Welke kantoorstijl moet worden uitgegeven?

Meestal besteden we op het werk, soms moeten we haar naar huis brengen om dingen af ​​te maken in een ontspannen thuisomgeving. Het is beter om alle taken in een aparte ruimte uit te voeren, waar niets u van het proces afleidt.

Weerspiegeling van individualiteit

Bij het maken van een studie moet de stijl van de kamer worden gekozen, die de innerlijke wereld van de eigenaar weerspiegelt. Je kunt het zelf proberen of advies inwinnen bij professionals.

Alles hangt af van de stijlkeuze van de kast: meubilair dat moet worden aangeschaft, kamerinrichting, decoratieve elementen en hun harmonieuze combinatie.

In een leeg appartement of nieuw gebouw is er een mogelijkheid om de kamer te kiezen waar het kantoor zal worden gevestigd.Hiervoor is een aparte ruimte het meest geschikt, maar u kunt deze op de loggia of zolder plaatsen. Als het niet mogelijk is om een ​​volledige kamer voor een kantoor aan te passen, wijst u een afzonderlijk gebied toe in een grote ruimte.

Bij het kiezen van een plek voor het kantoor moet rekening worden gehouden met het feit dat het niet naast de kinderkamer of woonkamer zou moeten zijn, omdat niets het werk zou kunnen hinderen.

De voorkeur gaat uit naar vierkante of rechthoekige ruimtes. Met deze lay-out worden de meubels functioneel gerangschikt, er zal veel vrije ruimte zijn.

Onderscheidende kwaliteiten van een onderzoek moeten zijn:

 • functionaliteit;
 • troost;
 • uitvoerbaarheid;
 • goede verlichting van het werkgebied.

  Bij het ontwerpen van een kamer moet u rekening houden met de voorkeuren van de eigenaar. Thuiskantoor is een plek niet alleen voor werk, het is mogelijk om te communiceren met bezoekers, belangrijke onderhandelingen te voeren of gewoon te ontspannen na een drukke dag.

  Kast moet worden beschermd tegen onbevoegde personen., omdat het waardevolle documenten, dure en antieke items opslaat. Thuiskantoor weerspiegelt de persoonlijkheid van de eigenaar, zijn zakelijke kwaliteiten, maakt duidelijk wat de karaktereigenschappen van de eigenaar zijn,leer meer over zijn hobby.

  Het interieur van de kamer moet de status van de eigenaar benadrukken, zijn voorkeuren en smaak aangeven.

  Populaire bestemmingen en hun functies

  Als je nadenkt over de stijl waarin je een studie moet maken, moet je de populaire bestemmingen bestuderen en de optie kiezen die bij de eigenaar past. Het comfortniveau tijdens het werken in de kamer hangt af van hoe correct de keuze is.

  U kunt de kast in een van de volgende stijlen rangschikken:

  Engels

  Onder de grote stilistische diversiteit, moet je aandacht besteden aan de Engelse stijl, wat suggereert:

  • symmetrie in de lijnen;
  • gebruik van natuurlijke materialen;
  • ingetogen kleuren in de inrichting, textuur en kleuren;
  • kleuren in rustgevende kleuren;
  • onopvallend in luxe;
  • solide en betrouwbare meubels.

  Deze richting betreft het gebruik van een donkerbruine kleur, die wordt herhaald in de kleur van meubels, muren, plafond, vloeren. Het is noodzakelijk om de donkere kleur te verdunnen en andere tinten toe te voegen om de diepte van de toonhoogte te benadrukken.

  De ramen zijn gedecoreerd met dure stoffen, hiervoor gebruiken ze zijde, brokaat, tapisserie, je kunt de keuze aan calicostoffen stoppen.

  Gebruik bij het registreren van muren van een kantoor behang. Je moet de keuze voor het materiaal stoppen in een strook van verschillende breedten, die elkaar afwisselen. U kunt behang met kleine en grote bloemen, bloemenornamenten oprapen. Bij het kiezen van een materiaal met een bloemmotief, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat dit patroon wordt herhaald in de bekleding van meubels of op gordijnen.

  Bij het betreden van een kantoor in Engelse stijl trekt meubilair van goede kwaliteit eerst de aandacht naar zichzelf. De kamer moet een tafel hebben voor werk, een boekenkast en massieve fauteuils. Het interieur kan worden aangevuld met een kleine bank, een ladekast, dubbele planken.

  Gebruik bij het registreren van de werkruimte de gepolijste panelen van een boom, versierd met een gravure.

  Om het idee volledig te ondersteunen, moet u decoratie toevoegen met decoratieve accessoires:

  • Op het kantoor zet je de open haard. Op de plank erboven post foto's, prijzen of trofeeën.
  • Gebruik het antieke motief. Hij is aanwezig in het ontwerp van sleutelgaten, schakelaar, muurblakers.
  • Voor de ramen hangen ze complexe gordijnen in termen van snijden.
  • In het ontwerp gebruiken ze veel donkere tinten, dus ze besteden speciale aandacht aan de verlichting van de kamer.Een grote kristallen kroonluchter, elegante schansen, antieke kandelaars zullen de gekozen stijl aanvullen.
  • De muren zijn versierd met schilderijen, grote klokken en dierenhuiden.
  • Een warm tapijt wordt op de grond naast de tafel of bij de open haard geplaatst.

  Empire

  Ruimtebesparend in Empire-stijl is meer geschikt voor mannenkantoren. Dit ontwerp is meer geschikt voor buitenhuizen of luxe herenhuizen.

  Als in een gewoon appartement de Empire-stijl slechts lichtjes kan worden aangegeven, dan wordt hij in grote elitemanies volledig tot uitdrukking gebracht. Hier gebruiken ze decor in de vorm van kolommen, elegante decoratieve lijstwerk en dure kroonluchters.

  Geschikt geacht en het gebruik van meubels gemaakt van kostbaar hout.

  Op de ramen in de kamer hangen zware gordijnen die de schemering helpen creëren. Bij het ontwerp van de kast in de Empire-stijl gebruiken ze bruine tinten, groenige tinten, geven vaak de voorkeur aan halfvolle melkkoffie, die universeel zijn en altijd in de trend zijn.

  Art Deco

  Voor liefhebbers van luxe moet aandacht worden besteed aan de art deco-stijl. De kamer ingericht in deze stijl ziet er erg duur en elegant uit, alles hier geeft de status van de eigenaar aan.In het ontwerp van de kast gebruikt echt leer, ivoor, bamboe, edele metalen.

  In zo'n kantoor kun je een bank van natuurlijke materialen plaatsen, met prachtige armleuningen.

  gotisch

  Zou moeten stilstaan ​​bij de kenmerken van de gotische stijl. Het ziet er geweldig uit in grote en ruime kamers met hoge ramen, luxe glas-in-loodramen. Het pand in de gotische stijl is gemaakt in zwart, bordeaux, paars, lila tinten, ze gebruiken natuurlijk materiaal, glas, metalen producten. Multi-gekleurde glas-in-loodramen zijn een belangrijk en herkenbaar element van stijl geworden.

  Het is niet altijd mogelijk om kostbaar hout, glas-in-loodramen en open haarden te gebruiken, sommige elementen kunnen worden vervangen door materialen die marmer of steen imiteren.

  barok

  Als het oude kabinet saai lijkt, kun je het in barokstijl indelen.

  Deze stijl suggereert:

  • het gebruik van houten meubels, versierd met houtsnijwerk en vergulding;
  • duur ontwerp in alles van vloer tot plafond;
  • gebruik van rustige kleuren.

  Om accentvlekken te maken, is het het beste om gordijnen in rode en witte tinten te gebruiken,ze voegen de benodigde verf toe in een stille werkruimte.

  klassiek

  U kunt een werkruimte in een klassieke stijl regelen. Dit kantoor is eenvoudig en beknopt, het is geen saaie of eentonige ruimte, er is alles wat je nodig hebt, zachte kleuren, rustige decoraties. Tinten van de kamer zijn vaker in grijs, wit, beige. Een grote donkere leren bank geeft de ruimte stevigheid en geeft de status van de eigenaar aan.

  De tips van de ontwerper over het ontwerpen van een kast in klassieke stijl vindt u in de volgende video.

  neoclassicisme

  Dit is een collectief beeld van de klassieke trends. Een neoklassieke stijl kan in elke kamer worden geregeld, maar het is het beste om te kijken in kamers met hoge plafonds, gebogen openingen en grote ramen. Bij het kiezen van meubels wordt de voorkeur gegeven aan producten gemaakt van natuurlijke materialen, met gesneden en gesmede elementen. Gewatteerde ontlasting en ontlasting passen perfect in het interieur van de kast. Een nobele schrijftafel zal de kamer versieren.

  minimalisme

  Thuiskast, ingericht in de stijl van minimalisme, impliceert de aanwezigheid van alleen de meest noodzakelijke meubels en accessoires.Gladde en duidelijke lijnen heersen hier, natuurlijke materialen worden gebruikt.

  High-tech

  Het is een van de modernste stijlen, maar wordt zelden gebruikt voor het ontwerp van de kast. In de moderne stijl meestal woonkamers, gangen, keukens opstellen.

  Provence

  Als de nieuwerwetse stijlen niet in de smaak vallen bij de eigenaar van de kast, dan kun je hem in de stijl van de Provence versieren, die lijkt op dorpsmotieven. Als u zich bezig houdt met het ontwerp van het kantoor, moet u zich richten op de keuze van het behang. Deze stijl wordt gekenmerkt door doeken in blauwe, beige en lavendeltinten. Meubels moeten eenvoudig en een beetje ruw worden gebruikt, je kunt ook decoratieve smeden gebruiken in het ontwerp.

  Country muziek

  Alle landelijke stijl wordt geassocieerd met eenvoud, zachtheid en natuurlijkheid. Het kantoor, gemaakt van deze stijl, lijkt op een kamer in een rustig, landelijk huis, hoewel het land vaker wordt gebruikt in het ontwerp van woonkamers, gangen en keukens.

  modern

  Het verschilt van andere designtrends, zoals Italiaans, Amerikaans, Scandinavisch, Japans, marine, eco of chalets. Het veronderstelt strikte en duidelijke lijnen, rechte hoeken, glas en chroomelementen.Bij het maken van wanden geven ze de voorkeur aan lichte monochrome tinten. Bij deze stijl horen alleen moderne ideeën en trends.

  zolder

  We moeten ook praten over de stijl van loft. Als uw kamer grote afmetingen heeft, lichte ramen, eenvoudige afwerking in de vorm van baksteen, beton en ruwe pleister, is deze stijl zeker geschikt voor het ontwerp. Loft brengt veel vrije ruimte met zich mee, dus als je een ontwerp maakt, combineer je vaak meerdere kamers tot één grote ruimte.

  De desktop moet bij het raam worden geplaatst, zodat het licht van de straat het werkgebied zo veel mogelijk kan verlichten.

    Langs de muur zet je houten of metalen kasten open voor literatuur. Het is mogelijk om een ​​kamer in zones te verdelen met behulp van een kastpartitie.

    Spectaculaire voorbeelden

    Creëer een harmonieus ontwerpbureau op kantoor, niet minder belangrijk dan in het appartement. Het vermogen om te werken en de productiviteit van de eigenaar hangen af ​​van hoe goed de werkruimte is ontworpen.

    Bij het maken van office manager moet aandacht besteden aan het meubilair.

    De voorkeur gaat uit naar massief meubilair van hoge kwaliteit, gemaakt van natuurlijke materialen. Meestal staat de eigenaar van de kamer in een stoel, dus zijn keuze moet worden benaderd met niet minder aandacht.Kies het meest geschikte model met een hoge ergonomische rug, het is beter om de optie op rubberen wielen te kiezen.

    Voor de kast zal de beste klassieke stijl zijn.

    Wanneer interieurontwerp belangrijk is om de volgende criteria te overwegen:

    • de grootte en vorm van de kamer;
    • de aanwezigheid van ramen en deuren;
    • functioneel doel van de kamer;
    • kamer verlichting;
    • stijl en kleur die dicht bij de eigenaar van een thuiskantoor ligt.

    Je kunt een studie in een moderne stijl regelen waarmee je een werkplek kunt creëren, zelfs met een minimale omgeving. Gebruik opvallende kleuren om felle accenten te maken.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer