Loft-achtige appartementen: zorgeloosheid en stijlvolle ascese in het interieur

Loft-stijl interieur wordt geassocieerd met gratis lichtstudio's ergens in New York. Maar velen van ons willen deze sfeer nog steeds overbrengen naar huisjes en appartementen. Het blijkt dat dit niet alleen mogelijk is, maar ook heel gemakkelijk om te doen. En daarvoor hoef je niet naar Amerika of naar een verlaten kamer te verhuizen. Hoe u de sfeer van een loftstijl kunt recreëren, wordt in dit artikel besproken.

Geschiedenis van

Loft-stijl verscheen relatief recent, maar werd onmiddellijk populair onder creatieve jongeren. Voor de eerste keer verscheen deze richting in Amerika ongeveer in het midden van de vorige eeuw. Jongeren hadden niet genoeg geld om dure appartementen te huren, dus moesten ze goedkope bedrijfs- of warenhuizen huren die huisbazen geschikt maakten voor huisvesting.

Uiteraard deden dergelijke appartementen weinig denken aan gezellige buitenhuizen.

In plaats van schattig behang met bloemen waren er kale bakstenen muren of dunne pleisterwanden. Vaak ontmoet "decor" in de vorm van roestige metalen buizen of kroonluchters aan lange kettingen.

En de gebruikelijke meubels moesten worden vervangen door laden of om van een eenvoudige tafel een multifunctioneel ding te maken, waarin het mogelijk was om tegelijkertijd de helft van hun bezittingen op te slaan.

Maar ondanks al deze kleine tekortkomingen, werd de loftstijl gewaardeerd en geliefd.

Ruime kamers waren een leeg doek voor jonge kunstenaars en ontwerpers, en grote ramen gaven veel licht.

Bovendien zou je je in zulke appartementen kunnen voelen als een deel van de moderne wereld, waarin alles verandert en zich ontwikkelt.

In de loop van de tijd was het huisvestingsprobleem opgelost, maar de loftstijl werd niet vergeten, slechts lichtjes veredeld. Bovendien is het verspreid over Amerika. Nu zijn loft-achtige appartementen over de hele wereld te vinden. Toegegeven, het is onwaarschijnlijk dat een kleine kamer met kleine ramen er waarschijnlijk niet hetzelfde uit zal zien als een echte studio in Brooklyn. Maar tegelijkertijd kunt u de sfeer van deze opstandige stijl bij u thuis brengen.

karakteristieke kenmerken

Veel mensen noemen de loft-stijl echt mannelijk. Het is een feit dat we het associëren met appartementen waarin eenzame brute mannen leven en ze hebben niet genoeg tijd en verlangen om zich bezig te houden met interieurontwerp. Dat is de reden waarom loft-stijl appartementen en studio's half leeg blijven en zo casual zijn ingericht.

Loft is in feite een stijl voor iedereen. Maar functies als minimalisme in design, brutaliteit en opzettelijke overgave zijn er nog steeds in aanwezig.

Deze trend in de ontwerpwereld biedt aanzienlijke besparingen op afwerkingsmaterialen. Een appartement dat in deze stijl is ingericht, kan er stijlvol uitzien en als zeer luxe worden beschouwd, ondanks het feit dat de binnenwanden niet met pleisterwerk zijn versierd en de muren aan iedereen die in elk hun eigen baksteen komt, tonen. Het ontbreken van muurbekledingen siert alleen zo'n kamer.

Trouwens, u kunt tijd besparen, niet alleen op de wanddecoratie met behangpapier, maar ook op de kabelboom.

Verrassend is dat in deze moderne stijl zelfs bedrading onderdeel kan worden van het decor. Het belangrijkste is om jezelf te beschermen, vooral als je thuis dieren of kinderen hebt.

De tweede, na natuurlijkheid, kenmerkende eigenschap van de loftstijl is minimalisme. Wanneer je zo'n kamer binnengaat, voel je je meteen vrij. Zelfs een kleine kamer lijkt ruimer, zo niet bezaaid met onnodige dingen uit gewoonte. Loft-stijl biedt precies zo'n benadering - je selecteert alleen wat je echt nodig hebt voor het bestaan, en haalt de rest uit huis.

In een goed ontworpen ruimte, verhindert niets je vrij te bewegen, en als je wilt, kun je zelfs sporten of dansen. U plaatst alleen de nodige kasten, sofa's of bedden en verbergt alle decoratieve kleine dingen en belangrijke huishoudelijke artikelen in laden of sokkels.

Als decor in een appartement in de loftstijl, kan niet alleen een verzameling beeldjes, een stapel boeken of een verzameling zacht speelgoed worden gebruikt. Ontwerpers promoten actief allerlei details van de moderne industriële cultuur als decoratie. Aan de muur kun je een gitaar of een fiets hangen, en de deur kan worden versierd met een bord met een interessante inscriptie, zoals in het dichtstbijzijnde café. Loft-stijl is een trend in design die past bij moderne, creatieve mensen zonder stereotypen.

Aanbevolen materialen voor afwerking

Om het appartement in deze stijl af te maken, wordt aangeraden alleen natuurlijke materialen te gebruiken. Het beste van alles, als het een baksteen, rood of wit, gepleisterd, natuurlijk hout of gewoon beton is.

Van kunstmatige materialen is het de moeite waard om aandacht te besteden aan metaal en glas. Maar goedkoop plastic is beter te vermijden.

Reparatie in het appartement begint met het ontwerp van de vloer, het plafond en de wanden. De muren kunnen baksteen blijven of, integendeel, kunnen worden bedekt met behang, gestileerd als metselwerk, als je reparaties uitvoert in een eenvoudige Chroesjtsjov-stijl muur. De ramen zien er het beste uit houten of metalen kozijnen. Voor de vloer zijn er twee meest voorkomende opties: u kunt de vloer verlaten met beton of bedekken met hoogwaardig houten parket.

Het plafond kan ook naakt worden achtergelaten of gewoon witten. De tweede optie is geschikt voor appartementen met lage plafonds. Het feit is dat de witte kleur helpt om de muren omhoog te brengen, waardoor de ruimte groter, groter en ruimer lijkt.

Om een ​​appartement te styliseren onder een moderne Amerikaanse studio, slopen veel van sommige muren en combineren verschillende kamers met elkaar.Met eenvoudige glazen scheidingswanden kunt u een kamer in meerdere zones verdelen of eenvoudig de ruimte verdelen met meubels of bloemen.

Kleuren en combinaties in het interieur

Een belangrijke rol in het interieur wordt gespeeld door de correct gekozen kleuren. De zeer industriële sfeer, die zo belangrijk is voor deze richting, helpt de grijze kleur over te brengen. Hij heeft veel verschillende tinten. Je kunt ze gebruiken in interieurontwerp. Van lichtgrijs tot leisteen of schaduw van nat asfalt.

De tweede meest populaire kleur is wit. Hier gaat het erom dat elke kamer die is ingericht in heldere kleuren ons visueel groter en lichter lijkt. Dit is precies wat er nodig is in moderne loft-achtige kamers. Samen met wit zijn alle lichte kleuren populair: koffie, beige, melkachtig enzovoort.

Vergeet ook niet de kleuren die bij de gebruikte materialen passen - houtbruin, terracotta of koffie. Ze zijn allemaal perfect met elkaar gecombineerd en zorgen voor de juiste sfeer.

Lichten kiezen

Door het gebruik van lichte kleuren, kunt u met de juiste geselecteerde verlichting de ruimte visueel vergroten.In een appartement of kamer in de loftstijl moet het op elk moment van de dag helder zijn en niet alleen wanneer er daglicht de kamer binnenkomt. Om dit te doen, moet u het juiste aantal lampen kiezen en deze op de juiste manier rangschikken.

De meeste interieurs richten zich op de massieve plafondkroonluchter in het midden van de kamer. Dergelijke kroonluchters moeten onmiddellijk worden vermeden of aangevuld met schijnwerpers, wandlampen of staande lampen.

Wat het uiterlijk betreft, lampen mogen niet al te fantasievol zijn. Sierlijke kristallen kroonluchters en bronzen kandelaars kunnen het beste worden overgelaten aan fans van de klassiekers en rococo. Voor de loftstijl zijn eenvoudige vormen en het gebruik van grof materiaal - metaal, hout, enzovoort - relevanter. Lampen kunnen op industriële onderdelen lijken - een soort diodetapes, kroonluchters op circuits die alleen in fabrieken worden gevonden, of iets dergelijks.

Lampen helpen u ook om de zonering van de ruimte goed uit te voeren.

Bijvoorbeeld, in het midden van een kamer kunt u een kleine plafondkroonluchter plaatsen in een laconiek metalen plafond en een bureaulamp naast het bed, op een voetstuk of tafel.

Met eenvoudige diodelampjes kunt u muuraccessoires of andere kleine decorartikelen markeren. Dergelijke puntlampen kunnen elk willekeurig aantal zijn - het hangt allemaal af van uw wensen en de grootte van de kamer.

Welke meubels kiezen?

De keuze van meubels voor een appartement in de stijl van een loft speelt ook een zeer belangrijke rol. In feite is de keuze klein - alle dingen moeten exact overeenkomen met een bepaald onderwerp en met elkaar worden gecombineerd.

In dergelijke gebouwen is het noodzakelijk om met de minimale hoeveelheid dingen te managen. In de woonkamer hoeft u bijvoorbeeld alleen een bank en een paar zitzakken te installeren, die de compositie aanvullen met een aan de muur bevestigde tv of een muzieksysteem. En in de slaapkamer is het genoeg om een ​​bed en een comfortabele kast te hebben voor het opbergen van al je spullen.

Ontwerpers adviseren om aandacht te schenken aan de meubeltransformatoren.

Een opklapbare bank, een opklapbaar tafelblad in plaats van een volledige tafel, comfortabele klapstoelen en andere praktische ontwerpen van moderne ontwerpers zullen u veel vrije ruimte besparen. En zitzakken of opblaasbare matrassen kunnen altijd worden verwijderd indien nodig. Er zijn veel van zulke ideeën nu, je kunt ernaar kijken en iets geschikts oppikken.

Bovendien is er in de loftstijl een plek voor allerlei ongewone interieurdetails die niet in eenvoudige huizen te vinden zijn. Een deel van de woonkamer in deze stijl kan bijvoorbeeld worden opgevat als een creatieve werkplaats of een plek om te ontspannen door grote bedrijven.

In het tweede geval hebt u een toog nodig. Dit element wordt vaak aangetroffen in moderne loft-achtige appartementen. Als je het rek op de juiste manier schikt, kun je er een echte mini-bar van maken met een plek om alcohol op te slaan. De standaard kan van hout of metaal zijn en de hoogte en breedte ervan hangt af van de ruimte waarin je hem neerzet en hoeveel ruimte je ervoor kunt reserveren.

Je kunt ook veilig alles naar huis brengen voor je hobby's. Zelfs als je gewoon van fietsen houdt of de cello speelt in je vrije tijd. Al deze dingen kunnen veilig aan de muur worden gehangen of eronder worden geplaatst.

Belangrijke ontwerpnuances

Goed gekozen details dragen bij aan het overbrengen van de sfeer van creativiteit en liefde voor vrijheid. Decor kan niet alleen worden gekocht in grote winkels zoals Ikea, maar ook in de vlooienmarkt of zelfs zelf.

U past stijlvolle kussens, zachte dekens en andere textielproducten. Het kunnen felle accenten zijn in een modern appartement. Ook zullen veel van verse bloemen houden in eenvoudige houten potten. Ze kunnen op vensterbanken in de keuken, in de buurt van de banken of op de nachtkastjes worden geïnstalleerd.

Ook in het moderne interieur is er een plaats voor borden, verkeersborden en andere details. Je kunt een echt bord kopen of een speciale fotoprint bestellen met de afbeelding of zin die je nodig hebt.

Ideeën voor interieurontwerp

Zelfs als je alle tips volgt, kun je de sfeer van de loftstijl niet volledig overbrengen. Maar toch, uw appartement of kamer zal worden getransformeerd.

Als u het uiterlijk van een of meer kamers wilt wijzigen, kunt u proberen om zelf een project te maken of het te bestellen bij professionals. In het tweede geval kunt u er zeker van zijn dat alles onder uw appartement zal worden gedaan.

Als u bijvoorbeeld een appartement met twee verdiepingen heeft of alleen een kamer met hoge plafonds, dan is een comfortabele trap onder de muren nuttig voor u. Ze kunnen zowel voor het beoogde doel als als decoratief element worden gebruikt.

Als u een ruim genoeg driekamer appartement heeft, maar u gebruikt niet al deze kamers, dan kunt u twee van de kamers in één combineren.Dit proces kan het beste aan professionals worden overgelaten, vooral als u te maken heeft met dragende muren. Gecombineerde twee kamers kunnen worden gebruikt als een woonkamer of een plek om vrienden te ontmoeten.

Maar de eigenaren van kleine appartementen van 50 vierkante meter. m compleet verschillende problemen. Typische kamer van 55 vierkante meter. m, integendeel, moet worden verdeeld in zones. Dit gebeurt ofwel zodat meerdere mensen in dezelfde kamer kunnen wonen, of anders zodat het tweede deel van de kamer kan worden gebruikt voor werk of meer actieve rust.

Zelfs in een klein appartement met één kamer kunt u comfortabel wonen. U kunt bijvoorbeeld de keuken verbinden met de hoofdkamer en het slaapgedeelte scheiden met een scheidingswand. Een glazen wand of houten scherm geeft u een gevoel van comfort en helpt u om te ontspannen. En de keuken en de rest van de kamer kunnen worden gebruikt voor het regelen van de eetkamer en de kookruimte.

Voorbeelden in het interieur

Om te begrijpen hoe je de stijl van een loft in een gewoon appartement kunt recreëren, kun je kijken naar de foto's van echte kamers, waar de ontwerpers over hebben gewerkt. Laten we kijken naar de belangrijkste kamers die in appartementen zijn gevonden, en voorbeelden van hun styling onder leiding van het hok.

Woonkamer

De meeste ontwerpers beweren dat een appartement in loft-stijl niet in veel verschillende kamers moet worden verdeeld. Het is noodzakelijk om alleen de keuken en de badkamer te isoleren, en de rest van het pand wordt aanbevolen om in tegenstelling te worden verbonden met behulp van bogen.

Om de perfecte woonkamer in de loft-stijl te versieren, heeft u slechts één bank nodig. Dat het het centrum van uw interieur en achtergrond zal zijn, waaronder de rest van de details worden geselecteerd.

De mooiste look banken met hoogwaardige lederen bekleding. Je kunt het bijvoorbeeld toevoegen met felgekleurde kussens of een kleed in de vorm van dierenhuiden. Om het handig voor u te maken om al uw spullen op te bergen, gebruikt u hangende legborden of kleine voetstukken.

keuken

Nog een strategisch belangrijke ruimte, zonder welke het onmogelijk is om te doen in een appartement - dit is de keuken. Nu de meest populaire kamers met metalen of glazen onderdelen. Interessant is dat de moderne keuken een stijlvolle gietijzeren kachel heeft die enkele decennia geleden werd gebruikt. Het zal zijn nette glazen planken en een metalen tafel op gebogen benen aanvullen.

Ook in de keuken vindt u een plek voor een stijlvolle bar.Als je hem naast de vensterbank plaatst, krijg je extra vrije ruimte voor het opbergen van de apparaten en dingen die je nodig hebt om je favoriete cocktails te maken.

Als je een keuken hebt gecombineerd met een woonkamer, is het beter om een ​​plek voor lunch en diner weg van het werkblad te plaatsen.

slaapkamer

Zelfs een slaapkamer in loft-stijl moet netjes en minimalistisch zijn. Eenvoudige bakstenen muren, een paar schilderijen erop, een groot bed en een kledingkast zijn alles wat u nodig heeft om het perfecte interieur in loft-stijl te creëren.

Trouwens, als je een kast ophaalt met spiegeldeuren met spiegel, zal de kamer visueel beter uitkomen.

badkamer

Ten slotte is het de moeite waard om in de badkamer te kijken naar een ideaal appartement in loftstijl. Het kunnen dezelfde kale bakstenen muren zijn.

Leidingen van het sanitair mogen niet worden verborgen - ze zullen het perfecte decoratieve element zijn.

Wat betreft sanitair kunt u kiezen voor keramische witte oppervlakken of metaal. Zowel die als anderen reflecteren het licht goed en passen in een bepaald thema. Vergeet niet de spiegels die niet minder relevant zijn in de badkamer dan in de slaapkamer of woonkamer.

Moderne loftstijl inspireert veel moderne jongens en meisjes om hun perfecte appartementen te ontwerpen.Zo'n kamer is perfect voor creatieve mensen en diegenen die de voorkeur geven aan de eenvoud en originaliteit van pretentie. Als je al lang wilde experimenteren of een beetje in een modern appartement in New York wilt wonen, dan zal de kamer in de loftstijl je helpen om beide dromen te realiseren.

Bekijk meer interieurs in loftstijl in deze video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer