De stijl van 'minimalisme' in het interieur van het appartement: verfijning en soberheid

 De stijl van minimalisme in het interieur van het appartement: verfijning en soberheid

Een van de populaire moderne stijlen is minimalisme. Hij valt op door zijn eenvoud en nauwkeurigheid, hij is gekozen voor verschillende soorten gebouwen, zowel homebodies als mensen met een druk schema vinden plezier in hem. Voordat je een kamer in deze stijl gaat maken, moet je zeker al zijn functies in meer detail leren kennen.

Stijlkenmerken

De basis voor de vorming van deze richting was het constructivisme, dat bloeide in de eerste helft van de 20e eeuw. Vanwege de ontwikkeling van vele trends in mode en technologische vooruitgang, was er een verandering in verschillende stijlen, voordat het minimalisme op het hoogtepunt van populariteit was.

Sinds de stijl zich in de jaren 70 van de 20e eeuw begon te ontwikkelen, verdrong het zo'n trend als de popart. De laatste werden gekenmerkt door felle kleuren, en minimalisme wordt gekenmerkt door terughoudendheid in tonen. Hij overwon iedereen met zijn frisheid en zachtheid in tinten.

Appartement of kamer in minimalistische stijl heeft een aantal specifieke kenmerken.

 • Voor de richting wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen. Veel meubels hebben een strikte vorm en elegante contouren. Rechthoekige vormen, die te zien zijn in meubelsilhouetten, zijn vooral populair voor stijl;
 • Stijl is niet te scheiden van goede verlichting. De ruimte kan een hele groep plafondlampen bevatten, soms aangevuld met staande lampen en tafellampen. Bijdragen aan de overvloed aan licht helpt grote vierkante ramen. Naast traditionele verlichting in minimalisme, is er ook een multi-niveau, wat wordt bereikt door de lichten op verschillende niveaus van de muur te plaatsen;
 • Een belangrijk element van minimalisme is open ruimte. De kamer mag niet worden overladen met meubilair;
 • De kamer in een ingetogen stijl mag niet vol zitten met accessoires. Hun overvloed zal het concept van het interieur doorbreken,daarom zijn slechts twee of drie decoratieve elementen voldoende voor een goed ontwerp;
 • De stijl wordt gekenmerkt door overwegend lichte tinten. Soms zijn ze verwaterd met lichtere accenten, maar de meeste dingen in de kamer zijn gemaakt in onopvallende kleuren. Er zijn nooit afdrukken en patronen op de muren, gewone verf of behang zijn gekozen;
 • In de richting van het gebruik van een groot aantal verschillende materialen. Het kunnen grondstoffen zijn van plastic, hout, glas en zelfs stenen.

Ontwerp van verschillende kamers

Modern minimalisme is populair voor huizen en appartementen van elke grootte en indeling. Driekamer-, tweekamer- en éénkamerappartementen worden op hun eigen manier gecombineerd met dit concept.

De eerste twee typen appartementen worden gekenmerkt door het gebruik van stijl in kamers met een specifiek doel. In elk van hen is het minimalistische ontwerp op een originele manier belichaamd en maakt de omgeving comfortabel.

keuken

Keuken met behulp van de stijl van minimalisme is meestal verdeeld in twee zones. Eén zone is een werkgebied. Gebruik hiervoor niet te lichte kleuren, want hierdoor wordt de vervuiling zeer merkbaar op het oppervlak van de headset.De meest organisch uitziende kunststof meubels met compacte handgrepen. Met behulp van paneelmeubilair kunt u de eenvoud en elegantie van de ruimte benadrukken.

Het eetgedeelte is gescheiden van het functionele gedeelte door een bar of boog. De plaats voor een maaltijd kan in lichtere kleuren worden gemaakt, de tafel wordt vaak bij het raam geplaatst. Om de sfeer comfortabeler te maken, worden gekleurde stoelen geselecteerd voor een neutrale tint van de tafel.

De keuken, gemaakt in een soortgelijk concept, bevat vaak kenmerken van een hightech-stijl, vooral als deze in grijstinten is gedecoreerd.

slaapkamer

Een kamer om te slapen in een minimalistische richting impliceert de aanwezigheid van een grote en, bij voorkeur, een ingebouwde kledingkast. Hij zal zich ontdoen van het opstapelen van dingen en ruimte vrijmaken in de kamer. Als het niet mogelijk is om ingebouwde meubels te installeren, kunt u het casusmodel kiezen, gemaakt met modulaire technologie.

Het bed staat centraal in de kamer, het is een eenvoudig ontwerp dat op een laag podium kan staan ​​of kan worden uitgerust met een luifel. De rol van een beddesprei in de stijl is belangrijk - het is altijd eenvormig, speelt vaak een accentrol,indien gedaan in een fel kleurenschema. Op de muur aan het hoofdeinde van het bed kun je vaak foto's of belichting zien.

Soms is de hele kamer in felle kleuren gemaakt en soms is het gebaseerd op het contrast tussen textiel en meubels. In de meeste gevallen worden eenvoudige gordijnen met een bescheiden ontwerp en een recht silhouet op de ramen gehangen. In kleur worden ze gecombineerd met een sluier en kunnen ze soms worden gedrapeerd.

In de hoek van de slaapkamer kan werkruimte worden gevestigd. Dit gebied kan worden ingericht met dergelijke interieurartikelen als een tafel, een elegante stoel met zwenkwielen, een boekenkast in combinatie met een slaapkamer, een pierglas of een wieg als het gezin een klein kind heeft.

hal

De minimalistische woonkamer is meestal erg licht en ruim. De set is vaak ingebouwd in de muur en bestaat uit een reeks planken en kasten gemaakt van hout in lage tonen.

Bijkomende middelen om de ruimte te vergroten en te vullen met licht zijn panoramische ramen en een lichte vloer, waarvan het oppervlak in de buurt van de bank vaak is versierd met een eenvoudig rechthoekig tapijt.

Om meer licht de hal binnen te laten dringen, worden de gordijnen niet opgehangen aan de ramen of worden de gordijnen gemaakt van transparante lichte stof.

Sofa - een belangrijk kenmerk van een minimalistische richting.Het bestaat uit rechthoekige of vierkante rugkussens, ziet er visueel vrij zacht en comfortabel uit. In sommige woonkamers wordt een hoekige structuur geplaatst, in andere gevallen bevinden twee banken zich tegenover elkaar terwijl de derde loodrecht daarop staat. Een salontafel van kunststof, hout of glas is vaak in het midden van de constructie te zien.

badkamer

De badkamer afwerken in het concept van minimalisme impliceert een vrij groot deel van de ruimte. Het handigst in een vergelijkbare stijl om de badkamer te doen in een privéwoning of appartement.

Bad is, net als andere sanitaire delen, meestal wit. Het kan niet alleen rechthoekige, maar ook ovale en zelfs langwerpige vormen hebben. Als u liever douches heeft, is het wenselijk dat ze van transparant glas zijn gemaakt.

De muren in de badkamer hebben vaak een matte lichte schaduw. Maar bij het ontwerp van de optie is dit acceptabel als er een contrast is tussen de wanden - sommige oppervlakken zijn gemaakt in een donkere of felle kleur.

Een grote horizontale spiegel of een bovenkast met deuren met een spiegelend oppervlak bevindt zich meestal boven de gootsteen.Om als een accessoire een vleugje frisheid in het interieur te brengen, kunt u planten op de vloer of op het voetstuk gebruiken, afhankelijk van de grootte.

Een interessante optie is het ontwerp van de badkamer in beige tinten. In een dergelijke ruimte imiteert het oppervlak van de muren vaak houten panelen. In deze uitvoeringsvorm kan ook worden versierd met kasten en planken.

Inkomhal

Het project van de gang in de stijl van minimalisme is afhankelijk van de lay-out. Het is op basis van hoe smal de gang is, de kleur is gekozen voor de muren.

In een lange en smalle ruimte moeten muren licht zijn.

Aan de bovenkant van de muren zijn kleine lampen die helpen om de ruimte uit te breiden.

In de hal van een vierkante of rechthoekige vorm zijn donkere kleuren in het ontwerp van wanden ook toegestaan.

Het meubilair is een ingebouwde kledingkast. Vaak zie je een lage bank of Ottomanen. Op een van de muren kunnen er kleine kapstokken en een spiegel zijn. Het grootste deel van de ruimte blijft gratis.

Als het gaat om het aanpassen van de stijl van minimalisme in een studio appartement, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals zonale distributie.Deze stijl impliceert een onopvallende overgang van de ene zone naar de andere. De meubels zelf vormen in de regel de grenzen tussen de secties. In de regel scheiden een zitbank, een decoratieve wand of gordijnen meestal de woonkamer.

Voordat u in een dergelijke ruimte reparaties uitvoert, moet u een kleur kiezen die alle zones met elkaar verbindt. Het kan aanwezig zijn op meubelstukken, accessoires en textiel.

Je kunt meer te weten komen over alle subtiliteiten en geheimen van minimalismstijl door de volgende video te bekijken:

Echte voorbeelden in het interieur

Om een ​​minimaal ontwerp te saai te maken, kunt u een beroep doen op originele oplossingen aangeboden door ontwerpers:

 • Zwart en wit contrast ziet er geweldig uit in de woonkamer. Een lichte schaduw neemt meer ruimte in beslag, en zwart of donkergrijs is belichaamd in meubels en textiel;
 • Om ruimte te besparen in een kleine ruimte, kunt u een speciale nis in de muur maken en daar een tv insluiten;
 • Om het minimalistische ontwerp te "verdunnen", op een van de muren van de kamer, kunt u de achtergrond of het paneel plaatsen. Met dit ontwerp zal een kleine kamer groter lijken;
 • Als u van plan bent om een ​​plafond in de kamer te maken, kan het interessant zijn om het in de stijl van minimalisme te belichamen. Het hangende deel is gemaakt in kleur, in contrast met de hoofdlijn, en heeft een asymmetrische vorm;
 • Om de ruimte met verschillende planken niet te vervuilen, kunnen compartimenten voor kleine voorwerpen en accessoires tot in de muur worden ingebouwd. Nadat u deze ruimtes van verlichting hebt voorzien, transformeert u oorspronkelijk het interieur van uw appartement;
 • De openhaard voor minimalistische richting kan niet worden belichaamd in de traditionele uitstraling. Het heeft een meer vlakke vorm, soms is de gladde textuur glanzend;
 • Het concept maakt de aanwezigheid in het interieur van accentdetails mogelijk in de vorm van sculpturen met een ongewone vorm. Ze zijn misschien vaag, maar hebben een niet-standaard ontwerp;
 • Voor meubels of het plafond wordt soms gebruik gemaakt van verlichting, waardoor een speciale sfeer in de kamer ontstaat.

Minimalisme is een interessante trend die al lang niet meer uit de mode is. Je zult er geen spijt van krijgen als je je appartement in deze stijl ontwerpt. Met behulp van zijn ingetogen schoonheid en beknoptheid, zal hij je esthetisch plezier, psychologisch comfort en goed humeur geven.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer