Soorten glasingangsgroepen

 Soorten glasingangsgroepen

Moderne gebouwen hebben een aantrekkelijk en origineel ontwerp. De gevels van de meesten zijn gedecoreerd met mooie, elegante en unieke glazen entreepartijen. Dankzij dergelijke groepen ziet de ingang van het gebouw er aantrekkelijker uit.

Speciale functies

De glasingangsgroep is een specifieke structuur, die het centrale deel van de gevel van het gebouw vormt. Dit gebouw is de hoofdingang van het gebouw. All-glass producten zijn geschikt voor zowel particuliere huizen als huisjes. Het is raadzaam alleen hoogwaardige bevestigingsmiddelen te kiezen.

Het ontwerp moet de volgende kenmerken hebben:

 • moet praktisch en gebruiksvriendelijk zijn. De afmetingen van de structuur zijn erg belangrijk, omdat er tijdens het gebruik een groot aantal mensen doorheen zal gaan, misschien zullen ze grote voorwerpen, meubelstukken, binnenhalen en uitvoeren;
 • dient als bescherming van een ingang van het gebouw tegen atmosferische neerslag, tocht en kou;
 • isoleert de warmte in het gebouw.

Het ontwerp bevat de volgende elementen:

 • de deur Het kan enkelbladig of meerbladig zijn;
 • kleine speeltuingelegen tegenover het gebouw;
 • de verandauitgerust met een reling of een speciale omheining;
 • betrouwbare luifelDie zich boven de veranda bevindt, is bovendien uitgerust met een heldere en originele lamp om de locatie en de ingang te verlichten.

Moderne glasintroductiegroepen zijn vaak versierd met verschillende elementen, zoals:

 • mooie relingen;
 • kolom;
 • verschillende ladders, verschillende vormen en maten;
 • elegante gesmede ontwerpen;
 • andere details, apparaten en decoratie-elementen.

Soorten glas

Voor geglazuurde toegangsgroepen werkt gewoon glas niet, gebruik een speciaal glas. Er zijn nogal wat soorten van dergelijk glas, maar de meest populaire en veel voorkomende soorten moeten worden benadrukt.

 • Triplex. Een onderscheidend kenmerk van dit type glas is de afwezigheid van kleine fragmenten bij het breken. Het heeft een speciale sterkte, bestaat uit een film met een kleefbasis en verschillende glazen.
 • Gehard glas. Vanwege de speciale productietechnologie van dit type glas heeft het een hoge sterkte.
 • Optivayt. Dit type glas heeft een zeer nuttige eigenschap - het zendt het maximale licht uit, vervormt de ruimte en kleuren helemaal niet.
 • Dubbele beglazing. Voor de productie van glas gebruikt glas identiek aan kunststof glas.
 • Armored. Zulke modellen zijn dik glas gemaakt door het lijmen van individuele dunne stroken glas. Onderscheidende kenmerken van dit type is een groot gewicht van het product en een aanzienlijke dikte.
 • schaduw glas. Een dergelijke bril helpt het gebouw te beschermen tegen zonlicht en nieuwsgierige blikken.

assortiment

Glazen entreegroepen zijn verdeeld in verschillende typen, afhankelijk van het type constructie: een gebouw met of zonder vestibule. Het is heel vaak mogelijk om ontwerpen met deuren in de vorm van een boog te ontmoeten. Opgemerkt moet worden dat de vorm van de deuren kan verschillen, evenals de grootte van de ingangsgroep. Het is voorwaardelijk mogelijk om de invoergroepen te verdelen op glassoort en op type glas dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van de structuur. Voor de vervaardiging van ingangsgroepen worden meestal één-kamer en twee-kamer dubbele beglazing, gehard glas en triplex gebruikt. De laatste versie van het glas is veiliger, omdat het breken van het glas geen kleine fragmenten vormt.

Triplex heeft een hoge sterkte, dus de kans op schade is extreem klein.

Er zijn beschermende toegangsgroepen, decoratief en decoratief en beschermend. Voor verschillende gebouwen met een grote kans op breken en penetratie van vreemden, worden beschermende en decoratief beschermende structuren gebruikt. De eigenaardigheden van dergelijke toegangsgroepen zijn dat de kans dat vreemdelingen het gebouw binnenkomen praktisch nihil is. Decoratieve entreegroepen hebben een interessante, originele uitstraling en versieren de gevel van het gebouw.

Glazen ingangsgroepen zijn ook verdeeld in twee hoofdtypen.

 • Internal. Dergelijke structuren worden geïnstalleerd in het gebouw, bij de ingang. Vanuit het interieur van de ingangsgroep wordt gescheiden met behulp van een speciale scheidingswand.
 • Externe. Dit type constructie omvat de installatie van de constructie buiten, voordat deze het gebouw betreedt.

Deze glasinputstructuren kunnen ook geïsoleerd of koud zijn. Voor de isolatie van toegangsgroepen worden bovendien dubbele beglazing geïnstalleerd. De afwerking van de constructie gebeurt door speciale warmte-isolerende bouwmaterialen. Verwarm de groep laat de installatie van verschillende apparaten voor verwarming toe. Daarnaast zijn de deuren van de entreepartij ook voorzien van dubbele beglazing.

Koudestructuren, in de regel, zijn gemaakt van een enkele laag glas, beide deuren en muren van een gebouw. Bij de productie van ingangsgroepen worden meestal twee soorten bouwmaterialen gebruikt: het geharde glas en aluminium. Het tweede materiaal is nodig voor de vervaardiging van duurzaam frameontwerp.

Soorten deuren

Deuren vormen het belangrijkste en integrale deel van de ingangsgroepen. Het uiterlijk van het deurblad hangt vooral af van de bouwstijl van het gebouw en de verbeeldingskracht van de vakmensen. Naast het oorspronkelijke uiterlijk moeten de deuren van de ingangsstructuur een hoge sterkte en hoge weerstand hebben tegen verschillende belastingen en mechanische belasting.

Bovendien zijn deurvleugels uitgerust met duurzame en betrouwbare fittingen en hoogwaardige vergrendelingsmechanismen. Van de kwaliteit van deze elementen hangt vooral af van de levensduur van het deurblad.

De meest populaire zijn de volgende soorten deuren:

 • swing;
 • schuiven;
 • saai;
 • Pendulum.

Schermen en constructie

Installatie van de constructie is gemaakt op een eerder voorbereide, lage fundering of borstwering. Uitgaande hiervan is de verplichte installatie van een kleine veranda met meerdere stappen voor het gemak van bezoekers impliciet.

Een integraal deel van de veranda en de ingangsgroep als geheel is een oprit. Dit is een zeer belangrijk element, omdat de kans groot is dat het gebouw wordt bezocht door gehandicapten en moeders met kinderen in een rolstoel. Om de veranda te beschermen tegen neerslag, sneeuwval en ijspegels van het dak, moet u een speciaal vizier installeren.

Glazen entreegroepen van moderne openbare gebouwen kunnen worden uitgerust met automatische schuifdeuren. Het werk van dergelijke structuren is gebaseerd op speciale sensoren die reageren op de nadering van een persoon, en elektrische aandrijvingen die de deurbladen aandrijven.

Bovendien zijn toegangsgroepen uitgerust met een speciale rubberen vloer zodat vuil van de straat niet in het gebouw valt.

Een persoon die een dergelijke coating passeert, reinigt automatisch de zool van de schoen tegen verontreiniging, waardoor er veel minder vuil in het hoofdgebouw komt.

Luifels en luifels

Onlangs, heel vaak voor de vervaardiging van een luifel boven de ingangsgroep, wordt een modern en praktisch materiaal gebruikt - dit is polycarbonaat. Technische en operationele kenmerken van dit bouwmateriaal maken het gebruik van polycarbonaat als een dak voor toegangsgroepen mogelijk.

Het is ook noodzakelijk toe te voegen dat dergelijk materiaal eenvoudig te verwerken is, het is gemakkelijk en eenvoudig om ermee te werken. Indien nodig kan polycarbonaat snel worden vervangen.

Naast polycarbonaat wordt gegalvaniseerde plaat vaak gebruikt voor schuren.

hoek

In moderne gebouwen is het erg populair om hoekentoegangsgroepen te installeren. Hoekige constructies worden voornamelijk gebruikt voor openbare plaatsen met een hoge manoeuvreerbaarheid. Het ontwerp is geplaatst op de hoek van het gebouw en heeft een ingang aan de ene kant en een uitgang aan de andere kant. Het meest populair en gebruikelijk is de installatie van hoekige glasstructuren in moderne grote winkelcentra, supermarkten en metrostations.

Volgens veel moderne marketeers vormen entreegroepen het belangrijkste onderdeel van het gebouw, het kenmerk ervan. In de toegangsgroep maakt een persoon een algemene indruk van het gebouw zelf. Dat is de reden waarom het ontwerp en de bouwstijl van deze ingangsgroep op de eerste plaats komen. Het ontwerp krijgt maximale aandacht, de eigenaren investeren een behoorlijk bedrag om een ​​onuitwisbare indruk te maken op bezoekers van het gebouw.

In de volgende video vindt u meer informatie over glazen toegangsgroepen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer