Splash-baden: kenmerken, voor- en nadelen van constructies

Het badvat is een leuk en zeer origineel ontwerp. Natuurlijk trekt het de aandacht. Dergelijke gebouwen hebben een aantal onbetwistbare voordelen ten opzichte van hun klassieke tegenhangers.

Voor- en nadelen

Vatbaden vallen op door hun niet-triviale vormen. Dergelijke structuren kunnen niet over het hoofd worden gezien, ze 'hangen', veroorzaken verrassing. Het is vanwege het feit dat ze rond zijn, veel van hun eigenschappen overtreffen vele malen de eigenschappen van gewone badgebouwen. De onbetwiste voordelen van dergelijke vatbaden:

 • compactheid van de structuur neemt een kleine hoeveelheid voor verwarming;
 • origineel uiterlijk;
 • snelle opwarming vanwege het feit dat stoom zich in een bolvormige ruimte bevindt - bij warm weer kan zo'n bad in 15-20 minuten worden ondergedompeld, en in de winter duurt het iets langer - ongeveer een uur ergens;
 • een kleinere hoeveelheid energie die nodig is om dit probleem op te lossen - als de kachel houtachtig is, dan heeft u letterlijk 7-8 houtblokken nodig om het te laten overstromen;
 • het badvat is een vrij lichte constructie, daarom kan het indien gewenst worden verplaatst, daarnaast zijn er zelfs ligplaatsen voor mobiele trailers;
 • in vergelijking met de baden van het loghuis, zal het slechts een paar dagen duren om een ​​tonvormige structuur te bouwen (en dan, als het een onafhankelijke assemblage is);
 • constructie vereist geen vermogensbasis;
 • effect van "thermos" - de hitte kan heel lang blijven;
 • fabrikanten beweren dat de levensduur van deze gebouwen 20 jaar of meer kan zijn;
 • handhaven netheid in de kamer is zeer eenvoudig;
 • het is een redelijk budgettair alternatief voor de bouw van een groot gebouw;
 • presenteerde een enorme selectie van verschillende ontwerpen van dit type;
 • Het belangrijkste bouwelement is hout. Goed geselecteerd materiaal zal, naast zijn uiterlijk aantrekkelijk uiterlijk, ook een echte therapeutische stoombad zijn. Zulke fijne houtsoorten als linde en ceder kunnen een prachtig genezend microklimaat creëren. Maar niemand verbiedt het gebruik van aroma-oliën tijdens de procedure.

Dus, als er niet voldoende vrije ruimte op de site is, wilt u exclusiviteit en originaliteit, dan is er geen betere optie dan een badton. Maar toch, net als bij elk ander gebouw, zijn er ook nadelen aan tonvormige structuren. De belangrijkste is de relatieve beperking van de interne ruimte van het bad. Zelfs als je de grootste lengte van dergelijke structuren neemt, zal deze slechts 6 meter zijn. Van hen een groot bedrijf maken is behoorlijk problematisch. Maar 2-3 mensen zijn goed in staat om te zwemmen en stoom af te blazen en oprecht te kletsen.

En er zijn gewetenloze ontwikkelaars die materialen van lage kwaliteit gebruiken voor de bouw. Nadat je het voltooide gebouw hebt ontvangen en begint te gebruiken, kun je er na verloop van tijd achter komen dat er iets mis is in het bad. Als er defecten verschijnen, is de fabrikant in de regel niet meer op de markt.

Maar de meeste bedrijven produceren betrouwbare, mooie en comfortabele baden, die de eigenaars verheugen met hun uitstekende werk door de jaren heen.

types

In Rusland verschenen badhuizen nog niet zo lang geleden, anders dan in de Scandinavische landen, vanwaar dit 'wonder' van ingenieursgedachte tot ons kwam.Er is ook een nationaal badvat afkomstig uit Japan, de zogenaamde ofuro. Het idee om een ​​tonvorm te gebruiken voor wasdoeleinden is niet nieuw. En omdat er veel soorten van dit soort baden zijn.

Misschien wel de oudste - hierboven genoemd. ofuro. Volgens de Japanse filosofie kun je door het bezoeken van een dergelijk bad de ziel harmoniseren, omdat het 4 elementen op zichzelf combineert. De boom is de aarde, de ketel (of het fornuis) is het vuur, het water vult het vat, evenals de lucht die je inademt.

Het Japanse thuisbad is een open verticale structuur, meestal in ronde vorm. Het is uitgerust met een kachel, die is afgezet tegen het baden met een speciale scheidingswand. Er zijn opties voor structuren van langwerpige ovale vorm met uitgetrokken ketel. Maar de temperatuur in dergelijke gebouwen is slecht onderhouden.

Er zijn ook andere verticale badvatendie behalve het gesloten type gebeuren. "Barrel" bevindt zich verticaal en heeft een dak. Deze baden zijn gemaakt voor één persoon.

Fitobochki kan ook worden toegeschreven aan de verticale structuren van de baden. Ze zijn zo klein dat ze geen volledig dak suggereren. Er is een uitsparing voor het hoofd. Zelf stijgt hij meestal.Meest fitobochek gemaakt van ceder.

Sauna-vat is de eenvoudigste in termen van productie. Het vereist geen wasruimte, afvoer. Dit is slechts een stoomcabine, die wordt gecreëerd door een afgesloten ruimte. En je kunt het verwarmde gestoomde lichaam afspoelen in een nabijgelegen zwembad of font, meer, rivier (als daar een uitgang naar is).

Russisch bad veronderstelt de aanwezigheid van ten minste twee kamers - die waarin ze worden gestoomd en degene waarin ze worden gewassen. In dit opzicht zijn er verschillende nuances waarvoor moet worden gezorgd:

 • hoe en waar het water zal gaan;
 • maak een afvoerpijp, put;
 • het gebouw moet onder een kleine hoek worden opgericht;
 • bescherm de ruimte bij de kachel.

Er zijn ook mobiele opties voor bad-drums op wielen. Ze kunnen als een aanhanger worden gemaakt en daarom kan een dergelijk transportbad op uw datsja worden achtergelaten en vervolgens gemakkelijk met u naar een nieuwe rustplaats worden vervoerd.

Baden worden meestal in de zomer gebruikt, maar als het hele jaar door gebruik nodig is, dan moet je zorgen voor de geïsoleerde versie van het gebouw. Maar als er in zo'n gebied aan de gang is,waar het klimaat niet zo hard is en in de winter de vorst niet hoger is dan 10 graden Celsius, is het heel goed mogelijk om de constructie te gebruiken zoals deze is, zonder extra isolatie.

Badvaten kunnen verschillen door de locatie van de ingang. Als alternatief kan het aan de kant staan.

De aanwezigheid of afwezigheid van een tuinhuisje, met een vizier of met een luifel, en zonder het (als een logische voortzetting van het bad, maar gewoon een niet-afgesloten ingang) kan worden ingevoerd in het ontwerp van het bad. Een vat met een zij-ingang kan ook worden versierd met een veranda met een vizier. Bovendien kunnen de baden worden uitgerust met een buitenterras of een veranda met een panoramisch raam.

  Afhankelijk van de grootte van het gebouw kunnen van 1 tot 4 kamers zijn:

  • tuinhuisje bij de ingang;
  • een kleine kleedkamer;
  • wasruimte;
  • stoombad

  Hoe groter het gebied, hoe meer mogelijkheden om verschillende soorten apparaten te gebruiken voor een comfortabele nachtrust: een douche, een zwembad of een lettertype, een toilet. Bovendien kan het bad slechts een deel van het architecturale ensemble zijn - het kan naar de oever van een rivier of een meer gaan, of het kan overlappend worden bevestigd aan een zwembad of een watertank. Na verloop van tijd kan elk bad een extensie "verkrijgen", bijvoorbeeld met een ontbrekende kleedkamer.

  Het afgewerkte uitzicht van het bad wordt na het leggen van het dak, dat kan worden gemaakt van dakspanen, zachte daken, staalplaten en kan worden ingelijst in een zadeldakframe. De laatste gebouwen zien er erg origineel uit. Daken in polycarbonaat zien er ook erg indrukwekkend uit.

  Over badvaten gesproken, het is de moeite waard om op te merken dat er vrij ongebruikelijke gebouwen van dit type zijn. Hun vorm is niet eens rond, maar ovaal of vierkant, rechthoekig met afgeronde hoeken. Er zijn gebouwen met alleen een afgeronde top. Nog niet zo lang geleden verschenen en tweemaal afgeronde badlopen. Ze zijn uitgerust met een terras dat de contouren van het gebouw volgt. Het oppervlak van dergelijke baden is iets groter dan vergelijkbare gebouwen, maar hun eigenschappen voor verwarming zijn iets lager. Baden kunnen verschillen in buitendecoratie, decoratie van ramen, deuren.

  Afhankelijk van wat voor soort verwarming in het bad is geïnstalleerd, kan het gebouw worden verwarmd:

  • houtkachel;
  • oven met warmwatertank;
  • elektrische oven;
  • elektrisch fornuis;
  • dompelpomp of ketel (voor ofuro of om het lettertype te verwarmen);
  • zelfgemaakte kachel.

  De oven kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.Als een optie - een houtkachel aan de binnenkant met een vuurhaard op straat wanneer de houtblokken naar buiten worden gegooid.

  Het is vermeldenswaard dat verschillende gebouwen van badrommels kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: die in de fabriek en volledig zelf gemonteerd zijn.

  kenmerken van

  Er is een massa opties voor ronde baden, die elk hun eigen kenmerken hebben, variërend van de grootte en eindigend met de interne opstelling. Dus, nadat je alle mogelijke opties hebt doorlopen, kun je je 'ideale' badflank oppikken.

  afmeting

  Het kleinste ligbad, horizontaal liggend, is 2 meter lang. Het ontwerp impliceert de aanwezigheid van 1-2 kamers. Je kunt je hier uitkleden bij de ingang, als het bad is uitgerust met een veranda met een vizier. Het gewicht van zo'n gebouw is ongeveer 1,5 ton.

  De grootste vaten bereiken een kleine 6 meter. Er kunnen al 3 kamers zijn: een kleedkamer (met een doordachte rustplaats, een tafel, kledinghangers, banken), wasfaciliteiten (met een douche of watertanks), een stoombad (met comfortabele banken, ligbedden); of in het geval van een sauna kan de wasruimte een rustruimte worden. Gemiddeld is de lengte van elke kamer 1-2 meter.

  Klassieke ronde baden kunnen van de volgende afmetingen zijn - in de lengte bereik 2, 3, 4, 5, 6 meter, in diameter - ongeveer 2 meter (1,95 m is de binnendiameter). Quad-, ovale baden hebben mogelijk iets andere parameters: 4x4, 3x6. Praktisch in elk bad kunnen er comfortabele ligbedden van 500 mm breed zijn.

  In de twee meter lange baden is er maar één kamer. In de drie-vier meter al twee - een kleine kleedkamer en een stoombad. In het grootste is er ruimte voor drie kamers.

  Wat betreft de hoogte, zelfs lange mensen kunnen ontspannen in de baden van dit type. De hoogte van het plafond is meer dan 2 meter.

  vorm

  De klassieke vorm van het vatbad is een cirkel, of liever, een horizontaal geplaatste cilinder.

  Minder gebruikelijk zijn een ovaal, vierkant of rechthoek met afgeronde hoeken. Daarnaast zijn er opties voor baden met een halfronde bovenkant en een rechthoekige bodem.

  De ingang van het ovale of quad-bad kan van de voorkant of van de zijkant zijn. De ingang kan worden omlijst met een vizier of zijn uitgerust met een tuinhuisje. En de badcilinder kan bovendien worden omsloten in een zadeldakframe.

  Rondbaden met dubbele ronde hebben rechthoekige contouren.Verticale badvaten vertegenwoordigen meestal gebouwen met een ronde vorm, minder vaak ovaal of rechthoekig met afgeronde hoeken.

  materialen

  De belangrijkste prestatiekenmerken van het bad hangen af ​​van de materialen waaruit het is gemaakt. Het bad is gebouwd van hout, of beter gezegd, een speciaal bewerkte geprofileerde bar met een maangroef of een doorn-groefbevestiging. De volgende houtsoorten worden vaak gebruikt voor de bouw:

  • eik - materiaal van zeer hoge kwaliteit, dat door de effecten van water nog sterker wordt. Het heeft uitstekende eigenschappen en kan vele jaren dienen. Hij heeft een prachtige structuur, maar hij is erg duur.
  • Linden boom - geweldig materiaal voor een bad. Bekend om zijn helende eigenschappen. Helaas is slecht bewerkt hout van dit ras gemakkelijk vatbaar voor rottende en andere negatieve effecten.
  • esp - analoge linden. Met zijn hulp kunt u ook een gunstig microklimaat creëren. Maar in tegenstelling tot linden, is het beter bestand tegen schadelijke effecten.
  • lariks - materiaal dat niet rot, en daarom heel lang meegaat. Toegegeven, de prijs van het ronde hout van dit ras is vrij hoog.
  • ceder - de enige conifeer, die sterk wordt aanbevolen als bouwmateriaal. Hiermee kun je ook een genezend microklimaat creëren. Het heeft een prachtige unieke structuur. Hij heeft een nadeel - hij is vrij duur.
  • Vuren, dennen en andere coniferen worden niet aanbevolen als bouwmateriaal voor baden. Allemaal te wijten aan het feit dat hout onder invloed van hoge temperaturen harsen kan produceren die kunnen verbranden. Dit effect treedt echter alleen op bij een temperatuur van meer dan 100 graden. En bovendien, als dergelijk hout door een goed kamerdroogproces is gegaan, is dit proces minimaal.
  • Els en berk badvaten zijn niet geschikt voor de constructie, omdat ze erg verwarmd zijn.

  Het is vermeldenswaard dat het mogelijk is om verschillende boomsoorten in de bouw te gebruiken. De vloer is bijvoorbeeld lariks, de bovenkant is linde en de afwerking is esp. Deze oplossing helpt een beetje besparen op de constructie.

  Naast houten elementen heeft u ook dekvloeren nodig die zijn gemaakt van ijzertape (strip) of stalen hoepels. Uiteraard zullen metalen hoeken, schroeven en andere bevestigingsmiddelen nodig zijn.

  inrichting

  Afhankelijk van het doel van de kamer, direct naast de drempel, kan er een volwaardig prieel zijn waarin haken worden geïnstalleerd, kleine bankjes (of stoelen). Vervolgens is de kleedkamer. Het kan dezelfde kapstok hebben, banken en zelfs een kleine klaptafel aan de muur. In de wastafel kunt u enerzijds een douchekop installeren en daaronder een pan, aan de andere kant kunnen er kleine planken zijn voor cosmetica, emmers en andere dingen. In de stoomkamer zijn veel meubels niet nodig. Het enige dat nodig is, zijn loungebanken waar u kunt zitten en ontspannen.

  Bij de productie van veel fabrikanten is er een massa kant-en-klaar sets van baden, kasten. Het blijft alleen om de verkoopoptie te kiezen.

  Met betrekking tot technische kwesties is als regel het tonvormige ontwerp als volgt gerangschikt:

  • In de was moet houten pallet of rooster worden geïnstalleerd, dat de lossing van water zal verzekeren. Bovendien moet een vloer worden uitgerust met een afvoer en moet er een pijp tussen de bodem en de afvoer worden geïnstalleerd.
  • Als het water uit de kachel wordt verwarmd, moet in dit geval het verwarmingselement tussen de stoomkamer en de wasruimte worden geïnstalleerd.
  • In de sauna kan de kachel dicht bij de muur worden geplaatst of uit het bad worden gehaald.
  • In het geval dat verwarming ten koste gaat van de oven in de ruimte, moet deze worden geïsoleerd om onbedoeld contact te voorkomen.
  • De pijp kan vanaf de zijkant of direct in het midden worden weergegeven. Als het een saunabad is, dan is het noodzakelijk om alle problemen met betrekking tot ventilatie te overdenken en een speciale demper voor de schoorsteen te bieden.

  Kortom, het is noodzakelijk om het gebruik van een strip te overwegen - de zeer metalen dekvloeren, die in geval van alles (namelijk het drogen van de boom) het mogelijk maken het frame strakker te maken.

  beoordelingen

  De meeste beoordelingen van badvatbezitters zijn positief. Maar er zijn ook negatieve. Eigenaren van dergelijke constructies prijzen hen in de eerste plaats voor het oorspronkelijke ontwerp, evenals het gemak van montage, mobiliteit, snelle opwarming. Velen wijzen erop dat dit ontwerp alleen tijdelijk gebruik betekent in het warme seizoen. Hoewel er mensen zijn die ze in de winter hebben gebruikt.

  Meestal worden de negatieve aspecten van het gebruik van dergelijke structuren gevonden na meerdere jaren gebruik. Vaak hadden deze problemen kunnen worden vermeden met de juiste zorg en het gebruik van hoogwaardige materialen tijdens de bouw.

  Er zijn veel gegevens over badbezitters die ze onlangs hebben gekocht, in tegenstelling tot degenen die ze minstens 3-4 jaar hebben gebruikt. Positieve beoordelingen zijn vaak zo "zoet" dat er onvrijwillig twijfel bestaat over hun realiteit en de niet-commerciële component. Daarom zijn negatieve opmerkingen bijzonder waardevol. Degenen die zich verzetten tegen badvaten - dat wil zeggen, echte kopers, let op het volgende:

  • Na verloop van tijd barsten de planken, en na het samen trekken, wordt het problematisch. Hoewel dit in veel opzichten getuigt van de aanvankelijk slechte kwaliteit van bouwmaterialen - ze waren niet goed gedroogd.
  • In de winter worden de baden niet zo snel warm en koelen ze zo snel af. Het voelt koud onder als er meer stoom boven is. Er is geen mogelijkheid om lang in de stoomcabine te zitten.
  • De noodzaak om de afvoer te bewaken, vooral bij gebruik bij koud weer. De afvoerpijp kan barsten, en dit zou slechte drainage, stilstaand water en de aanblik van rot tot gevolg hebben.
  • Het uiterlijk van schimmel, schimmel, zelfs met de juiste zorg - regelmatig luchten en schoonmaken.
  • Veel gebruikers van zomerbaden zijn in de war door de dikte van de muren.Borden die worden gebruikt zijn vrij dun - slechts 4-5 cm.
  • Duur - voor dezelfde hoeveelheid is het mogelijk om een ​​badhuis met een gewoon frame of schuimblok te bouwen, dat ruimer zal zijn.

  Hoe doe je het zelf?

  Fabrikanten bieden turnkey-baden. Vat of naar de site gebracht of ter plaatse geassembleerd. Er zijn echter speciale aanbiedingen van ontwikkelaars - kant-en-klare kits voor handgemaakte assemblage met gedetailleerde stap-voor-stap instructies voor het installeren van de structuur. Toegegeven, de prijs van dergelijke sets verschilt niet veel van het eindproduct.

  Als u besluit zelf een badvat te verzamelen, moet u speciale aandacht besteden aan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Anders zal een dergelijk bad als een maximum van 3-4 jaar dienen.

  Boards moeten perfect gedroogd zijn. De afmetingen van elke plank moeten identiek zijn. Bovendien moet elk bord door een freesmachine gaan. Gebruik voor het verbinden van de elementen de verbinding "tong-en-groef". Een dergelijke verbinding kan alleen op professionele apparatuur worden gemaakt. Bovendien moet elk houten element worden behandeld met speciale beschermende oplossingen.

  Om de benodigde hoeveelheid materialen te berekenen, te bestellen en voor te bereiden, is het noodzakelijk om een ​​nauwkeurige tekening te maken van het toekomstige ontwerp. Hoe nauwkeuriger het project, hoe beter.

  In de ontwerpfase moet u beslissen hoe de ramen en deuren zich zullen bevinden. Ze moeten in de figuur worden aangegeven.

  Volgens de kant-en-klare tekening of het schema snijdt de master de volgende spaties op de frees:

  • houten planken voor de vloer, wanden en plafond met bevestigingstong en groef met een doorsnede van niet meer dan 45 * 90 mm;
  • wanden en scheidingswanden met een doorsnede van 50 * 200 mm;
  • basissen met halfronde insnijdingen (waarvan de diameter overeenkomt met de diameter van het bad). Sectie niet meer dan 40 * 400 mm. Dergelijke gronden kunnen van 2 tot 4 zijn, afhankelijk van de lengte en het aantal kamers.

  Het vereiste aantal kaarten wordt berekend met de formule: de omtrek wordt gedeeld door de breedte van één bord.

  Wanneer alle lege cellen gereed en voorbereid zijn, kunt u doorgaan met de montage.

  De badton moet worden verzameld op een vlak oppervlak (zelfs vlakke grond, geplaveide straat of gegoten beton is geschikt). Een solide basis is niet vereist en is niet gedaan. Bij het bouwen van een badvat met een stoomkamer moet een afvoersysteem worden voorzien.. De site kan enigszins geneigd zijn.

  Wanneer de toekomstige fundering gereed is, wordt er al een bad op gemonteerd. Om te beginnen zijn de honken hersteld.Metalen hoeken, schroeven en schroevendraaiers zijn hier erg handig. Steunen worden geplaatst in stappen van 150 cm. Planken moeten zo stevig mogelijk worden bevestigd, dus metalen hoeken die extra stijfheid creëren, zijn handig. Deze elementen zijn bevestigd aan de hoeken en op de kruising van de dwars- en langsliggers.

  Nadat het eerste bord is gelegd. Het bevindt zich precies in het midden. Het moet stevig worden bevestigd, omdat het eraan wordt vastgemaakt op alle andere kaarten.

  Volgens de technologie worden platen simultaan parallel aan twee zijden gemonteerd. Elk detail moet stevig worden gekoppeld aan het vorige. Bevestig de "maangroef" zodat u de kaarten met elkaar kunt verbinden zonder gebruik te maken van verbindingselementen.

  Wanneer de onderste sector is samengesteld, hebben de platen de volledige uitsparing van de standaard gevuld en zijn de eindwanden bevestigd. Om scheidingswanden in de zijplaten te plaatsen, moeten speciale groeven worden aangebracht.

  Het laatste element zal een corrigerende balk zijn. Dit detail maakt het mogelijk om openingen te minimaliseren.

  Het blijft alleen om het bad te trekken met stalen kabels. Wanneer de dekvloeren zijn bevestigd, zorg dan voor de afvoer en schoorsteen, de installatie van de oven, het leggen van elektrische bedrading,uitlekken.

  Als u van plan bent om het bad het hele jaar door te gebruiken, dan is het in dit stadium noodzakelijk om het te verwarmen. Het is mogelijk om de structuur te isoleren met behulp van een speciaal folie-gewalst materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen. Traditionele materialen voor deze doeleinden - minerale wol.

  Het is de moeite waard om te overwegen dat de verwarmde baden ook worden ommanteld met een houten dakspaan. En hun muren hebben een drielaagse structuur.

  Vloer, plafond, muren zijn klaar. Nu kunt u de deuren en ramen plaatsen. Merk op dat ze zo strak mogelijk moeten worden geïnstalleerd. Dan moet je naar de interne afspraak gaan. Banken, stoelen, houten pallet, klaptafel, hangers, planken - dit alles is nodig voor een comfortabel tijdverdrijf in het bad.

  Een van de laatste stappen is de constructie van het dak. In een rond bad kunt u bijvoorbeeld dakspanen of andere zachte daken plaatsen, of u kunt een extra frame voor een zadeldak bouwen.

  En helemaal aan het einde van de bouw moeten alle houten elementen van de binnenversiering van het bad worden verwerkt. Lijnzaadolie is een uitstekende impregnering, die een extra bescherming tegen overmatig vocht is gebleken.Het zal nuttig zijn om de vlamvertragende samenstelling van de uitwendige oppervlakken van het bad te behandelen.

  Bath is klaar. Maar haast u niet om het onmiddellijk te gebruiken. De eerste vuurhaard zal "technisch" zijn om alle composities die werden gebruikt volledig te eroderen. Het is noodzakelijk om een ​​heet bad gedurende minimaal 4 uur te verwarmen. De temperatuur in de kamer moet boven de 60 graden Celsius zijn. Deuren en ramen moeten open zijn.

  Hoe je een badvat kunt verzamelen, zie de volgende video.

  Prachtige voorbeelden

  Een van de voordelen van het badvat is natuurlijk de originele look. Hij kan geen aandacht trekken. Veel mensen die horen dat zo'n bad aan hun kennissen is verschenen, bezoeken het vaak en proberen het persoonlijk.

  Het interieur van de badcilinder van binnen ziet er ook erg origineel uit. Het meeste meubilair is gemaakt van hout. Bolvormige houten kamer biedt extra ontspanning. Psychologisch is het comfortabel, voelt iemand zich beschermd. In de context is het een "sandwich" van verschillende kamers: kleedkamers, een wachtkamer, stoomruimtes. En als het bad is gemaakt van helende houtsoorten, wordt het ook een thuiskliniek, die niet alleen de immuniteit, maar ook de stemming verbetert.

  Maar na verloop van tijd kan zelfs een dergelijke exclusieve podneestruik.Veel eigenaren beginnen het gebouw te versieren en het bad verandert in een spaceshuttle of een onderzeeër of andere gebouwen met een cilindrische vorm. Sommigen maken een bad in de vorm van een sprookjeshut, maar met een ovale, langwerpige vorm. Het gebruik van glas op een groot deel van de gevel geeft de bouwtonen van hi-tech of industriële stijl. Als een winterversie zal een dergelijk bad natuurlijk niet werken, maar in de zomer zal het altijd in het oog springen met zijn originele uiterlijk.

  Andere eigenaren beginnen de vorm van het vat te benadrukken of passen het extra aan de huisstructuur aan (waardoor de benodigde "opening" van 6 meter overblijft), rust het uit met een dak en een veranda, pas het aan het zwembad of de watertank aan. (Als in eerste instantie deze architecturale elementen niet werden geleverd in een set met een bad).

  Met de juiste zorg duurt een badvat meer dan een decennium. Het belangrijkste ding:

  • Vergeet niet om het stoombad, en de rest van het gebouw, minstens 4-5 uur te luchten, bij voorkeur na elk gebruik en als het bad nog lange tijd niet is verwarmd.
  • Om een ​​extra "drogen" van het bad te maken. Het is noodzakelijk om de oven binnen één of twee uur op volle capaciteit te starten en tegelijkertijd de deuren en ramen open te houden.
  • Minstens één keer per jaar om de structuur met beschermende middelen te verwerken.
  • Als een houtkachel is geïnstalleerd, is het raadzaam om niet-conische hout voor verwarming te gebruiken. Brandhout moet droog zijn.
  • Het waterreservoir moet minstens halfvol zijn. Dit is erg belangrijk bij het verwarmen. Na gebruik is het raadzaam om het resterende water uit de tank te verwijderen.
  • Controleer en reinig de schoorsteen regelmatig.
  • Zorg ervoor dat het water in de afvoer niet staat en niet bevriest.
  • In de herfstperiode moeten de ringen die het badframe vastdraaien, worden losgemaakt. Het is tijdens het koude seizoen dat hout de neiging heeft om enigszins uit te zetten vanwege het omringende vocht. In de zomer vindt het omgekeerde proces plaats, de boom droogt en de ringen moeten worden vastgedraaid.

  Al deze aanbevelingen in acht nemend, zal het badvat het meest comfortabele en genezende gebied zijn voor het herstel van lichaam en ziel. Het originele en comfortabele bad zal meer dan een decennium duren, iedereen verrassen met lichte en genezende stoom.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer