Subtiliteiten arrangement van de rustruimte in het bad

De bouw van een bad is een verantwoordelijk beroep. In de ruimte voor een stoomcabine hoeft u het interieur niet zorgvuldig in overweging te nemen. Maar de lounge heeft veel aandacht nodig.

Speciale functies

Het interieur van de ontspanningsruimte in het bad moet zo zijn ontworpen dat het past bij de voorkeuren van de eigenaars. Dit zou een gezellige ruimte moeten zijn waarin u van plan bent om te ontspannen na de badprocedures. Dit kan een kleine of grote kamer zijn. Het kan zich in het gebouw of in de buurt bevinden.

Het is belangrijk om te onthouden over de kenmerken van een dergelijke kamer voordat u begint met de bouw van een bad. Alle gebruikte materialen moeten milieuvriendelijk zijn. Apparatuur en hoofdelementen van de inrichting moeten bestand zijn tegen extreme temperaturen. Het is de moeite waard te onthouden dat het bad - een plaats met een hoge luchtvochtigheid.

U kunt het midden van de kamer niet vervuilen met zware voorwerpen. Alle passages moeten gratis zijn. De ruimte moet drempels zijn die beschermen tegen tocht. Het is de moeite waard om ontwerpen en verschillende elementen van metaal te vermijden. Bij verwarming kunnen ze aanzienlijke schade aan de gezondheid veroorzaken in de vorm van brandwonden.

Het interieur van de lounge bestaat uitsluitend uit hoogwaardige materialen. Vergeet de esthetische kant niet. De ruimte voor rust moet mooi en harmonieus worden gemaakt.

In het project is het belangrijk om de overgang van de ontspanningsruimte naar het stoombad en het huis te plannen, als het bad aan de woonkamer is bevestigd. Het is noodzakelijk om rekening te houden met alle deuropeningen en een gemakkelijke uitgang naar de badkamer te maken. Deuren in de vestibule en de kleedkamer moeten strak zijn.

Het is belangrijk om goed na te denken over de locatie van de deuren. Hierdoor kan het gebied worden verplaatst zonder enig ongemak voor anderen. In sommige gevallen is het mogelijk om een ​​klein zwembad of een douchecabine in de recreatieruimte te plaatsen.

Ook bij het meubelarrangement heeft het zijn eigen kenmerken. De meeste ontwerpers bieden aan om het in een cirkel te rangschikken - de locatie van de tafel in het midden, en stoelen en winkels langs de muren.

Het is belangrijk om niet te vergeten over de juiste thermische isolatie en na te denken over functionele plaatsen om dingen op te slaan. Hiervoor kunnen rekken, nachtkastjes of hangers aan een bar nuttig zijn.

De verlichting in de lounge moet rustig en ontspannend zijn. Het is beter om meerdere LED-lampen te gebruiken. Ze zullen een zacht en gelijkmatig licht in de kamer creëren. Welnu, als de muur schansen of een paar muurverlichting zal ophangen.

project

Om te verblijven in de ontspanningsruimte en de stoomkamer bracht plezier en was comfortabel, moet je goed nadenken over het project van het bad. De aanwezigheid van een rustruimte heeft een groot aantal voordelen. Als het moeilijk wordt voor iemand om in de stoomkamer te zitten, kunt u ontspannen in een kamer met een aangename temperatuur.

Dit is een geweldige plek om niet alleen te ontspannen na een stoomcabine, maar ook voor bijeenkomsten met vrienden.

Een grote sauna met barbecue is een uitstekende oplossing voor de vrije tijd van het bedrijf. Zo'n project impliceert de aanwezigheid van niet alleen alle benodigde panden, maar ook een ruime veranda. Badruimte van 72 vierkante meter is geschikt voor een groot aantal mensen. In dit geval kan de veranda ook als zomerkeuken worden gebruikt.

Gebouwen met een open haard en een veranda worden steeds populairder. Dit bad verhoogt de status van hun eigenaars. Op het grondgebied van het bad moet er een barbecue, een kamer met open haard, een ruime hal en een wasruimte zijn. Zo'n bad kan vrij worden gebruikt als een pension. Vanwege de grote ruimte zullen gasten en gastheren er zeker van kunnen zijn om erin te blijven, zonder anderen te storen.

Populaire badhuizen van steen met een oppervlakte van 40 vierkante meter. Het gebouw heeft een zeer nette en representatieve uitstraling. Dankzij de bakstenen muren zal een dergelijk gebouw beschermen tegen wind en regen. Het zal relevant zijn in de winter en de zomer. In de zomer zal het terras dienen als een prieel, waar u comfortabel met uw hele familie kunt zitten. Dit project omvat het plannen van een bad met een terras, een lounge, een stoombad en een wastafel.

In het bad van een bar van 6 x 6 vierkante meter op de tweede verdieping kan er een balkon zijn, dat een extra rustplaats is in het warme seizoen. Het is ook geschikt voor een kamer met een biljarttafel, grote banken en een tv.

De afmetingen van een bad 3х4 vertegenwoordigen een goedkope optie van een boom. Dergelijke baden worden als traditioneel beschouwd.Dit badhuis met één verdieping herbergt niet alleen een sauna, maar ook een ontspanningsruimte met een zacht gebied en de benodigde apparatuur.

Het schema van een bad van 6 bij 3 meter in grootte van een bar is perfect voor kenners van de Russische stijl. Een interessant gebouw met een keuken, een zwembad en een terras zal een onvergetelijke indruk op de gasten maken. Het plan van een dergelijk gebouw voorziet in een stookruimte met een aparte uitgang.

Er is ook een huisje met één verdieping, gecombineerd met een bad. Het oppervlak van een dergelijke structuur is meestal 88 vierkante meter. Alle kamers zijn van elkaar gescheiden en in een keten gerangschikt.

Voor de eigenaren van een groot buitenstedelijk gebied is de bouw van een sauna met een gehuurde barbecueplaats een uitstekende uitweg. Het gebouw komt met een groot terras, woonkamer, badkamer, keuken, zwembad, berging en natuurlijk een stoombad.

In het huisje met een groot perceel kunt u wat extra elementen aan het badproject toevoegen. Brick of uit een bar-bad kan een extra slaapkamer bevatten. De veranda kan zowel als een zithoek worden gebruikt als als een plaats voor het bereiden van voedsel in de zomer. In het project is een uitbreiding voor het opslaan van verschillende badaccessoires toegestaan.

Het aanbrengen van een dergelijke datsja is een zeer kostbaar proces. Maar uiteindelijk zal hij zeker voor zichzelf betalen.Het is belangrijk om alle benodigde panden te bevestigen, na te denken over de verwarming en verwarming van de gehele structuur.

Welk project ook wordt gekozen, het belangrijkste is dat het beantwoordt aan de smaak van de eigenaars en in hun budget past. Afhankelijk van het project kan een kamer een rustplaats zijn na een stoombad, of het kan een volwaardige woonkamer of slaapkamer zijn.

zonering

Onafhankelijk of met behulp van ontwerpers is het belangrijk om een ​​recreatiekamer en een bad als geheel correct uit te rusten. U kunt de rustruimte opsplitsen in nuttige gebieden.

De zonering van het pand zal afhangen van het gebied en de oplossing van de nodige taken. Hier kunt u ontspannen na een duik, aan tafel zitten en chatten met vrienden. Deze wachtkamer heeft de functie om het lichaam voor te bereiden om uit te gaan.

Na een stoombad is het belangrijk om de lichaamstemperatuur weer normaal te maken en vervolgens uit te gaan.

Als u de ruimte opsplitst in functionele zones, kunt u allerlei partities of liggers gebruiken. Met een kleine ruimte kan de scheiding worden uitgevoerd met behulp van licht of verschillende soorten afwerkingsmaterialen. Het belangrijkste is dat ze allemaal in dezelfde stijl worden gehouden en er harmonieus uitzien met elkaar.

Deze kleedkamer is een ruimte om te ontspannen. Het is de moeite waard om na te denken over de plek om dingen op te slaan. Direct bij de ingang moet je een ruimte organiseren voor bovenkleding, handdoeken, hoeden. Voor liefhebbers van thee en afkooksels van kruiden moet zorgen voor een plaats voor het maken en bewaren van theedozen. Het is raadzaam om een ​​plaats voor een EHBO-kit aan te bieden.

Bij het plannen van een plek om dingen op te slaan, recreatie, eethoek, biljartkamer of open haard, is het belangrijk om te houden aan een enkele stijl van interieur en materialen van hoge kwaliteit te kiezen.

De ideale oplossing is de locatie van de zachte zone en de tv in een kleine ruimte of op een afstand van de eetkamer. Hierdoor kun je met pensioen gaan en wat rust nemen als je wilt. Ideaal als er ramen in de lounge zijn. Afhankelijk van uw gemoedstoestand kunt u daglicht of kunstlicht gebruiken. Als er voldoende ruimte is, is het mogelijk om een ​​openhaardhoek te organiseren met een paar stoelen. Dit zal helpen een unieke sfeer van comfort te creëren.

De biljarttafel past goed tussen de eetkamer en de zachte zone. Je kunt het omsluiten met behulp van kleine planken of met behulp van een interessante kroonluchter. Bij de ingang kun je het beste een plek organiseren om spullen en kleding op te bergen.

In aanwezigheid van een kleine ruimte, raden ontwerpers aan om rond een tafel te gaan en verschillende banken, evenals een kast voor dingen.

Afwerkingsmaterialen

De meeste baden zijn gemaakt van hout. De logische oplossing zou zijn om het interieur van een boom of duig dak af te werken. De bekleding van de laatste is een klassiek type binnenhuisarchitectuurbaden.

Ondanks de aanwezigheid van een groot aantal moderne materialen, heeft hout een aantal onmiskenbare voordelen. Het is veilig voor het milieu, het materiaal heeft een positief effect op het menselijk lichaam, natuurlijk hout creëert een onbeschrijflijke sfeer van comfort en gezelligheid.

Voor de gevel is het ideaal om hout uit naaldhout te gebruiken. Het is goed bestand tegen vocht en heeft een lange levensduur. Maar voor de binnenhuisdecoratie van muren en plafond wordt aanbevolen om linden, eiken en berken te gebruiken. Deze hardhoutbomen stoten geen teer uit en hebben daarom een ​​gunstig effect op het menselijk lichaam.

In de aanwezigheid van een open haard of tegenzin om hout in de decoratie te gebruiken, kunt u een alternatief kiezen. Dit kunnen keramische tegels of porselein zijn.Afzonderlijke delen van de rustruimte kunnen worden afgewerkt met natuursteen.

Alle interieurdecoratie van de kamer zal afhangen van de smaakvoorkeuren van de eigenaars en hun financiële mogelijkheden. Mogelijk om de muren van het blokhuis in te hakken met een speciale tint. In de aanwezigheid van een ruime kamer en een goed systeem van verwarming en ventilatie, kunt u het behang lijmen. Indien gewenst, is het mogelijk om de wanden met gipsplaat of gipsplaat gipsplaten.

De meeste experts bevelen echter aan om hout, houten panelen bedekt met verf, decoratieve gips, baksteen of keramische tegels te gebruiken. Houten panelen zijn goed te gebruiken aan het plafond.

ontwerp

Het ontwerp van de ontspanningsruimte in het bad moet aangenaam zijn voor de eigenaren en hun karakter en gewoonten weerspiegelen.

Het klassieke bad uit een bar of houten boomstammen kan in Russische stijl worden uitgegeven. In dit interieur worden alleen houten meubels gebruikt. In de regel alle versierde ingewikkelde gravures. Houten meubels zijn gevernist of speciaal verouderd.

Gebruiksvoorwerpen gebruikt in keramiek of hout. Het heeft altijd originele en traditionele Russische tekening. Dit ontwerp ziet er een beetje ruw uit.Alle kleuren die in het interieur worden gebruikt, moeten dichtbij natuurlijk zijn. De aanwezigheid van veel tafelkleden, servetten en gordijnen. Vaak gebruikte print in de vorm van erwten of kleine bloemen.

Russische stijl suggereert eenvoud in de setting. De kosten van een dergelijk project zouden extreem duur zijn. Door het gebruik van natuurlijk hout en textiel zal de omgeving milieuvriendelijk zijn. Om volledig te voldoen aan de gekozen stijl in de kamer, kunt u de oven installeren. Het is de moeite waard om een ​​beetje te bleken of te versieren.

De rustplaats is het best ingericht met banken en tafels gemaakt van natuurlijk hout. Ze zien er erg goed geborduurde tafelkleden en servetten uit.

U kunt een ruimte voor recreatie in de maritieme stijl regelen. Relevant gebruik van scheepsdecor en strepenmateriaal. Het is wenselijk dat de verlichting erg goed was. Idealiter omvat het project de installatie van panoramische vensters.

Bij het kiezen van meubels en textiel is het raadzaam om alle tinten blauw, blauw, geel en wit te kiezen. Bijkomende elementen kunnen dienen als stenen, modellen van schepen en kussens op de bank in de vorm van zeevis.

Voor mensen die loom, sensueel en origineel zijn, is een interessante oplossing het ontwerp van een saunaruimte in oosterse stijl.Dit gebied wordt gekenmerkt door een rijke afwerking en luxueus meubilair. Voor oosterse stijl zijn verzadigde kleuren, unieke lampen, lage tafels en een overvloed aan veelkleurige kussens typerend.

De muren mogen eindigen met zijden stoffen. Tafels in de oosterse stijl zijn erg laag, vol met de aanwezigheid van lage schermen en hookahs.

Bij het creëren van het interieur van de ontspanningsruimte in het bad is er veel vraag naar open haarden. Dit kan hout of elektrisch zijn. Dergelijke details zullen een atmosfeer van vrede en ontspanning creëren. Om het gebied naast de open haard in te korten met verschillende materialen. Gebruik van hout, tegels en natuursteen is toegestaan.

Populair en modern ontwerp decoratie ruimte voor recreatie. Het heeft de minimale hoeveelheid decor en meubilair. De nadruk ligt op functionaliteit en produceerbaarheid. Het kleurenschema is meestal licht met verschillende kleuraccenten.

tips

Bij het maken van een rustruimte zou je het moeten weten Enkele basisregels gevolgd door professionele bouwers en ontwerpers:

  • Kies een enkele stilistische beslissing voor het hele bad als geheel.Maar doe niet aan buitensporige verfraaiing. Het hele concept van deze plek is bevorderlijk voor rust en kalmte. Onnodige details zullen alleen maar afleiden en ontmoedigen.
  • De optie voor interieurontwerp moet worden gekozen met inachtneming van de aanbevolen materialen voor het bad. Ze moeten aan alle noodzakelijke kenmerken voldoen.
  • Linoleum kan niet worden gebruikt om de vloer af te werken. Het is licht ontvlambaar en geeft gevaarlijke stoffen af ​​in de lucht.
  • Strikte beperkingen bij het plannen van een rustruimte bestaan ​​niet. Het moet gewoon gezellig en comfortabel zijn.

Mooie voorbeelden in het interieur

De ontspanningsruimte maakt integraal deel uit van het bad. In deze kamer wordt het grootste deel van de tijd doorgebracht en het interieur moet volledig voldoen aan de doelstellingen. Sommige eigenaren maken vanuit deze kamer de hele woonkamer.

Grote rustruimte verdient de voorkeur in de stijl van moderne klassiekers. Het veronderstelt de aanwezigheid van kolommen, stucwerk op het plafond en verschillende bogen. Dit is een geweldige optie voor een stenen bad. In een dergelijk interieur zijn kleine fonteinen en een pooltafel geschikt. Voor moderne klassiekers zijn zware gordijnen op ramen en gesneden meubelen met wenge-kleur geschikt.

Onlangs is de Scandinavische stijl steeds populairder geworden. Voor liefhebbers van nauwkeurigheid en proportionaliteit is deze optie ideaal.

De wanden in de rustruimte moeten in neutrale en lichte kleuren worden geverfd. Het meubilair is voornamelijk van hout met een paar smeedijzeren details. Een paar kleuraccenten worden een onmisbaar element in zo'n interieur. De sfeer van comfort in het interieur voegt gebreide dekens toe. Een mooi element in zo'n kamer zal een open haard zijn en een imitatie van de huid van het beest op de vloer.

Herziening van de ontspanningsruimte in het bad, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer