Geconfronteerd met steen voor de gevel: soorten en kenmerken van de installatie

 Geconfronteerd met steen voor de gevel: soorten en kenmerken van de installatie

De gevel van het huis is het visitekaartje van de eigenaars. En als u besluit uw huis van anderen te onderscheiden, moet u erop letten dat u er met stenen tegenover staat, want zelfs een bescheiden huis met een stenen gevel trekt veel enthousiaster uitzicht dan een cottage met drie verdiepingen. Het stenen decor geeft het huis een meer toonbare en luxe uitstraling, die spreekt van de smaak, levensstijl en stijl van de eigenaar. Daarom kan met volledig vertrouwen worden gesteld dat stenen facing ongeëvenaard is.

Speciale functies

Steen wordt al honderden jaren gebruikt in de bouw van huizen. En vandaag staat steen onder ogen als een van de methoden om de gevel van het huis af te werken, de tweede alleen voor de populaire pleister.Naast het feit dat de stenen gevel een aantrekkelijk en origineel uiterlijk heeft, geeft het ook extra stevigheid en verlengt het de levensduur van de wanden.

De stenen gevel is al vele jaren op zijn hoogtepunt en daar zijn vele redenen voor:

 • Een verscheidenheid aan materialen - hedendaagse bouwers en ontwerpers bieden natuurlijke en kunstmatige afwerkingsmaterialen.
 • Een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren - moderne afwerkingsmaterialen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: rechthoekige of vierkante tegels, strepen, massieve platen.
 • Eco-vriendelijk materiaal - natuurlijke en kunstmatige steen is absoluut veilig voor de mens.
 • Het originele uiterlijk - de stenen gevel is in staat om het gebouw grandeur en elegantie te geven. De schoonheid van natuurlijk design maakt de gevel tot een uniek kunstwerk.
 • De mogelijkheid om het huis geheel of gedeeltelijk te beschilderen - in elk geval zal de gevel er gunstiger uitzien tegen de achtergrond van aangrenzende gebouwen.
 • Verhoogt de brandveiligheid - de steen ondersteunt het verbrandingsproces niet en verspreidt geen vuur.
 • Praktisch en betrouwbaar - de voorste steen is bestand tegen hoge luchtvochtigheid, extreme temperaturen en mechanische belasting.Bovendien verlengt een extra laag steen de levensduur van de buitenmuren en het gebouw zelf.
 • Extra geluidsisolatie.
 • Verhoogt de warmte-isolatie - natuursteen dient ook als een extra warmte-isolatielaag. In de zomer in zo'n huis is het koel, en in de winter - warm.
 • Eenvoud bij het verlaten - de stenen gevel hoeft niet gepolijst en geverfd te worden.
 • Duurzaamheid - het zal vele jaren dienen.

Typen materialen

Alle materialen zijn verdeeld in twee groepen: natuurlijk en kunstmatig. Natuurlijke materialen worden in kleine platen gesneden en natuursteen wordt verwerkt en gekalibreerd.

De voorkant van het linker reliëf en de zelfkant zijn vlak gemaakt om het installatieproces te vereenvoudigen.

Een van de meest populaire natuurstenen voor gevelbekleding zijn:

marmer

Het heeft een rijk kleurengamma en is een van de duurste afwerkingsmaterialen. Voor gevelbekleding wordt meestal gebruik gemaakt van marmer van gemiddelde dichtheid, de laatste gepolijst. Onder direct zonlicht geeft dit het oppervlak een diepere en meer verzadigde kleur.

graniet

Geldt ook voor het topsegment. Bij het afwerken wordt de gevel gebruikt als een gepolijste (glanzende) en ongepolijste (matte) steen. Fabrikanten bieden graniet van verschillende groottes.De meest populaire zijn grote platen en bestrating van middelmatige grootte.

Er zijn drie soorten graniet:

 • plagiogranite - heeft een overwegend lichtgrijze tint;
 • Alaska - heeft een roze tint;
 • porfier graniet - is een medium tussen andere soorten en heeft een roze tint met kleine lichtgrijze vlekken.

Graniet wordt niet beïnvloed door klimatologische factoren.

  Maar naast een groot aantal voordelen, heeft het ook nadelen - het is een grote kostenpost van materiaal en een indrukwekkend gewicht.

  kalksteen

  Het kan elke vorm hebben - van klassiek rechthoekig en vierkant tot veelhoekig. Het materiaal kan een reliëf geslagen oppervlak hebben of worden geslepen en hebben een matte gladde zijde. Meestal heeft de steen een witte en gele kleur.

  Kalksteen kan plastic en flexibel materiaal worden genoemd, het kan elke vorm krijgen tijdens de verwerking. Alleen kalksteen met een calcietgehalte tot 98% wordt als bekledingsmateriaal gebruikt, wat duidt op hoge sterkte en betrouwbaarheid van de steen. Niet voor niets gebruikten de Egyptenaren het om de piramides te bouwen.Maar kalksteen is niet geschikt voor een sterk continentaal klimaat. Als de seizoenen veranderen, als de luchtvochtigheid en temperatuur dalen, kan de steen breken.

  labradoriet

  Een mooie steen met een blauw, rood of geel patroon. Het is een duurzaam en betrouwbaar afwerkingsmateriaal dat niet bang is voor klimaatverandering.

  zandsteen

  Een onervaren persoon kan worden verward met kalksteen. Beide stenen zijn vergelijkbaar in kleur en grootte. Om aan te raken, de steen is enigszins ruw en kan een beige, gele of bruine tint hebben. Zandsteen wordt beschouwd als een duurzamer en betrouwbaarder materiaal.

  Er zijn 4 soorten stenen:

  • oolitic;
  • pizolitovy;
  • shell rock;
  • lithografie.

  Maar alleen de eerste twee soorten zijn geschikt voor het bekleden van de gevel: oolithische en pisolitische zandsteen. Voor de constructie van gebouwen worden een schelpensteen en lithografie gebruikt, de lei heeft een glad en vlak oppervlak.

  In vergelijking met andere natuurlijke materialen heeft het minder gewicht, waardoor het ook voor interieurwerkzaamheden kan worden gebruikt.

  leisteen

  Het heeft een glad en vlak oppervlak. In vergelijking met andere natuurlijke materialen heeft het minder gewicht, waardoor het ook voor interieurwerkzaamheden kan worden gebruikt.

  Moderne fabrikanten hebben de gevel naar een nieuw niveau kunnen tillen. Kunststenen kunnen er compleet anders uitzien dan natuurlijke materialen en zijn niet minderwaardig in duurzaamheid en sterkte. En tegelijkertijd hebben ze aanzienlijk minder gewicht, waardoor het niet mogelijk is om extra werkzaamheden uit te voeren om de gevel te versterken. En bovendien is het eenvoudiger en sneller om met tegenoverliggende panelen te werken.

  Sterke en betrouwbare analogen vulden de gehele bouwmarkt. En fabrikanten geven niet te twijfelen aan de duurzaamheid van kunststenen - sommige soorten alternatieve materialen zijn gegarandeerd tot 100 jaar.

  De klinkersteen of -tegel kan baksteen en steenslag imiteren.

  De basis van het materiaal is klei. Na de vorming van de mal, ondergaat de steen een verwerking bij hoge temperatuur en wordt in een oven gebakken bij een temperatuur van 1200 ° C, wat een hoge sterkte en betrouwbaarheid van het materiaal mogelijk maakt. Bovendien heeft de klinkertegel een hoge vorstbestendigheid, duurzaamheid en weerstand tegen UV-stralen.

  Bij de productie van steen uit beton wordt hoogwaardig merkcement in de mal gegoten en gecomprimeerd op een triltafel. Kunstmatige betonnen steen kan elke kleur krijgen, zelfs thuis. Experts raden ook aan de steen met versterkende primer gedurende drie jaar te bedekken. Zo zal hij ongeveer 30 jaar dienen.

  Het proces van het produceren van architecturale steen verschilt niet van beton. Alleen in dit geval wordt hoogwaardig wit cement gebruikt. Een architecturale steen kan elke vorm hebben, herhalende opengewerkte details en gebogen lijnen. Meestal wordt de architecturale steen gebruikt voor gedeeltelijke decoratie van de gevel en bevindt deze zich in de buurt van de deuren, raamopeningen en onder het dak.

  Polymeerzandpanelen zijn gebaseerd op polymeren en zand.

  In dit geval wordt zand meer gebruikt om schaduw en zuinigheid te geven dan voor kracht.

  Kunstharspanelen bootsen perfect natuursteen na. Synthetische harsen worden gebruikt als hechtmateriaal en de basis van het paneel bevat stof en een kruim van natuursteen, waarmee u een verbazingwekkend mooi natuurlijk patroon kunt creëren.

  Flexibele steen - een moderne coating met een uitstekende imitatie van steen in kleur, patroon en textuur. Geconfronteerd met een flexibele coating is gemaakt met de hand en carrière zandsteen is hier het meest geschikt voor.De samenstelling van een flexibele steen omvat een natuursteensnede, waardoor op het eerste gezicht de vaste coating niet verschilt van een natuursteen. Een klein laagje natuurlijk materiaal met een dikte van niet meer dan 3 mm wordt op de buitenzijde van het textieloppervlak aangebracht. De afgewerkte coating combineert de voordelen van natuurlijk en decoratief materiaal. De unieke structuur van de flexibele steen heeft een laag gewicht, uitstekende vochtbestendigheid en brandwerendheid.

  Kleuren en design

  Stenen decor sluit perfect aan bij veel architecturale stijlen en trends. "Wilde" steen met een uniek patroon stelt u in staat om een ​​uitstekende compositie op de gevel te creëren. Dit is mogelijk dankzij het arbeidsintensieve werk aan de extractie en de voorbereiding van het materiaal voor de voering. Om dit te doen splitsen grote stenen platen zich op in een groot aantal kleinere delen.

  De samenstelling en structuur van de steen wordt beïnvloed door alle natuurlijke factoren: regen, sneeuw, wind, zon.

  Afhankelijk van de specifieke klimaatzone worden organische en anorganische stoffen gevormd. Daarom zijn alle stenen op hun eigen manier uniek - ze hebben verschillende maten en vormen, gescheurde randen en een ruw oppervlak.Harmonisch combineren van kleuren en textuur, kunt u de meest ongewone combinaties en variaties van de voering creëren.

  Zoals u weet, creëert het kleurenpalet een sfeer en heeft het invloed op de waarneming. Natuurstenen hebben een mooie pure kleur en veel verschillende tinten. Natuurlijke en kunstmatige verlichting op verschillende manieren beïnvloedt de perceptie van de steen.

  Daarom is het bij het kiezen van de kleur van de voering om een ​​paar regels te volgen:

  • De bouwstijl van het huis heeft invloed op de kleur van het gebouw. Evalueer het uiterlijk van het gebouw en probeer het juiste palet te vinden. Dus, bijvoorbeeld, in de klassieke stijl is het onaanvaardbaar om heldere en pakkende kleuren te gebruiken die perfect passen bij de stijl van moderne oplossingen. Complexe architectuur zal veel spectaculairder lijken in een neutraal en rustig palet.
  • In de meeste gevallen is het verstandiger om lichte tinten te kiezen: wit, zacht beige en andere melkachtige tonen. Ze harmoniëren het hele jaar door harmonieus met het natuurlijke landschap.
  • Geel, groen, blauw en andere kleuren met betrekking tot de natuur zien er gezellig en helder uit op de gevel.
  • Grijs behoort tot de categorie neutrale tinten en past goed bij andere kleuren.Grijze kleur wordt niet altijd geassocieerd met melancholie en somberheid, het is geweldig voor de gevel van een huis in de stijl van een middeleeuws kasteel of fort.
  • Maar het is de moeite waard om goed na te denken voordat je het donkere palet gebruikt. Het is het meest geschikt voor huizen van eenvoudige vorm. Het belangrijkste kenmerk van donkere kleuren is dat ze de zonnestralen aantrekken, dus op een warme dag warmt de voering snel op, waardoor het kunstmatige oppervlak vervaagt en zijn rijke kleur verliest.
  • En hoewel heldere en verzadigde kleuren visueel het gebied vergroten en het huis van de rest van de gebouwen benadrukken, zullen ze ook snel van kleur veranderen in direct zonlicht.
  • Wanneer u de gevel ontwerpt, kunt u verschillende tinten combineren. Goed gecombineerde tinten van een enkel palet, bijvoorbeeld van donkerbruin tot beige.
  • Misschien wordt een van de meest populaire opties beschouwd als een combinatie van rijk rood en bruin in een voorstedelijke constructie. De kleur van de baksteen is perfect gecombineerd met witte kozijnen en een donker dak. Deze kleuren zijn geweldig voor gebouwen met een eenvoudige architectuur.
  • En om een ​​afgewerkte look aan de site te geven, kunt u met een steen een veranda, trappen, loopbruggen en gebieden versieren. Voor dit perfecte natuursteenfineer. Het vertegenwoordigt vellen met een reliëfoppervlak.Veneer heeft een rijk kleurengamma en textuur, dus het kan geschikt zijn voor combinatie met elk bekledingsmateriaal.
  • U kunt ook stenen decor in het interieur gebruiken. Voor gebruik in de kamer is idealiter "rafelige" steen, die een aanvullende verwerking ondergaat tijdens de productie. Aan de voorkant houdt de steen het reliëfoppervlak en het natuurlijke patroon vast en aan de andere kant heeft het een glad oppervlak om installatie te vergemakkelijken.

  Hoe te kiezen?

  Met facing stone kunt u elke gedurfde ontwerpbeslissing en -ideeën in het ontwerp van de gevel belichamen. Alle tegenover elkaar liggende materialen verschillen in sterkte, uiterlijk en weerstand tegen verschillende factoren. En in dit geval is het onmogelijk om de beste steen te isoleren.

  Voor de bekleding van privéwoningen werden voornamelijk kalksteen, zandsteen, leisteen en kunstmatige stenen gebruikt.

  En voor de decoratie van de kelder en de eerste verdiepingen van administratieve gebouwen wordt meestal graniet of marmer gebruikt. Wanneer u een bekledingsmateriaal kiest, moet u zich eerst richten op uw wensen en behoeften, die verband kunnen houden met het uiterlijk van de steen, de waarde ervan of andere factoren.

  Bij het afwerken van het gevelbekledingsmateriaal moet ook gelet worden op de andere elementen:

  • een sokkel;
  • raamkozijnen;
  • deuropeningen;
  • garagedeuren;
  • de trap.

  Ook geconfronteerd met steen kan niet alleen worden gebruikt voor buitendecoratie, maar ook voor interieurdecoratie. Maar net als bij alle afwerkingsmaterialen, ondergaat de steen industriële verwerking, waarna het materiaal de nodige structuur krijgt:

  • "The Rock" - zoveel mogelijk bespaart natuurlijke natuurlijke textuur. Deze steen is in harmonie met metalen smeedijzeren elementen.
  • Buchardovanny - op het oppervlak van de steen zijn sporen van lekke banden gevormd.
  • gepolijst - zoals de naam al aangeeft, heeft het oppervlak van de steen een gladde en gladde textuur.
  • gepolijst - uiterlijk lijkt op gepolijst, maar heeft een mat oppervlak.
  • gepolijst - heeft een schitterend glanzend, bijna spiegelachtig oppervlak.
  • gezaagd - heeft een ruw oppervlak. Dit decor is geweldig voor een blokhut.

  Natuursteen is natuurlijk niet goedkoop, bovendien is de helft van de totale kosten van het materiaal verwerking en kalibratie.Natuurlijk zal het uitgegeven geld na verloop van tijd zijn vruchten afwerpen, aangezien natuursteen ongeveer 100 jaar meegaat. Maar je kunt de kunststeen ook gebruiken om je te confronteren zonder te gissen.

  De prijs van decoratieve materialen is veel lager en het is gemakkelijker om ermee te werken dan met natuurlijke materialen. Maar als u nog steeds besluit een natuursteen voor de gevel te kiezen, luister naar de beoordelingen, vertrouw het voeringwerk toe aan ervaren specialisten.

  Soorten leggen

  Het is noodzakelijk om een ​​geschikte afwerkingsoptie te kiezen, rekening houdend met de stijl van het huis en de site. Van het gekozen type metselwerk is afhankelijk van het type gevel van het huis.

  Als u een dobbelsteen onder ogen ziet, kunt u een natuurlijk natuurlijk patroon krijgen en wordt dit beschouwd als de meest betaalbare manier van leggen.

  De meest gebruikte natuurlijke grondstoffen zijn zandsteen, leisteen, kalksteen en sommige soorten dolomiet. De kosten van dit metselwerk zijn bijna hetzelfde als met kunstmatige materialen.

  Voordat u gaat leggen, is er geen aanvullende verwerking van het materiaal vereist, waardoor u een foto kunt maken die dichter bij de natuurlijke stijl staat.

  • Complexiteit leggen rammen is om verschillende materialen in grootte te kiezen op een zodanige manier dat er geen openingen tussen de elementen zijn.
  • Cust vertaald uit het Engels betekent "kasteel".Met deze koppeling moet de facing zo dicht mogelijk bij het middeleeuwse kasteel liggen. Zandsteen, leisteen, kalksteen, marmer en graniet zijn uitstekend geschikt voor dit soort metselwerk. En u kunt ook beter betaalbare kunststoffen gebruiken. Voor dergelijk metselwerk zijn rechthoekige stenen van 5x10 cm met ongelijke en stekelige zijden het meest geschikt. De afmetingen van de stenen kunnen verschillen, maar de verplichte voorwaarde is dat de vorm rechthoekig moet zijn.
  • plateau - uitgewerkte manier van leggen, die niets te maken heeft met het natuurlijke natuurlijke patroon. De steen kan een rechthoekige of vierkante vorm hebben en voor het gemak van metselwerk worden de randen ervan verwerkt. De kant van de steen moet een veelvoud van 5 zijn. Maar het leggen wordt gecompliceerd door het feit dat het nodig is stenen van verschillende vormen aan te passen en te verdelen, zodat de revetted gevel er compleet en stijlvol uitziet. Vaak wordt het plateaustype van metselwerk gebruikt bij het afwerken van de kelder, ramen en hoeken van het gebouw.
  • Bij het leggen Shahriar alle elementen hebben een rechthoekige vorm, wat het legproces aanzienlijk vergemakkelijkt. De randen van elk element hebben een rand, wat een onderscheidend kenmerk is van dit metselwerk.Het oppervlak van de steen kan van een reliëf voorzien zijn, gepolijst of glad zijn. Maar na het polijsten lijkt een steen meer op een baksteen, daarom zijn stenen met een natuurlijk, onbewerkt oppervlak erg populair. Zelfs een beginner zal deze manier van leggen aankunnen, de enige moeilijkheid is om de eerste laag gelijkmatig te leggen, waarna het werkproces veel gemakkelijker zal zijn.
  • Assol - voor dergelijk metselwerk worden dunne langwerpige rechthoekige platen gebruikt. Ze kunnen zowel van natuurlijke als van kunstmatige steen zijn gemaakt. Meestal worden schalie en zandsteen als basis gebruikt. Geconfronteerd met de muur met metselwerk creëert Assol de illusie van een enorme massieve gevel. Maar het installeren kost veel tijd en moeite, omdat elke steen zijn eigen dikte heeft, het is niet zo eenvoudig om een ​​harmonieuze compositie te creëren met een gelijk aantal rijen.
  • roundel - een ongewoon type leggen in een nautische stijl. Voor bekleding worden kiezels of andere rivierstenen met ronde vormen van verschillende afmetingen gebruikt. Het materiaal ondergaat geen aanvullende verwerking en wordt in de oorspronkelijke vorm gebruikt.De afwerking van de gehele muur met rondo-metselwerk is zeldzaam, de meest gebruikte gevelbekleding van kleine delen van de gevel: deuropeningen, ramen, veranda en kelder. Het leggen van rondo is veel gemakkelijker dan andere opties. Allereerst worden grote stenen aan de gevel bevestigd en worden kleinere elementen in kleine openingen en sleuven bevestigd.

  Berekening van de hoeveelheid

  Om een ​​schatting te maken en de geschatte kosten van het werk te berekenen, moet het oppervlak voor de bekleding worden bepaald. Hiervoor wordt de hoogte van de muur vermenigvuldigd met de breedte. Maar het hoeft geen rekening te houden met het gebied van ramen, deuren en andere gebieden die niet kunnen worden afgewerkt. Vervolgens wordt de totale oppervlakte van de gevel van het hele gebouw berekend. De resulterende figuur is verdeeld in het gebied van een enkele steen. Deze telmethode is geschikt als alle afwerkeenheden even groot zijn.

  Sommige fabrikanten om het werk te vergemakkelijken bieden een extra hoeksteen.

  Om hun volume te berekenen, is het noodzakelijk om de lengte van alle hoeken van het gebouw toe te voegen en te delen door de hoogte van één steen.

  Het is noodzakelijk om materiaal te kopen met een reserve voor onvoorziene uitgaven en overmachtsituaties. Daarom moet de totale hoeveelheid 10% worden toegevoegd. Deze hoeveelheid is voldoende voor zowel het aanbrengen van het materiaal als het snijden tijdens de vervorming van de steen.

  montage

  Natuurlijke en kunstmatige stenen zijn op hetzelfde principe gemonteerd. Het is belangrijk om alle strikte regels en aanbevelingen te volgen. Alle installatiewerkzaamheden met een steen moeten worden uitgevoerd bij een temperatuur van + 6 ° С tot + 25 ° С. Bij het afwerken bedekt de gevel niet noodzakelijkerwijs alle stenen muren. In sommige gevallen wordt een voordeliger optie beschouwd als een gedeeltelijke bekleding van het gebouw. Deze taak kan zelfs door een beginner met zijn eigen handen worden uitgevoerd.

  Voordat we aan het werk gaan, raden we aan de toekomstige gevel van het huis te tekenen om de volgorde waarin verschillende materialen gebruikt moeten worden duidelijk te begrijpen.

  Een algemeen beeld van een steen moet van tevoren worden geselecteerd in kleine delen op een horizontaal oppervlak, niet ver van de muur. Het is dus gemakkelijker om het beeld naar de gevel over te brengen.

  Het is ook noodzakelijk om het oppervlak van de muren voor te bereiden op toekomstig werk.

  Het belangrijkste punt in dit geval is de vochtigheid van de gevel. Voor cementwanden is een indicator van 4,5% optimaal en voor hout of gipsplaat - niet meer dan 0,5%.

  De gevel verwijdert oude verf, voering en isolatie. Dit is nodig om de belasting op de wanden te verminderen. Het oppervlak moet ook perfect glad zijn en zelfs zonder scherpe druppels. Om dit te doen, worden alle onregelmatigheden geëlimineerd, schoongemaakt en geprimed. Het oppervlak wordt gereinigd van stof en puin. De gevel van het gebouw moet worden bedekt met een diepe grond om de structuur te versterken.

  De gevelsteen kan met zelftappende schroeven of op lijm aan een gevel worden bevestigd. In dit geval beschouwen we de optie om op een speciale bouwlijm te monteren. Daarom is de volgende stap het bevestigen van het metalen gaas aan de muur voor toekomstig gips.

  Op het niveau van de onderste laag van stenen leggen is een metalen hoek of een houten bar geplaatst.

  Het is noodzakelijk om een ​​soepele leg te garanderen. Daarna is het nodig om de lijm van de troffelconstructie op te lossen en de compositie met een dikte van ongeveer 2 cm op de versterkte wand aan te brengen. Ook moet de lijm van de verkeerde kant op de stenen worden aangebracht. Alle elementen worden tegen de muur gedrukt. Je kunt op het oppervlak tikken met een enigszins rubberen hamer.Sprekend vanaf alle kanten van de steen, wordt de oplossing voorzichtig verwijderd met een spatel.

  Na het voltooien van de installatiewerkzaamheden en het gedeeltelijk drogen van de muur, is het noodzakelijk om de verbindingen tussen de stenen af ​​te dichten. De eenvoudigste analoog van het constructie-apparaat wordt beschouwd als een plastic zak. Om dit te doen, is het gevuld met een hechtmateriaal en wordt een klein hoekje van polyethyleen afgesneden. Zo wordt een soort "spuitzak" verkregen, waarmee u geleidelijk aan alle naden kunt vullen met een oplossing.

  De finishing touch is de behandeling van een nieuwe gevel met een waterafstotend beschermingsmiddel dat bovendien de gevel van het huis beschermt tegen natuurlijke verschijnselen.

  Voorbeelden afronden

  • Met de hulp van facing stone, kunt u zich concentreren op het huis en het uniek maken, evenals de verdiensten benadrukken en de gebreken aan het oppervlak verbergen
  • De originele manier om de gevel af te werken wordt geconfronteerd met stenen verticale en horizontale zones van het huis. De resterende gebieden kunnen worden bedekt met pleister van lichte tinten. Deze combinatie zorgt voor een mooi contrast van neutrale tinten met de koele kleur van de steen.
  • Stenen decor buiten geeft het huis toonbaar en geschiedenis.
  • Bouwkundige kunststeen kan de toegangsgroep of raamopeningen versieren.
  • Andere gebouwen, afgezet met steen, een tuinhuisje, een hek en paden op de site geven de site een afgewerkte look.
  • En ook van sommige soorten stenen is het mogelijk om een ​​leuning, bogen en zelfs kolommen te maken. Maar dergelijke structuren zullen een indrukwekkend gewicht hebben, dus in sommige gevallen is het gemakkelijker om de afgewerkte vormen te voorzien van natuurlijke of kunstmatige steen.

  Aanbevelingen voor de installatie van gevelsteen voor de gevel, zie onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer