In een nis gezette LEIDENE lichten

 In een nis gezette LEIDENE lichten

Verlichtingsapparaten spelen een van de belangrijkste rollen in de opstelling van elke kamer. Zonder deze details is het moeilijk om een ​​compleet en compleet interieur te bedenken. Vandaag zullen we het hebben over populaire ingesloten LED-armaturen, die door veel consumenten worden gekozen vanwege hun eenvoudige installatie en minimaal stroomverbruik.

Voor- en nadelen

Tegenwoordig is het mogelijk om een ​​geschikte verlichtingsarmatuur te kiezen voor elke stijl en kleur. In moderne winkels voor elektrische apparaten vindt u alle armatuuropties: van de eenvoudigste en meest beknopte tot exclusieve en niet-triviale opties. Tegenwoordig is veel vraag naar LED-inbouwspots.

Deze opties hebben een aantal positieve eigenschappen die hen erg populair en veel gevraagd maken:

 • Allereerst is het vermeldenswaard de lange levensduur van dergelijke apparaten. Geen enkel ander type lamp kan in moderne duurzaamheid worden vergeleken met moderne LED-lampen.
 • In de regel is het ontwerp van dergelijke lampen gemaakt van hoogwaardige materialen, gekenmerkt door duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • Veel kopers geven ook de voorkeur aan LED-inbouwarmaturen vanwege hun veelzijdigheid en multitasking. U kunt deze verlichtingsapparaten in verschillende omstandigheden gebruiken. Ze zijn uitgerust met speciale ontwerpen die op verschillende oppervlakken zijn bevestigd. Het kan niet alleen een plafond zijn, maar ook muren, verschillende interieurobjecten en zelfs een vloerbedekking.
 • Meestal zijn dergelijke apparaten gemaakt van milieuvriendelijke en veilige materialen die geen schadelijke stoffen afgeven. Vanwege een dergelijke belangrijke eigenschap is het mogelijk om LED-lampen in elke situatie te installeren. Het kan niet alleen een volwassene zijn, maar ook een kinderkamer.
 • In de meeste producten is er een speciale bescherming tegen oververhitting.Dergelijke nuttige hulpfuncties helpen het ontsteken van gloeilampen of pijnlijke brandwonden te voorkomen in geval van toevallig contact met hun oppervlak.
 • Het is vermeldenswaard de eenvoud van dergelijke verlichtingsapparaten. De ingebouwde LED-lampen verschillen in de minimumvereisten in de loop van hun werking. Als u deze lampen regelmatig gebruikt, moeten ze om de paar maanden worden gewassen voor een helderder en meer verzadigd licht.
 • Opgemerkt moet worden dat dergelijke verlichtingsartikelen ongewoon zijn. Het leeuwendeel van modellen op de moderne markt is uitgerust met extra functionaliteit. Het kan bijvoorbeeld gaan om het aanpassen van het vermogen en de helderheid van gloeilampen, maar ook om de mogelijkheid om hun kleur te veranderen.
 • Met deze kosteneffectieve apparaten kunt u naar eigen inzicht de verlichting aanpassen. Door bijvoorbeeld verstelbare lampen in de kamer te installeren, kunt u de sfeer eenvoudig romantischer en "zacht" maken als u de lichten afstemt op gedempt en onverzadigd licht.
 • In de regel is deze geavanceerde lamp een afstandsbediening waarmee u de verlichting in de kamer op afstand kunt regelen zonder dat u wordt afgeleid van zaken of ontspanning.
 • Moderne diode lampen met ingebouwde structuren kunnen worden geselecteerd voor het interieur van elke stijl.

Aanzienlijke nadelen van de LED-lampen zijn dat niet. Tegenwoordig worden ze door veel consumenten gekozen vanwege hun minimale energieverbruik, waardoor ze grote uitgaven tijdens hun werking kunnen vermijden.

Deze apparaten zijn echter duurder dan bijvoorbeeld halogeen- of luminescerende opties. Natuurlijk, tijdens het gebruik ervan, zult u op uw budget de terugverdientijd van dergelijke lampen voelen en u zou ze nauwelijks willen vervangen door goedkopere gloeilampen met een indrukwekkend stroomverbruik.

Typen LED-modellen

Tot op heden is de markt voor verlichtingsproducten gevuld met verschillende apparaten met verschillende modificaties en operationele kenmerken. Laten we de meest populaire en huidige modellen van LED-lampen nader bekijken.

punt

Dergelijke diodelampen behoren tot de meest populaire. Tegenwoordig zijn in veel huizen vergelijkbare opties te vinden. Het grote voordeel van LED-spots is hun veiligheidsniveau tijdens het gebruik.

Het is niet nodig om lange tijd naar een geschikte plaats te zoeken.soortgelijke apparaten. Ze kunnen eenvoudig worden gemonteerd in een nis gemaakt van vrijwel elk materiaal. Diode gloeilampen worden vervaardigd met alle nodige voorzorgsmaatregelen. Ze hebben speciale bescherming tegen externe invloeden.

Meestal zijn deze onderdelen gemaakt van duurzaam metaal. Iets minder vaak worden goedkope modellen van hittebestendig plastic gevonden. Een hoogwaardige schijnwerper kan zijn eigenaars meer dan 10 jaar van dienst zijn. Niet alle soorten verlichtingstoestellen kunnen bogen op een dergelijke duurzaamheid.

We mogen niet vergeten dat dergelijke lampen niet bang zijn voor stroompieken. In dergelijke gevallen falen ze niet en verliezen ze de verzadiging van het licht niet.

lineair

Voor de implementatie van complexe en ingewikkelde ontwerpideeën zijn lineaire diodelampen ideaal. Zulke opties worden vaak niet alleen gevonden op het plafondoppervlak, maar ook op muren, spiegels, schilderijen, podiumnissen en andere soortgelijke objecten.

Lineaire lampen zijn ideaal voor het verlichten van kleine ruimtes, omdat ze compacte afmetingen hebben en de indeling van de ruimte niet visueel vervormen.Met de juiste behandeling kunnen deze modellen niet alleen als zone en extra apparaten worden gebruikt, maar ook als primaire verlichting.

Je moet niet denken dat lineaire lampen saai en eentonig zijn. Moderne fabrikanten verrassen klanten met modellen met interessante decoratieve elementen en lampen in verschillende vormen. Het kan bijvoorbeeld stijlvolle geometrische opties zijn, lang, kort, profiel en andere betrouwbare apparaten.

Met bewegingssensor

Meestal worden dergelijke LED-verlichtingsapparaten geïnstalleerd in privé- en buitenhuizen of landhuizen. Moderne lampen met bewegingssensor zijn ideaal voor buitenverlichting. Ze worden geactiveerd op het moment dat een levend bewegend object verschijnt in het veld van hun actie. In de regel stoppen dergelijke producten enige tijd na het verwijderen van een vreemdeling / dier.

Veel consumenten wenden zich tot dergelijke verlichtingsopties, omdat ze kunnen worden gebruikt om meer te weten te komen over de ongenode gasten die op de site zijn. LED-lampen met bewegingssensoren zijn waterdicht, omdat ze zich vaker buitenshuis bevinden en voortdurend worden blootgesteld aan negatieve invloeden van de omgeving. Het kan vaak regent, en sneeuw, en zelfs hagel zijn.

Het is ook de moeite waard om de efficiëntie van dergelijke apparaten te vermelden, omdat ze alleen oplichten als dat nodig is. Je zult nooit vergeten om een ​​vergelijkbare lamp 's nachts uit te zetten.

panelen

Deze inbouwarmaturen zijn niet vaak te vinden in woonwijken. In de regel worden ze op openbare plaatsen geïnstalleerd. Het kan bijvoorbeeld een kantoor, een winkelcentrum, een warenhuis en andere soortgelijke instellingen zijn.

Paneelarmaturen worden veel gebruikt vanwege een aantal prestatiekenmerken en individuele eigenschappen. Allereerst zijn hun stilistische ontwerp, lage prijs en spaarzaam niveau van energieverbruik ideaal voor grote openbare ruimtes. Bovendien zijn dergelijke apparaten milieuvriendelijk en zijn ze niet schadelijk voor het milieu.

cardan

Dit soort LED-apparaten verschenen relatief recent. Cardan-lampen zijn een ongecompliceerde combinatie bestaande uit een behuizing en ingebouwde dubbele gloeilampen. Dankzij een dergelijk interessant ontwerp kunnen dergelijke apparaten worden gebruikt voor zonelicht. Bijvoorbeeldmaak een lichte focus op een specifiek deel van de kamer of op een aantal interessante interieurdetails.

Denk niet dat dubbele verzonken lampen grote afmetingen hebben. Moderne cardanapparaten zijn zeer compact en doen het uitstekend, niet alleen met de rol van lichtbronnen, maar ook met de rol van decoratieve interieurelementen. In onze tijd hebben functionele dubbele apparaten de functie om de stroom, intensiteit, schaduw en oriëntatiewijzigingen van gericht licht te veranderen.

In de samenstelling van één product kunnen meerdere modules tegelijk zijn. Bovendien zijn deze lampen uitgerust met een verscheidenheid aan bevestigingsmiddelen, zodat ze zowel aan het plafond als aan de muur kunnen worden geïnstalleerd.

dimbaar

Dergelijke verlichtingsinrichtingen zijn erg populair bij consumenten. Ze bevatten functionele lichtregelsystemen en rotatiemechanismen die rechtstreeks in de armatuur worden ingebouwd. Het enige nadeel van dergelijke opties is dat ze alleen kunnen worden gebruikt in residentiële en kleine gebouwen.

DownLight

Deze hoogtechnologische verlichtingsapparatuur is het meest effectief.De ontwerpen van dergelijke modellen zijn niet uitgerust met een diffuser, maar in tegendeel, zenden in één richting licht uit. Vergelijkbare opties worden aanbevolen voor het markeren van een specifiek gebied in de kamer.

DownLight-lampen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, hoogwaardige en veilige materialen, wat hun hoge kosten verklaart. Maar u moet niet weigeren om dergelijke producten te kopen vanwege de aanzienlijke prijs, omdat ze duurzaam en kosteneffectief zijn tijdens het gebruik.

vorm

In de winkels zijn tegenwoordig LED-inbouwlampen van verschillende vormen te vinden. Traditioneel en gebruikelijk zijn ronde vormen. Zulke modellen zien er organisch uit in bijna alle ensembles vanwege het ongecompliceerde en universele uiterlijk.

Als u een meer originele en "onafgemaakte" optie wilt kiezen, moet u een vierkant of rechthoekig diodeapparaat aanschaffen. In de regel zijn dergelijke lampen dun en plat. Vergelijkbare voorbeelden vullen moderne ensembles beter aan.

afmeting

De standaardgrootte van het ingebouwde LED-apparaat is niet groter dan 50-90 cm.Vanaf het oppervlak en de montage kunnen deze opties niet meer dan 7-8 cm terugtrekken. Vaak is er een dun en uiterst licht verlichtingsapparaat. Dergelijke modellen kunnen niet alleen kort maar ook lang zijn, vooral als het gaat om lineaire varianten.

Materialen en ontwerp

LED-inbouwspots zijn gemaakt van verschillende materialen met verschillende kenmerken en eigenschappen:

 • De meest voorkomende zijn robuuste en duurzame opties. van metaal. Dit betrouwbare materiaal is niet onderhevig aan vervorming en verliest in de loop van de jaren zijn presentatie niet. Metalen modellen kunnen niet alleen grijs, maar ook andere prachtige kleuren hebben. Het kan bijvoorbeeld een stijlvolle armatuur zijn van goud, lichtroze, koelblauw of wit.
 • De tweede meest populaire zijn glas instances. Dergelijke verzonken armaturen zijn kwetsbaarder, maar zien er niet slechter uit dan metalen producten. Ze geven een helderder en meer verzadigd licht af. Het belangrijkste is om af en toe stof en vuil van het glasoppervlak te verwijderen, omdat dergelijke defecten een negatieve invloed kunnen hebben op de zuiverheid van de lichtstralen die uit de lamp komen.
 • De goedkoopste zijn LED-lampen van kunststof. Moderne fabrikanten produceren plastic apparaten, geschilderd in verschillende kleuren. Wees niet bang voor dergelijke opties, want bij de fabricage van verlichtingsartikelen geldt alleen vuurvast en hittebestendig plastic.

Het nadeel van dergelijke opties is dat hun goedkope lichaam na verloop van tijd de eerdere helderheid van de kleur kan verliezen en zijn aantrekkelijke uiterlijk kan verliezen.

Alle modellen van inbouwarmaturen hebben een origineel, maar discreet ontwerp. De meeste modellen zijn gemaakt op een moderne en progressieve manier. Diode-inbouwspots zijn vaak te vinden in entertainmentgelegenheden zoals clubs, cafés, bars, restaurants en hotels. Met behulp van goedgekozen apparaten kun je elke situatie opvrolijken en er een informele uitstraling aan geven.

kleur

Moderne diodelampen met ingebouwde structuren zijn gemaakt van materialen in verschillende kleuren:

 • De meest populaire zijn eenvoudige metaalmeters van grijs. Ze zien er harmonisch uit in elk interieur, omdat deze schaduw neutraal is en geen complexe kleurencombinaties hoeft te maken.
 • Ook kan de categorie van universele worden toegeschreven witte lampen. Ze kunnen zowel het interieur als de decoratie van de kamer overlappen en contrasteren met de algemene achtergrond en trekken speciale aandacht.
 • Op het hoogtepunt van populariteit zijn zwarte apparaten. Vooral indrukwekkend en duur uitziende dergelijke donkere metalen lampen. Hun modieuze en solide ontwerp wordt bereikt dankzij een spectaculaire tandem van klassieke zwarte kleur en een consistente metaalglans.
 • Ook erg populair vandaag zijn gouden en zilveren exemplaren. Ze zien er harmonieus uit in vele ensembles en brengen onopvallend glanzende highlights in het interieur.
 • Nog niet zo lang geleden gingen inbouw led-apparaten met chocoladekleur in de mode. Ze kunnen van kunststof of metaal zijn. Beide opties zien er erg stijlvol en aantrekkelijk uit.
 • Moderne lampen uit kunststof kunnen de meest verschillende kleuren hebben. Dit kneedbare materiaal is in absoluut alle kleuren geverfd, dus het is mogelijk om deze goedkope modellen op te halen voor een ensemble van elke toon.

toepassingsgebied

LED-armaturen zijn geschikt voor installatie in zowel verticale,en in horizontale vlakken, dus vandaag, installeren veel eigenaren dergelijke apparaten niet alleen in het plafond (uitrekking, gipsplaat of grilyato-plafond), maar ook in muren, trappen of vloerbedekkingen. Wat betreft de verlichting van de trap en de vloer zijn dergelijke opties zo gemakkelijk mogelijk. Een dergelijke verlichting zal niet interfereren en zal niet toestaan ​​dat iemand struikelt in het donker of valt.

9 foto

Vaak worden deze verlichtingsapparaten gebruikt voor hoogwaardige verlichting van tuinpaden of hekken. Ze kunnen niet alleen in de grond worden geïnstalleerd, maar ook op de muren naast de toegangsdeur of in het tuinhuisje / garage / bad.

Hoogwaardige en slijtvaste LED-lampen zijn ideaal voor het verlichten van de badkamer, omdat deze modellen een afgesloten behuizing hebben die niet bang is voor vocht en vocht.

fabrikanten

Laten we eens een kijkje nemen bij een aantal populaire fabrikanten die hoogwaardige en duurzame inbouwspots produceren:

 • Russisch bedrijf "Era". Deze fabrikant is al meer dan 10 jaar met succes actief. Het assortiment omvat functionele en esthetische LED-apparaten.Het is ook vermeldenswaard dat de producten van het bedrijf "Era" opmerkelijk zijn voor zijn betaalbare prijs met de hoogste kwaliteit.
 • Chinees merk Feron. Deze fabrikant produceert LED-ingebouwde lampen die de nieuwste technologieën volgen en worden gekenmerkt door een lange levensduur.
 • Duitse fabrikant Bioledex. Dit populaire bedrijf wordt benaderd door consumenten die op zoek zijn naar de beste LED-lampen. Bioledex-producten zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en hebben een exclusief ontwerp.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een geschikte LED-armatuur met een ingebouwd ontwerp, moet u vertrouwen op de volgende criteria:

 • Vorm en maat. Bepaal eerst de structuur en afmetingen van het verlichtingsapparaat. De meest voorkomende zijn afgeronde opties. Ze zien er organisch uit in elk ensemble.

Moderner zijn de lampen in de vorm van een vierkant. In kleine ruimtes is het niet aan te raden om te grote lampen te installeren, anders breken ze uit het interieur en trekken ze onnodige aandacht naar zichzelf.

 • Kleur. Tegenwoordig zijn inbouwspots in verschillende kleuren verkrijgbaar.Selecteer de schaduw van het apparaat, op basis van de interieurverf en kamerdecoratie.
 • Materials. Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan de lamp, gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Deze dingen kosten meer, maar ze gaan langer mee en zijn veiliger.
 • Producent. Neem contact op met alleen bekende bedrijven met goede recensies. Als je lampen koopt van onbekende en goedkope fabrikanten, loop je het risico een product van lage kwaliteit tegen te komen dat niet lang zal duren.

Stijlvolle ideeën in een modern interieur

Vierkante, roteerbare gloeilampen kunnen worden geïnstalleerd in een sneeuwwit plafond in een lichte kamer. Versier de vloer in een dergelijke ruimte met een glanzend materiaal en plaats daar een grote L-vormige crème bank en stoel. Hang aan de muur voor de tv en voltooi het ensemble met een geel vloerkleed, een witte vloerlamp met een grote ronde lampenkap en sneeuwwitte boekenplanken bij de muur.

Dubbele inbouwspots zijn erg handig als u ze installeert op het "eiland" in de sneeuwwitte keuken en de kookzone markeert. Ga verder met het aansteken met losse lampen boven het witte keukenblok.

Grote ronde bollen zien er harmonieus uit tegen een wit spanplafond in een keuken met crèmekleurige muren, houten vloeren en meubels gemaakt van natuurlijk hout.

Vierkante lampen kunnen worden geïnstalleerd in de niszijde achter het bed en maken de verlichting compleet met een hangende metalen kroonluchter. De wanden en het plafond in een dergelijke slaapkamer kunnen worden gedecoreerd met een witte kleur, de ruimte in de nis kan worden bedekt met zwart en wit behang en tegenover het bed kunt u de muur decoreren met zwart canvas met grijze prints.

In deze video vindt u een vergelijking van LED-inbouwspots.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer