Kerstversiering van de gevel van gebouwen - hoe te onderscheiden van de massa?

Oudejaarsavond gebeurt maar één keer per jaar, echter, lang voordat het gebeurt, zijn zowel grote steden als kleine dorpen voor onze ogen getransformeerd. Etalage glinstert en flikkert met veelkleurige lichten, in huizen en appartementen versierde kerstbomen versieren met speelgoed. In de afgelopen jaren decoreren mensen echter niet alleen de interne ruimte van het pand, maar ook het buitenste deel van hun woningen. Grote kantoren van opblaasbare, plastic of metalen elementen worden geassembleerd voor kantoren en grote industriële objecten, en kleine steden in de buitenwijken knipogen naar de daken en ramen van huizen. Dit creëert een onbeschrijfelijke sfeer van een sprookje en geeft je de mogelijkheid om de aankomende magie ten volle te benaderen.

Speciale functies

De traditie van feestelijke decoratie van de buitenkant van het gebouw vóór het nieuwe jaar kwam naar ons land vanuit de westelijke buurlanden en wint elk jaar meer en meer aan populariteit. Dit ontwerp is de installatie van elektrische apparatuur en verschillende decoratieve elementen aan de voorkant van het gebouw, evenals rond de ingang. Al deze elementen en uitrusting moeten gemaakt zijn met de mogelijkheid om te werken onder natte sneeuw en bij lage temperaturen, omdat ze zich allemaal buiten de verwarmde ruimte bevinden en niet onder het dak van het huis.

Het is vooral belangrijk dat alle elektrische onderdelen van lichte decoraties certificaten van overeenstemming hebben en noodzakelijkerwijs voldoen aan de veiligheidsnormen. Het is beter om dergelijke verlichting te kopen bij vertrouwde fabrikanten, zodat de oudejaarsavond geen catastrofe wordt.

Meestal worden gevelverlichting en decor gemonteerd op de huiseigenaren van commerciële winkels of gemeentelijke autoriteiten op verschillende scholen, administratiegebouwen, post, enz.

Dit wordt niet alleen gedaan om een ​​saai grijs gebouw om te toveren in een echt magisch paleis, maar ook om een ​​aantal meer alledaagse redenen.

 • De aandacht van kopers trekken. Merchandisingonderzoek heeft aangetoond dat felle lichten en flitsen de ogen van mensen aantrekken en ervoor zorgen dat ze langer in de winkel blijven en zoveel mogelijk aankopen doen.
 • Thema ontwerp. Verschillende evenementen vereisen het creëren van bepaalde decoraties en verlichting. Assistenten in dit bedrijf kunnen gevels maken van nabijgelegen gebouwen, ingericht in dezelfde stijl.
 • Maskeer defecten. Grote verlichting en decoratieve composities die op de veranda, het dak of de gevel van het gebouw worden geplaatst, kunnen zelfs ernstige constructiefouten en -gebreken verbergen.

Decoratie kan op kolommen en pilaren worden geplaatst, u kunt de nabijgelegen bomen en struiken rangschikken. Het zal er goed uitzien en lichten in het raam en de deuropeningen. En het lint van lichten dat in de sneeuw schijnt, de oprit omsluitend, zal een uitstekend referentiepunt zijn voor de slee van de kerstman. Bovendien kan de verlichting op de muur zelf worden gemonteerd, op het dak en gewoon op elke steun worden gehangen.

verlichting

Voordat je de gevel van het huis decoreert en een mooi ontwerp maakt van bomen die op de site groeien, het is noodzakelijk om te begrijpen hoe de externe verlichting verschilt van de interne.

 • Kosten. Straatdecoraties hebben een hogere prijs in vergelijking met het interieur.
 • Diversity. Slingers en figuren voor het ontwerp van de binnenplaats zijn zeer divers in vorm en kleur, en hun afmetingen kunnen binnen zulke brede grenzen variëren dat de langste slinger groter kan zijn dan de kleinste enkele honderden keren.
 • Variabiliteit. Desgewenst kan straatverlichting gemakkelijk worden gebruikt voor de binnenhuisinrichting van kamers, maar het is niet mogelijk om slingers aan de buitenkant van het raam op te hangen.

Er zijn veel soorten buitenverlichting, waarmee u een unieke inrichting van elk gebied, de gevel en zelfs het hele gebied kunt creëren. Ze verschillen allemaal aanzienlijk van elkaar in hun ontwerp en werkwijze.

 • Op flexibele wijze benadrukken in de vorm van linten, franjes of netten. Lampen met een dergelijke verlichting worden bevestigd aan de draad beschermd door een speciale coating van de effecten van lage temperatuur en vocht. Meestal ziet deze optie eruit als een normaal binnenlicht, maar deze heeft een grotere draaddiameter en een groter formaat lampen.
 • Rope Light Zo'n tape is een lange transparante slang, waarin kleine lampjes of LED's worden geplaatst. Bij dit ontwerp staat geen van de elementen van de krans, met uitzondering van het buitenoppervlak van de slang, in contact met water en sneeuw.
 • Op een rigide basis benadrukken. Kleine lampjes op de poten en buizen, gemonteerd op de reling van de veranda, langs de stenen paden of langs de rand van het prieel. Dergelijke verlichting is niet alleen feestelijk en kan op elk moment van het jaar worden gebruikt.
 • LED-schermen op plafonds of muren. Flexibele en stijve LED-schermen, die bestaan ​​uit een set van punt-LED's. Ze kunnen in verschillende kleuren schijnen, prachtige bewegende patronen op hun oppervlak laten zien en zelfs kleine scènes afspelen. Meestal worden deze schermen onafhankelijk beheerd en de bedieningsmodus kan worden geconfigureerd vanaf de console of afstandsbediening. Ze kunnen op de muur van een gebouw worden gemonteerd, onder het dak van een open veranda of gazebo.
 • Flikkerende figuren en hele composities van hen. Dit zijn frames gemaakt van verschillende materialen, waarin er veel LED's binnen of buiten zijn geplaatst. Ze kunnen ook worden omwikkeld met een LED-garland of hebben ingebouwde schijnwerpers.lampen.
 • Flitslichten. Een geïsoleerde behuizing met een xenonlamp aan de binnenkant die flitst als een flitser. De frequentie van dergelijke flitsen kan 50 tot 60 keer in één minuut zijn en de lampen zelf kunnen worden gecombineerd tot ketens en zelfs complexe composities.
 • Zoeklichten. Spotlights die op een hoogte zijn geplaatst, kunnen pleinen en fonteinen verlichten. Ze worden naar de nachthemel en de muren van naburige gebouwen gestuurd. Hoe meer er in de buurt spiegel en glanzende oppervlakken zullen zijn, des te bizar zal het lichtspel van zo'n apparaat zijn.
 • Richt gloeilampen. Enkele LED's gemonteerd op een klein oppervlak. Bijvoorbeeld op de leuning of treden van trappen, vensterbanken of portiekgevels.
 • De combinatie van verschillende soorten verlichting. Om het huis zo interessant mogelijk te decoreren, hoef je je niet te beperken tot één type verlichting. Een combinatie van verschillende slingers en vormen ziet er bedachtzamer en leuker uit dan alleen maar lampjes die op de muur van een gebouw knipperen.

Soorten decoratieve elementen

Naast het gebruik van verschillende gloeilampen en guirlandes, als de buitenkant van het huis, de veranda en de ingangsgroep, en Het aangrenzende gebied kan worden ingericht met veel andere decoratieve elementen.

 • Frame figuren van metaal en hout. Dergelijke figuren, geplaatst bij de ingangsgroep van het gebouw of onder de ramen, zullen u een deelnemer aan deze presentatie doen voelen. Het kunnen afbeeldingen zijn van dieren en mensen, sprookjesfiguren en hoge paleizen. Als dergelijke figuren extra zijn versierd met verlichting, zullen ze zelfs in de donkerste winternacht duidelijk zichtbaar zijn.
 • Kransen van kunstmatige en natuurlijke materialen. De traditionele kerstversiering voor Europese landen is een deurkrans. Het kan worden gedraaid uit verschillende dennentakken en gedecoreerd met kegels, en kan worden gemaakt van gekleurd klatergoud en sprankelende ballen. Te koop zijn er veel verschillende opties van plastic, stof of hout. Het is niet zo moeilijk om deze decoratie te maken en onafhankelijk van de materialen die voorhanden zijn, bijvoorbeeld kerstboomballen of een placer van gekleurde knoppen.
 • Potten met kunstmatige planten. Het beste van alles is dat het thema van het nieuwe jaar wordt onthuld door elegante, decoratieve kerstbomen, die in kleine potten voor het huis worden geplaatst.Je kunt ze aankleden of ze lichtjes besproeien met sneeuw.
 • Groeten opschriften, tekeningen en stickers. Niet alleen de ramen, maar ook de deuren en de wanden van het huis zelf kunnen worden beschilderd met stencils, geplakt met verschillende iriserende afbeeldingen en inscripties. Bij de voordeur kun je een felicitatiebanner hangen met bellen die je op de hoogte stellen van de komst van gasten met melodieuze geluiden.
 • Beelden gemaakt van ijs en sneeuw. Als het weer het toelaat, kun je een kleine sneeuwpop maken in de buurt van het huis, hem aankleden in een gebreide muts en wanten. Vooraf geverfde ijsballen kunnen mooi op de reling en op de treden van de veranda worden geplaatst om een ​​kleine sneeuwglijbaan voor kinderen te maken.
 • Kerstman slee. Redelijk duur, maar een zeer spectaculaire decoratie is de echte of decoratieve slee, zichtbaar aan het hek van de site. Zelfs zonder extra decoraties creëren ze een echte sfeer van de Grote Ustyug.
 • Bogen en linten. Scharlaken en gouden linten gebonden aan kolommen en takken van bomen zien er prachtig uit. Ze kunnen mooi gedrapeerd worden en hangen aan de buitenkant van het raam of verstrengeld met hen door een trapleuning.
 • Opblaasbare composities. Een opblaasbare figuur of compositie die voor hem wordt tentoongesteld, zal ook een zeer effectieve, maar niet budgetvriendelijke decoratie van de gevel van het gebouw zijn. Een warme luchtcompressor die dag en nacht is geïnstalleerd, houdt de compressor in opgeblazen toestand en de ingebouwde verlichting stelt de bezoeker in staat om het figuur zelfs 's nachts aan elke voorbijganger te zien.

Prachtige voorbeelden

   U kunt een ontwerp bedenken en het zelf monteren, of u kunt kant-en-klare ideeën van internet gebruiken. Met een gebrek aan ervaring en kennis kan de installatie van elektrische apparaten het best aan professionals worden overgelaten, omdat veiligheid in deze zaak het allerbelangrijkste is. De originele decoratie zal u toelaten om de naderende vakantie niet alleen aan de eigenaars van de site, maar aan al hun buren, en zelfs gewone voorbijgangers te voelen. Het is vrij eenvoudig om een ​​sprookje aan anderen te presenteren - je hoeft het alleen maar op je gevel te tekenen.

   Hoe je met je eigen handen een krans van Nieuwjaar op de deur kunt maken, zie de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer