Kenmerken van de installatie van armaturen in gipsplaat

Bij het uitvoeren van reparaties en het veranderen van het interieur van het huis, wordt een materiaal zoals gipsplaat gebruikt als het plafond. In dit geval willen de eigenaren van het huis vaak punt- en andere soorten armaturen aan het plafond installeren. Maar vanwege hun incompetentie in deze kwestie, besteden ze extra tijd aan het zoeken naar professionals, evenals geld om hun arbeid te betalen.

Functies en typen

Onder de schijnwerpers verstaan ​​lampen, verzonken in het plafond (of in een ander meubilair), terwijl ze slechts een deel van de kamer of absoluut het volledige deel van de kamer verlichten.

Allereerst moet worden gezegd dat alle lampen verschillen in hun prijscategorie en de kwaliteit van de kamerverlichting, evenals de levensduur.

Typen schijnwerpers zijn ingedeeld:

 • naar type constructie;
 • op type installatie;
 • op type lampen.

Overweeg welke soorten schijnwerpers worden onderscheiden door hun ontwerpbasis:

 • reentrant;
 • herhaald.

Afhankelijk van het type installatie zijn er dergelijke soorten lampen:

 • ingebouwd;
 • overhead.

De ingebouwde lampen worden volledig onder het gipsplaatgedeelte van het plafond geïnstalleerd, waarbij alleen het decoratieve deel van de lamp zichtbaar blijft. Gloeilampen steken helemaal uit en alleen de draden zijn verborgen onder het plafond zelf. Op deze manier kunt u dit type armaturen alleen op vaste oppervlakken installeren.

Ook verschillen verlichtingsarmaturen in een deel van de gebruikte lampen. Ze zijn als volgt:

 • halogeen;
 • LED;
 • tl;
 • lampen met een spiegelbeeld, de zogenaamde gloeilamp.

Van de gepresenteerde soorten lampen Een van de duurste zijn LED-lampenze worden echter ook als het meest effectief beschouwd. Welk type lampen u ook kiest, beslis zelf, op basis van uw economische toestand.

Maar voordat u beslist welke lamp u moet kopen, moet u dat weten beter om op LED-lampen te blijvendie zijn verkregen van bedrijven die ons vertrouwen hebben verdiend (dat zijn bekende bedrijven) met hun hoogwaardige goederen, hoewel de prijs hoog is, maar het betaalt zichzelf gemakkelijk terug. Omdat hun product duurzaam is en de minste hoeveelheid warmte afgeeft. Terwijl gloeilampen de meest inefficiënte zijn in hun categorie, hebben ze een hoog energieverbruik, maar tegelijkertijd is hun prijscategorie veel kleiner.

lay-out

Overweeg de mogelijke lay-out van lampen. De locatie van dit soort verlichtingsapparaten heeft verschillende schema's:

 • verlichtingsapparaten worden op een rij geïnstalleerdeen directe locatie hebben. Tegelijkertijd wijkt een afstand van ongeveer 60 centimeter van de muur af, met tegelijkertijd een stap van tachtig - honderd centimeter;
 • als u wilt dat de beste belichting in de gehele ruimte wordt aanbevolen, is het aan te bevelen deze te gebruiken schaakbord montage;
 • de laatste optie is perifere armatuur lay-out. In de regel wordt dergelijke verlichting als extra gebruikt als er een centrale verlichting in de kamer is.Een afstand van ongeveer 40 centimeter wordt gemeten vanaf de muren, en ongeveer tachtig centimeter tussen de lampen zelf.

  ook de mogelijkheid om deze schema's met elkaar te combineren is niet uitgesloten, tijdens het vinden van een compromis, en het bereiken van de beste dekking van uw huis. Bij het kiezen van een locatie-optie wordt ook rekening gehouden met de lengte en locatie van de draden, het aantal betrokken terminals, geïnstalleerd vóór het plafond van het gips.

  Werkt vóór installatie

  Voordat u begint met het installeren van gedraaide verlichtingsarmaturen, installeert u het kader voor gipsplaat.

  Voordat u begint met alle werkzaamheden die nodig zijn om een ​​schema te maken, wat een arrangement van lampen op het plafond zal zijn. Vervolgens is de bedrading. Dit soort werk wordt direct op het plafond (voor het gemak van het proces) uitgevoerd en wordt ook met clips voor dit doel gefixeerd.

  Omdat het nodig is om de kabel in gespannen staat te houden, waarvoor de clips worden gebruikt.

  De armaturen zijn op hun beurt verbonden via de aansluitcontacten en de draden van de kabel moeten omlaag worden gebracht naar de armaturen.Als er speciale openingen in de profielen zijn, vindt de bedrading ook via deze openingen plaats. Maar het wordt niet aanbevolen om deze gaten zelf te maken.. Dit kan de integriteit van de hele structuur (dat wil zeggen ons hele plafond) in gevaar brengen.

  aanbevelingen

  We zullen tijdens het werk verschillende aanbevelingen bespreken:

  • de kabel wordt gelegd met drie geleiders van anderhalve tot twee millimeter, de kabel wordt flexibel gebruikt. Hiermee bereikt u de meest comfortabele werkomstandigheden;
  • Over het algemeen worden armaturen met hoog vermogen nergens gebruikt en valt de keuze op meer economische financiële modellen van armaturen met een gloeilampvermogen van vijfendertig tot veertig watt;
  • Als u de lamp wilt veranderen in een krachtigere of een andere kleurtemperatuur en de verspreidingshoek, kunt u gemakkelijk van de oude lamp af raken.

   Maar als u nog steeds problemen ondervindt bij het installeren van armaturen, dan is er een klein trucje waar u gebruik van kunt maken. De antennes van onze mount komen samen, waarna ze moeten worden verbonden met behulp van een klein stukje draad.

   Om de kans op kortsluiting tot een minimum te beperken, wordt het aanbevolen om een ​​harde draad te gebruiken voor isolatie. Vervolgens wordt onze voorbereide beugel in het gat geplaatst en wordt de draad met kniptang gesneden.

   Het lichaam wordt op zijn plaats gebracht, met een werkende veer, die bijdraagt ​​tot het rechttrekken van de steun.

   Draadrouteringsproces

   Het leggen van bedrading voor lampen geproduceerd in de gegolfde buis. Er is ook een back-upkabel, die zich in een afzonderlijke gegolfde buis bevindt.

   Hetzelfde de aansluitdoos bevindt zich meestal op een zichtbare en gemakkelijk bereikbare plaats voor de mogelijkheid van goede toegang wanneer de noodzaak zich voordoet om de gezondheid van de bedrading of de vervanging ervan te controleren.

   Het is mogelijk om een ​​van de benodigde draden aan een van de verlichtingsarmaturen te bevestigen, omdat er gaten in het gipskarton zullen worden gemaakt op de plaatsen waar de armaturen worden geïnstalleerd. Het is mogelijk om een ​​golf te vervangen door een brandwerende kabel aan te brengen. Maar volledig vervangen van de golfbrandwerende kabel zal niet werken. Aan het begin van de interceiling-ruimte is de installatie ervan noodzakelijk.

   Gegolfd pijp is het beste te hebben, te beginnen bij de aansluitdoos zelf,Hiermee kunt u gemakkelijk de benodigde kabels vervangen.

   Er is ook een installatie voeding. Het wordt geïnstalleerd bij gebruik van lampen met een laag voltagevan twaalf volt tot vierentwintig volt. Om het onderhoud te vergemakkelijken, wordt het vaak op gemakkelijk toegankelijke plaatsen geïnstalleerd. Bijvoorbeeld onder of aan het plafond (hiervoor is een nis ingericht).

   Het maken van gaten

   De eerste is de markup op vellen gipsplaat. Dit deel van het werk wordt uitgevoerd voordat het op het frame wordt gemonteerd. Vervolgens is de aanpassing van de locatie van de lampen voor hun uniforme locatie op het plafond. Hiervoor moet de bedrading met een kleine marge worden gebruikt om misverstanden te voorkomen.

   Om gaten te maken voor armaturen, is het mogelijk om een ​​briefpapiermes of een boor te gebruiken, waarna de randen moeten worden behandeld met een primer.

   Installatie proces

   Het installatieproces is behoorlijk bewerkelijk om schade aan de volledig aangebrachte coating te voorkomen.

   Installatie wordt uitgevoerd in de volgende volgorde:

   • de bedrading moet spanningsloos worden gemaakt, vervolgens worden de uiteinden van de draden aangesloten op de klemmen of klemmen van verlichtingsarmaturen door ze door de gaten in de gipsplaat te trekken;
   • antennes, veerbelast genoemd, worden samengebracht, waarna ze worden aangesloten op armaturen en worden geïnstalleerd in gaten in gipsplaat;
   • door het gat in de lamp is verbonden met de cartridge;
   • vervolgens bevestigd met een borgring;
   • de laatste stap is om de integriteit van de structuur te controleren en is afgerond.

   Om het installatieproces te vergemakkelijken, moet u de instructies bestuderen die bij de armatuurset horen. Vanwege het feit dat de installatiemethoden verschillen kunnen hebben.

   Het proces is als volgt. We nemen de lamp, ontworpen voor gipsplaat, waarna we de draden in het aansluitblok fixeren. Maak van het netwerk, dat we eerder onder het plafond hebben gelegd, de verbindingsdraden. Armaturen hebben ook markeringen die moeten worden nageleefd.

    Het ziet er als volgt uit:

    • aarding wordt aangeduid als PE;
    • de fase is gelabeld met L;
    • nul heeft naam N.

    De volgende is de installatie van de behuizing in het gat, die we aan het begin van ons werk hebben gemaakt. Dit proces veroorzaakt meestal geen problemen, omdat het gat is gemaakt onder onze LED-lampen.

    Zie de volgende video om de installatie van schijnwerpers te maken.

    tips

    De meest populaire tips:

    • Als u een "warmere" en minder "harde" verlichting van de kamer wilt bereiken, is het aan te raden uw keuze in de richting van een lamp met een spiegelende coating te kantelen. Dit type lamp zal minder worden verwarmd.
    • Voordat u begint met de installatie en verbinding, moet u controleren of er geen netwerkverbinding is. En tijdens de installatie en elektrische werkzaamheden moet voldoen aan de veiligheid.
    • Bij het uitvoeren van werkzaamheden aan de aansluiting van verlichting - deze is parallel gemaakt, waardoor een uitgebrande gloeilamp eenvoudig kan worden gedetecteerd en vervangen. Ook bij deze verbinding stopt de overtreding van het werk van één lamp het werkproces van alle lampen.
    • De aansluiting van absoluut alle lampen gebeurt parallel met een trein. In dit geval is het insnijden van de zogenaamde hoofddraad niet noodzakelijk.Hiermee kunt u een marge voedingskabel achterlaten om later verbinding te kunnen maken. U kunt de verlichtingsarmatuur gemakkelijk verwijderen indien nodig.

    U kunt de vele bestaande soorten LED-lampen zelfstandig begrijpen en hun diameter correct bepalen indien nodig. Kies de beste kwaliteit en financieel geschikte optie.

    Ook zonder veel moeite om hun eigen installatie te doen, bespaar je tegelijkertijd op het inhuren van professionals en het verkrijgen van nuttige vaardigheden. Na het materiaal zorgvuldig te hebben bestudeerd, zult u zeker het gewenste resultaat bereiken.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer