Geventileerde gevels van huizen: apparaat en installatie

Exterieurdecoratie van het huis of gebouw elk jaar gaat naar een nieuw en hoger kwaliteitsniveau. Tegenwoordig zijn de eigenaars van particuliere huizen en gebouwen steeds meer begonnen geventileerde gevels te gebruiken voor de bekleding van hun huizen. Dit is een mooie en praktische manier om je huis in te richten, dat bijna iedereen aankan.

Functies en doel

Als we ons wenden tot de definitie van een geventileerde gevel, dan wordt het gekarakteriseerd als een heel systeem dat uit verschillende componenten bestaat.

 • Metalen frame. Het wordt rechtstreeks aan de dragende muren bevestigd, zodat er een luchtzak tussen de tegenover elkaar liggende platen en de isolatielaag overblijft. Om deze reden wordt dit type constructie geventileerd genoemd.
 • Isolatielaag. In de regel wordt minerale wol gebruikt.Masters wordt geadviseerd om polystyreen of polystyreenschuim niet als isolatie te gebruiken, omdat ze een laag niveau van geluidsabsorptie en dampscherm hebben.
 • Bekledingsplaten of -blokken. Dit kunnen porselein, aardewerk, vezelcement en andere materialen zijn.

Geventileerde gevels worden veel gebruikt in Rusland vanwege een aantal onderscheidende en unieke eigenschappen. Deze technologie is geleend van westerse collega's en wordt met succes in ons land gebruikt. Ze worden zowel op gewone privé-huizen geïnstalleerd als als buitenbekleding van gebouwen, bijvoorbeeld supermarkten, winkelcentra. Hun verdiensten zijn moeilijk te verfraaien.

Het moet zijn beschermende eigenschappen benadrukken. Ventfasad is in de regel gemaakt van duurzame hydrofobe materialen die de wanden en het gebouw perfect beschermen tegen vocht- en temperatuurschommelingen. Als een deel van de waterdamp tussen de scheuren is gelekt, wordt het geabsorbeerd door een dikke laag drainage. Bekleding voering is minstens 25-30 jaar. Duur van de levensduur is afhankelijk van het geselecteerde materiaal. Als porcellanato wordt gebruikt, is de gegarandeerde levensduur minimaal 50 jaar.

Dit systeem heeft een aantal onderscheidende kenmerken en isolerende eigenschappen. Door een dergelijke gevel kunnen de wanden niet opwarmen, waardoor het interieur niet oververhit raakt. De kamer is altijd comfortabel: gematigd warm en koel. Dankzij het installatiegemak is het mogelijk om externe cosmetische reparaties zeer snel uit te voeren. Een grote variëteit aan materiaal geeft een onbeperkt aantal opties om een ​​uniek ontwerp van het gebouw te creëren.

Om nog maar te zwijgen van de geluidsisolerende eigenschappen. Vanwege de luchtspleet kan zo'n gevel een behoorlijk hoog geluidsniveau bevatten. In combinatie met een driedubbel of dubbel glas venster geven dergelijke wanden een optimaal niveau van stilte in een drukke stad. Materialen die deel uitmaken van het systeem van geventileerde gevels zijn brandwerend en laten zich niet verspreiden naar het vuur.

Ontwerp: voor- en nadelen

In de afgelopen jaren is het aantal projecten van woongebouwen, openbare organisaties, onderwijsinstellingen met de installatie van een geventileerde gevel vertienvoudigd. Net als andere bekledingsconstructies heeft ventfasad een aantal voor- en nadelen waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de installatie en de verdere werking ervan.

Deze façade heeft weinig nadelen, maar ze doen zich wel voor. Allereerst merken deskundigen op dat het systeem van monturen van framemetalen voor bevestiging de uniformiteit van de thermische luchtbarrière kan verslechteren. Metaal houdt geen warmte vast, dus het is noodzakelijk om een ​​dikkere isolatielaag aan te brengen. Dit is vooral belangrijk voor de noordelijke regio's van het land.

Bij een ongeletterde berekening van de thermische materiaalcoëfficiënt zal de thermische isolatie slecht zijn. Om deze reden kunnen er een aantal problemen zijn die een extra infusie in contanten vereisen. Als we het hebben over isolatie, zijn er ook een aantal nuances. Bij langdurig gebruik ondergaat het een reeks veranderingen: krimpen en dunner worden.

Om ervoor te zorgen dat deze structuur zijn functies goed uitvoert, adviseren de meesters om het isolatiemateriaal als een "cake" te leggen. De eerste laag bestaat uit een zachtere en meer brosse isolatie en de volgende laag is stijver en dichter.

De geventileerde gevelinrichting impliceert een kleine luchtspleet en nauwe sleuven. Tijdens regen of actieve veer dooi, vocht gemakkelijk gemakkelijk de luchtzakken.Dit leidt tot zwelling en weging van minerale wol, alsook de verschijning van schimmel in het huis of appartement. Om dergelijke gevolgen te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​speciale waterdichtingsfilm voor dampremmende laag te leggen. De financiële kant van het probleem is ook belangrijk. Het installeren van een geventileerde gevel is iets duurder dan het bevestigen van gewone gevelpanelen. Deze prijs is te wijten aan het grote aantal berekeningen en het gebruikte materiaal.

Als we het hebben over de profs, zou je moeten beginnen met de veelzijdigheid van geventileerde gevels. Vanwege het installatiegemak, kan het worden gebruikt op gebouwen en structuren van elk type. Dit ontwerp is gevestigd veel sneller dan de gebruikelijke fineer, want het vereist geen initiële opleiding muren voor de installatie.

Wanneer één van de bekledingsplaat vervormd (nadkololas of afgebroken), is het eenvoudig te veranderen. Het is niet nodig om alle panelen uit de rij te verwijderen.

Ventfasad is een uitstekend beschermend schild voor het gebouw tegen atmosferische verschijnselen. Vanwege het unieke systeem van ventilatielucht stroomt niet toestaan ​​dat waterdamp ophopen, "blow" overtollige warmte op een warme dag, en houden de warmte in het gebouw als gevolg van luchtbellen. Deze gevel kan worden terugverdiend in 10-15 jaar gebruik, mits een hoogwaardige installatie volgens alle regels en voorschriften. De eigenaar van het gebouw zal veel minder geld uitgeven om de kamer warm te houden.

In de omstandigheden van een privéwoning, waar sprake is van eigen verwarming, zal er veel minder gas of andere brandstof nodig zijn om een ​​comfortabele temperatuur in de kamers te handhaven. Extra geld voor de verzorging van de voering is niet vereist. Als we het aantal positieve en negatieve kanten van de ventilatiegevel vergelijken, kunnen we vol vertrouwen zeggen dat het uitstekend is voor de klimatologische omstandigheden in Rusland en de volledige gegarandeerde operationele levensduur zal dienen.

Hoofdelementen: typen en eigenschappen

De geventileerde gevel heeft een duidelijke structuur, die uit een aantal elementen bestaat. Het is heel belangrijk dat de installateur in staat is om te werken met alle soortenrijkdom van materialen en zijn fysieke eigenschappen kent. Anders kan een onervaren werknemer een groot aantal blunders maken die het eindresultaat aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Het eerste en meest elementaire element is de steunmuur. De technische parameters bepalen de ontwerpkeuze, die in de toekomst zal worden geïnstalleerd.

 • De afwijking van de muren verticaal en horizontaal van een rechte as. Het is vaak nodig om met een gebouw te werken waar de fundering verwrongen is of de wanden een ongelijke structuur hebben. In dit opzicht is het noodzakelijk om een ​​speciaal systeem van bevestigingsmiddelen te selecteren, wat de belasting van de constructie niet zal vergroten.
 • Materiaal dat wordt gebruikt voor de constructie van het object. Tegenwoordig worden huizen en gebouwen gebouwd van verschillende bouwmaterialen: baksteen, hout, schuimblokken en andere. Ze hebben een andere samenstelling en bepaalde technische parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij de installatie van een geventileerde gevel.
 • Slijtagegraad dragende muren en constructies.

Als u de gevel van het gebouw, dat is opgebouwd uit oude en afbrokkelende stenen, wilt verbeteren, moet u lichtgewicht en tegelijkertijd duurzame materialen gebruiken. Ze "houden" de muren vast en voorkomen dat ze verder instorten.

Het tweede element van de ventilatiegevel is een onderbouw of een subsysteem. Deze omvatten de volgende elementen:

 • beugels;
 • draagprofiel;
 • hulpmaterialen (bevestigingshoeken, ankers, pluggen, schroeven en andere).

Met behulp van deze elementen wordt een stevig rooster gemaakt, waarop de isolatie en het bekledingsmateriaal vervolgens worden bevestigd. Dankzij haar worden de meest noodzakelijke luchtruimte of ventilatiezakken gecreëerd. En ook de lijmoplossing is niet nodig om de voorplaten te bevestigen, en dit is een aanzienlijke kostenbesparing. Vandaag is er een productie van zowel houten als metalen latten. De materiaalkeuze hangt af van de bouw-, isolatie- en bekledingsplaten.

De volgende laag is thermische isolatie. Het bevat een isolatielaag die de volgende functies vervult:

 • beschermt de muren tegen bevriezing, de vorming van ijskorst, vorst;
 • staat niet toe dat vocht de structuur van het huis van binnenuit vernietigt;
 • behoudt de warmte binnen in het gebouw;
 • zorgt voor extra geluidsisolatie in de kamer.

Het is het beste om de minerale wol als verwarmer te nemen - het is niet-brandbaar materiaal. Het neemt geen vocht op, is gemakkelijk te gebruiken en vervult zijn functies perfect. In koudere gebieden wordt heel vaak een paronitische pakking geïnstalleerd voor een laag isolatiemateriaal, dat een thermische breekfunctie heeft.Extra isolatie helpt het voorkomen van zogenaamde koude bruggen te voorkomen.

Het vierde element in het systeem van de geventileerde gevel is een winddicht membraan. Het is nodig om vocht tegen te houden en het niet in verdere lagen te laten doordringen.

In de markt kun je isolatie vinden die al een laag van deze film heeft, maar het is beter om het apart te kopen (de intervallen tussen de platen moeten ook "bedekt" zijn).

De volgende schakel in dit ontwerp is de luchtspleet. Hier speelt hij een sleutelrol, omdat dankzij hem een ​​tractie-effect wordt gecreëerd. Luchtstromen circuleren gelijkmatig onder het bekledingsmateriaal en zorgen ervoor dat er geen vocht op het oppervlak van de isolatie en de beschermende film kan komen. Hij neemt ook deel aan de warmtewisseling tussen de omgeving en het gebouw zelf. Vanwege de kloof is het warmteverlies in de winter veel lager.

Het laatste element van het systeem is geconfronteerd met platen. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt: zandsteen, porselein, marmer en andere. Gevelpanelen worden geselecteerd voor het type gebouw, de staat van de muren (mate van verval) en andere esthetische voorkeuren (kleur, vorm, structuur). Facing voert de volgende functies uit:

 • beschermt het gebouw tegen externe invloeden: temperatuurdalingen, regen, sneeuw en anderen;
 • Verbergt zich onder een kachel en andere communicaties in de aanwezigheid;
 • verbetert het uiterlijk van het gebouw en geeft het ook een moderne en mooie uitstraling.

Luchtspleet

Een van de belangrijke aspecten van de geventileerde gevel is de luchtspleet. Allereerst is het noodzakelijk om de belangrijkste functies ervan te begrijpen, zoals:

 • het helpt om de druk op de gevel van een gebouw tijdens zware orkanen of plotselinge windvlagen te egaliseren;
 • een luchtzak helpt de warmte binnenin het gebouw te houden;
 • ventzazor laat niet toe dat de regen binnendringt. De muren zijn altijd droog;
 • dankzij het "capillaire" systeem is de gevel geblazen. In dit opzicht wordt waterdamp niet van binnen behouden, waardoor het risico op schimmel en schimmel wordt verminderd;
 • de luchtspleet helpt om alle ruwheid en oneffenheden van het muuroppervlak te verbergen. Een dergelijke gevel is met name relevant voor oude gebouwen.

Er zijn een aantal voorschriften die de minimumwaarde van de beademingsopening aangeven.De luchtspleet tussen de isolatie- en bekledingspanelen moet minimaal 2-2,5 cm zijn, afhankelijk van de vlakheid van de muur of de klimatologische omstandigheden van de regio, kan de afstand kleiner of groter worden. Het belangrijkste is dat het voldoende is voor de normale werking van de drainagelaag. Er zijn ook zeer lange afstanden - 10-13 cm.

Masters adviseren dat de kloof niet groter is dan 15 cm, omdat het zijn hoofdfunctie niet zal vervullen - thermische isolatie.

De berekening is gebaseerd op parameters zoals:

 • het gebied van een enkel blad of plaat van een gevelbekleding;
 • zijn dikte.

Als er open naden zijn aan elke kant van het paneel, moet de opening 5 cm zijn, op voorwaarde dat het materiaal aan de voorzijde 0,2 - 1 cm breed is en het oppervlak van de afzonderlijke plaat 0,3 - 0,4 vierkante meter. m, en met een kleiner oppervlak - 3 cm. In het geval van alleen horizontale of verticale open naden, moet de afstand van de luchtspleet 4 cm zijn, wanneer de breedte ook 0,2-1 cm is en het oppervlak van een paneel 0,3-0,4 is sq. m. Bij een kleiner gebied moet de ventilatiegleuf 2 cm zijn.

Een belangrijk punt bij het berekenen van de afstand tussen voering en isolatie is brandveiligheid.Van de schoolopleiding in de natuurkunde, herinnert iedereen zich dat vuur alleen brandt waar zuurstof is. Aangezien er een luchtstroom is tussen de voorplaten, die een tractie-effect kan creëren zoals in een Russische kachel, kan dit een situatie creëren die bevorderlijk is voor de verspreiding van vuur rond het gebouw. Hoe groter de breedte van de luchtzak, hoe groter het risico op een gebouw tijdens een brand. In dit verband is het noodzakelijk om een ​​speciale barrière te installeren die de luchtstromen zal beperken en voorkomen dat de vlam zich verspreidt. Als de opening klein is (2-3 cm), is dit niet nodig.

Rassen van systemen

Tegenwoordig is de markt gevuld met een verscheidenheid aan materialen voor de installatie van een geventileerde gevel. Ze variëren in prijs en kwaliteit. In dit opzicht zijn er conventioneel drie groepen die verschillen in prijsbeleid. Dit is slechts een basislijst van systemen die worden gebruikt op geventileerde gevels. Elk jaar zijn er meer en meer perfecte en universeel gerichte platen of panelen, die kunnen plezieren met hun uiterlijk, uitstekende fysieke eigenschappen en een aangename prijs.

 • Budgetoptie. Het maakt gebruik van goedkope materialen.Het metalen frame is gemaakt van aluminium of zink profiel. Glaswol of slakkenwol wordt gebruikt als isolatie. Geconfronteerd zijn is ook eenvoudig. Het kan een tegel zijn uit een kunststeen, houten panelen, een vinyl of aluminium gevelbeplating.
 • Gemiddelde prijsoptie. In de regel worden goederen met een gemiddelde prijs geselecteerd of zijn sommige materialen duurder en sommige goedkoper. Het frame kan bijvoorbeeld zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, de isolatie is geselecteerd met een gemiddelde prijs en als voering - professioneel blad of metalen profiel. Of, integendeel, ze besparen op een frame met isolatie en verkrijgen een gevelplaat van betere kwaliteit gemaakt van composietmaterialen.
 • Beste optie. Hier worden hoogwaardige materialen geselecteerd om de levensduur van de ventilatiegevel te maximaliseren. Als, bijvoorbeeld, dit een privécottage is en de eigenaar wil zo min mogelijk externe cosmetische reparaties uitvoeren, dan zal de voorkeur worden gegeven aan een stalen frame met anticorrosieve coating, hoogwaardige isolatie - minerale wol, schuimplaten en composiet tegels (ze zijn bijzonder bestand tegen agressieve externe omgeving).

Het moet worden begrepen en het feit dat de keuze van de componenten gebaseerd moet zijn op het materiaal waaruit de wanden zijn opgebouwd. Als het cellenbeton is, moeten alle geselecteerde materialen licht van gewicht zijn. Voor een monolithisch of bakstenen huis past bijna elk ontwerp.

Masters classificeren geventileerde gevels volgens het type gevelplaten dat wordt gebruikt.

 • Bekleding van vezelcementpanelen. Dit is een van de vaak gebruikte soorten bekleding. Het bestaat uit cement, glasvezel, cellulose en kunststoffen. De platen hebben een lange levensduur en zijn een uitstekende extra warmte-isolator vanwege de dichte structuur. Ze hebben een prachtige textuur, evenals een groot kleurenpalet. Ze zijn een milieuvriendelijk product en stoten bij verhitting geen giftige stoffen de atmosfeer in. Nog een positieve eigenschap van een dergelijke facing is het instelbare gewicht. Fabrikanten kunnen lichtere en dunnere platen maken voor vervallen gebouwen om de belasting op de dragende muren en de fundering te verminderen. Er zijn weinig belangrijke nadelen - het vermogen om vocht te absorberen, en als een resultaat, het gewicht te verhogen met 4-6% van de totale massa.
 • Geconfronteerd met de imitatie van natuursteen of baksteen. Deze optie is praktisch en altijd in de mode. Dit frontmateriaal gaat lang mee. Het is gemaakt van een mengsel van cement, gips en steenslag. Het neemt geen vocht op, is licht van gewicht en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Aluminium composietpanelen. Meteen moet worden opgemerkt dat dit een meerlagig materiaal is, dat uit meerdere lagen aluminium, cellulose of plastic bestaat. Negatieve eigenschappen zijn een hoge prijs en het vermogen om een ​​laag verf te krassen. De voordelen van dergelijke gevelplaten zijn talrijk, namelijk:
  • hebben uitstekende geluids- en thermische isolatie-eigenschappen;
  • niet corroderen;
  • niet onderhevig aan ultraviolette stralen, voedingszuren en alkalische oplossingen;
  • uitstekende balans van gewicht en sterkte, de platen zijn zeer sterk en stijf van structuur;
  • geen vocht opnemen;
  • niet vatbaar voor verbranding.
 • Algomeraatplaten. Het is een van de duurzaamste materialen die op de markt worden gebracht. Het bestaat uit alleen natuurlijke ingrediënten: graniet en marmerchips. Door de structuur is het een zeer duurzaam en betrouwbaar materiaal, zodat de tegel niet gevoelig is voor de weersinvloeden in de vorm van regen, hagel, sneeuw, sterke wind.Als we het hebben over de textuur, is het ruw en soepel. Het kleurenpalet is zeer divers en zal de koper verrassen met een grote selectie.

Een dergelijke voering heeft een aanzienlijk gewicht, dus raden de meesters aan om dergelijke platen alleen op een stalen frame te monteren.

 • Glazen voorpanelen. Dit type wordt meestal gevonden in grote zakelijke centra of winkelcentra. Ze geven een speciale charme en schoonheid, waardoor het gebouw ultramodern, modieus en luchtig is. Dit type voering heeft zowel positieve als negatieve kanten. De voordelen omvatten een spectaculaire gevel, betrouwbaarheid en duurzaamheid en een laag gewicht. Tot de nadelen van glazen gevelpanelen behoren, zoals:
  • tijdens de koude periode vormt het condensaat;
  • maandelijks moeten worden schoongemaakt, anders zullen er vlekken op het oppervlak zijn van regendruppels of andere neerslag;
  • als de platen loszitten of het gebouw instort, kunnen ze breken en glasfiches vormen, die erg traumatisch zijn
 • Natuurlijke houten panelen. Houtfineer is al heel lang op de markt en wordt gewaardeerd om zijn unieke eigenschappen. Allereerst is het een milieuvriendelijk materiaal dat mensen niet schaadt. Deze panelen "ademen" en hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen.Houten panelen maken het gebouw of huis comfortabeler en aangenamer om naar te kijken.

Het enige nadeel van een dergelijke gevel is dat het vaak moet worden behandeld tegen ongedierte, bedekt met een beschermende oplossing tegen schimmel en meeldauw.

Fabrikanten en innovaties

De geventileerde gevel is een relatief recent geleende technologie voor het onder ogen zien van een gebouw. Ze heeft zichzelf al op de markt weten aan te bevelen en positieve feedback van consumenten te krijgen. Vandaag zijn er in Rusland meer dan 150 bedrijven die zich bezighouden met de productie van de benodigde componentmaterialen (bevestigingsmiddelen, tegels, isolatie en andere), de berekening van gebouwen, gevolgd door installatie.

Als we het hebben over individuele bedrijven, is een van de bekendste de White Hills. Dit bedrijf houdt zich bezig met de productie van bekledingspanelen gemaakt van steen met behulp van vibrerende giettechnologie. Ze hebben zich gevestigd als leverancier en producent van kwaliteitsproducten die helpen bij het implementeren van elk ontwerpidee. En ze hebben ook een uniek systeem voor het bevestigen van frontplaten. Dankzij haar blijft het vocht niet in de luchtzakken en circuleert de lucht voortdurend.

White Hills zorgt ervoor dat haar producten minstens 40 jaar meegaan. Geventileerde gevels van White Hills worden in het buitenland gewaardeerd.

Niet minderwaardig in kwaliteit en stevig van Zwitserland Alucobond. Hun product bestaat uit metalen sandwichpanelen met metaalcomponenten, die ook alucobond worden genoemd. Het is een duurzaam bouwmateriaal dat minimaal 40-50 jaar meegaat zonder reparatie of andere ingrepen. Vanwege de plastische eigenschappen zijn dergelijke panelen gemakkelijk te snijden en "passen" bij de vorm van de muur. Ze zijn zeer duurzaam, corroderen niet, reageren niet op voedingszuren en alkalische oplossingen.

Het ontwerp van dit bekledingsmateriaal heeft veel opties. De panelen hebben een ruime keuze aan kleuren en kunnen ook verschillende oppervlakken imiteren (marmer, hout, chroom en andere). Consumenten zeggen dat ze gemakkelijk en snel worden vastgemaakt en geen extra belasting vormen voor de fundering en dragende muren. De nadelen van alucobond zijn onder andere:

 • het materiaal stoot toxische stoffen uit tijdens de verbranding;
 • in geval van vervanging is het noodzakelijk om een ​​aantal extra panelen te verwijderen.

Nord Fox-producten worden zeer gewaardeerd. Het produceert alle benodigde componenten voor de installatie van een geventileerde gevel, evenals hoogwaardige bekledingspanelen.Ze worden zowel op privégebouwen als op zakencentra met meerdere verdiepingen geïnstalleerd. Schoonheid en esthetiek van façade tegels worden onderscheiden door de productie van "Facade-systeem". Het wordt gewaardeerd voor een grote selectie van texturen en texturen van het materiaal, evenals een redelijke prijs.

Bevalt producten van Scanroc. Het biedt een grote keuze aan materialen tegen een goede prijs. Japan is een van de technisch meest geavanceerde landen. Bij de productie van gevelpanelen onderscheiden Japanse bedrijven zich ook. Japanse gevelplaten zijn zonnepanelen die zonne-energie verzamelen en omzetten in elektriciteit.

Dit type gevel is erg duur, maar het loont na ongeveer 5-6 jaar gebruik.

Regels voor het berekenen van materialen

Volgens de regels en voorschriften van bouw- en afwerkingswerken worden alle berekeningen van componentmaterialen uitgevoerd in de ontwerpfase van een privégebouw of huis. Maar in de praktijk blijkt het een beetje anders. Het is zo dat de eigenaar de externe en interne toestand van het gebouw wil verbeteren door een geventileerde gevel te installeren, waarbij ook een voorlopige berekening van de benodigde elementen nodig zal zijn.

Je kunt het als een onafhankelijke berekening maken en contact opnemen met de experts als er weinig ervaring is op dit gebied. De tweede optie is eenvoudiger en beter, omdat de persoon nauwkeurige gegevens ontvangt: het aantal bevestigingen, dikte en dichtheid van isolatie (het hangt allemaal af van de vochtigheid van de regio en de thermische parameters van het gebouw), evenals de hoeveelheid materiaal dat wordt bekleed. In het geval dat u geld wilt besparen, zal bijna iedereen deze taak aankunnen.

Eerst moet je een bouwschema maken, waarbij parameters zoals hoogte, breedte en lengte worden aangegeven. Om jezelf niet te meten, kun je de technische kaart van het gebouw gebruiken, waar alle waarden zijn aangegeven. Verder, door eenvoudige wiskundige bewerkingen is het gebied van de wanden. Omdat ramen en deuren niet worden afgedekt door een geventileerde gevel, wordt hun vierkant afgetrokken van het totale oppervlak van de wanden.

Als de structuur een ongebruikelijke of complexe vorm heeft, dan is deze voor de eenvoud van berekeningen verdeeld in eenvoudige vormen (vierkant, rechthoek).

Als u de nodige parameters kent, kunt u doorgaan met de berekening van het materiaal. Het is de moeite waard om te starten met een dampremmende laag. De hoeveelheid is gelijk aan het oppervlak van de muren.Bovendien is het nodig om 20-30 cm van elke rand toe te voegen aan de overlap in de hoeken om een ​​uniforme coating te verkrijgen. De hoeveelheid isolatie valt precies samen met het gebied. Het is niet nodig om emissierechten te verlaten.

De belangrijkste parameter in zijn keuze is de dichtheidscoëfficiënt en de dikte van één plaat. Elke regio van Rusland heeft zijn eigen klimaatkenmerken, dus deze waarden zijn erg belangrijk. Waar het vochtige continentale klimaat domineert, adviseren meesters om een ​​dichtere en dikkere laag te gebruiken, maar de ventilatiekloof moet klein zijn om minder vocht te krijgen. Dit komt doordat de minerale wol vocht absorbeert en zijn gewicht verhoogt, en bijgevolg neemt de druk met 1 m ² van het muuroppervlak toe.

Vergeet niet om schimmels te bouwen voor het bevestigen van isolatie. Hun aantal wordt genomen met een snelheid van 5-6 stuks per 1 vel.

Het tegenoverliggende materiaal is gelijk aan het oppervlak van de muren, maar het is de moeite waard om een ​​paar platen toe te voegen in geval van huwelijk of bijsnijden. Hoe groter de structuur, hoe groter de voorraad moet zijn (ongeveer 5-7% van het totaal). Een beetje moeilijk zal de berekening van het metalen frame zijn. Dit komt door het feit dat de frequentie van kruispunten afhangt van het type en gewicht van gevelplaten of panelen.

Masters raadt aan een frame met een marge te nemen: hoe sterker het materiaal vasthoudt, hoe langer het zal meegaan.

Bevestigingsmethoden

Technologie installatie ventfasada vrij ingewikkeld. Om alles goed te doen met je eigen handen, moet je al het werk stap voor stap en zonder haast doen. Zoals de meesters zeggen, alleen gedurende het jaar na installatie zullen alle gebreken en onnauwkeurigheden worden onthuld: de gevelsteen kan eraf vallen, een stuk isolatie kan er uit vallen als het slecht is bevestigd. Alle werkzaamheden zijn verdeeld in verschillende fasen.

 • Voorbereidende werkzaamheden. Het eerste dat u moet doen, is het gebied isoleren met waarschuwingsborden voor de veiligheid van anderen. Deze regel is voornamelijk van toepassing op grote gebouwen die zich op de drukke plaatsen in de stad bevinden. Vervolgens wordt een inspectie van de muren uitgevoerd. Alle gebreken en de staat van de ondersteunende structuren worden geïdentificeerd. Het is noodzakelijk om alle gemonteerde bevestigingsmiddelen te demonteren die verdere werkzaamheden kunnen bemoeilijken. Afval wordt verwijderd, oud gips wordt afgeschraapt. Het oppervlak is voorbereid voor de installatie van de onderbouw (metalen of houten frame).
 • De muren zijn gevoerd. In dit stadium heb je een meetlint, laser en snaar nodig.Ze zullen helpen een lijn te maken zonder kromming en afwijkingen. De eerste stap is de onderste horizontale lijn, die een richtlijn zal zijn voor het installeren van het laagste niveau van bekledingsmateriaal. Verder worden met behulp van een touw verticale en horizontale assen gemaakt in een rechte hoek met dezelfde afstand tot elkaar.

Op de plaatsen van hun kruispunt zijn zogenaamde vuurtorens bevestigd - dit zijn de toekomstige bevestigingspunten voor houten balken, pluggen en haakjes.

 • Installatie van beugels die het metalen frame vasthouden. Voor dit doel worden gaten gemaakt op de aangewezen punten met behulp van een perforator. Opgemerkt moet worden dat de pons niet geschikt is voor alle wanden. Als ze zijn gemaakt van cellenbetonblokken of poreuze stenen, moet je een boormachine gebruiken met een speciale boormachine. Maak vervolgens een plug.
 • Installatie van een metalen frame. Het is bevestigd met schroeven. Hier is de productie van het zogenaamde raster, waarin, als in een puzzel, de minerale omslag zal worden gelegd. In hetzelfde stadium zijn de vuurgrendels gemonteerd die nodig zijn om het vrije stromen van de luchtstroom te blokkeren.Ze laten de verspreiding van vuur rond de buitenomtrek van het gebouw niet toe. Opgemerkt moet worden dat de lengte van het gat enkele millimeters groter moet zijn. Dan zijn met behulp van ankers vaste haakjes.
 • Isolatie aanbrengen. Voordat ze de wanden isoleren, moeten ze worden voorbehandeld met een speciale oplossing die schimmel en schimmel voorkomt. Isolatieplaten worden geplaatst in het afgewerkte "rooster" -muurframe. Ze zijn bevestigd met deuvels met een specifieke dop aan het uiteinde, zodat het materiaal niet afglijdt of inzakt. Er wordt een waterdichtingsfilm op de bovenkant gelegd.

Het is erg belangrijk dat de randen elkaar minstens 15 cm vinden, anders wordt het gewenste effect niet bereikt. Meesters adviseren om te beginnen met het leggen van isolatieplaten van onder naar boven in horizontale richting. Er zijn dus minder hiaten en inconsistenties tussen het materiaal.

 • Installatie van bekledingsplaten. Eerst zijn dragende geleiders geïnstalleerd. Bovenop zijn gemonteerde profielen, die aan de voorkant of panelen worden opgehangen. Het profiel moet worden geselecteerd onder het type gevelmateriaal, omdat elk profiel zijn eigen specifieke parameters heeft: gewicht, dikte en andere.Het materiaal aan de voorzijde wordt bevestigd met speciale klinknagels of schroeven. Het is noodzakelijk om dezelfde afstand tussen de verbindingen van de platen te handhaven. Voor structurele sterkte, wordt het vierkant van de tegels binnen bevestigd met een extra metalen slot.
 • Installatie van hellingen. Na het monteren van de gevel kunt u doorgaan naar de vensterhellingen en hellingen op de loggia of het balkon.

Prachtige voorbeelden

Er zijn veel mogelijke opties voor het ontwerp van de geventileerde gevel. Het belangrijkste is dat schoonheid wordt gecombineerd met functionaliteit zonder schade aan het gebouw. Deze afbeelding toont een heldere combinatie van kleuren die het gebouw opfrissen en aantrekkelijker maken.

Een privéwoning kan ook ongebruikelijk en modern zijn. Hier is er een combinatie van twee soorten bekledingsplaten: van metaal en porseleinen tegels. In de noordelijke regio's van het land wordt vaak een geventileerde gevel gemaakt met dubbellaagse isolatie die het uiterlijk van "koude bruggen" blokkeert.

De aanwezigheid van twee lagen heeft geen invloed op het uiterlijk van het gebouw.

Voorplaten kunnen een absoluut andere vorm en factuur hebben. Dit voorbeeld toont een succesvolle combinatie van zeshoekige vorm en glazen oppervlak.De structuur ziet er zeer indrukwekkend en ongewoon uit. Speciale aandacht is vereist voor niet-standaard ontwerp van het dak. De tegel was niet duidelijk langs de contouren van het huis gelegd en iets hoger gemaakt. Hierdoor lijkt de hele structuur luchtiger en lichter.

Een dergelijk gebouw zal voor altijd worden herinnerd door de inwoners van deze stad. Het toont een succesvolle combinatie van vormen, kleuren en texturen. Ronde ramen en afgeronde versieringen op de vleugel zorgen voor een futuristische look waar je altijd naar wilt kijken.

Over de kenmerken van installatie en markering van geventileerde gevels, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer