Scandinavische stijl in het interieur van het appartement

De Scandinavische stijl, vanwege zijn lichtheid en de afwezigheid van onnodige details, is een van de meest populaire in de wereld van modern design. In dit artikel leert u hoe u een appartement in de Scandinavische stijl kunt arrangeren, zonder speciale inspanningen.

Kenmerken en kenmerken

Op het eerste gezicht lijkt de Scandinavische stijl erg saai en eenzijdig. Maar in feite is hij zeer veelzijdig en verrast hij voortdurend met een aantal onopvallende details.

Bijna alle kenmerken van deze stijl zijn te wijten aan de klimatologische omstandigheden van het land. Net als Rusland zijn de Scandinavische landen cool genoeg. De lokale natuur is hard, er is weinig licht en kleur. Het Scandinavische interieur weerspiegelt bijna de natuur buiten het raam, er zijn nogal wat kleuren in, en de inrichting van de kamers en alle details erin worden maximaal doordacht.Er wordt aangenomen dat de grondlegger van de Scandinavische stijl Emil Arne Jacobsen was.

In feite is de Scandinavische stijl de belichaming van modern minimalisme met een maximum aan natuurlijke materialen.

Wanneer je een kamer binnenkomt die is ingericht in deze stijl, voel je meteen de lichtheid, luchtigheid en harmonie met de natuur en de omringende wereld. Dit komt omdat in dergelijke kamers geen omvangrijke kasten, noch een uitgebreid decor, noch oud meubilair zijn, dat alleen op zijn plaats blijft omdat het jammer is om het weg te gooien.

Elk item in de kamer heeft zijn plaats.dat is erg handig en praktisch. In zo'n kamer is de volgorde gemakkelijk te onderhouden, zelfs als er veel mensen in het huis wonen.

Bovendien is de Scandinavische stijl ideaal voor stedelijke omgevingen.

Zo'n gratis interieur kan niet alleen worden ontworpen in een ruime privéwoning, maar ook in een klein appartement. Door de minimale hoeveelheid meubels en het gebruik van lichte kleuren kunt u een maximum aan vrije ruimte besparen.

Eindelijk is het vermeldenswaard dat In zo'n interieur moet veel licht zijn. Dit geldt voor natuurlijke en kunstmatige verlichting. Als de kamer grote, mooie ramen heeft, moet je niet voorkomen dat licht van buiten naar binnen komt.Ontwerpers geven er de voorkeur aan zware verduisteringsgordijnen te vervangen door lichte gordijnen van tule of een andere dunne en doorschijnende stof.

Als er geen ramen in de kamer zijn of deze te klein zijn, is het de moeite waard om te zorgen voor voldoende verlichtingsarmaturen.

Materialen voor registratie

Misschien wordt de belangrijkste rol gespeeld door welke materialen worden gebruikt om de ruimte te versieren. Ongeacht of u een volledig nieuw huis ontwerpt of alleen maar reparaties uitvoert, een beschrijving van materialen die geschikt zijn voor het maken van een mooi Scandinavisch interieur is nuttig voor u.

Vloer en plafond

In appartementen en huizen in Scandinavische stijl maken ze de vloer en het plafond het liefst wit. Wel, of gebruik gewoon mooie lichtkleuren - beige, koffie, enzovoort. Zo'n achtergrond ziet er netjes, stijlvol uit, maar leidt tegelijkertijd niet de aandacht af van interessante details en accessoires.

Ontwerpers worden geadviseerd om materialen van dezelfde kleur en textuur te gebruiken.

Het wordt aanbevolen om friezen, panelen en parket te vermijden. Vaak maken ontwerpers muren en plafonds in één kleur. Gelakt of geverfd licht karton wordt meestal gebruikt voor decoratie.

De boom is over het algemeen erg populair in deze richting. Dit materiaal wordt bijna overal gebruikt. Parketvloeren op de vloer, houten wanden en zelfs het plafond van hoogwaardige platen zouden heel geschikt zijn in zo'n stijlvolle en moderne kamer. Het wordt aanbevolen om de meest heldere materialen uit hout te kiezen. Het kan berk, beuk, es of grenen zijn.

Maar als u niet in een volledig met hout gedecoreerd huis wilt wonen, kunt u dit materiaal combineren met anderen. Het op één na populairste materiaal is een steen. Steencoating kan kunstmatig of natuurlijk zijn, het hangt allemaal af van uw mogelijkheden. Meestal wordt stenen bekleding gebruikt in de badkamer of in de keuken.

Enkele eeuwen geleden konden deze twee soorten materialen worden beperkt. Maar met de ontwikkeling van technologie en het aantal gebruikte materialen in de constructie neemt toe. Materialen zoals metaal of glas zijn nu ook populair. Doorzichtige glazen werkbladen of planken zien er luchtig uit en nemen niet te veel ruimte in beslag. Dus glas past heel goed in een modern Scandinavisch interieur.

Ten slotte is het vermeldenswaard dat natuurlijk hout en steen niet goedkoop zijn, dus veel proberen geld te besparen met bedekkingen die voor hen zijn opgemaakt.

Als u op deze manier wilt handelen, bedenk dan dat bedekkingen die natuurlijk materiaal nabootsen, zeer zorgvuldig moeten worden gemaakt. Anders ziet dit er allemaal te goedkoop uit en wordt de algemene indruk bedorven.

verlichting

Er moet veel licht zijn in de kamer in het Scandinavische interieur. Daarom wordt het aanbevolen om verschillende soorten lampen te gebruiken, deze met elkaar te combineren. Een eenvoudige plafondkroonluchter is niet genoeg. Het is beter om het aan te vullen met staande lampen, wandkandelaars en zelfs tafellampen. Zelfs elegante kandelaars met natuurlijke kaarsen passen in een stijlvol Scandinavisch interieur.

Het belangrijkste om te onthouden is dat lampen, net als andere soorten decor, zo eenvoudig mogelijk moeten zijn, zonder vergulde of kristallen details, krullen en andere complexe accessoires.

Kies voor een eenvoudig plafond van hoogwaardig glas, donker metaal en natuurlijk hout. Zie er goede schijnwerpers uit.Ze maken het mogelijk om specifieke interieuronderdelen of accessoires te markeren.

Kleurencombinaties

Veel mensen denken dat het kleurenpalet in de Scandinavische stijl erg saai en eentonig is. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat in zo'n ruimte alleen tinten grijs of bruin worden gecombineerd. In feite zijn ze de dominante in het interieur. Maar niet de enigen.

De grijsbruine kamer ziet er netjes, minimalistisch en heel gemakkelijk uit, maar als zo'n kamer te saai en eentonig voor je lijkt, kun je hem lichtjes variëren met felle kleuraccenten.

Om het interieur van het appartement warmer te maken, kunt u lichte tinten groen of geel toevoegen aan het interieur.

Amber, zand, goud en andere kleuren maken de kamer comfortabeler. Hetzelfde kan gezegd worden over tinten bruin. Natuurlijk hout en textiel van chocolade- en koffietinten passen perfect bij een dergelijke koude noordelijke kamer.

Je kunt ook kleuraccenten gebruiken zoals kers, roze of blauw. Ze zijn allemaal in staat om de kamer te decoreren, ingericht in de Scandinavische stijl.

Heldere details kunnen in moderne Scandinavische stijl worden gebruikt.verdunnen een eenvoudig interieur. Het kunnen felgekleurde kussens, dekens of lampen zijn. Het belangrijkste is dat dergelijke kleurrijke details een minimumbedrag hebben. Anders wordt de stijl helemaal niet Scandinavisch, maar eenvoudig minimalistisch.

Meubelselectieregels

Voltooit het interieur in de speciaal geselecteerde meubels in Scandinavische stijl. De beste optie is producten gemaakt van natuurlijk hout. Hoogwaardig houten meubilair oogt elegant, beknopt en dient tegelijkertijd lange tijd.

Het belangrijkste principe bij het ontwerpen van een van de kamers in de Scandinavische stijl is dat de kamer niet te veel rommelig moet worden

Je moet alleen de meest noodzakelijke items gebruiken die niet alleen ruimte in beslag nemen. Let ook op de multifunctionele meubels. Klapstoelen, banken en zelfs tafels zijn zeer praktisch in het dagelijks leven en besparen veel vrije ruimte.

Naast het kopen van banken en het transformeren van stoelen, zal beenmeubilair ook u van pas komen. Ze hoeven niet groot te zijn.Zelfs eenvoudige lage poten zullen genoeg zijn om het meubilair minder zwaar te maken. Als je door het hele appartement door de vloer kijkt, lijkt de kamer veel ruimer.

In de Scandinavische stijl is het niet wenselijk om meubels uit verschillende tijdperken te combineren. Als je de kamer wilt versieren met een paar oude elementen, is het beter om jezelf te beperken tot één object. Tegen de achtergrond van de hele kamer, versierd met stijlvolle, moderne meubels, zal een antieke kledingkast of een luxueuze armoedige sofa eruit zien als een soort begroeting uit het verleden.

Wat betreft de decoratieve elementen, ook hier is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan enkele functionele kleinigheden. Inwoners van de Scandinavische landen versieren hun kamers vaak met stijlvolle Ikea-boxen, waarin ze al hun bezittingen opslaan. Je kunt de kamer ook versieren met verse bloemen in potten - het zal het interieur doen herleven en comfort toevoegen. In combinatie met meubels gemaakt van natuurlijk hout ziet het er allemaal geweldig uit.

Textiel is belangrijk

Over textiel moet ook afzonderlijk worden gesproken. Omdat het in de noordelijke landen nogal koud is, wil je altijd wat comfort toevoegen aan de kamer.Verspreid bijvoorbeeld overal warme dekens, waarin je desgewenst kunt inpakken.

Textiel in de Scandinavische stijl maakt gebruik van materialen zoals linnen, katoen, wol, natuurlijk bont, gewone jute of zelfs chintz. Mooie eenvoudige tapijten gemaakt van jute, die in bijna alle kamers kunnen worden geplaatst, en huiden van natuurlijk bont of namaak.

Beste voorbeelden

Als u de belangrijkste kenmerken kent van het creëren van een gezellig Scandinavisch interieur in uw huis, kunt u een klein huis en een tweekamer- of driekamer appartement in de "Chroesjtsjov" op de juiste manier uitrusten.

Kleine kamer

Een appartement met één kamer moet worden opgemaakt in heldere, zachte kleuren. Het kleurenpalet moet vrij eenvoudig zijn: beige tinten worden gecombineerd met grijs en wit, bruin - met subtiele tinten roze of nude.

Het project van de woonkamer in de Scandinavische stijl suggereert beknoptheid en comfort.

Het is mogelijk om een ​​bank met een salontafel op lage poten te regelen. Naast een dergelijke tafel ziet een hoge staande lamp er goed uit, die tegelijkertijd de ruimte siert en zorgt voor extra verlichting. Het kan worden vervangen door schansen met gericht licht.Tegenover de bank kunt u een aan de muur bevestigde tv of een laptop regelen. Dit minimum aan meubilair zal voldoende zijn.

De keuken kan een aparte kamer of kamer zijn, gescheiden van de hoofdruimte alleen door een boog. Om ruimte te besparen in de keuken, kunt u een opklapbaar tafelblad gebruiken dat aan de muur is bevestigd in plaats van aan een eenvoudige tafel. Ook een toog zou geschikt zijn. Zal een interieur een set stoelen op hoge poten toevoegen. En alle benodigde benodigdheden kunnen niet in grote sokkels worden opgeslagen, maar in nette wandkluisjes.

In de kleine slaapkamer is er plaats voor een comfortabel bed en twee nette duimen. Installeer felle lampen op hen, en de kamer zal niet somber lijken, ondanks zijn kleine formaat.

Kamer met balkon

Als je een kleine kamer met een klein balkon hebt, en het lijkt je toe dat het praktisch onmogelijk is om het zo te rangschikken dat het er stijlvol en comfortabel uitziet voor het leven, probeer dan op zoek te gaan naar inspiratie in de Scandinavische stijl.

Om met het ontwerp van de kamer te beginnen, selecteert u de juiste kleuren. De combinatie van witte, blauwe en warme tinten bruin past bij u.

De hoofdruimte kan in twee zones worden verdeeld - een slaapplaats en zoietsals een woonkamer. En op het balkon is er een plek voor een kantoor waar u kunt werken, studeren of uw hobby's kunt oefenen.

Natuurlijk is er in het appartement een plek voor de keuken. De hoofdruimte hier is meestal een headset. Dus als u wat vrije ruimte wilt besparen, kunt u een omvangrijke headset weigeren ten gunste van functionele sokkels en verschillende schappen.

In het slaapgedeelte is het voldoende om een ​​groot breed bed en verschillende comfortabele voetstukken te plaatsen. En het tweede deel van deze kleine kamer moet worden toegewezen aan een ontspanningsruimte waar een bank of een paar stoelen er goed uitzien, en een plek om basisdingen op te slaan.

Op het balkon bevindt zich een comfortabele kamer. Er is mogelijk een tafel met stoelen of een stoel met een staande lamp die een zacht, aangenaam licht geeft. En alle benodigde boeken, documenten of accessoires voor handwerk kunnen in manden of kleine dozen worden geplaatst. Je kunt ook de juiste belichting niet vergeten, die hier niet alleen deel uitmaakt van het decor, maar ook de bron van het juiste licht, wat je gezichtsvermogen zal redden.

Zie de volgende video voor meer Scandinavische interieurs.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer