Waar te vinden en hoe de sauna uit te rusten?

 Waar te vinden en hoe de sauna uit te rusten?

Onze mensen zijn moeilijk te verrassen met innovatie zoals een sauna. Zelfs in de oudheid moest elk huis in Rusland een stoombad hebben, waar mensen niet alleen gewassen, maar ook intieme gesprekken hadden, en ook genezingsprocedures volgden. Tegenwoordig zijn ze gedeeltelijk vervangen door sauna's en gaan mensen, zoals eerder, naar de stoomruimtes met vrienden of met hun familie om te ontspannen en te genieten.

Speciale functies

Het woord sauna, zoals dit fenomeen zelf, is lang geleden verschenen. Ze bestonden in het oude Rome en Egypte, en iets later in andere landen. Sauna heeft veel gemeen met het traditionele Russische bad. Het is een grote of kleine ruimte waar de kachel zich bevindt.Met behulp van een verwarmingseenheid, verwarmt de temperatuur in de ruimte tot honderdtwintig graden, vandaar dat een dampeffect wordt gecreëerd.

Sauna kan zowel in een privéhuis als in een stadsappartement worden gevestigd. In veel kleine landen is dit niet zozeer de norm, maar een noodzaak. Sauna's zijn verdeeld in twee hoofdtypen - gewoon, waar ze gewoon de lucht opwarmen en infrarood, waar ze verschillende soorten brandstof gebruiken.

Tussen de sauna en het bad zijn er niet alleen overeenkomsten, maar ook verschillen.

  • In het bad moet er een tank met water zijn, maar in de sauna is dat niet omdat het als droog wordt beschouwd.
  • De stenen liggen gesloten en in de sauna daarentegen open. Hierdoor stijgt de temperatuur.

Ook in de sauna, veroorzaakt de overheersing van droge lucht een gevoel van droge keel.

Het zwembad met koud water moet aanwezig zijn in de sauna. om een ​​contrast van temperaturen te creëren. In de baden is geen zwembad. Immers, vroeger werden ze in de regel door de rivier gebouwd en ook ijzig water uit een bron gegoten. Een essentieel kenmerk van het bad was een berkenbeest, met behulp waarvan een persoon met een sjorring het effect van een helende massage creëerde. In moderne droge sauna's is dit onaanvaardbaar, omdat van de hitte de bladeren snel afvallen.

Voors en tegens

Sauna heeft veel voordelen en nadelen.Vaak denken mensen niet aan hen, wat hun gezondheid ernstig kan schaden. Daarom is het noodzakelijk om alle voor- en nadelen van het zijn in een sauna te overwegen.

De extra's

Traditioneel werd de sauna niet alleen gebruikt als een stoomkamer, maar ook als een plaats voor therapeutische procedures of zelfs een bevalling. Sauna is, in tegenstelling tot de rest van de kamers, altijd steriel geweest.

Rust in zo'n stoombad heeft een goed effect op de menselijke gezondheid. Wanneer hij in de sauna is, breiden zijn schepen uit, zijn poriën open. Er is overvloedig zweten, waarmee gifstoffen en onzuiverheden uit het lichaam worden verwijderd. Daarom kunt u in de stoomkamer genezende maskers maken voor het gezicht en lichaam. Om de poriën te verkleinen, kunt u komkommer of citroen gebruiken, evenals maskers van havermout. Dit zal niet alleen gunstig zijn voor het reinigen van de huid, maar zal het ook een gezonde uitstraling geven.

Sauna helpt ook in de strijd tegen obesitas. Om het effect te vergroten, kunt u een omslag van klei en honing aanbrengen. Tenslotte bestrijdt blauwe klei cellulitis goed. Daarom helpt de sauna mensen gezonder en mooier te worden.

cons

Sauna heeft nadelen, dat wil zeggen, contra-indicaties. Als iemand bijvoorbeeld acute infecties, tumoren, tuberculose, trombose of hart- en vaatziekten heeft, mag hij in geen geval de sauna bezoeken.Het kan immers leiden tot onomkeerbare gevolgen en niet tot voordeel.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de regels voor het bezoeken van een bad of sauna.

Immers, als je ze verwaarloost, zal een bezoek aan de stoomkamer niet behagen, maar teleurstellen.

  • Je kunt niet meteen na een maaltijd naar de sauna gaan.
  • Drink binnen alcohol en rook. Dit alles kan het hart extra belasten en tot ernstige gevolgen leiden.

Om besmetting met allerlei ziekten te voorkomen, moet u uw eigen rubberen slippers, hoed, handdoek en zeep hebben. Als je de stoomkamer binnenkomt, moet je een warme douche nemen om het lichaam te beschermen tegen uitdroging, en dan op een hoed zetten zodat er geen hitteberoerte is.

Het is noodzakelijk om zich onmiddellijk op de onderste plank te bevinden. De allereerste oproep mag niet meer dan tien minuten duren. Dan moet je uitgaan en een koude douche nemen, ontspannen voor ongeveer twintig minuten, thee of gewoon water drinken zonder gas en dan pas terugkomen. Veel mensen houden niet van zo'n ingewikkelde procedure, hoewel het ook onmogelijk is om het een volwaardige minpunt te noemen.

types

Nu zijn er veel verschillende soorten sauna's, waaronder u moet letten op de meest populaire.

Russisch traditioneel bad

Nu is een van de meest populaire opties, zoals vele eeuwen geleden, een eenvoudig Russisch badhuis. Het is een aparte ruimte, die is gemaakt van boomstammen. In het midden van de kamer moet een enorme stenen kachel zijn ontworpen voor het verwarmen van de stoomkamer.

Stenen worden in de oven geplaatst, die worden verwarmd tot zeer hoge temperaturen. Vervolgens worden ze met water gegoten om stoom in de kamer te vormen. Hoe meer stenen worden bewaterd, hoe meer stoom en hoe meer de temperatuur in de kamer zal stijgen. Om de kachel te laten afkoelen, moet u vaker brandhout storten.

Finse sauna

Een moderne sauna is een stoombad met droge lucht, maar de traditionele Finse sauna is dezelfde Russische sauna waar stoom wordt geproduceerd door gewoon water op de stenen te gieten. Het enige verschil met het gebruikelijke Russische bad is dat het vochtgehalte in de stoomkamer niet meer dan vijftien procent is. Daarom stroomt zweet niet door het lichaam, maar verdampt het, wat bijdraagt ​​aan gewichtsverlies. Hierdoor krijgt deze sauna veel positieve feedback.

Uiterlijk zijn ze ook erg vergelijkbaar, maar tegelijkertijd hebben ze verschillende dimensies. Een Finse sauna biedt plaats aan twee tot acht personen. Het heeft een of twee kamers. In een moderne sauna kunt u de temperatuur en zelfs de luchtvochtigheid in een traditioneel stoombad aanpassen.

Romeinse sauna

Dergelijke gebouwen waren populair in de oudheid, maar ze waren alleen toegankelijk voor de rijke klasse van mensen. Terwijl ze nu door iedereen worden bezocht. De structuur omvatte een kleedkamer, een minikamer met warm water en een aparte ruimte met warm water. Ze werden verwarmd met pijpen die onder de vloer waren geplaatst. Hete lucht bewoog langs hen, komende van een bronzen vuurpot in een andere kamer, en een zwembad bevond zich hier ook.

Turks bad

Het gebouw bestaat uit een wachtkamer, een tussenkamer waar u kunt ontspannen na het stoombad. Turkse baden, hamam genaamd, zijn verdeeld in twee helften - voor vrouwen en voor mannen.

Verwarmde hammam met behulp van een fornuis. Het is een grote ketel gevuld met water. Als er water in kookt, komt er hete stoom uit door kleine gaatjes, die de hele kamer vullen. Een bezoek aan een Turks bad wordt als verplicht beschouwd, daarom zijn er veel van hen in Turkije.Ze worden immers beschouwd als een bron van plezier en gezondheid.

We hebben Turkse baden zijn een beetje minder vaak en worden beschouwd als heel luxe.

Japans

Dit is de meest ongewone sauna, die een klein zwembad of een gewoon vat is. Het water erin wordt verwarmd tot een temperatuur van vijfendertig tot veertig graden. Als je in zo'n vat stapt, moet je ervoor zorgen dat het water de borst niet bedekt, waar het hart is. Verschillende medische kruiden worden ook aan het water toegevoegd.

Er is ook een ander type Japanse sauna, waar in plaats van water cedar-zaagsel in het vat wordt gegoten. Ze worden tot vijftig graden verwarmd en dompelen een persoon daar letterlijk tien minuten onder. In dit geval komen therapeutische essentiële oliën die vrijkomen uit zaagsel in de huid van een persoon door de open poriën en genezen deze.

Cedar mini-sauna

Een ander type sauna uit het vat. Gemaakt van natuurlijke ceder, heeft het grote populariteit dankzij de helende eigenschappen. Het is jaren geleden uitgevonden om verschillende huid- en kattenziektes te bestrijden.

Nu wordt dit type sauna gekocht in kleine appartementen, waar het niet alleen past, maar ook nog lang zal dienen.Met behulp van zo'n mini-stoombad kun je niet alleen ontspannen, maar ook gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Door het regelmatig te gebruiken, kunt u de huid verjongen en strakker maken, en het lichaam opladen met energie.

Sauna aarden

Een zeer kleine sauna, die over een eerder gegraven gat wordt gebouwd. Dit ontwerp heeft een ongewoon veendak. De kachelverwarming bevindt zich aan de zijkant en de schappen bevinden zich tegenover de tegenoverliggende muur.

Bos Sauna

Ontworpen voor recreatie na het vissen en jagen. Het heeft een kamer voor de nacht. Kamenka wordt niet alleen gebruikt om de sauna te verwarmen, maar ook om voedsel te koken.

Dit type sauna is erg populair en populair bij jagers, vissers en recreanten.

IJssauna

Ik heb veel populariteit. Ze bouwen het in grote ijsvorsten, waarvan de dikte minstens dertig centimeter moet zijn. Planken zijn gemaakt van hout en het dak is bedekt met takken van sparren. Wanneer je in zo'n sauna zwemt, voelt iemand zich geweldig. Vuren takken dienen niet alleen als een dak, maar hebben ook helende dampen die vrijkomen tijdens het verwarmen van de sauna. Stoom creëert een dikke mist en helpt ontspannen. Je kunt deze sauna tot vijftig keer gebruiken.Toegegeven, het is gecontra-indiceerd voor degenen die een ziekte hebben.

De laatste soorten sauna's zijn niet geschikt voor locatie in een appartement, maar er is een plaats voor hen in de buurt van het privé-huis.

plaatsing

Nu is het ver van de tijd dat de sauna een plezier was, alleen toegankelijk voor de rijken. Tegenwoordig kan iedereen deze luxe betalen.

Het kan zowel in het appartement, als in een privé-huis of op het platteland worden geregeld.

De sauna ingebouwd in de kamer bestaat uit een houten kist die wordt verwarmd door een kachel. In de appartementen voor verwarming kan alleen elektrische kachel worden gebruikt. Voor het geven of een eigen huis, een houtkachel is geschikt.

Nu verkopen de winkels kant-en-klare geprefabriceerde of ingebouwde minisuna's. Als dit een samengesteld model is, dan wordt het gemonteerd op kant-en-klare schilden op basis van de ontwerper. Zo'n gebouw is heel nuttig omdat het kan worden gedemonteerd en verplaatst naar een andere plaats. De ingebouwde sauna kan niet worden verplaatst.

Daarom zal het niet lukken wanneer je het verplaatst met een pick-up.

In merkwinkels kun je verschillende versies van modellen van sauna's kopen. Dit is een grote familie en kleine hoekcabines, die in de badkamers kunnen worden geplaatst, in combinatie met douchecabines.

Ook kan de sauna op bestelling gemaakt worden uit verschillende houtsoorten.Je kunt het installeren in de doucheruimte, in de bijkeuken en zelfs een deel van de gang afschermen onder de stoomkamer.

Buiten de stad in het land of in een privé huis wordt de sauna vaak geregeld in de garage. Deze oplossing heeft veel voordelen. Dit en het verminderen van financiële kosten, en het uitvoeren van communicatie, zoals riolering, elektriciteit, waterleidingen die beide kamers verbinden.

Bouw een kamer zoals een sauna, gecombineerd met een garage, verdeeld over twee verdiepingen. In dit geval is het noodzakelijk om rekening te houden met alle kenmerken van de constructie. Dit omvat een rit naar de garage, een riolering en de isolatie van de saunaruimte en de installatie van een kachel.

Thermische isolatie

Thermische isolatie moet bestaan ​​uit twee lagen van welk materiaal dan ook, glaswol is hier het meest geschikt. Dit is een milieuvriendelijk materiaal dat geen schadelijke stoffen bevat, wat belangrijk is wanneer hoge temperaturen worden bereikt.

Riool systeem

De eenvoudigste optie is om de pijp naar het dichtstbijzijnde riool te houden. De leidingen zijn verborgen onder de vloer. Als dit niet mogelijk is, is het nodig om een ​​beerput in de buurt van de garage te maken.

verwarming

Denk er bij het kopen of bouwen van een kachel aan welke van de verwarmingsopties de beste is.Een ijzeren kachel zal bijvoorbeeld de warmte niet erg lang warm houden, maar deze moet zeer snel worden gesmolten en verwarmd. Je kunt een steenoven plaatsen. In dit geval is het tegenovergestelde waar - en het aanbranden kost meer tijd en de hitte duurt langer.

In particuliere huizen is de sauna in de kelder erg populair. Hierdoor kunt u uitrusten en ontspannen zonder het huis te verlaten, maar ook uw grondgebied opslaan op een klein perceel. Het organiseren van een sauna in de kelder is eenvoudig en duur op hetzelfde moment. Immers, als een andere zone al in de kelder is uitgerust, moet alles worden vervangen of opnieuw worden gepland.

Het is noodzakelijk om een ​​schoorsteen te maken en de sauna te voorzien van apparatuur om te drogen. Bedrading is beter om onder de vloer door te brengen. Isolatie moet worden gemaakt van materiaal met een foliepakking. Het is noodzakelijk om goed te ventileren en frisse lucht te geven, vooral aan de kachel.

De kachel is de belangrijkste plaats in de sauna. Voor zijn opstelling is het noodzakelijk om een ​​betrouwbare basis te maken. De kachel is zo gebouwd dat de oven de wachtkamer in gaat en de schoorsteen door een raam in de muur van de sokkel. Ook moet er een aparte uitgang naar de straat zijn.

afmeting

Beginnen met het bouwen van een sauna, moet u vertrouwd te raken met hun normen en voorschriften.

De minimale grootte van de sauna, natuurlijk, kunt u zelf kiezen, maar toch zijn er de traditionele afmetingen van de kamer, die, indien opgemerkt, zal helpen materialen te besparen.

Sauna hoogte

Binnen moet de hoogte van het stoombad ongeveer twee meter en tien centimeter zijn. Wanneer u legplanken installeert, moet u er rekening mee houden dat de hoogte van het plafond tot de bovenste plank ongeveer een meter en tien centimeter kan zijn. In een sauna is de temperatuur inderdaad dichter bij het plafond.

Om ervoor te zorgen dat het water niet in een andere kamer valt, zetten de deurdrempels twintig, dertig centimeter boven de vloer.

Gebied van het gebouw

Thuis wordt de grootte van de minisauna's bepaald, afhankelijk van het aantal personen dat erin wordt opgeblazen. Voor elke persoon in zo'n stoombad moet er een geschikt gebied van ongeveer twee meter zijn. De meest optimale grootte voor een mini-sauna is 2 x 1.8 meter.

Als u de afmetingen correct hebt berekend, kunt u niet alleen elektriciteit besparen, maar ook tijd om de sauna op te warmen.

lay-out

Als u bezig bent met het plannen van een sauna in een appartement of huis, kunt u er een echt hoogtepunt van maken, ongeacht waar het zich bevindt. Het belangrijkste is om een ​​doordacht plan te maken en hieraan vast te houden. De ruimte moet passen bij de parameters van de sauna. Het kan zowel in de kelder als op de zolder worden uitgerust, zelfs om te worden gecombineerd met de douche. Als het werk op een landelijke site wordt uitgevoerd, kunt u een volwaardige sauna bouwen in de vorm van een apart gebouw of een uitbreiding van het huis.

Over het algemeen is de sauna geen erg grote kamer met een fornuis en planken. Maar als een persoon niet beperkt is in middelen, dan kan het meer en meer multifunctioneel worden gemaakt. Voeg bijvoorbeeld een kleedkamer en een kamer met een douche toe, en zelfs een fitnessruimte of een grote ruimte om te ontspannen.

Dit alles wordt individueel geselecteerd, afhankelijk van hoeveel mensen erin zitten, wat hun behoeften en wensen zijn.

Afwerking en ontwerp

Nadat u besloten heeft om de sauna in het huis uit te rusten, moet u eerst de technische kant van de finish verkennen. Als het budget niet erg groot is en u alles mooi wilt maken, moet u goed werken.Als basis voor de sauna moet u beslissen of het een aparte kamer of kamer is, gecombineerd met een bad of douche. Als het gebied het toelaat, is het beter om een ​​sauna apart te maken, zodat u veilig kunt ontspannen zonder de andere gezinsleden te storen.

Plafond en muren

Als u bezig bent met het afwerken van de muren en het plafond, moet u niet vergeten dat het hout moet zijn. Het is wenselijk om de sauna zelf van bars te maken, het zal relevant zijn voor de stoomkamer en voor de rustruimte. Het goedkoopste materiaal wordt beschouwd als voering van esp of kalk. Het is een vochtbestendige boom, die onder andere ook geneeskrachtige eigenschappen heeft. Natuurlijk kun je hout duurdere soorten nemen, maar de prijs zal in dit geval veel hoger zijn.

Deze afwerking kan worden gebruikt in de doucheruimte. De luchtvochtigheid in deze ruimte zal hoger zijn en de temperatuur daarentegen lager, dus u moet beschermende panelen van gehard glas maken. Dit beschermt het wandpaneel tegen opspattend water en kan niet te snel verslechteren.

Glas kan worden geselecteerd als transparant en mat.

Ook voor de decoratie van de wanden wordt vaak gebruik gemaakt van porselein of steen, wat in combinatie met hout er stijlvol en mooi uitziet. Maar het is duur.Bovendien ziet de houten voet van de muren er op zichzelf prachtig uit en mag deze niet worden verborgen voor nieuwsgierige blikken.

Bij het afwerken van de kleedkamer, waar het microklimaat niet hetzelfde is als in de stoomkamer, kunt u goedkoop, respectievelijk minder duurzaam hout gebruiken, zoals dennen.

vloeren

Houten vloeren in de sauna is beter niet te doen. Ze beginnen immers heel snel te rotten en verliezen presentabiliteit. Daarom is het voor vloeren beter om keramische tegels te gebruiken, waarvoor het handig is om voorzichtig te zijn. Tegelijkertijd zal het langer dienen. Rieten bamboematten kunnen op de tegel worden gelegd, zodat deze niet glad is en je op de grond kunt komen.

Je kunt ook stevige houten ladders oppakken.

Voor de restruimte geschikt voor geschaafd karton. En in de douche boven de betonnen balk met een warme vloer aan de onderkant kun je zelfs rivierkiezels plaatsen. Dit zal geld besparen bij het leggen van tegels en een dagelijkse voetmassage bieden, die erg gezond is.

deuren

Als de sauna klein is en tegelijkertijd drie afzonderlijke kamers heeft, kunnen de deuren naar de stoomkamer en de doucheruimte van glas worden gemaakt. Dit zal je helpen je op je gemak te voelen en niet bang te zijn voor de besloten ruimte.Het is nog steeds beter om de hendels op de deur uit hout te halen, zodat deze gemakkelijk te hanteren is en de handpalm niet schuift.

Het is noodzakelijk om een ​​hygrometer bij de deur te plaatsen om de vochtigheid te meten, en een thermometer om de luchttemperatuur te meten. Dit zal je altijd een comfortabel gevoel geven en altijd het moment grijpen waarop het beter is om uit te gaan om je gezondheid niet te schaden.

landschap

U kunt een moderne stijl in de stoomkamer creëren door de muren, het plafond en de kachel af te werken. Het is gemakkelijk om de muren te omhullen met planken van verschillende tinten of om te versieren met ornamenten. En u kunt het interieur in een ecostijl doen, terwijl u de kamer met een groot aantal planken en banken in de stoomkamer toevoegt.

Het gebruik van ingebouwde verlichting, LED-strips, die verschillende lichtschakeringen kunnen hebben, zal zeer effectief zijn. Dit zal niet alleen licht toevoegen aan de ruimte, maar het ook helderder en interessanter maken.

Echter, voor dergelijke verlichting is het noodzakelijk om hittebestendige tape te kiezen, die bedekt is met siliconen.

Voor het ontwerp van de douche kunt u dezelfde rieten en houten decoratieve elementen gebruiken. Je kunt zelfs een grote ton natuurlijk hout vinden, wat zo leuk is om na de stoomcabine te springen.

In de lounge is het niet nodig om betrokken te raken bij het decor. Het volstaat om een ​​houten tafel te plaatsen en brede banken versierd met houtsnijwerk. De kleine samovar met de service zal een geweldige toevoeging zijn. Op tafel kunt u geurige kruiden of zakjes ontbinden.

Aan de muren moet u planken voor badaccessoires bevestigen en ook haken onder handdoeken en badjassen leggen. Dus alles wat u nodig hebt, is bij de hand en tegelijkertijd in alle veiligheid. Tegelijkertijd wordt een vrije ruimte bewaard in de wachtruimte, waar er voldoende ruimte is om na de stoomruimte even op adem te komen.

Vereisten voor brandveiligheid

Voordat je thuis de sauna uitrust, moet je de veiligheidsregels leren kennen, want het is vooral. Als er een elektrische oven in de sauna is geïnstalleerd, moet deze in de fabriek worden uitgerust met een automatische uitschakeling, die wordt geactiveerd direct nadat de gewenste temperatuur in de sauna is bereikt. Om verbinding te maken, moet u een brandwerende kabel gebruiken. De bedrading moet afzonderlijk worden uitgevoerd, zodat deze goed wordt geïsoleerd.

De sauna moet een goed ventilatiesysteem hebben, evenals een brandalarm. De sauna moet worden geïnstalleerd in bakstenen huizen of huizen met vloeren van gewapend beton.Het is absoluut noodzakelijk dat u de nodige documenten hebt van de brandweer, het sanitaire epidemiologische station en de huisvestingsdienst. Als de sauna opnieuw is ontworpen, moet u contact opnemen met de BTI.

In de sauna zelf moet de bedrading goed geïsoleerd en geaard zijn. Het zou ook automatische bescherming moeten hebben. Het is met name nodig om de kracht van de kachel te kiezen, zodat deze overeenkomt met het volume van de stoomkamer.

Hout voor het afwerken van de sauna mag alleen met speciale impregnering worden gebruikt, zodat het niet rot en niet vlam vat. Materialen moeten natuurlijk zijn, want elke coating van lak of verf zal niet alleen bezwijken bij hoge temperaturen, maar ook giftige stoffen afgeven.

Bovendien moet u overlapping maken met een hoge warmteafvoer. Isolatie op hetzelfde moment mag niet dunner zijn dan vijftig millimeter. De kracht van de oven moet overeenkomen met het elektriciteitsnet in het appartement. Een standaard netwerk kan maximaal zes kilowatt weerstaan. Dit is voldoende om de sauna voor twee of drie personen te verwarmen.

Mooie ontwerpvoorbeelden

Sauna is een plek waar je niet alleen een pauze wilt in alles, maar ook wilt ontspannen en genieten. Inclusief esthetiek.Daarom is het uiterlijk van de sauna van groot belang. Om de keuze van stijl en materialen te bepalen, kunt u verschillende mooie opties overwegen, doordacht tot in het kleinste detail.

  • Als het appartement klein is, maar u wilt toch thuis een gezellige sauna hebben, dan is de vatsauna de ideale optie. Zo'n sauna past perfect, zelfs op het balkon, in tegenstelling tot de enorme structuren met glijbaan en wassen. Stomen in zo'n vat, kunt u niet slechter ontspannen dan in de natuur of in een volwaardige sauna. Het enige nadeel van deze optie is de afwezigheid van een douche en kleedkamers.
  • Een goede optie voor een appartement is ook een sauna in de badkamer. Mini-sauna past hier gemakkelijk. Bovendien hoef je de communicatie niet te verbinden, omdat ze al zijn vastgehouden. In zo'n mini-sauna past u gemakkelijk twee personen aan, en na een aangenaam verblijf kunt u een douche nemen in de badkamer ernaast.
  • Als er niet alleen een appartement ter beschikking staat, maar ook een landhuis of een datsja, dan kan er een aparte kamer worden toegewezen voor de sauna. Je kunt het in een rustieke stijl regelen. In de hoek van de kamer om een ​​grote stenen kachel te maken, versierd in de Russische stijl, om grote houten planken te maken, perfect gecombineerd met de kachel.In zo'n sauna, gemaakt onder het traditionele Russische bad, kun je plezier hebben met een groot bedrijf.
  • Als je een moderner interieur wilt hebben, dan kun je dat doen door met licht te spelen. Houten planken en wanden kunnen worden ingericht met behulp van moderne lampen die in de hele kamer zijn geïnstalleerd. Ze creëren comfort en rust. Bovendien lijkt deze kamer meteen moderner.

Tegenwoordig wordt de sauna beschouwd als een plek waar je niet alleen kunt ontspannen, maar ook herstelt van verschillende kwalen. Hiermee kunt u een speciale sfeer in het huis creëren en wordt het onmiddellijk een favoriete plek om te ontspannen met gasten of familieleden.

Daarom is het de moeite waard om zo snel mogelijk na te denken over het regelen van het in uw appartement of huis.

Hoe je een sauna met je eigen handen kunt bouwen, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer