Studio-appartement in de stijl van "loft": voorbeelden van ontwerp

Een paar jaar geleden waren appartementen met veel luxe elementen in de mode. Pompousness werd opgeheven naar het kader van het ideaal. Maar nu worden ze vervangen door nieuwe stijlen die lijken op minimalisme.

Een van hen wordt beschouwd als "loft". U moet nadenken over hoe u een comfortabele omgeving kunt creëren met zichtbare wanden of zichtbare draden. In de moderne wereld winnen dergelijke ensembles aan populariteit vanwege hun variabiliteit en niet het meest gecompliceerde reparatieproces.

Een beetje stijl

Loft is een buitenlands woord, vertaald als "loft". Decor in deze richting, in de regel, nee. Op de muren - gips en de vloer is gemaakt van eenvoudige planken.

Meestal wordt een loft-stijl ontwerp gebruikt in appartementen met grote pleinen en hoge plafonds.Maar als u dit wenst, kunt u deze stijl of zijn elementen in een eenkamerappartement gebruiken. Deze stijl impliceert immers vaak gebrek aan muren en scheidingswanden.

De basis van deze stilistische richting kan worden beschouwd:

  • verschillende oplossingen mengen;
  • open plan;
  • gebrek aan partities;
  • alle communicatie is zichtbaar - leidingen, ventilatie, draden, stenen leggen is ook zichtbaar;
  • een combinatie van oud en nieuw, zowel in meubels als in decor;
  • de mogelijkheid om niet de muren en het plafond van graffiti aan te brengen, evenals het gebruik van posters als decoratief element.

Stijl "loft" impliceert de aanwezigheid van natuurlijke materialen. Het kan bijvoorbeeld glas, stenen, hout, zelfs metaal zijn dat mag worden gebruikt en laat dit open. Loft - een stijl waarmee je kunt experimenteren.

Zonale verdeling van de ruimte wordt gedaan door een kamer te delen door niet te verdelen, maar door de hoofdkleuren. Ook wordt vaak een spel met verlichting gebruikt om verschillende zones te markeren. Minder vaak kun je glazen wanden vinden. Ze schenden het concept van de hele kamer niet, maar creëren toch frames voor meubels en decoratieve elementen.

Toepassing in een appartement met één kamer

Er is een groot aantal afgewerkte projecten voor de decoratie van de kamer en het appartement. Een groot aantal ontwerpbureaus staan ​​klaar om u te helpen bij het maken van het interieur. U kunt echter op vakkundige wijze het werk organiseren om een ​​mooi appartement te maken.

Aan het begin van het werk moet de grenzen van de kamer bepalen met een gang en een badkamer. Vaak is het alleen mogelijk om de wanden van de badkamer te scheiden en de hal kan van de rest van de kast worden gescheiden. In elk geval is er een enorme ruimte vol frisse lucht en natuurlijk licht.

Meubilair wordt in een dergelijk appartement niet alleen voor het beoogde doel gebruikt, maar ook voor de verdeling van de ruimte. Dit is een onderscheidend kenmerk van de loftstijl. In het meubilair zal geweldig zijn een combinatie van "luxe" en oude meubels in retrostijl.

Vaak kan het opslaan van een grote hoeveelheid dingen een probleem zijn, omdat opslagruimten in dergelijke appartementen niet zijn voorzien. In dit geval is het het beste om een ​​grote kast te gebruiken die de ruimte in zones verdeelt. Ook geschikt voor opbergkast onder de TV.

De keuken is in de regel van de ruimte gescheiden door de bar - dit is de meest gebruikelijke optie.Deze ruimte in een dergelijk appartement kan zowel zijn hoofdfunctie als de functie van de woonkamer vervullen (als er een tafel met vier stoelen is). Op de binnenmuur van de keuken is de volledige keukenset.

De wanden zijn vaak speciaal gemaakt alsof ze onafgewerkt zijn. Vaak wordt in een vrijstaande baksteen of metselwerk gebruikt. Ook heeft een speciale kleur in dit ontwerp kale gestuukte wanden. Deze blik lijkt eerst ongemakkelijk, maar bij het creëren van een gevoel van een compleet beeld ontstaat.

Zulke muren zullen vooral indrukwekkend lijken als ze zijn beschilderd met graffiti. Ook deze stijl is geschikt voor liefhebbers van posters.

Bovendien, in de richting van de "loft" kijken grote delen in abstractie ontwerp. Zelfs verkeersborden en tekens kunnen als decoratieve elementen worden gebruikt.

Een speciaal geval kan zijn in een kamer met een klein gebied, maar met hoge plafonds. Met een plafondhoogte van 4 m kunt u een apart slaapgedeelte creëren, waarbij de kamer een trap en een tweede verdieping binnen hetzelfde appartement biedt.

verlichting

Het licht moet natuurlijk zijn, omdat het gebied van de ramen groot moet zijn. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat 's nachts kunstmatige verlichting van deze enkele ruimte nodig zal zijn.Vaak gebruikt een grote kroonluchter in het midden van de kamer, maar met deze opstelling van de lichtbron zijn slecht verlichte hoeken van de kamer.

Een interessante optie zijn kleine lichtbronnen verspreid over het plafond. Ze moeten worden afgestemd op de algemene stijl van de kamer. Wandlampen worden minder vaak gebruikt. Meestal worden ze geïnstalleerd in de keuken.

Zie hieronder voor het maken van een loftstijl in een eenkamerappartement.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer