 • de coating vervaagt niet bij constante blootstelling aan UV-straling;
 • absorbeert perfect geluiden, vormt een goede geluidsisolatie;
 • eenvoud van installatie - elke huisvakman kan met zijn eigen handen omgaan met het aanbrengen van pleisterwerk, dit vereist niet veel werkervaring of professionele apparatuur;
 • betaalbaarheid - de eenvoudigste gipscomposities hebben een lage prijs, er zijn duurdere opties, evenredig met de duurdere soorten afwerkingen.

Nadelen zijn ook beschikbaar:

 • de kans op scheuren en chips in de loop van de tijd;
 • veelvuldig afpellen van de coatinglaag;
 • het verschijnen van vlekken op het oppervlak als gevolg van blootstelling aan natuurlijke menselijke factoren.

In alle eerlijkheid moet worden opgemerkt dat elk van deze tekortkomingen het gevolg is van een onjuiste installatie. Als bepleistering wordt uitgevoerd in overeenstemming met alle regels, zal de coating vele jaren trouw blijven.

Natuurlijke en kunstmatige steen

Door de externe decoratieve parameters, evenals de mate van duurzaamheid en sterkte, verschilt steen gunstig van alle andere materialen die worden gebruikt in gevelbekledingen. Natuursteen is duur, dus de meeste huiseigenaren rusten ze uit met slechts een deel van het exterieur - ze maken de hoeken en de basis, in combinatie met andere soorten coatings, of gebruiken een kunstmatige vervanging - het is goedkoper en weegt veel minder.

De voordelen van natuursteen zijn onbetwistbaar:

 • duurzaamheid - eenmaal besteed aan de aankoop en het leggen van steen, kunt u de gevel jarenlang veilig vergeten;
 • stijlvol ontwerp - dankzij een combinatie van verschillende soorten steen is het vrij realistisch om vrijwel elk ontwerpconcept te belichamen en het huis zal er altijd bijzonder stijlvol en duur uitzien;
 • steen is een milieuveilig materiaal;
 • hygroscopiciteit en weerstand tegen alle soorten verwering;
 • goede slijtvastheid en weerstand tegen mechanische beschadiging van kleine en middelgrote sterkte.

De nadelen houden verband met de hoge kosten van het materiaal en het grote gewicht ervan, een dergelijke coating kan worden gebruikt voor nieuwe gebouwen met stevige wanden die bestand zijn tegen extra belasting. Zelfs een kunststeen, die veel lichter is dan natuurlijk, zorgt voor druk, wat vaak leidt tot het optreden van vervorming van vloeren.

baksteen

De baksteen werd een van de meest gebruikte materialen in de geveldecoratie voor de uitvoering van de ideeën van klassiek en Engels design aan de buitenkant. En hier hebben we het niet over een eenvoudige bouwsteen, maar over zijn type-gerichte materiaal.Afhankelijk van de productietechnologie zijn er verschillende variëteiten.

Klinker

Het wordt geproduceerd uit kleisoorten van hoge plasticiteit door de methode van vuren en lang drukken. Om de gewenste schaduw in het materiaal te geven, worden speciale pigmenten toegevoegd. De voordelen van deze coating zijn een lange levensduur en hoge sterkte. Dergelijk materiaal vertoont vorstbestendigheid, handhaaft temperaturen tot -50 graden en behoudt tegelijkertijd zijn operationele eigenschappen na 300 cycli bevriezen en ontdooien.

De baksteen is bestand tegen ultraviolette straling, heeft een goede hygroscopiciteit en vereist geen speciale zorg. Bovendien is deze coating milieuvriendelijk omdat deze is gemaakt van natuurlijke materialen en geen schadelijke en giftige stoffen bevat. De nadelen zijn gewicht, installatiegemak en relatief hoge kosten.

keramisch

Dit is een eenvoudige steen, die ook is gemaakt van klei met behulp van schiettechnologie. De decoratie maakt gebruik van zijn tegenovergestelde modificatie, die wordt gekenmerkt door duurzaamheid, thermische isolatie, hoge geluidsabsorptie, weerstand tegen ultraviolet en wind.Het is een veilig, milieuvriendelijk materiaal met een relatief lage prijs.

De nadelen zijn de vaak ongelijkmatige geometrie en de visueel waarneembare vlekken van lichte kalksteen, die, omdat vocht wordt geabsorbeerd, een donkere tint krijgen en zich onderscheiden door hun heterogeniteit. Vanuit het oogpunt van bediening kan het vermogen tot afbrokkelen en zelfs vernietigen worden toegeschreven aan de minnen, als fouten worden gemaakt bij het kiezen van een bevestigingsoplossing of het installeren van een coating, en het werk werd niet helemaal correct uitgevoerd. Keramische steen absorbeert tot 10% vocht, wat de weerstand tegen lage temperaturen aanzienlijk vermindert.

Hyper ingedrukt

Een dergelijk product wordt geproduceerd door cement, schaalrots en speciale extra componenten te persen. Dit type baksteen is in zijn technische parameters grotendeels vooruit op keramiek, namelijk:

 • verschilt qua duurzaamheid en duurzaamheid;
 • heeft duidelijke lijnen en vormen;
 • bestand tegen vorst en vocht;
 • gekenmerkt door het gemak van installatie.

Het duidelijke nadeel van een dergelijk materiaal is het vermogen om in de loop van de tijd zijn oorspronkelijke kleur te veranderen, evenals zijn grote gewicht, dat bepaalde obstakels creëert tijdens het transport en het transport van producten.

Tegel en platen

Betegelde materialen die worden gebruikt voor de decoratie van exterieurs worden op verschillende manieren op de markt gebracht. Overweeg elk van hen.

Porcellanato

Dit materiaal wordt verkregen uit natuurlijke klei met de toevoeging van kwarts, spar en water volgens de technologie van droogpersen. Deze coating onderscheidt zich van alle anderen door zijn uitzonderlijke sterkte en bruikbaarheid, maar in zijn gebruikersparameters is hij niet minderwaardig aan natuursteen.

voordelen:

 • weerstand tegen mechanische schokken en slijtage;
 • duurzaamheid;
 • 100% vochtbestendigheid, het materiaal neemt helemaal geen water op;
 • weerstand tegen temperatuurschommelingen en hun extreme uitingen;
 • invariantie van uiterlijk tijdens de hele gebruiksperiode;
 • een ruime keuze aan kleuren en texturen, in de winkels kunt u afwerkingsopties vinden die houten geraamt hout, natuursteen of metselwerk imiteren, matte, glanzende en geglansde coatings zijn gebruikelijk.

De nadelen liggen voor de hand - het is een hoop gewicht en hoge kosten, evenals de complexiteit van het monteren van een dergelijke coating.

Cement Strand Board

Het basisbestanddeel van DSP is Portlandcement, waarvan het aandeel 65% bereikt.De structuur omvat ook houtspaanders met een aandeel van 24% en chemische additieven, waardoor het materiaal duurzaam wordt en bestand is tegen mechanische schade.

Plaatcomponenten worden verkregen als een resultaat van langdurig persen, en het oppervlak dat wordt verkregen als een resultaat van een dergelijke verwerking kan worden geverfd en gepleisterd onmiddellijk na installatie zonder voorafgaande voorbereiding van de coating.

De belangrijkste operationele parameters van DSP zijn hoog:

 • materiaal is veilig voor mensen en huisdieren;
 • neemt geen water op;
 • ontlaadt stoom om condensatie te voorkomen;
 • absorbeert goed geluid en externe geluiden;
 • zelfs bij hoge luchtvochtigheid rot het niet en verandert het zijn eigenschappen niet;
 • bestand tegen extreme temperaturen en ongunstige weersomstandigheden.

Fabrikanten beweren dat cementgebonden spaanplaat bestand is tegen verbranding. Maar veel consumenten betwijfelen dit feit, in de overtuiging dat het materiaal met houtgehalte niet brandwerend kan zijn.

keramiek

Dit materiaal kreeg grote populariteit door de uitzonderlijk hoge decoratieve en operationele eigenschappen.De gevelsteen verschilt van die voor interieurwerk met een kleinere porositeit, waardoor de wateropname praktisch minimaal wordt.

Dit is een sterke en slijtvaste coating met goede brandwerende parameters en weerstand tegen externe verwering. Bovendien heeft het materiaal een laag gewicht, zodat het op de wanden van huizen van elk type kan worden gemonteerd.

beton

Het is gemaakt van cement, maar ook kwartszand en speciale vulstoffen. Dergelijk materiaal verschilt in slijtvastheid, duurzaamheid en sterkte. Het neemt geen vocht op en wordt niet vervormd onder invloed van brandend zonlicht, en de prijzen zijn beschikbaar voor de gemiddelde Rus.

Het nadeel hangt samen met een hoog percentage afgekeurde producten - gevallen waarin producten met een onnauwkeurige geometrie overal worden geïmplementeerd. Deze tegel wordt alleen gebruikt voor droge gevels.

hout

Tegenwoordig gebruiken weinig mensen direct logboeken, logboeken en borden. Ze werden lang geleden vervangen door voering, eurolining en houten gevelbeplating, gemaakt van hout door drogen en verwerken met speciale impregnaties.Het grote voordeel is een stijlvol ontwerp en een hoge mate van milieuvriendelijkheid van dergelijke dekking. Facing by eurolining handhaaft temperatuurschommelingen, stort niet in onder invloed van neerslag en behoudt esthetische uitstraling gedurende alle gebruiksperiodes.

Dit is echter alleen mogelijk onder de voorwaarde van regelmatige verzorging voor een dergelijke gevelbeplating en behandeling met speciale impregneringen, die het materiaal beschermen tegen schimmel, schimmels, insecten en rot, en ook vlamvaste eigenschappen verlenen.

Panelen en cassettes

Siding is erg populair voor het regelen van gevels. Het is een relatief goedkoop en tegelijkertijd gemakkelijk te gebruiken modern materiaal. Het onderscheidt zich door een goed decoratief effect en een grote verscheidenheid aan kleuren, waaronder imitaties van de texturen van hout en natuursteen. De levensduur van gevelbeplating is 30 jaar, het is optimaal voor het afwerken van oppervlakken en voor het verfijnen van een oud gebouw. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende ondersoorten.

vinyl

Het is gemaakt op basis van polyvinylchloride. Het heeft een lange levensduur, is bestand tegen temperatuurschommelingen, evenals tegen vuur, metaalcorrosie en ultraviolette stralen. Verschilt in gemak dat het transport en de installatie van panelen aanzienlijk vergemakkelijkt.

Onder de nadelen wordt een verhoogde lineaire uitzettingscoëfficiënt opgemerkt. Dit is belangrijk bij het installeren van structuren en slechte thermische isolatie. Bovendien is het in het geval van coatingdefecten problematisch om een ​​afzonderlijk gevelelement te vervangen.

metaal

Gemaakt van roestvrij staal of aluminium. Het metaal is bedekt met een duurzame laag polymeercoating. Aluminium materiaal wordt in de afwerking vrij vaak gebruikt - dit komt door de hoge prijs. Maar stalen platen zijn behoorlijk populair bij het aanbrengen van buiten, het is het beste om gegalvaniseerde platen of platen te nemen met een metalen coating voor dit doel.

De voordelen van metalen gevelbeplating:

 • verhoogde sterkte en weerstand tegen mechanische schade;
 • duurzaamheid - de levensduur van de panelen bereikt 50 jaar;
 • weerstand tegen temperatuurschommelingen;
 • lage ontvlambaarheid;
 • weerstand tegen slechte weersomstandigheden;
 • aantrekkelijk uiterlijk;
 • installatiegemak.

Metaalbeplating is bedekt met een laag polymeren. Daarom, wanneer een deel van de coating kapot gaat, treedt er geen corrosie op en mogen de eigenaren van dergelijke gevels niet bang zijn voor roest.

cement

Deze panelen worden gemaakt door het mengen en verder heet persen van cellulosevezels met een vezelcementmortel, wat zijn decoratieve parameters betreft, kan het best concurreren met natuursteen. De voordelen van de coating - weerstand tegen mechanische schade, bestandheid tegen vuur en atmosferische factoren.

De nadelen zijn een aanzienlijk gewicht, wat de mogelijkheden van het bekleden van dit soort coating en een kleine selectie van kleuren en texturen aanzienlijk beperkt. Bovendien heeft cementbeplating een vrij hoge kostprijs, zodat niet elke consument dit materiaal kan gebruiken.

Sandwichpanelen

  Dit is een speciaal meerlagig materiaal. De structuur bestaat uit twee lagen metaal en een isolatielaag ertussen. Deze hele cake is verbonden met een lange persing, terwijl het oppervlak glad kan blijven en het reliëf en de interessante textuur kunnen worden gecreëerd.

  Voordelen zijn onmiskenbaar:

  • lange levensduur;
  • esthetisch ontwerp;
  • vergemakkelijken;
  • vochtbestendigheid;
  • hittebestendigheid;
  • goede geluidsabsorptie;
  • beschikbaarheid van reparatie;
  • hoge installatiesnelheid.

  Het enige nadeel van dergelijke panelen is een hoge prijs.Naast veel gebruikte materialen zijn er meer moderne en zelfs innovatieve materialen. De interessantste zijn:

  • frontcassettes - vierkante of rechthoekige platen van metaal en bedekt met een dunne laag polymeren;
  • klinker thermopanelen - een aantrekkelijk en modern afwerkingsmateriaal, dat tegelijkertijd ook een goede isolatie is, wordt gemaakt door een laag geëxpandeerd polystyreen op een klinkertegel te smelten;
  • glazen panelen - decoratie, veel gebruikt in winkelcentra, maar voor woongebouwen en cottages is het alleen geschikt in gevallen waar de eigenaren niet bang zijn om de moedigste beslissingen te nemen.

  Tijdloze opties

  Niet alle nieuwe producten van de markt voldeden aan de verwachtingen van de consument. Bijvoorbeeld glasplaten. Dit is een afwerkcompound, waarbij geëxpandeerd perliet wordt gebruikt als basismateriaal, versterkt met glasvezelgaas aan beide zijden. Om een ​​nieuwigheid op de markt te brengen, verzekerden fabrikanten dat dit materiaal van de hoogste klasse is. De technische parameters van een dergelijke samenstelling bewijzen de sterkte, dichtheid, weerstand tegen mechanische effecten.

  Bovendien wordt het gekenmerkt door uitzonderlijke brandweerstand en lage thermische geleidbaarheid. Maar zoals de praktijk heeft aangetoond, is het materiaal goed voor isolatie, als een warmte-isolerende laag en is het niet geschikt voor de afwerking van gevels.

  Er zijn mensen die op de ouderwetse manier de gevel liever afdekken met een professioneel laken en een gegolfde vloer. Vroeger werd het overal gekocht voor de installatie van hekken en dakbedekking, nu gebruiken veel zomerse bewoners het om de muren van hun huizen te bedekken en te beschermen.

  De niet aflatende populariteit van het materiaal hangt samen met de betaalbaarheid en installatiegemak. Voor het werken met dit soort coating zijn geen speciale vaardigheden en professionele apparatuur vereist. De professionele vloerbedekking en het professionele blad beschermen muren betrouwbaar tegen mechanische beschadigingen.

  Deze oppervlakken worden nu uiterst zelden gebruikt voor het aanbrengen van de gevels van woongebouwen, en de reden hiervoor is de mogelijkheid om warmte te geleiden, op warme dagen wordt het metalen oppervlak heet in de zon en kan contact met het oppervlak resulteren in brandwonden.

  Een nog zeldzamere variant van gevelbekleding is vlakke leisteen. Dit is een samenstelling van asbestcement, een golfachtige variëteit waarvan veel wordt gebruikt om het dak te bedekken.

  De tijd van dit materiaal in zijn vorige vorm is verstreken. Het wordt vervangen door meer moderne en technologische composities. Voorstanders van leisteen zijn echter niet verdwenen - veel mensen wijzen deze dekking nog steeds toe vanwege de lage prijs. Het materiaal heeft een goede vochtbestendigheid, absorbeert onnodig geluid en is geen stroomgeleider. Schimmels en schimmels broeden niet in dit type coating, het verbrandt of roest niet.

  De nadelen houden verband met de kwetsbaarheid van leisteen, het breekt gemakkelijk bij het verplaatsen en monteren. Maar het belangrijkste is het gevaar voor het milieu: in grote hoeveelheden is asbest schadelijk, daarom is het onwenselijk om deze coating te gebruiken waar mensen het hele jaar door leven.

  Hoe passen in het ontwerp: algemene regels

  Wanneer u besluit een stijlvolle buitenkant te maken, moet u niet alleen op uw eigen wensen vertrouwen. Het is noodzakelijk rekening te houden met de eigenaardigheden van de natuurlijke klimaatzone, de specifieke kenmerken van het landschapsontwerp van het gebied waar het huis zich bevindt, en het uiterlijk van de naburige huisjes. Er zijn verschillende stijlen die het meest worden gebruikt bij het ontwerpen van gevels.

  Engels

  De stijfheid en onberispelijkheid - al deze concepten worden steevast geassocieerd met Engeland.Daarom werden ze het belangrijkste leidmotief in de creatie van de Engelse buitenkant, klassieke rechthoekige lijnen, het gebruik van dure materialen, baksteen of metselwerk, evenals de permanente dakbedekking van gordelroos in gereserveerde tinten. Meestal tekenen in deze stijl huizen met twee verdiepingen met een mansarde. De veranda is in dit geval klein en versierd met semi-kolommen.

  chalet

  Deze trend in de inrichting van laagbouw cottages is afkomstig van de herdershutten in de bergen. Tegenwoordig wint het meer en meer fans vanwege originaliteit en comfort. Dergelijke huizen zijn alleen gebouwd van hout. Gebogen en deuropeningen, evenals balkons, waarvan het aantal vrij groot is, overvloedig aanwezig in hun inrichting van een logboekgebouw met één verdieping. Het dak in dergelijke huizen is gemaakt in de vorm van een penthouse, waardoor het plafond vaak een licht hellend uiterlijk heeft.

  Een ander opvallend kenmerk van het chalet is een groot zadeldak met een brede richel die ver voorbij het hoofdgebouw reikt - dit element trekt de aandacht en laat gasten noch buren onverschillig.

  Provence

  Dit is een volksstijl met de motieven van de Franse provincie.Heel gezellig, warm, maar tegelijkertijd uitzonderlijk verfijnd. De overvloed aan witte kleuren, metselwerk, het imiteren van oude bestrating, halfronde bogen en grote rechthoekige ramen - dit zijn de belangrijkste kenmerken van de bouwstijl van de Provence. Het is opmerkelijk dat er absoluut geen symmetrie tussen de vensters is - zelfs op dezelfde muur kunnen er openingen van verschillende groottes zijn, op verschillende hoogtes. Deze stijl heeft schaduwrijke bloembedden en rabatki. Ze creëren de unieke sfeer van het echte Frankrijk.

  Scandinavisch

  Deze stijl is de laatste jaren erg populair, de meeste moderne appartementen zijn gemaakt in deze techniek, maar onlangs begon de buitenkant van gebouwen te worden versierd met respect voor de tradities van de Noorse nederzettingen.

  Hier wordt hout overal gebruikt, dat niet is geverfd, maar eenvoudig is gelakt. Alleen individuele elementen zijn versierd met tinten rood en bruin om stijlvolle accenten te creëren.

  Vakwerkhuizen

  Deze richting is ontstaan ​​in Duitsland, waar de huizen zijn gemaakt op het model van de ontwerper. De basistoon is lichtbeige, crème of ivoor, de bekleding wordt gekruist door donkere houten balken, die in horizontale, verticale en diagonale richtingen kunnen worden geplaatst. Het dak in dergelijke huizen is betegeld in één toon met balken.In de regel is het gemaakt van gordelroos en ingericht in hetzelfde kleurenschema als de balken.

  barok

  Deze stijl is niet voor elk huis. Misschien, alleen elite onroerend goed - grote herenhuizen en zelfs woningen kunnen harmonieus kijken in dit pompeuze en pretentieuze ontwerp. Hier zien de gebouwen eruit als echte paleizen, de veranda's zijn gedecoreerd met massieve pilaren, stucwerk en veeltallige koepels. Het ontwerp wordt gedomineerd door gouden en zilveren tinten, vaak versierd met artistieke schilderingen van het fronton.

  Originele ideeën

  Nationale kenmerken worden vaak weerspiegeld in het stijlvolle ontwerp van particuliere huishoudens. Het architecturale kosmopolitisme heeft ertoe geleid dat het gebruik van elementen van een nationale stijl tegenwoordig niet beperkt is tot de grenzen van de staat. Dat is de reden waarom u in Rusland vandaag gevels kunt vinden die zijn gedecoreerd in Duitse, Scandinavische of Griekse versies.

  De landelijke stijl van een landhuis of een landhuis, dat is gebaseerd op het gebruik van natuursteen en houten materialen, is behoorlijk populair. De industrie produceert overal kunstmatige tegenhangers die bijna niet van natuurlijke te onderscheiden zijn.

  Deze stijl is gebaseerd op het gebruik van subtiele warme tinten.Het is ideaal voor gebouwen opgetrokken in de buurt van bossen en heuvels.

  De Provence wordt beschouwd als een variatie op de countrymuziek omdat het de nationale tradities van Frankrijk gebruikt. Het verschilt van zijn klassieke prototype doordat het vaker witte kleuren en tinten ivoor gebruikt.

  Provence-decoratie lijkt eenvoudig, maar in de praktijk is dat niet zo. Voor een dergelijke gevel is een natuursteen nodig, die vrij hoge kosten met zich meebrengt.

  Daarom gebruiken moderne ontwerpers steeds vaker sandwichpanelen of zijsporen bij het ontwerp van een dergelijke buitenkant en wordt alleen de basis naar de steen verwijderd.

  Moderne architectuur laat het vaak niet toe om direct te bepalen in welke specifieke stilistische richting dit of dat decor thuishoort.

  Meestal komt de vraag van het ontwerp van de gevel al voor in de bouwfase van het object, daarom wordt het stilistische idee hier meestal gecombineerd.

  In westerse landen is de chaletstijl erg populair. Het bleek een handige woonoptie voor herders die aan de voet van de bergwereld leefden. Dit is een stijl voor lage huizen zonder een volledige tweede verdieping. Tegenwoordig heeft dit ontwerp aanzienlijke veranderingen ondergaan en is het een ontwerpoptie geworden voor een echt stijlvol en luxueus huis.

  Wat de bouw van particuliere huishoudens betreft, is de belangrijkste trend in de afgelopen jaren de industrialisatie van gevels geworden. Onder de eigenaars van particuliere huizen op het hoogtepunt van populariteit is minimalisme met high-tech elementen.

  Om de keuze definitief te maken, is het de moeite waard om de video-evaluatie te bekijken van de huidige afwerkingsmaterialen voor de gevels van landhuizen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer