Meubels voor het bad kiezen: de soorten en het ontwerp

Traditioneel worden baden beschouwd als een plaats waar niet alleen hygiënische procedures worden uitgevoerd, maar ook rust, ontmoeting met vrienden, zakelijke aangelegenheden bespreken. Het staat bekend om zijn helende werking op de toestand van het hele organisme, het helpt om vitaliteit en emotioneel evenwicht te herstellen. Daarom moet tijdens de bouw, decoratie van een badruimte of een sauna speciale aandacht worden besteed aan alle kleine dingen, vooral meubels, omdat het helpt om een ​​speciale sfeer van rust en ontspanning te creëren.

Speciale functies

In het bad is er een stoombad en een ontspanningsruimte. Elk van de zones heeft zijn eigen kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van meubilair.

Gebruik in de stoomkamer vaak eenvoudige voorwerpen in de vorm van banken, banken. Het belangrijkste bezit is de planken. Niet-standaard oplossingen bij het ontwerpen en plaatsen van meubels zijn welkom, maar als u gedurfde ideeën hanteert, moet u zich laten leiden door veiligheid, gemak en functionaliteit.

Het recreatiegebied krijgt speciale aandacht. De kamer is ontworpen voor een langer tijdverdrijf, dus het meubilair moet esthetisch, comfortabel en gezellig zijn. Er moet veel aandacht worden besteed aan het plaatsen van objecten. Grote delen moeten worden vermeden, vooral in het midden van de kamer.

Bij het kiezen van meubels voor een sauna of een bad, moet men rekening houden met de eigenaardigheden van het microklimaat. Niet elk materiaal is bestand tegen constante veranderingen in temperatuur, hoge thermometers of hoge luchtvochtigheid. Als de productie van meubels gebruikte materialen met een gehalte aan chemische onzuiverheden bevat, zullen ze verdampen wanneer de temperatuur in de kamer stijgt. Het vrijkomen in het milieu van stoffen die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid kan leiden tot schadelijke effecten, bijvoorbeeld om de gezondheid te verslechteren of om een ​​exacerbatie van een chronische ziekte te veroorzaken.

Daarom moet men bij het kiezen van een materiaal de voorkeur geven aan natuurlijke componenten die bestand zijn tegen "extreme" omgevingscondities. De meest milieuvriendelijke, duurzame optie wordt als een boom beschouwd. Mooie houten meubels geven een speciaal tintje aan de kamer.

Houd er echter rekening mee dat alle boomsoorten hun eigen voor- en nadelen hebben, waarmee rekening moet worden gehouden bij de vervaardiging van objecten.

Het creëren van een gezellige sfeer ligt ten grondslag aan het ontwerp van elke saunaruimte. Mensen komen hier om te ontspannen, te ontspannen, dus het is heel belangrijk om het meubilair en de plaatsing goed te ontwerpen. Er zijn verschillende stijlen, richtingen, waaraan je vasthoudt en waarmee je een speciale sfeer kunt creëren. Afhankelijk van de voorkeuren wordt de kleurenschaal van meubilair geselecteerd. Thema-accessoires, handwerk en textiel geven de afwerking van het beeld.

Naast het prachtige interieur, als de grootte van de kamer dat toelaat, kunt u een tv, een stereo-installatie, keukengerei, een koelkast en een open haard regelen. Als slaapplaats kunt u kleine, slapende Ottomanen, banken gebruiken. Verlichting kan helder of gedempt zijn.Gebruik hiervoor gloeilampen, zaklampen, kleine kroonluchters.

De aanwezigheid van planten stelt u in staat de atmosfeer te doen herleven, het microklimaat te verbeteren.

Door de aanwezigheid van het nodige meubilair, op de juiste manier rond de omtrek gerangschikt, kunt u een ideale plek creëren om te ontspannen, na een bezoek met een golf van vitaliteit, energie, opladen met een positieve waarde voor een lange tijd.

Productiematerialen

Bij de productie van meubels kunnen verschillende materialen worden gebruikt, afhankelijk van hun kwaliteit, sterkte, vochtbestendigheid, milieuvriendelijkheid, weerstand tegen extreme temperaturen.

Onder de populaire soorten uitstoten verschillende materialen.

 • Boom. Natuurlijk materiaal is duurzaam, milieuvriendelijk en esthetisch. Hieruit kunt u alle interieurartikelen maken.
 • Stone. Verschilt in lange levensduur, duurzaamheid. Het heeft een gevarieerd kleurenpalet. Het kan worden gebruikt voor de vervaardiging van tafels, banken.
 • Rattan. Het materiaal is een droge stengel van een tropische palm. Hout heeft grote kracht, milieuvriendelijkheid. Hiermee kunt u een mooie, comfortabele sfeer creëren. Het materiaal is geschikt voor de vervaardiging van meubelstukken.
 • Plastic. Het materiaal heeft zachtheid, vochtbestendigheid, maar wordt gemakkelijk vervormd door de werking van hoge temperaturen, daarom wordt het niet in de stoomruimte gebruikt. Het kan worden gebruikt voor de vervaardiging van gerechten, trays, schappen, containers, kleine stands, krukken.
 • Metal. Het heeft sterkte, plasticiteit, elasticiteit, slijtvastheid, heeft een lange levensduur. Het kan worden gebruikt voor de vervaardiging van poten, armen op stoelen, banken, planken.

Omdat het metaal echter erg snel opwarmt, wordt het om veiligheidsredenen niet in de stoomkamer gebruikt.

De keuze voor een bepaald type materiaal wordt gemaakt op basis van de bedrijfsomstandigheden van het pand, ontwerpbeslissingen en persoonlijke voorkeuren. Meubelstoffering of leer is toegestaan. Natuurlijke textiel moet de voorkeur krijgen.

Aanzichten en ontwerp

Meubelontwerp in bad of sauna kan in verschillende stijlen worden gemaakt. De meest voorkomende soorten meubels in de ontspanningsruimte zijn:

  bank

  De bank is vaker gemaakt van hout of geborsteld hout. Er zijn verschillende vormen die verschillen in grootte, hoogte. Een bank gemaakt in de oudheid wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van eenvoudige, grove lijnen. Als er een achterkant is, maken ze houtsnijwerk in de vorm van prachtige ornamenten.Als decoratie kun je ook schilderen in verschillende kleuren gebruiken - rood, roze, geel, bruin.

   Moderne banken hebben eenvoudige rechte vormen. De klassieke versie kan worden gepresenteerd in de vorm van een bank met een hoge rugboogstructuur, de aanwezigheid van stucwerk. De bank, gemaakt in Japanse stijl, heeft eenvoudige vormen zonder rug.

    tafel

    De tafel, gemaakt in een rustieke of oude Russische stijl, heeft eenvoudige eenvoudige vormen. Het belangrijkste materiaal voor de vervaardiging is massief hout. Tafelpoten kunnen worden versierd met houtsnijwerk. Voor de klassieke stijl wordt gekenmerkt door grote afmetingen, sieraden in de vorm van stucwerk op de benen.

     Moderne ontwerpen zijn gemaakt van elk materiaal.Bijvoorbeeld steen, metaal, hout. Hun combinatie is toegestaan. Er zijn geen beperkingen aan de vorm en grootte. In Japanse stijl, het belangrijkste kenmerk is lage hoogte.

      De stoelen

      Ontwerpen in een rustieke of oude Russische stijl zijn gemaakt van hout. Vaak gebruikt geborsteld hout. De eenvoud van de lijnen wordt benadrukt. Voor het decoreren van de rug of benen toegepast patroon carving of schilderen.De klassieke versie onderscheidt zich door zijn grote formaat, diepe ruggen, de aanwezigheid van decoratie op de handgrepen, poten in de vorm van stucwerk of gelijkenis van kolommen.

       Modern design wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van alle modellen, maten, waar alle opties voor de vormen van stoelen zijn. Stoelen kunnen van elk materiaal zijn gemaakt. Misschien een combinatie. Voor stoffering toegepast leer, duurzaam textiel. Het kleurenschema is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

       Zitbanken in Japanse stijl zijn laag in formaat. In de regel hebben ze eenvoudige geometrische rechthoekige of vierkante vormen zonder rug. Kan van elk materiaal worden gemaakt. Leer wordt vaak gebruikt voor stoffering.

        schappen

        Planken - ontwerpen gemaakt in de oudheid of in een rustieke stijl, hebben een eenvoudige rechthoekige vorm. Het belangrijkste materiaal is hout. Rieten takjes of snijwerkornamenten zijn gerangschikt als versieringen aan de randen. Voor de klassieke versie wordt gekenmerkt door strikte lijnen.

         Moderne ontwerpen hebben verschillende vormen en maten. Het gebruikte materiaal is hout, metaal. Voor de Japanse stijl wordt gekenmerkt door kleine, eenvoudige geometrische vormen.

          Banken

          Banken zijn gemaakt van milieuvriendelijk hout. Gestoffeerde meubels kunnen in verschillende maten en vormen worden weergegeven. Voor de bekleding wordt leer gebruikt, dikke stoffen. Er is geen limiet aan de keuze van het kleurenpalet.

           Voor het klassieke type wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van grote maten. Voor stoffering toegepaste exclusieve dure materialen. Het gebruik van monochrome tonen van neutrale tinten is kenmerkend.

           Zitbanken in Japanse stijl hebben in de regel de juiste geometrische vorm, lage maat, brede zitpositie. Voor de bekleding wordt leermateriaal gebruikt.

           Saunagedeelte of sauna heeft vaak een klein formaat. Gebouwen proberen uit te rusten met maximale functionaliteit. Het belangrijkste meubilair is de planken, die meestal van hout is gemaakt en eenvoudige, handige vormen heeft. Naast de plank, in de sauna kunnen er planken zijn, een set hoofdsteunen, dippers, voetsteunen.

           De keuze van een of andere stijl van objecten hangt af van het gebied van de kamer, individuele voorkeuren. Voor persoonlijk gebruik wordt in het huisje meestal een bad of sauna gebouwd. In dit geval wordt meubeldesign gewoonlijk gecombineerd met het algemene ontwerp van het huis.

           Hoe doe je het zelf?

           Het belangrijkste kenmerk van elk bad of sauna zijn de planken, u kunt het zelf doen, na het maken van de exacte berekeningen en het maken van de nodige tekeningen. Het is belangrijk om een ​​zelfgemaakt ontwerp vooraf te plannen en het aantal banken te bepalen. De breedte van de bank mag niet meer dan 90 cm zijn.

           Overweeg de stadia van het werk.

           • Voorbereidende. Het is noodzakelijk om een ​​hard oppervlak voor te bereiden waarop het werk zal worden uitgevoerd. Dit vereist een tafelblad of stevige tafel. Het is noodzakelijk om een ​​boormachine, een hamer, een vlak, een slijpwerktuig te nemen. U moet ook een tang, meetlint, waterpas, schroeven voor montage, zaag, ijzerzaag en houten stangen voorbereiden.
           • Het belangrijkste werk. Volgens de tekening is zagen van hout. De randen zijn zorgvuldig gepolijst, gedroogd. Dan met behulp van bouten gaan frame. De planken verspreiden zich erop.
           • Final. Het oppervlak wordt gereinigd van stof, spanen, gaten worden gevuld met stopverf. De afgewerkte planken zijn aan de muur bevestigd.

                Met hetzelfde principe kun je elk element van het interieur bouwen, of het nu een houten tafel, een plank, een gebeeldhouwde stoel of een bank is. Bij het maken van meubels voor de rustruimte aan het einde van alle werkzaamheden, kan hout worden gevernist of geverfd.

                Zie de volgende video om te leren hoe u een bad kunt maken met uw eigen handen.

                Tips om te kiezen

                Bij het kiezen van een houten interieur voor de wasruimte of het recreatiegebied, wordt aanbevolen om duurzamere, betrouwbaardere rassen te verkiezen.

                Pine heeft een lange levensduur, vult de kamer met een verfrissende geur. Houd er echter rekening mee dat de samenstelling van hout harsen bevat die vrijkomen in het milieu bij blootstelling aan hoge temperaturen. Meubels van dit type hout worden daarom vaak in de ontspanningsruimten geplaatst. Banken, stoelen, tafels, planken, hangers, kasten zijn gemaakt van grenen.

                De meest succesvolle oplossing bij het maken van meubels voor de stoomcabine is linde. Hout wordt gekenmerkt door een lage thermische geleidbaarheid, milieuvriendelijkheid, gemakkelijke verwerking, aangename geur. Kalk kan worden gebruikt om een ​​plank, emmers, pollepels en voetsteunen te maken.

                Eik heeft een mooie textuur, duurzaamheid en wordt niet blootgesteld aan ongunstige omstandigheden. Eiken meubilair kan in de stoomkamer of in de ontspanningsruimte worden geplaatst. Vaker wordt eikenhout gebruikt om massieve objecten te maken, zoals bedden, stoelen, tafels en een plank.

                Alder wordt gekenmerkt door zachtheid, vochtbestendigheid, is niet onderhevig aan vervormingHet heeft een gunstig effect op het hele lichaam. Het meubilair van een els is geschikt voor een zweetruimte en een toilet. Het is mogelijk om planken, banken, stoelen en stoelen uit de els te maken.

                Canadese ceder heeft een hoogwaardige, hoogwaardige textuur, heeft een hoge sterkte, aroma, heeft een gunstig effect op het lichaam. Ceder meubels zijn geschikt voor zowel een stoomkamer als een rustruimte. Planken, banken, tafels, stoelen zijn er van gemaakt.

                Aspen en essen vanwege de zachtheid en snelle slijtage zijn ideaal voor de vervaardiging van badaccessoires. Van hen kun je potten, hoofdsteunen en voetsteunen maken.

                Lariks heeft kracht, tolereert gemakkelijk de blootstelling aan hoge temperaturen. Het materiaal scheurt echter gemakkelijk en is ook moeilijk te verwerken. Lariks meubilair kan in de stoomkamer en ontspanningsruimte worden geplaatst. Het is mogelijk om voetsteunen, hoofdsteunen, emmers, tafels, banken, stoelen en hangers van lariks te maken.

                Bij het kiezen van een materiaal voor de vervaardiging van meubelstukken, moet de voorkeur worden gegeven aan hout met een droog, vlak oppervlak zonder scheuren.

                Na het werk wordt het oppervlak behandeld met een speciale samenstelling.Dit wordt gedaan om schimmelvorming en rotting te voorkomen en daardoor de levensduur van de boom te verlengen. Wanneer hout bij hoge temperaturen wordt gebruikt, wordt het niet aanbevolen om chemische verbindingen toe te passen.

                Comments
                 auteur
                Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

                Inkomhal

                Woonkamer

                slaapkamer