Designruimtes in verschillende modestijlen

Voordat u begint met het voltooien van de ruimte, moet u de stijl van de registratieruimte bepalen. Om een ​​esthetisch interieur te creëren, hebt u een harmonieuze combinatie van verschillende elementen nodig. Het is beter om de decoratie van muren, plafonds, vloeren, meubels, gordijnen, decoratieve objecten in een bepaalde stijl te behouden, dit zal helpen om een ​​werkelijke en mooie uitstraling van het huis te creëren.

Verschillende opties

Welke kamerstijl om de kamer te kiezen zal worden ingegeven door de functionele kenmerken van de kamer: een jonge man, een grote familie of een alleenstaande oude vrouw zal in deze kamer wonen. Een kleine kamer in een klein appartement of een grote transformerende ruimte heeft ook invloed op de stijlkeuze. In elk geval kunt u de meest geschikte afwerking kiezen.

7 foto

Ontwerpers bieden een verscheidenheid aan opties voor stilistische oplossingen en fabrikanten - een enorm palet aan afwerkingsmaterialen en meubels in elke richting van ontwerp.

Het actuele en modieuze interieur kan worden verkregen door de kamer in een klassieke stijl en in een ultramoderne stijl in te richten. Tegenwoordig zijn ontwerpers vrij liberaal met klassieke Engelse interieurs, barokke luxe, chique chique of moderne charme, futuristische hightech, tech loft en minimalistische Scandinavische stijl. Provence en Art Deco zijn nog steeds in de mode. Voor fans van etnische bestemmingen is de beste keuze voor een land, Russische of oosterse stijl. Overweeg de belangrijkste kenmerken van elke stilistische richting.

zolder

De utilitaire houding ten opzichte van de wereld om ons heen heeft vandaag de huidige en modieuze loftstijl gevormd. Dit ontwerp maakt gebruik van structurele elementen van het gebouw in de interieurdecoratie. Deze industriële stijl ontstond toen industriële gebouwen werden gebruikt als huisvesting voor arbeiders. Metselwerk, betonnen vloer, metalen roestige vloerbalken, gratis planning, badkamer en toilet achter het gordijn,eenvoudige lampen zonder lampenkappen, een minimum aan decor, grijze en bruine tinten werden langzamerhand de kenmerken van een tech-loft en kregen een elitekleur.

Het interieur begon het ingestorte metselwerk te versieren, betonnen structuren in de vloer, in de decoratie van de plafonds balken zijn bewust onderscheiden.

Voor verlichting worden gestileerde lampen gebruikt in de vorm van enorme gloeilampen of schijnwerpers met gericht licht voor zoneruimtes. Elektrische bedrading hangt vooral vrij langs de wanden en het plafond. Verwarmingsbuizen verstoppen zich niet, gestileerd onder het metaal en zijn een soort interieur.

De toegangsdeur leidt meestal naar een enkele ruimte waar de keuken wordt gescheiden door een betonnen richel, een massieve plafondbalk kan de slaapkamer en woonkamer visueel delen, een stijlvolle metalen badkamer kan het interieur versieren zonder zich te verbergen, evenals het toilet. Voor eenzaamheid wordt soms een draagbaar scherm gebruikt. Het kan een helder accent zijn in het grijze palet van het interieur.

Raamopeningen zijn iets groter of veel kleiner dan standaardopeningen, vaak zijn ze uitgerust met plafondlampen voor verlichting, als het een zolderkamer is, zijn gordijnen de eenvoudigste en betere zonwering.Meubels hebben de voorkeur op metalen constructies, werkbladen van glas of staal, gestoffeerd in gewoon leder of kunstleer.

Dit ontwerp vereist hoge plafonds en voldoende ruimte.

Regel vaak het tweede niveau voor de slaapkamer of kantoor. Stappen en leuningen maken eenvoudige functionele ontwerpen.

De loftstijl heeft drie takken:

  • Boheemse of boho-loft, behoudt de fabrieksstijl van de hoofdkamer, het meubilair heeft duidelijke tekenen van slijtage, die kunstmatig worden gecreëerd of, als zeldzaamheid, voor veel geld worden verworven, de situatie wordt aangevuld door oude kunstobjecten, oude postzegels of tijdgerelateerde sculpturen.
  • Glamoureuze loft: een aantal dramatische kleuren en een aantal elegante meubels dragen bij aan het grijsbruine gamma.
  • Industriële loft is een basis interieurdecoratie met alle kenmerken van een fabrieksvloer.

High-tech

Een andere jonge interieurstijl is hightech. Het ontstond in de jaren 60 van de vorige eeuw, toen het tijdperk van de ruimtevaarttechnologie begon. Ruimteverkenning, de studie van verre werelden geïnspireerd om een ​​futuristisch ontwerp te creëren.Deze stijl houdt gelijke tred met de ontwikkeling van de vooruitgang, maakt gebruik van de nieuwste verworvenheden van technische kunst in decoratie. Deze ontwerpoptie houdt ook van open plan, strenge geometrie en minimale meubels.

De decoratie gebruikt een monochroom kleurenpalet met een of twee heldere accenten.

Constructivisme, verchroomde en kunststof afwerkingsmaterialen, metaal en glas zijn welkom. Meubilair wordt alleen geselecteerd om vitale functies uit te voeren. Welnu, als het meubilair verschillende complexe transformatiemechanismen heeft. Hier ontmoet u geen Ottomanen, boutonnières, stucwerk en beeldhouwwerk. Integendeel, het zeer ongebruikelijke ontwerp van meubels, het kopiëren van kosmische geometrie met zijn lijnen, maakt deze stijl uniek.

Speciale lichtorganisatie is een andere high-tech stijlfunctie. Kroonluchters en lampen hebben een ongewone vorm en zijn eenvoudig functioneel kegelvormig plafond met een gestippelde richting van verlichting, bijvoorbeeld op de eettafel. Dergelijke lampen kunnen worden gevormd in een groep van verschillende lampen, terwijl het ontwerp de mogelijkheid biedt om elk plafond in de juiste richting te draaien.

Of kroonluchters van absoluut fantastische vorm van tientallen en honderden LED-lampen. Dergelijke kroonluchters kunnen de centrale ruimte van de kamer innemen en een onafhankelijk architecturaal element zijn.

Voor zonering wordt verborgen verlichting niet alleen gebruikt voor verschillende niveaus van het plafond, maar ook voor de muren, waardoor een echt kosmische sfeer ontstaat.

modern

De Art Nouveau-stijl stamt uit het einde van de 19e eeuw en verving de luxe van het paleis. Het is nog steeds erg populair vandaag. De verfijning van het interieur in combinatie met florale motieven, vloeiende gebogen ontwerpen ramen, deuren, boogramen trekken aan met hun decoratief effect. Van afwerkingsmaterialen bij voorkeur natuurlijk hout en gesmede metalen elementen met florale ornamenten.

Dit is een van de duurste stijlen, omdat het natuurlijke materialen en artistieke decoratie van het interieur vereist. Een dergelijke decoratie is glas in lood. Ze kunnen gemaakt zijn van getint glas of eenvoudig transparant. Belangrijk hier de aanwezigheid van bloemenornament of bloementhema in een moderne interpretatie.

Alleen een professionele ontwerper met de betrokkenheid van specialisten in de verwerking van hout, glas en metaal kan het interieur in een moderne stijl ontwerpen.

De hoge waarde van een dergelijk decor en decor maakt modern niet de beste keuze voor gezinnen met kleine kinderen.

Provence

Meer democratische en warme stijl van afwerking De Provence heeft veel fans. Deze stijl is ontstaan ​​in de Franse provincie en is over de hele wereld populair geworden. De charme en elegantie van het decor, de bloemenprint op het behang en de gordijnen, de licht vervaagde kleuren van het geschilderde meubilair zijn de onderscheidende kenmerken.

Veel oude meubels kunnen eenvoudig worden geverfd in blauwe, lichtgroene, roze, melkachtige kleuren, laten de onderste lagen door de bovenkant schijnen, decoreren eenvoudige vazen ​​met veldbloemen, hanggordijnen gemaakt van eenvoudige linnen stoffen of een chintz-pastelgamma met kleine bloemen op de ramen. Deze instelling is een comfortabele en ontspannen zomervakantie. Het zal leuk zijn om te verwarmen huishoudens verzameld aan de eettafel. De muren zijn vaak gewoon gips en witgekalkt, versierd met schilderijen met florale thema's.

Country muziek

Het rustieke thema in het interieur gaat door in landelijke stijl. Het is ontstaan ​​in Amerika en is anders. de helderheid van natuurlijke houtkleuren, kleurrijk textiel. Meubilair is een eenvoudige vorm van hout.Wordt vaak gebruikt voor decoratie dierenhuiden en jachtsymbolen.

In de interieurdecoratie zijn de structurele elementen niet versierd, de plafondbalken maken deel uit van de inrichting van de kamer. Organisch lijkt hier op een eenvoudig gevormde open haard met stoelen of een bank ervoor. Hier vindt u geen ultramoderne lampen of verchroomde oppervlakken, de maximale afstand tot natuurlijke vormen is het handelsmerk van deze richting.

Etnische stijl heeft zijn eigen kenmerken in elk land.

In Griekenland is het gebruikelijk om de muren zowel binnen als buiten de kamer wit te kleden, de vloer is aangelegd met keramische tegels van natuurlijke zandkleuren, de inrichting wordt gebruikt in de vorm van vazen, potten of artistieke reliëfs. Mediterrane stijl er is geen multicolor, zoals in de Amerikaanse countrymuziek.

Russische stijl, misschien dichter bij de Amerikaan. Maar hij heeft zijn eigen kenmerken: de aanwezigheid van een kachel voor koken en verwarmen, in plaats van stoelen en banken, banken, banken of krukken. De decoratie gebruikt log wanden, veel houtsnijwerk, houten plankenvloer. De inrichting wordt gedomineerd door geweven tapijten, kleurrijke eenvoudige gordijnen en geborduurde tafelkleden.Deze instelling geeft een gevoel van warmte en veiligheid.

Scandinavisch

Op het hoogtepunt van populariteit vandaag is de Scandinavische stijl. Dit is het meest beknopte en eenvoudige in het ontwerp van het interieur. De Scandinavische landen hebben door hun klimaat een gebrek aan zonlicht, dus de focus ligt hier op maximaal gebruik van witte en beige kleuren.

De muren zijn gepleisterd met lichtbehang, het is mogelijk met een geometrisch, onopvallend patroon, ze zijn voldoende gestuct gepleisterd voor het aanbrengen van matte wit-melkachtige verf of bekleed met planken. Wandconstructies en plafondbalken onderscheiden zich door natuurlijke vlekken of verf van natuurlijke kleuren. De vloer is afgewerkt met een groot parket van natuurlijke kleur, passend bij de balken, of bijna wit parket om op de muren te passen.

Een opvallend kenmerk van de Scandinavische stijl was een kleine hoeveelheid meubilair, eenvoudige geometrie van het interieur, natuurlijke kleuren, laconieke inrichting van ramen.

In sommige kamers op de eerste verdieping kunnen de muren met stenen worden bekleed en de vloer wordt afgezet met een parketvloer die verouderd is tot zwart. Dan krijgt het interieur rustieke kenmerken. Meubels zijn hier op de juiste manier geselecteerd: een grote houten set met een donkere kleur, een tapijt met een geometrisch patroon van witbruin of wit-zwart kleurengamma.

barok

Het tegenovergestelde van moderne utilitaire stijlen is barok. Het is luxueuze aristocratische stijl, die in de achttiende eeuw ontstond voor het geven van prachtige decoratie aan de paleizen van de adellijke klasse en heersende dynastieën.

Vaak zien in deze stijl de hal en de grote zaal voor recepties in privé huizen en herenhuizen. Muren zijn bedekt met behang met een gemetalliseerde draad geweven in een patroon met monogrammen van goud of zilver afwerking. Soms zijn ze gerevet met natuurlijk marmer van roze of witte kleur, het plafond wordt ondersteund door kolommen die zijn versierd met hetzelfde marmer of een andere waardevolle steen - malachiet, barnsteen en anderen.

Het plafond is versierd met stucwerk en rozetten rond een prachtige kroonluchter met kristallen details om een ​​spel van licht op oppervlakken te creëren. Het plafond kan worden beschilderd met een muurschildering met een bijbels, militair of romantisch plot. De vloeren zijn gemaakt van parket met artistieke inzetstukken.

Gordijnen met complexe gordijnen brokaat of satijn op hoge ramen versterken de compositorische hoogte van de ruimte. Het kleurenpalet bestaat uit koninklijke kleuren: bordeaux, wit, blauw, rijk groen en bruin.Goud of zilver franje, kwastjes met borstels, koepels sieren de gordijnen.

Chebbi chic

Nostalgisch familieontwerp in de stijl van de jaren zestig - chebbi-chic, vindt steeds meer bewonderaars.

De naam zelf ("chebbi" - oud) impliceert de aanwezigheid van meubels uit die jaren en inrichting, die tot de vorige generatie behoren.

Meubilair wordt gekocht in antiekwinkels of kunstmatig verouderd. Verf en polijsten moeten mooie scheuren hebben, meubilair - artistiek afvegen. Over het algemeen heeft het interieur een vleugje chic. Dit ontwerp is niet goedkoop. Het is een zeer subtiele combinatie van oudheid en verfijning.

Het interieur van de chebbi chic is gevuld met zachte lijnen en pastelkleuren. Wit, ivoor, lichtroze en lichtgroen vormen het hoofdkleurenpalet. De nadruk ligt op bloemenornament. De overvloed aan textiel, ruches en franjes in de inrichting zijn een sieraad en vormen een aanvulling op het decor. Het thema rozen prevaleert overal. De muren zijn bedekt met wit of bloemenbehang. Mintkleurige achtergrond heeft de voorkeur. Kroonluchters - wit met goud en lampenkappen - zullen het plafond accentueren.

klassiek

Mooi interieur kan worden gemaakt in een klassieke stijl en zonder de hulp van een professionele ontwerper. Deze ontwerpoptie is opgenomen respectabele kenmerken van paleisstijlen zonder al te veel luxe.

Natuurlijke artistieke parket en marmeren vloeren zijn geschikt. In de decoratie van muren en plafonds gebruikte lijstwerk, vereenvoudigd strikt stucco, contactdozen voor kroonluchters. U kunt elementen van de architectuur van Griekse tempels, witte kolommen of halve kolommen gebruiken voor accenten van muren en deuropeningen. Kleuren van afwerking - rustige witte of beige schubben. Meubilair is gekozen natuurlijk bruin gamma.

Stoffen voor gordijnen en stoffering van gestoffeerd meubilair zijn bij voorkeur fluweel of zijde. Vergulden is een prachtige aanvulling op de omgeving.

Engels

Puriteinse eenvoud van decoratie wordt gecompenseerd door de decoratie van waardevolle voorwerpen uit India, Afrika of Australië. Historisch gezien waren deze landen koloniën van Engeland, huishoudelijke artikelen werden van reizen meegenomen. Ze passen in de Victoriaanse interieuromgeving en geven kleur en waarde aan het interieur - behang in strepen of panelen van hout, het plafond is genaaid met tinten van hetzelfde hout, vrij eenvoudige meubels van saaie kleuren, een rustig scala aan pastelkleuren van decoratie.

De vloer is afgewerkt met parket in de visgraat.En tegen de achtergrond van deze kalme videoreeks, herleeft een ongebruikelijk object, gemaakt door Indiase meesters of meegenomen uit Afrika, onmiddellijk de kamer, geeft het verfijning en een bepaald mysterie.

minimalisme

Minimalisme ontstond als een vereiste van moderniteit - een persoon, geconfronteerd met de stroom van informatie, heeft psychologische rust nodig. Bijna lege laconieke sfeer van de kamer zal de emotionele achtergrond niet wegnemen. Gemak en gebrek aan detail vormen de basis van deze stijl.

De focus ligt hier op een verlichtingsapparaat voor comfort. Het tweekleurenpalet van het decor wordt gebruikt, de monochrome afwerking van de oppervlakken van de muren, de vloer en het plafond.

oosten

Oriëntaalse ontwerprichtlijnen staan ​​dicht bij zo'n organisatie van de ruimte. Japanse stijl wordt gekenmerkt door het bijna complete gebrek aan meubels, het gebruik van natuurlijke materialen voor de decoratie van stro en bamboe. De kleuren zijn geel, bruin en wit.

De Chinese stijl wordt verlevendigd door voorwerpen van aanbidding met fel rode en groene symboliek.

zee

De originele en exclusieve uitstraling van de kamer kan worden gegeven door deze in een nautische stijl te decoreren. Dit ontwerp is niet van toepassing op architectuurclassificatie. Het is gebaseerd op het decoreren van het pand met maritieme parafernalia - wit behang, blauwe en witte strook van meubelstoffering, soms een rode accentstrook en verschillende items van het scheepsleven: anker, touw, stuurwiel, borst, decoratie van het frame van de spiegel met schelpen of zeezand. Aan de muren hangen verschillende zeegezichten. Dit is een geweldige oplossing voor een tienerkamer.

Hoe een ontwerp kiezen?

Elke persoon past iets "zijn" aan:

  • Respectabele familie-fit luxe ceremoniële zalen van paleis barok of klassieke stijlen.
  • Een oudere dame ziet er fatsoenlijk uit in het Engelse interieur.
  • Het meisje zal een leuke en moderne uitstraling hebben in een moderne setting.
  • Energieke hi-tech of loft is onmisbaar voor een jonge man.
  • Appartement in de Provence of in mediterrane stijl is de beste keuze voor een jong gezin met kinderen.
  • Een kantoor in Scandinavische stijl stelt u in staat om u te concentreren op werken in een ontspannen sfeer.

Voorbeelden in het interieur

Kijk altijd stijlvol interieur in zwart-witte kleur, ongeacht de bouwstijl.

Als u niet zeker weet of u de binnenkant van het appartement moet upgraden, helpt de volgende video dit dilemma op te lossen.Bekijk de top 10 van verouderde interieurs, samengesteld door een professionele ontwerper.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer