De basis voor het bad: de types en kenmerken van de constructie van hun eigen handen

De levensduur van elke structuur hangt grotendeels af van het leggen van een betrouwbare basis. Het bad is geen uitzondering: bij het plaatsen van het bad moet rekening worden gehouden met de kenmerken en kenmerken van de basisinstallatie. Dit artikel beschrijft de variëteiten van de fundering van het bad en de kenmerken van de constructie met hun eigen handen.

inrichting

De basis wordt niet alleen gecreëerd rekening houdend met het soort grond waarop het bad zal worden gebouwd, maar ook met de materialen van de toekomstige fundering. Informatie over de bodem moet worden geregistreerd tijdens eerdere bouwwerkzaamheden op het grondgebied. Als het om welke reden dan ook afwezig is, moeten geologische onderzoeken onafhankelijk worden uitgevoerd. Het is belangrijk om dat te begrijpen Een kwaliteitsfundering kan niet worden gebouwd op onontgonnen grond.

Geologische verkenning wordt uitgevoerd door speciale organisaties: een boormachine maakt putten waaruit bodemmonsters worden genomen. In een speciaal laboratorium wordt de grond onderzocht - deze wordt bepaald door de chemische samenstelling en fysische en mechanische eigenschappen. Grondwerkingen worden gemaakt rond de omtrek, onder de communicatie en op verschillende diepten, om een ​​volledige geologische kaart van het gebied te krijgen. Dit proces kost veel tijd en geld, maar er zijn meer economische opties.

De basiseigenschappen van de grond kunnen onafhankelijk worden bepaald. Om dit te doen, is het noodzakelijk om meerdere putten te graven, in een poging om de put zo diep mogelijk te maken. Het gat dat de diepte van het bevriezen van de grond bereikt, is ideaal. Als een gereedschapswizard geadviseerd om een ​​tuinoefening te gebruiken. Voor uitgegraven putten bepalen de dikte van de vruchtbare grondlaag, de grens van grondwater en bodemsamenstelling.

De foundation moet door een zachte vruchtbare laag gaan en op een stevigere structuur rusten. Als de grond in het gebied deinend is (er zijn heuveltjes en scheuren op het oppervlak), dan moet de fundering worden verlaagd tot het niveau van bevriezing van de grond.De grond rond de steunen is bedekt met een mengsel van zand en grind, zodat het grondwater niet zorgt dat de basis beweegt wanneer het bevriest. Een ondiepe basis wordt alleen onder standaardomstandigheden gelegd.

Als er op de bouwplaats sprake is van scherpe hoogteverschillen, dan is een paalschroefbasis geschikt voor een dergelijk territorium.

Palen worden niet aanbevolen voor installatie in gebieden met hoge grondwaterstanden. De interactie van dragers met water zal leiden tot snelle corrosie en verzakking van de fundering. Voor de installatie moeten de palen worden behandeld met een speciale oplossing die de structuur tegen vocht beschermt.

Voor mobiele grond geschikte heistellingfundering. Dit type is zeer geschikt als basis voor baksteen- en blokstructuren. Palen houden de structuur vast in het geval van aardverschuivingen en verschuivingen, wat de fundering stabiliteit verschaft. Rostverk - de tape-verbindingssteun, is bedoeld voor een uniforme verdeling van de belasting. Het is gemaakt van metaal, hout of gewapend beton.

De kolomvormige fundering is ontworpen voor gebieden met diepe bevriezing van de bodem. Ook wordt dit type fundering gebruikt bij de constructie van gebouwen in het overwinterde gebied, moerassige bodems. In gebieden die gevoelig zijn voor bodemverplaatsing, is de kolomvormige fundering niet geïnstalleerd.Het tolereert geen verschuivingen en aardverschuivingen.

Het meest betrouwbare type fundering is monolithisch. Betonplaat is bestand tegen alle moeilijke omstandigheden, met behoud van integriteit en stabiliteit. De stevige basis verdeelt de belasting gelijkmatig over de grond en voorkomt tocht. Het grootste nadeel van deze reden is de hoge prijs.

Van de materialen voor de constructie van de fundering voor het bad, moet de voorkeur worden gegeven aan natuurlijke materialen. Voor paalfunderingen is hout beter geschikt. De platen en strips zijn gemaakt van zware materialen - steen en beton.

Het tapedesign is het meest betrouwbare type fundering. Deze versie van de wizard wordt geadviseerd diegenen te kiezen die het werk met hun eigen handen willen doen. Dit type fundering is geschikt voor gebouwen van elke grootte. Het is een tape van beton of baksteen, die op de grond onder het grondwaterniveau rust. Laat op het oppervlak niet meer dan twintig centimeter van de basis achter.

De tape-foundation is geschikt voor elke structuur, maar experts onderscheiden verschillende optimale gevallen van het monteren van een dergelijke basis:

  • De kelderverdieping wordt gebruikt om de pomp en communicatie, opslag van huishoudelijke artikelen te installeren. De muren van de kelder moeten worden beschermd tegen de invloed van variabele waterstanden, wind en lage temperaturen.
  • De bouw van het bad heeft veel gewicht en bereikt indrukwekkende maten. De bandbasisput neemt het laden van een constructie waar en draagt ​​deze over aan aarde. Dit type basis is geschikt voor bakstenen gebouwen.

Er zijn verschillende methoden voor het assembleren van stripfunderingen. Elk van de methoden heeft een aantal voor- en nadelen. Baksteenmetselwerk wordt geïnstalleerd op droge zandgronden. Bij hoge grondwaterconstructie op een met stenen gemalen stenen kussen, versterkte en gegoten betonnen ondervloer. Brickstrip foundation is lichtgewicht en eenvoudig te installeren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat om een ​​dergelijke basis te creëren, het juiste materiaal moet worden gekozen.

De basis wordt alleen verzameld uit rode baksteen. Wit silicaatmateriaal is onstabiel voor de interactie met water, daarom zal het snel instorten. De verbindingen tussen de stenen moeten worden behandeld met afdichtingskit - cement heeft een goede watervoerende capaciteit.

De stripfundering van betonblokken is geschikt voor een klein bad. Gewapend beton is een zwaar materiaal, daarom kunnen grote fragmenten alleen worden geïnstalleerd met behulp van bouwmachines. Beschouwd als optimale delen van maat 20 bij 40 centimeter. Dergelijke blokken worden geïnstalleerd in een dambordpatroon op een zandig substraat. De installatie van de stichting kan in twee dagen worden gedaan.

De stenen fundering is gemaakt van riviersteen en cement. Een andere naam voor dit type fundering is een concreet metselwerk. Dit type fundament is eenvoudig te installeren en heeft lage kosten. Stenen moeten vlak en identiek in grootte zijn. Lagen metselwerk gegoten beton.

De paalfundering is geschikt voor lichte gebouwen, is eenvoudig te produceren en betrouwbaar in gebruik. De bouw van dit type fundering vereist weinig materialen, wat het verbruik van fondsen en tijd voor de installatie aanzienlijk vermindert. Palen worden aanbevolen voor beginners, omdat ze geen speciale bouwvaardigheden vereisen.

De paalfundering is niet geschikt voor het hijsen van grond - de steunen nemen de horizontale belastingen niet goed waar. Om de fundering te beschermen tegen vernietiging, is het noodzakelijk om de afstand tussen de palen te verkleinen.De basis van massief hout weerstaat de werking van water beter. Desondanks worden houten palen tegenwoordig praktisch niet gebruikt in de bouw.

In de bouw zijn er ongeveer twintig keuzestappen. Van hen kunnen worden geïdentificeerd Drie soorten steunen geschikt voor laagbouw en baden:

  1. Aangedreven betonnen palen. Dit type wordt zelden gebruikt bij de constructie van baden. De steunen zijn zwaar genoeg, zodat ze niet kunnen worden gehamerd zonder de hulp van gespecialiseerde apparatuur. De kosten van dergelijk werk kunnen erg hoog zijn. Het onmiskenbare voordeel van heipalen is hun betrouwbaarheid.
  2. Metalen steunen schroeven kan handmatig worden geïnstalleerd. Deze basis is eenvoudig te installeren, omdat er geen speciale vaardigheden voor nodig zijn. Een belangrijk nadeel van staal is de hoge thermische geleidbaarheid. Dit type fundering is niet geschikt voor vloeren zonder isolatie. Met zo'n basisapparaat zal een onverwarmde ruimte altijd cool zijn.
  3. Verveelde stapels - de meest gebruikelijke methode voor het bouwen van de fundering op de steunen. Installatiewerk vereist een goede investering en hoge arbeidskosten. Het voordeel van een dergelijke basis is de besparing op materialen.

De steunen bevinden zich op de kruising van de muren. De afstand tussen de palen mag niet meer dan twee meter zijn. Populaire diameter - 20 centimeter. Bij een groter dwarsdoorsnedeoppervlak van de paal neemt zijn draagvermogen toe, maar het risico van steunverplaatsing neemt toe onder de werking van deinende krachten. De fundering wordt verlaagd tot onder de vriesgrondlimiet. Op losse grond worden palen op de dragende laag geïnstalleerd.

Pijlerstichting fungeert als basis voor houten gebouwen. Hij ziet geen hoge belasting, dus hij kan wegzakken onder een stenen en bakstenen huis. De wanden op deze basis zijn vervormd en bedekt met scheuren. In de daaropvolgende constructie zal instorten.

Om lang te ontwerpen, gebruiken de meesters een speciale technologie en speciale uitrusting. Dit proces is erg duur, wat voor een bescheiden budget irrationeel is.

Monolithische basis is een plaat die op een ondergrond van zand en grind is geïnstalleerd. De dikte van het kussen kan variëren van twintig tot vijftig centimeter, afhankelijk van het type grond en de kenmerken van de structuur. De ondergrond kan ondiep en niet-ondergedompeld zijn.

Dit type fundament onderscheidt zich door zijn fysieke en mechanische eigenschappen: het wordt als het meest duurzaam en duurzaam beschouwd. De zool beslaat een groot gebied, daarom neemt het de hele lading waar van kennis. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld, de druk op de grond neemt af. Verstevigingsset om schade aan de fundering te verminderen wanneer deze is ingebouwd in bevroren grond. De monolithische fundering dient als een goede basis op onstabiele en moerassige bodems.

Een van de voordelen van monolithische dekvloer geeft een betaalbare installatieprijs. Tijdens de bouw is het niet nodig om specialisten te betrekken bij geavanceerde apparatuur. Het koppelstuk wordt uit de mixer in de mal gegoten. Monolithische constructie maakt het mogelijk graafwerkzaamheden te verminderen. Dit type fundering heeft een lange levensduur vanwege het behoud van de integriteit.

Het grootste nadeel van de basis - de onmogelijkheid van de kelder van het apparaat. De specifieke kenmerken van leggen laten niet toe om een ​​ruimte onder het niveau van de basis te ontwerpen. Ook vereist dit type fundering een grote hoeveelheid materiaal en versterking.

Leggen vereist geen specifieke apparatuur, maar kan niet worden gemaakt in slechte weersomstandigheden.

De ondergrond is een ruwe vloer, dus deze moet geïsoleerd zijn. Met monolithische dekvloer kunt u de waterverwarmde vloer regelen. Het is noodzakelijk om te onthouden over waterdicht maken en het apparaat van het opwarmingsontwerp. Anders is de kamer koud. "Tapijt" van isolatiematerialen kan worden ingericht als een substraat voor de cementdekvloer.

Isolerende "taart" heeft een corrosiebestendigheid, zelfs bij interactie met grondwater. Moderne bouwmaterialen zijn duurzaam en zijn zeer duurzaam. Monolithische platen, evenals het substraat, passen vooral op moeilijke bodems.

Alle bouwmaterialen moeten voldoen aan strenge eisen in overeenstemming met de reglementaire documenten.

Voorbereiding en berekening

Om te beginnen, is het noodzakelijk om een ​​diagram van de site te tekenen in overeenstemming met de schaal, het gebied voor het badapparaat aan te wijzen en de communicatie ernaar toe te voeren. De locatie van het gebouw hangt af van het drainageapparaat. Bij het aansluiten van de afvoer op het centrale riool, kan het bad overal in het zomerhuisje worden geplaatst. Als de afvoer geïsoleerd is, is het gebouw beter geplaatst op een afstand van waterlichamen.

Het voorvergrendelde gebied moet worden afgeschermd van buitenstaanders - er is een hek nodig op het perceel. De structuur kan worden omringd door een haag. Alle extra beplantingen of uitbreidingen zijn ook gemarkeerd op het terreinplan.

Werk begint met het afsnijden van de bovenste laag aarde. Vervolgens moet het gebied worden genivelleerd. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale apparatuur. Hoogteverschillen moeten worden vermeden - dit zal de markeringen bemoeilijken en het onmogelijk maken om de fundering gelijkmatig te leggen. De markering wordt gemaakt op basis van het project op papier, daarom hangt de verdere inrichting van de fundering af van de nauwkeurigheid van het beeld van het gebied.

De buitenste perimeter van de fundering is gemarkeerd met een meetlint en een bouwhoek. De eindpunten zijn gemarkeerd met pinnen waardoor het snoer uitgerekt wordt. Het is noodzakelijk om de haaksheid van de hoeken in elke fase van de markering te controleren. Om de nauwkeurigheid van de plaatsing van markeringen te controleren, worden metingen van de structuurdiagonalen uitgevoerd. Als het gebouw rechthoekig of vierkant is, zijn de diagonale afmetingen gelijk.

Voor een precieze plaatsing van de pen moet u een speciale geodetische techniek gebruiken - een theodoliet of een niveau.Het is noodzakelijk om de lengte van elke zijde en de mate van hoeken verschillende keren te controleren. De gespannen kabel is de hoogte van de toekomstige fundering. Nadat de contouren van het gebouw zijn aangegeven, wordt het gebied afgebroken.

Als de toekomstige fundering tape is, moet u vanaf de buitenrand een afstand terugtrekken die gelijk is aan de toekomstige dikte van de balk.

Let bij het stapelen met pinnen op de locatie van toekomstige putten. Hun aantal hangt af van het gebied van het bad. De werkgang mag niet meer dan twee meter bedragen. Palen moeten ook worden geplaatst op plaatsen waar de dragende muur met scheidingswanden past. Als de hoogte van het toekomstige gebouw twee of meer verdiepingen bereikt, moet de afstand tussen de steunen worden verkleind. Dichte grond maakt het mogelijk om het aantal palen te verkleinen, en bulk vice versa. De diepte van de bron is afhankelijk van de grondsoort: in deinende grond moet de paal 30-50 centimeter lager worden neergelaten.

De monolithische basis kan worden gegoten zonder voorafgaande berekeningen - de optimale dikte van de basis moet maximaal 25 centimeter zijn. Het verminderen van de balk kan extra versterking vereisen. Met een funderingsdikte van dertig centimeter of meer wordt een sterke structuur verkregen, maar een dergelijke constructie kan niet economisch worden genoemd.Het substraat van zand en grind is meestal gevuld met lagen van maximaal tien centimeter dik.

De plaatisolatie mag niet meer dan tien centimeter bedragen. De betonnen basis vereist ook een frame gemaakt van wapening. Volgens wettelijk voorgeschreven documenten mogen fittingen voor een betrouwbare constructie niet minder zijn dan 0,3 procent van de totale massa van de constructie. De afmetingen van de staven kunnen persoonlijk worden berekend op basis van het dwarsdoorsnedeoppervlak van de plaat. Om tijd te sparen, adviseerde de kapitein om te installeren in twee lagen van het frame van twijgen met een diameter van 12-13 millimeter.

Markering en grondwerken

Zoals eerder beschreven, wordt de opmaak uitgevoerd volgens een vooraf bepaald schema, rekening houdend met de kenmerken van het funderingstype. Touw tussen de pen - markering van de lijnen van de wanden van de fundering. Na het aanbrengen van de contouren is het noodzakelijk om greppels te ontwikkelen voor het leggen van de fundering. Diepte van de productie hangt af van de eigenschappen van de grond en het type basis.

De constructie van de stripfundering begint met het uitgraven van een greppel. Na het markeren en snijden van de toplaag is het oppervlak bedekt met een zand-grind pad. Vóór het vullen moet het ruwe oppervlak worden aangedrukt met behulp van trilinrichtingen.Voor kleine gebouwen met de afmetingen 4x6, 6x4, 5x5 meter, moet u geen diepe fundering ontwerpen. Het zal voldoende substraat zijn met een dikte van 300 millimeter.

De dikte van de vulvulling varieert afhankelijk van het bodemtype en de eigenschappen. Als de grond verzadigd is, moet het substraat worden verhoogd tot 40 centimeter. De zandlaag wordt horizontaal gelegd, bevochtigd met veel water en geramd. Een groot kussen is verdeeld in lagen met een dikte van 5-7 centimeter en wordt geleidelijk gelegd. Na opvulling en verdichting is het noodzakelijk de coating twee of drie dagen te laten staan ​​totdat de grond volledig droog is.

Vervolgens is de bekisting met een hoogte van ongeveer 50 centimeter. Bekisting kan worden gemaakt van planken of vergelijkbaar materiaal. Het ontwerp kan herhaaldelijk worden gebruikt als het goed wordt schoongemaakt en zorgvuldig wordt bewaard onder een laag polyethyleen. De enorme wanden van de bekisting worden ondersteund door staken of speciale stutten.

Het frame moet worden versterkt zodat het betonmengsel de structuur niet vernietigt tijdens het droogproces.

Vanaf de randen is het noodzakelijk om een ​​vlak horizontaal oppervlak te maken. De wanden zijn veel eenvoudiger te installeren op een vlakke ondergrond. De schilden zijn bevestigd met spijkers en de naden zijn bedekt met primer.Nauwkeurigheid kan worden gecontroleerd met behulp van een laser-niveau. Na de bekisting wordt de eerste laag van de balk op de bodem gelegd en wordt de wapeningskooi erin ondergedompeld. Het volledige volume bekisting moet worden gevuld met cement, waarbij het oppervlak waterpas wordt gezet.

Opgraving van een paal- of kolomfundering begint bij het boren van putten. Zoals in het geval van strokenfunderingen, is het noodzakelijk om geplet steensubstraat te leggen voor de palen. Het kussen is meestal niet groter dan 250 millimeter. Leg vervolgens de pilaren van buta of stenen neer. In sommige gevallen wordt het apparaat dat het gat vult met beton ondergedompeld in de gaten. Dus concrete stapels blijken.

DIY-gebouw

De funderingsplaat is niet zo moeilijk om met je eigen handen te gieten. Leg een laag polyethyleen tussen de laag warmte-isolator en de dekvloer van beton. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de betonmix niet lekt: water uit de samenstelling kan in de bovenste lagen van de grond dringen. Dit zal leiden tot een overtreding van de consistentie van cementmortel en ongelijkmatige krimp van de basis. De lagen polyethyleen zijn overlappend gelegd, de naden zijn gelijmd met tape. Na het gieten van de blokken, laat men de structuur volledig drogen.De diepte van de ondersteuning wordt van tevoren berekend.

Kleine schroefpalen kunnen handmatig worden geïnstalleerd. Steunen tot 2,5 m lang worden door twee mensen ingeschroefd, de derde volgt de nauwkeurigheid van het werk. Het is beter om stapels te kiezen met een hoogte van ongeveer anderhalve meter. Na installatie van de laatste steun moet de gelijkmatigheid worden gecontroleerd met een laserniveau. Voor het gieten van betonnen palen, eerst de metalen basis schroeven en dan gieten. Terwijl het beton bevriest, worden de steunen verbonden door een rooster van een kanaalbalk. Een dergelijke inrichting bindt de palen aan elkaar en verdeelt de belasting gelijkmatig van het gebouw op elke steun.

Er is een stapsgewijze instructie voor het gieten van grills voor stapels. Voor de installatie van de rooster moet u eerst een wapeningskooi maken, de betonoplossing kneden en de vorm van de bekisting voorbereiden. De vorm kan worden gemaakt naar analogie met de technologie van het gieten van de strookvoet - van schilden of een houten frame.

Aan de versterkte heipalen is een raster bevestigd, dat over de gehele contour van het gebouw niet meer dan dertig centimeter mag zijn. De installatie is gemaakt op speciale bevestigingsmiddelen die in de gaten op de stapel zijn gestoken.Het metalen frame wordt gedeeltelijk in de stapel ingebracht, in combinatie met de longitudinale zwepen. In het geval van betonnen palen is de wapening verbonden met metalen kabels die uit de steunen steken.

Bekisting rechtgetrokken, het frame moet vlak zijn. De kwaliteit van het uitgevoerde werk zal afhangen van de uniforme verdeling van de massa van de constructie over het oppervlak. De kromming van de structuur zal leiden tot ongelijke grondlegging. Gieten van beton in de geproduceerde bekisting, te beginnen met de koppen van de heipalen. Versterking van de structuur wordt bereikt door de steunen in de grille voor een korte afstand te verdiepen.

Als het niet mogelijk is om de grilling te vullen met beton, dan adviseren de ambachtslieden om een ​​dergelijke constructie te maken met een bar.

Voor houten constructie is dit het meest winstgevende. Het hout moet worden voorgedroogd en behandeld met een speciale vochtbestendige samenstelling. Het installeren van de rooster begint met het snijden van het materiaal in fragmenten - de uiteinden van de staven worden gesneden in de vorm van een slot. Het ontwerp wordt geassembleerd door op de palen te schroeven.

Kolom, tape en solide basis kunnen met de hand worden gemaakt. Maar in geen geval kan het de technologie van installatie schenden.Het is beter om onder toezicht van een specialist te werken, rekening houdend met alle subtiliteiten. Tijdens het hele proces wordt een gedetailleerd schema met een afvoer gebruikt, dus onderschat dit stadium van voorbereiding niet.

Materialen moeten worden geselecteerd in overeenstemming met wettelijke documenten - elk product moet een certificaat van kwaliteit hebben.

Basis onder de oven

Veel beginnende meesters weten niet of ze een speciale basis onder de oven moeten installeren. De aanwezigheid van de fundering wordt bepaald door het gewicht van de verwarmingsconstructie. Een kleine oven met een gewicht tot 250 kg vereist geen extra versterking van de vloer. In dit geval kan de coating niet worden versterkt, maar alleen worden behandeld met een middel voor brandbeveiliging. Het materiaal onder de oven moet betrouwbaar worden beschermd tegen oververhitting.

Voor een steenoven moet je een speciale basis maken. In dergelijke eenheden kan het gewicht variëren van honderden kilo's tot tientallen tonnen, hetgeen een verhoogde belasting op de basis van de constructie veroorzaakt. Als het gewicht van de verwarmingsinrichting 750 kg bereikt, dan is het in dit geval noodzakelijk om een ​​individuele basis te ontwerpen. De oven creëert een ongelijke belasting van de vloer van het bad, wat zal leiden tot gedeeltelijke verzakking van de zwakke basis.Daarom moet de basis van een dergelijk bad sterk zijn, het ontwerp moet weerstand bieden aan de beweging van de grond.

Het is mogelijk om alleen de juiste basis te bouwen, rekening houdend met de diepte van het bevriezen van de grond. Voor de juiste constructie moet u rekening houden met een aantal belangrijke punten:

  • De ondersteunende structuur onder het bad wordt tegelijkertijd met de inrichting van de hoofdfundering van het bad geplaatst. De diepte van de extra wapening en de fundering van de constructie worden op hetzelfde niveau gehouden. Het vullen van de balk na het monteren van de wapening is onaanvaardbaar vanwege het verschil in de mate van krimp. Dit verschil zal leiden tot de vernietiging van het verwarmingssysteem. Voor dergelijke doeleinden beveelt de wizard aan om aandacht te schenken aan de paalfundering.
  • Aangezien de wanden van het bad niet gelijktijdig met de constructie van de fundering worden opgericht, is het noodzakelijk om een ​​afstand van 50 millimeter te bewaren tussen de inrichting van de ovenstructuur van de toekomstige muur. Deze opening wordt vervolgens bedekt met zand en goed verdicht. Zo'n systeem is bestand tegen ongelijke afwikkeling van de basis.
  • De afmetingen van de fundering moeten in verband worden gebracht met de grootte van de oven in de fase waarin de projectdocumentatie wordt ontwikkeld. De begrenzingen van de funderingsplaat moeten buiten de grenzen van het verwarmingssysteem steken met niet minder dan 50 millimeter. De meest optimale afstand is 60-100 millimeter.
  • De schoorsteen moet zich zo dicht mogelijk bij het midden van de fundering bevinden. Een dergelijke opstelling van de oven zal zorgen voor een gelijke belasting van de gehele constructie. Een krachtige schoorsteen vereist extra bescherming en versterking, waardoor het risico bestaat dat de ondergrond te zwaar wordt belast. Ongeacht de keuze van het type fundering, moeten deze functies worden overwogen.
  • Bij het bouwen van een verwarmingssysteem is het noodzakelijk om de waterdichte laag aanvullend uit te rusten. Dakbedekkingsmateriaal is in twee lagen gevoerd en aan de fundering bevestigd. Omdat de lijmmeesters bitumenmastiek gebruiken. Dit materiaal biedt extra bescherming voor de constructie.

Het metselwerk van de oven is onderhevig aan corrosie, daarom is bescherming tegen de invloed van water in dit geval noodzakelijk. Ook verhoogt het gebruik van een kachel de luchtvochtigheid in de kamer.

aanbevelingen

Er is een grote selectie van funderingsbasisconstructies, die elk een aantal voor- en nadelen hebben. Het is onmogelijk om de beste optie te kiezen, omdat de keuze van de basis afhankelijk is van de kenmerken van het territorium. Tijdens de bouw van de stichting is overleg met professionals noodzakelijk, omdat de duur van de operationele periode van het bad afhangt van de competente stichting.

Een laag zand en puin moet worden beschermd met een laag geotextiel. Dit materiaal kan tussen de grondlagen worden gelegd en de randen naar boven worden gebogen. Textiel beschermt het kussen tegen dichtslibben en schuren. Het materiaal passeert vocht goed door zichzelf en wordt door de samenstelling lange tijd niet vernietigd. Geotextiel wordt geproduceerd in speciale rollen, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is.

Vanuit het bad is het noodzakelijk om water af te voeren. Om dit te doen, regelt u een speciale voorraad en verlaat u de grond.

Het is belangrijk om te onthouden dat de buisuitlaat niet in de buurt van de aangrenzende gebieden kan worden geplaatst. U moet er ook voor zorgen dat het gebruikte water niet in het reservoir wordt opgenomen.

Waar te beginnen met het bouwen van de fundering voor een bad, zul je verder leren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer