Meubelen kiezen in moderne stijl: moderne modetrends

Meubilair wordt beschouwd als een sleutelelement in het interieur van het huis, het geeft het een laatste blik, vult de ruimte met een gezellige sfeer. De meeste mensen geven er de voorkeur aan om hun vrije tijd thuis door te brengen, dus bij het regelen van kamers is het belangrijk om maximale omstandigheden te creëren voor een comfortabele nachtrust. Dit zal helpen bij het verwerven van moderne meubelmodellen. Tot op heden worden ze gepresenteerd in een breed bereik, hebben ze een rijke textuur en kleuren.

Unieke productietechnologieën maken het mogelijk om mooie, multifunctionele producten te maken die weinig ruimte innemen en perfect zijn voor elke stijl van de kamer.

Speciale functies

Moderne meubels worden gekenmerkt door comfort, eenvoud en hoge prestaties.Onlangs voor de productie met alleen milieuvriendelijke grondstoffen. Verschillende ontwerpideeën kunnen ongebruikelijke combinaties van hout, glas, plastic en metaal combineren. Tegelijkertijd hebben duidelijke lijnen en lijnen de overhand in de ontwerpstijl. De hoofdtaak van het meubilair is het oorspronkelijke ontwerp van de ruimte, dus het meubilair moet harmonisch in de algehele situatie passen en de ruimte niet overbelasten.

Moderne ontwerpen worden gepresenteerd met verschillende accessoires en afwerkingsmaterialen. Elk model biedt multifunctionaliteit en bruikbaarheid. Voor keukens produceren universele modules, waarin u eenvoudig huishoudelijke apparaten kunt installeren. Dergelijke meubels zijn vaak gevuld met verschillende beugels, planken, comfortabele schuifmechanismen. Het werkoppervlak van producten en randelementen is gemaakt van duurzaam en hoogwaardig materiaal.

Wat betreft meubelstukken voor slaapkamers, woonkamers, gangen en kinderdagverblijven, worden ze gekenmerkt door een prachtig ontwerp en compactheid. Moderne bevestigingen maken het ontwerp bijna gewichtloos, hefmechanismen worden gebruikt in behuizingsmodellen en gestoffeerde meubels.Kasten kunnen op verschillende manieren worden geopend, banken worden snel een bed en enorme tafels zijn eenvoudig te monteren en besparen ruimte.

species

Elke woonruimte is niet denkbaar zonder meubilair, omdat het niet alleen de esthetiek aan het interieur toevoegt, maar ook veel functies vervult. Tot op heden produceren veel soorten meubels. Ze verschillen allemaal in ontwerp en verpakking.

Volgens type constructie worden de volgende meubelmodellen onderscheiden:

 • zacht;
 • kast;
 • ingebouwd;
 • converteerbare;
 • inklapbaar.

Gestoffeerde meubels verdienen speciale aandacht in het interieur van de kamers. Het wordt geïnstalleerd in woonkamers, gangen, keukens, slaapkamers en kinderdagverblijven. Dankzij het handige en functionele ontwerp van dergelijke modellen kunt u een comfortzone voor thuis in de kamers creëren. Voor de indeling van kamers met gestoffeerd meubilair, bestaande uit een bank, bank, stoelen, banken en poefs, worden hoekbanken, aangevuld met kleine tafelbladen en planken, als een goede keuze beschouwd. Banken kunnen een uittrekbaar of intrekbaar vouwmechanisme hebben, geheel gemonteerd of in modules.

Producten in de stijl van moderne klassiekers zijn erg populair.Ze worden gekenmerkt door de juiste vorm, dure stoffering en prachtige lijnen.

Kast en ingebouwd meubilair worden vertegenwoordigd door headsets met verschillende configuraties, meestal wordt het gebruikt in gangen en in de keuken. Keukenontwerpen worden gekenmerkt door ruimtelijkheid en gebruiksgemak, naast traditionele werkbladen in de kasten en laden in de kamer.

Om de ruimte niet te vervuilen, wordt een scharnierend model van kluisjes aanbevolen voor de keuken. Ze kunnen verschillende hoogtes, diepten en breedtes hebben.

Hangende meubels zijn eenvoudig te gebruiken en bieden u een economische indeling van de ruimte. Ingebouwde productmodellen zijn zeer geschikt voor gangen. Ze worden vaak in niches geplaatst. Het kunnen kasten zijn, muren.

Wat de transformator betreft, deze wordt overal gebruikt, van woonkamers tot kinderkamers. Het wordt gekenmerkt door veelzijdigheid en veelzijdigheid. Transformatietafels voor kleine ruimtes worden als een goede optie beschouwd. Ze kunnen op elk moment worden omgezet in een elegante plek voor een feest en vervolgens snel worden samengesteld.

Niet minder populaire kledingkast bedden bij kinderen. Ze dienen als een recreatiegebied en als een plek om dingen op te slaan.In moderne meubelmodellen kunt u vaak transformerende banken vinden. Overdag worden ze gebruikt voor een comfortabele nachtrust, 's nachts kunnen ze gemakkelijk tot een bed reïncarneren.

In aanvulling op het uitwendige ontwerp, is het meubilair verschillend in zijn materiaal van vervaardiging. Het is verdeeld in de volgende types:

 • glas;
 • metaal;
 • hout;
 • plastic (plastic).

Elk van de bovengenoemde materialen is uniek op zijn eigen manier en wordt gekenmerkt door individuele eigenschappen. De perfecte leider in het interieur wordt beschouwd als houten meubilair gemaakt van dure rotsmassa. Qua uiterlijk is het niet onderdoen voor het model van kunstmatige grondstoffen. Tot op heden, de meeste van de nieuwe meubels gepresenteerd in de originele combinatie van hout met glas en metaal. Ze zijn voornamelijk gekozen voor het versieren van kamers waarin natuurlijke thema's de overhand hebben.

Kleur oplossingen

Onlangs is de meubelmarkt vertegenwoordigd door een enorm assortiment aan tafels, kasten, banken van elk ontwerp en elke maat. Bij het kopen van moderne modellen moet speciale aandacht worden besteed aan de kleur van het product. De toon van het ontwerp zal niet alleen afhangen van het interieur van de kamer, maar ook van de atmosfeer van de stemming. Ontwerpers raden aan om op verschillende tinten te letten:

 • White. Wit meubilair wordt beschouwd als het meest trendy en veelzijdig. Hiermee kunt u de ruimte visueel uitbreiden. Helder palet past goed bij alle tinten.
 • Gray. Accessoires in dit ontwerp kunnen in elke kamer worden geïnstalleerd, het zal dienen als de achtergrond van het interieur. Om de ruimte een contrast te geven, moet grijs worden aangevuld met heldere accessoires.
 • Beige. Het wordt gekenmerkt door comfort en huis warmte, het moet worden gecombineerd met andere tinten, uiteindelijk krijg je een origineel ontwerp met een claim op premium.
 • Red. Geschikt voor keukenmeubilair, niet aanbevolen voor woonkamers en slaapkamers, omdat het er te licht uitziet. Ziet er goed uit rood in een paar met wit. De toon is geschikt als een kleine toets van het interieur (bijvoorbeeld bekledingontwerp).
 • Orange. Visueel verhoogt de details van het meubilair en geeft de kamer een sfeer van warmte. Ziet er prachtig uit met bruine en beige tinten.
 • geel. Onmisbaar in het interieur, want het is de belangrijkste bron van comfort. Op een sappige toon is het beter om het niet te gebruiken, om het ontwerp niet te overbelasten.
 • Brown. Volledig in overeenstemming met de kleur van natuurlijk hout past daarom oorspronkelijk in elke stijl. Een goede optie is een combinatie van bruin met beige en blauw.
 • Green. Het heeft een kalmerend effect. Meubels met een dergelijke bekleding kunnen in een grote en kleine ruimte worden geplaatst. Om het interieur interessant te maken, moet je er gele, witte en beige kleuren aan toevoegen.
 • Blauw of blauw. Bij dergelijke meubels is het belangrijk om het niet te overdrijven en kies inserts met gouden rand. Mooi design in de keuken.
 • Pink. Vult de ruimte met een zachte en romantische sfeer. Modellen van deze kleur zijn een uitstekende decoratie voor meisjeskamers.
 • Purple. Het is het beste om te kiezen in combinatie met een crème of grijze tint. Dit meubilair ziet er rijk uit, maar de overvloed aan deze kleur is onaanvaardbaar.
 • Black. Deze kleur helpt om de afwerkingspunten in het interieur te plaatsen en de diepte van de kamer te geven. Het is onwenselijk om puur zwart meubilair te gebruiken: de kamer zal somber blijken te zijn.

Meubilair kan in elke kleur worden gekozen, rekening houdend met persoonlijke voorkeuren en het ontwerp van de ruimte. Tegelijkertijd is het belangrijk om de regels voor het combineren van tinten in acht te nemen: het is onmogelijk om meer dan drie kleuren in één ruimte te gebruiken.

ontwerp

Modern meubilair is gemaakt in een ander ontwerp.In de regel is multifunctionaliteit aanwezig in het ontwerp. Alle ontwerpen creëren de meest bruikbare en ergonomische. Ondanks de enorme keuze aan modellen zijn producten uit verschillende richtingen bijzonder populair:

 • Minimalisme. Dergelijke meubels worden gekenmerkt door onberispelijke lijnen en vormen. Het wordt gedomineerd door gekruide kleuren, ontwerpen moeten bestaan ​​uit een minimum aan kleuren en details. Voor de productie van producten met de meest populaire materialen: natuurlijk hout, staal, aluminium profielen, matglas. Wat het uiterlijk betreft, in het meubilair kun je figuren vinden in de vorm van rechthoeken, cirkels. Alle ontwerpen heffen op lage poten, waarvan het materiaal de schaduw van de muren of plafonddecoratie moet herhalen.

In de producten zijn geen versieringen, ze zien er monochroom uit. Het lichaam wordt vaak uitgevoerd in witte kleur of gebruik composities met een zwarte tint met grijs contrast.

 • High-tech Nieuwe meubels, gepresenteerd in deze stijl, zijn van ongewone schoonheid. Een rijke selectie van paletten en oppervlakken gemaakt van glas, hout en metaal maken de producten origineel. Vormen van structuren kunnen het meest ongewoon zijn, met uitzondering van grove lijnen.In modellen gedomineerd door modules met verschillende geometrieën. Dergelijke meubels zijn stijlvol, het past in elke kamer.
 • Country muziek. Maak in deze stijl modellen die passen bij de rustieke stijl, kies voor decoratie van natuursteen en hout. De belangrijkste meubels zijn een grote kledingkast gemaakt van hout, massieve banken, krukken, buffetten. In dit geval is het oppervlak van de behuizing niet geverfd, fabrikanten behouden de natuurlijke schoonheid van hout. Ontwerp neemt in de regel veel ruimte in beslag.
 • Avangard. De ontwerprichting is nieuw en ongebruikelijk, de producten verbazen met hun ongewone look. De vorm van het meubilair heeft heldere cirkels en een originele structuur. Vaak kun je vormloze modellen vinden (bijvoorbeeld een stoelkussen). Kasten worden gekenmerkt door platte en in reliëf gemaakte patronen. Gestoffeerde meubels hebben gebeitelde en gebogen poten met draad, op de stoelen zijn er gekrulde ruggen en ellebogen.
 • klassiek. Altijd in de mode en in de grote vraag. Klassiek meubilair heeft chique en verfijnde vormen. Er is niets overbodigs, hoewel luxe wordt benadrukt. De decoratie kan bestaan ​​uit vergulde decoratie-elementen die het speciaal maken.In deze richting worden modellen met precieze contouren en natuurlijke kleuren gepresenteerd. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de uitvoeringen van uitvoerbaarheid en veelzijdigheid.

Tips om te kiezen

Moderne meubels dienen als decoratie van de kamer en zijn nuttig tijdens het gebruik. Voordat je het koopt, moet je rekening houden met de grootte en stijl van de kamer. Selecteer voor elke kamer bepaalde ontwerpen. Om de juiste keuze te maken, moet u enkele aanbevelingen overwegen:

 • Voor de kinderkamer. Het is aan te raden om solide modellen aan te schaffen en modules te vermijden: ze zullen de actieve spellen van het kind verstoren. Een verplichte set is een bed, nachtkastje en een bureau. Toevoegen aan de situatie helpt scharnierende planken. In de kamer waar meerdere kinderen wonen, kunt u een bed kopen dat uit verschillende niveaus bestaat. Alle ontwerpen moeten zuinig zijn, gemaakt van milieumaterialen.
 • Voor de slaapkamer. Deze kamer kan niet tot een groot aantal meubels worden gedwongen. De centrale plek in de kamer neemt het bed op Het is beter om voorkeur te geven aan ruime modellen met een orthopedisch matras en een sterk frame.In de kamer kunt u een dressoir en nachtkastjes onder de lampen installeren.

Als de ruimte het toelaat, zal een kleine kast een goede toevoeging zijn. De kleur en stijl van de behuizing kunnen verschillen.

 • Voor de woonkamer. Het gezin brengt veel tijd door in deze kamer, dus er zitten mooie en comfortabele meubelstukken in gestoffeerd meubilair in. Voor de hal is goed geschikt een grote eettafel en kastwand. De inrichting van de woonkamer is afhankelijk van de zonering. Sommige willen bijvoorbeeld een zone toewijzen onder het kantoor. Hiervoor kunt u een kleine tafel gebruiken. Anderen combineren de hal graag met de bibliotheek. Ze installeren bovendien kasten onder de boeken.
 • Voor de gang. Hier is het noodzakelijk om de meest noodzakelijke meubels te plaatsen en geen ruimte te dwingen met onnodige voorwerpen. In de gang kom gebruik hangers of kasten, planken voor schoenen en een grote spiegel. Modulaire muren zien er hier goed uit. Ze vormen een mooie aanvulling op het interieur en laten je veel dingen opslaan.

fabrikanten

Tegenwoordig wordt de meubelmarkt vertegenwoordigd door binnen- en buitenlandse fabrikanten. Toonaangevende posities worden ingenomen door bekende merken. Vitra en Antonio Baston. Deze fabrieken produceren exclusieve modellen van meubels voor woonkamers en slaapkamers die er prachtig uitzien in grote en kleine kamers.

Italiaanse producten Minotti gekenmerkt door een ongewone look. Het kan inserts bevatten van exotische materialen, uitgesproken geometrische vormen, die overeenkomen met de art-stijl.

Antonio Baston
Vitra
Minotti

Goed gevestigde handelsmerk Hulsta. Duitse ontwerpers hebben veel modellen gemaakt van prachtige voorbijgangers, slaapkamers, keukens en woonkamers. Het is mogelijk om het interieur van de kamer oorspronkelijk te vullen met behulp van meubels van Italiaanse fabrikanten. B & B (Italia) en DV Homecollection. Niet alleen geïmporteerde producten zijn erg populair. Veel ontwerpers bevelen aan om originele Russische merkmodellen te kopen. RMK. Zijn producten zijn van een hoge kwaliteit en unieke stijl.

Hulsta
B & B
DV Homecollection
RMK

Mooie ideeën in het interieur

Voor een kleine woonkamer is het beter om meubels in lichte tinten te kiezen. Het zal helpen om een ​​gezellige sfeer te creëren. Een van de muren kan worden ingericht met een modern model van het kluisje, dat de elementen van inrichting en boeken prachtig zal herbergen. Het ontwerp van de kast heeft een ingebouwde lade. Ze kunnen verschillende documenten en andere items verbergen.Op de tweede wand kunt u een tv installeren en een decoratieve plank ophangen.

Om de rustruimte comfortabel te maken, moet deze zijn voorzien van een zachte bank met een handig ontwerp en een salontafel.

Liefhebbers van een ongewoon en origineel interieur zullen interessante meubels nodig hebben. Het moet klein zijn, anders zal het expressiviteit verliezen. Het belangrijkste element zal een zachte modulaire beige bankschaduw zijn. Het ontwerp is uniek, het stelt je in staat om verschillende vormen te creëren, onderdelen samen te stellen en te demonteren. Een scharnierend kluisje en een salontafel van natuurlijk hout zullen de kamer versieren.

In zo'n minimale uitvoering bleek de kamer gratis en stijlvol te zijn. De ruimte is gevuld met gewichtloosheid, het creëert een gunstige omgeving voor een comfortabele rust.

Bekijk in de volgende video de verschillende opties voor modulair woonkamermeubilair.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer