Hanglampen

Tegenwoordig kunt u in winkels gemakkelijk veel actuele modellen hanglampen vinden, die verschillende compactheid, veiligheid en andere nuttige eigenschappen hebben. Het is noodzakelijk om dergelijke apparaten te begrijpen die zo gedetailleerd mogelijk zijn.

Functies en voordelen

Moderne hangende producten zijn praktische en artistieke elementen van een stijlvolle inrichting, waardoor ze zeer vaak worden gebruikt als hulpmiddelen voor ontwerpers in appartementen en kantoren, hotels en cafés.

Een van de belangrijkste voordelen van ophangingstoestellen zijn:

 • visueel aantrekkelijk;
 • universaliteit bij gebruik;
 • verschillende ontwerpen, maten, kleuren en vormen;
 • veiligheid, gemak van installatie;
 • lange periode van werk;
 • betaalbare kosten.

types

Hangende lampen zijn conventioneel verdeeld in 4 hoofdtypen:

 1. Hanglampen met tinten, die grenzen aan het plafond.
 2. Plafondtoestellen die niet erg lange benen hebben.
 3. Hangende kroonluchters die worden gebruikt in het dagelijks leven. Hangende producten worden geïnstalleerd op verschillende hangers (kabels, kabels of pijpen), wat deze apparaten nog meer mogelijkheden geeft om te functioneren, ruimtes te versieren en u in staat stelt om met succes verschillende taken te bereiken.
 4. Decoratieve hanglampen (hal, cascading en multi-level kroonluchters).

Door het aantal lama's kan worden geïdentificeerd:

 • Enkele modellen - gebruik in zo'n lamp slechts één plafond.
 • Dubbele modellen. Hun ontwerp bestaat uit twee vergelijkbare tinten.
 • Drievoudige lampen op de ophanging. Het licht van een dergelijke kroonluchter kan divergeren in verschillende richtingen, worden gereflecteerd vanaf het plafond of vallen.

Indien nodig kunt u eenvoudig het gewenste uiterlijk van de hanglamp selecteren:

 • Decoratieve lamp-ophangingen. De ophanging kan hier een kleine kabel of buis zijn, evenals elke andere stevige basis.
 • Hangende lampen in de vorm van ballen. Een paar sterke ballen op een ophanging van het verticale type helpen om een ​​origineel ontwerpeffect te creëren.
 • Armaturen op systemen. Het wordt gekenmerkt door de werking van systemen van kabels of snaren, die hun speciale voordelen hebben. Ze zullen helpen om het licht van dergelijke producten duidelijk te maken of algemeen. De mogelijkheden van dergelijke systemen zullen helpen om de richting van de snaren of kabels speciaal te maken, zodat u verlichtingsapparaten op hen kunt verplaatsen en inzetten.
 • Hangende lineaire wandlampen ook erg populair in moderne appartementen.
 • Vandaag worden populair en punt producten op schorsingen. Ze worden meer gebruikt als secundaire lichtbronnen (in tegenstelling tot grote kroonluchters) en kunnen worden gedraaid.

Hanglampen kunnen buiten of voor thuis zijn. In het eerste geval moeten de lampen waterdicht zijn om bestand te zijn tegen klimaatverandering. Sommige van de buitenproducten hebben antivandalige en explosieveilige eigenschappen.

Je moet letten op hangende producten met instelbare hoogte en apparaten voor het verlichten van ruimtes met een contragewicht, die samen met de lamp perfect passen in de algehele stijl van de kamer.

Modulaire hangende producten zijn perfect voor decoratie van kantoren en gebouwen voor industrieel gebruik.Hangende profiellampen helpen om een ​​speciale stijl van de kamer te creëren.

Voor de decoratie van de kinderkamer kunt u hangende armaturen kopen met heldere en veilig te gebruiken tinten.

Met de bed-pendelmodellen kunt u een kamer van een slaapkamer van elke grootte correct plaatsen.

Dergelijke kroonluchters kunnen zowel op batterijen als op elektriciteit werken, ze kunnen van op afstand worden bediend - met behulp van een sensor, wat vooral belangrijk is voor dure modellen van moderne kroonluchters. Touch-apparaten zijn erg handig.

Hangende lampen kunnen met een conventionele schakelaar aan de muur worden bevestigd of met een schakelkabel naast het product zelf.

Hangende lampen in de vorm van design kroonluchters worden beschouwd als felle producten die ze constant gebruiken om het interieur luxueuzer en mooier te maken.

Plafondtypen en opties voor plafondmontage

Bij het kiezen van een armatuur moet u letten op de versie van de plafondbevestiging die hiervoor wordt gebruikt. Het type plafondoppervlak kan hier erg belangrijk zijn.

Voor hangende gipsplaatplafonds is bijvoorbeeld de aanwezigheid van één grote hanglamp vereist, de bestaande verlichting zal het interieur aanvullen.

Voor spanplafonds van PVC-materiaal moet u lampen met tinten kiezen die zijn gedaald. PVC-doek is niet bestand tegen hitte.

Het apparaat kan op kabels zijn, op een pijp van elke diameter of op een lang snoer. Typen kabels zijn anders - touwen, kettingen, dunne metalen snaren. De lamp kan op de staaf worden geplaatst (om hem van de ene naar de andere kant van de kamer te verplaatsen), de draad (u kunt de lengte aanpassen aan de hoogte van het plafond) op de veer (het creëert het illusoire effect van de lichtheid van het product).

Lampen met grilyato-type bevestiging zijn erg populair. Spiegelgrilyato-lampen voor verlaagde plafonds zijn vergelijkbaar met rasterverlichtingsapparaten die onmiddellijk worden geïnstalleerd met verlaagde plafonds.

Inbouwapparatuur voor railplafonds wordt gebruikt in de plafondrailsystemen van veel openbare ruimtes. De diffusor in deze is vergelijkbaar met het rooster dat uit de strip is gemaakt, hierdoor past de lamp in het oppervlak.

Het ophangsysteem op het profiel wordt gebruikt om decoratieve lichteffecten te creëren en voor de hoofdverlichting op kantoor.

Bij het kiezen van een armatuur, het bereik van de regeling van de hoogte van de ophanging,toestaan ​​om de grootte van het verlichte gebied en een set componenten die vereist zijn voor de installatie van een bepaalde hangende kroonluchter te veranderen.

materialen

De nieuwste apparaten zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen - zowel synthetische als natuurlijke, met behulp van moderne productietechnologieën. Om deze redenen breidt deze universele lichtbron de grenzen van gebruik uit, wordt deze duurzamer en betrouwbaarder.

De basis

De basis voor de lamp is meestal een vrij groot ontwerp dat vasthoudt aan het gewicht van het plafond of de lampenkap van het product.

Meestal is het mogelijk om de bases van plastic te ontmoeten, maar de basis van een boom en metaal zijn ook tegenwoordig populair.

Lampenkap en dekking

Bij het produceren van plafondlampen wordt vaak textiel van verschillende typen gebruikt: katoen en fluweel, katoenfluweel en zijde. Ze kunnen allemaal van verschillende kleuren zijn, verschillen in mooie plooien of aangename zachtheid. Deze plafondlampen zijn nodig om het effect van diffuus licht te creëren.

Een stoffen plafond kan de nadelige effecten gemakkelijk waarnemen, omdat ze niet worden geadviseerd om in de keuken of badkamer te hangen.

Metaal: producten van roestvrij staal of aluminium. Ze onderscheiden zich door een voldoende lichtreflecterende factor, onderhoudsgemak en speciale duurzaamheid. Verchroomde metalen lampenkappen vullen de minimalistische stijl van de kamer perfect aan. Producten met grote koperen of bronzen tinten kunnen worden geselecteerd voor het interieur in stedelijke stijl.

Gebruik van glas in veel lampen - een van de meest geschikte ideeën (vanuit een esthetisch en praktisch oogpunt). Het gladde oppervlak is gemaakt van kristal, glas in lood of lichtdoorlatend - in ieder geval zal de glazen lampenkap er licht en eenvoudig chic uitzien.

Voor elegante meubels is het beter om lampenkappen op te halen voor Murano-glaslampen.

Plafondlampen van kristal verbreek het licht in individuele hoogtepunten met een speciaal formulier. De verlichting van de kroonluchters met kristallen lichten ziet er uit meerdere lagen en is perfect voor het creëren van een heldere atmosfeer.

Kunststof plafond voor lampen zijn er de meest ongelooflijke vormen, kleuren en opties. Dankzij het gemak helpt het gemak van plastic om driedimensionale modellen, ontwerpen uit meerdere lagen of originele producten van de meest ongewone vormen te maken.Kunststof plafondlampen zijn geschikt voor stedelijk interieur, verschillende werkruimtes. Lampen met een behuizing van polycarbonaat onderstrepen de strenge stijl van de kantoorruimte zeer goed.

Natuurlijke materialen zoals papier, hout en rotan zijn geselecteerd voor de productie van kroonluchters in een rustieke stijl of in etnostijl. Papieren tinten zijn geschikt voor een oosterse stijl van decoratie, houten voor traditionele stijl, rotan rieten voor eco-stijl. Vandaag zijn er modellen van armaturen gemaakt van beton - originele producten voor het decoreren van elk huis. Metalen kroonluchters of smeedijzeren lampenkappen zijn altijd gewild vanwege hun luxe uitstraling.

Het is interessant om modellen met gecombineerde tinten te zien: metaal en glas of hout en stof worden daarin gecombineerd.

vorm

Als u de aandacht van iedereen op een specifieke lamp wilt vestigen, is het gebruik van een niet-standaard vorm de gemakkelijkste manier. Een dergelijke inrichting moet een ander niet-standaard uiterlijk hebben (rechthoekige, vierkante, volledig vlakke vorm). Het kan een vergrote kopie zijn van een bepaald item - of er zelfs associaties mee veroorzakenweinig bekend object.

De meest populaire zijn ronde lampen of apparaten gemaakt in de vorm van een pot. In veel armaturenwinkels kun je echter de meest ongewone vormen tegenkomen - in de vorm van een druppel of een kaars, een vliegtuig, een fles of een spin, een eikel, enzovoort.

Het maakt niet uit of u een lamp koopt met een lampenkap - bol of bolvormig, in de vorm van een cilinder of buis, een plaat of kom, een ring of bel, een halfrond of een kegel. Het belangrijkste is dat deze lamp perfect past in het interieur van de kamer waar u hem wilt plaatsen.

stijlen

De meest populaire zijn de volgende stijlen:

 • Moderne producten in stijl hightech - Dit is de afwezigheid van onnodige details en decoraties, een duidelijke belichaming van minimalisme en stedelijke eenvoud.
 • Producten in ethno stijl - lampen in de vorm van fakkels, gerelateerd aan afro, papieren Japanse plafondlampen, lampen in de vorm van maskers om de rustieke keuken te versieren.
 • Instrumentmodellen Arabische stijl verbaast u met een grote hoeveelheid goud, kristallen hangers, veel kleine elementen en ongewone luxe. Oriëntaalse producten zijn erg populair - vaak zijn Chinese papieren versies te vinden.
 • Verlichtingsarmaturen Scandinavische stijl - dit is monochroom, diversiteit, beknoptheid, geen pretentie, het gebruik van natuurlijke materialen in kroonluchters.
 • Verlichtingsarmaturen in antieke stijl ze zijn aangenaam voor het oog met hun pakkende delicatesse en metalen coating van de bases, de plafondlampen kunnen worden versierd met houtsnijwerk of patronen.
 • Verlichtingsarmaturen nautische stijl bedels met retro vormen, verouderd metaal en gesmede bochten.
 • Hangende lampstijl modern gekenmerkt door vloeiende contouren.
 • Ontwerp in stijl retro en land - Dit is een heldere combinatie van kleuren en kleurrijke pracht.
 • Meestal hangende apparaten in vintage stijl (antiek) zijn behoorlijk complex, met een groot aantal sierlijke elementen. Dergelijke apparaten zijn volumineus en uit meerdere componenten opgebouwd.
 • Klassieke lampen - discrete adel, gratie, symmetrie, correctheid van vormen en duidelijkheid van lijnen. Voor een duur interieur is zeer goed geschikt klassieke lampen in de stijl van Tiffany (met behulp van oude technologie glas in lood).
 • Verlichtingsarmaturen loft stijl vaak in de vorm van schijnwerpers of schijnwerpers, het licht van hen is zacht en diffuus.
 • Provence stijl er is een gebleekte boom, verouderd effect van kroonluchters, een overvloed aan verschillende textielsoorten en bloemmotieven.

Afmetingen en hoogte

Als u de grootte van de opgeschorte producten kiest, moet u zich richten op de grootte van de kamers zelf, waar u ze gaat exploiteren. Grote diameter is geschikt voor grote oppervlakken, kleine lampen passen perfect in kleine ruimtes. Voor hoge plafonds past u high-bay lampen of cascade-apparaten.

Gloeilampen

Opgeschorte producten laten u bijna alle gloeilampen gebruiken die te koop zijn:

 • LED;
 • gloeilampen;
 • boog kwik;
 • tl;
 • halogeen;
 • gasontlading.

Op veel modellen van ophangingsproducten kunt u verschillende soorten lampen gebruiken. Dit maakt het mogelijk om algemene of spotverlichting te bieden.

kleur

De meest populaire zijn de witte en transparante tinten van hanglampen, voor de slaapkamers worden rustige kleuren gekozen - turkoois, blauw, roze. In moderne interieurs kunnen hangende kroonluchters in harmonie zijn of contrasteren met de kleur van de inrichting van de kamer.

Rode, gele en oranje kroonluchters kunnen worden gebruikt om een ​​kamer in bruine tinten te versieren, en zwarte en blauwe lampen zijn perfect voor slaapkamers die in het wit zijn gedecoreerd.Tegenwoordig zijn paarse en lila gekleurde kroonluchters voor badkamers erg populair - ze maken het licht in deze kamer meer gedempt.

Je kunt de lamp en de kleur van het meubilair oppakken. Bijvoorbeeld, een groene lampenkap voor een hanglamp is perfect voor een wenge slaapkamer set, en je kunt kiezen voor multi-gekleurde lampen voor de woonkamer goud.

decoratie

Scharnierende producten met kanten lampenkappen zijn in bijna elke winkel te vinden. Met behulp van een dergelijk product kan de lamp fraaie schaduwen op de vloer werpen, zodat het interieur van de kamer huiselijk en gezellig wordt. Modellen met hangers zien er luxueuzer uit - in hen reflecterend, breekt het licht heel mooi af.

Een mat plafond met grille werd meestal gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Tegenwoordig zijn ze te zien in de gewone kamers (ontworpen in loftstijl, minimalisme, hi-tech).

Toepassingsgebied

Veel criteria voor het kiezen van een armatuur zijn afhankelijk van de exacte ruimte waarin een dergelijk apparaat zal worden geplaatst:

 • Als dit een kinderkamer is, is het het beste om te kiezen voor heldere modellen met ongewone vormen.
 • In de slaapkamer is het beter om verlichtingsstructuren met naar boven gerichte tinten te installeren.Een traditionele optie voor het verfraaien van een slaapkamer met licht is bedapparatuur die eruitziet als decoratieve lampen met luxe lampenkappen.
 • Maar in de woonkamer is het beter om een ​​grote kroonluchter met een paar hoorns te kiezen. De belangrijkste taak is om de juiste te kiezen voor het interieur van de kamer.
 • Lampen die aan kettingen of koorden zijn opgehangen, worden vaak in keukens gebruikt, met name wanneer er grote werkruimten zijn. Bij het kiezen kunt u zich concentreren op de keukenset die in deze kamer is geïnstalleerd.
 • In ruimten met hoge plafonds (waar er gebieden zijn met trajecten van trappen) is een speciaal type producten met goede gelijkmatige verlichting vereist.
 • In de gangen en hallen kan een bekend plafondproduct of een schans worden vervangen door een meer originele versie - plafondlampen op koorden die het gebied rond een grote spiegel, kast kunnen verlichten.
 • De hoofdtaak van hanglampen is lokale verlichting van een bepaald deel van de ruimte. Ze kunnen met succes worden gebruikt voor de bar, ze zullen de oorspronkelijke zonering van de binnenruimte creëren.
 • Hangende plafondlampen voor de badkamer worden gebruikt om licht toe te voegen op plaatsen waar dit nodig is.Hanglampen worden hier bijvoorbeeld vaak in de buurt van een spiegel geplaatst om het verlichtingsniveau in een bepaalde zone te verhogen.
 • Hangende kroonluchters voor het terras moeten duurzaam zijn om zo lang mogelijk mee te gaan, zelfs onder de meest agressieve omstandigheden.

fabrikanten

 • Italiaanse fabrikant L'Arte Luce maakt vervalste producten voor de verlichting van gewone en grote ruimtes.
 • Beroemde lampen fmb Leuchten Schmiedeeisen zijn auteursrechtelijk beschermde voorbeelden van gesmede verlichtingsproducten.
 • favoriet - Duitse fabrikant van kristallen kroonluchters en moderne lampen.
 • Illuminati - dit zijn apparaten gemaakt in de art deco-stijl, traditionele en moderne stijlen; glas en kristalproducten gemaakt in de beste tradities van Europese kwaliteit en design.
 • vennootschap Viokef is een beroemde Griekse producent van verlichting en decoratief glaswerk.

Hoe een stijlvol en origineel model kiezen?

Er zijn veel selectiecriteria voor hangende lampen.

Het apparaat moet voor stroom worden geselecteerd. Hier is de verhouding heel eenvoudig: hoe groter de ruimte zelf (hij heeft hoge plafonds, een vrij grote maat), des te krachtiger het verlichtingsapparaat moet worden gekozen.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door de hoogte van de ophanging.De beste optie is als de lamp die u hebt geselecteerd een hanger heeft die kan worden verhoogd of verlaagd.

Er wordt rekening gehouden met de ruimte waarin de hanglamp wordt geïnstalleerd. Een voorbeeld is de keuken: hier is het beter om lampen te installeren die goed zijn gewassen.

Mooie ideeën voor een trendy interieur

 1. Zeer stijlvol in elke woonkamer zal een hangende lamp met schakeringen (drie niveaus, verschillende kleuren). Een dergelijk product zal de voortreffelijke smaak van de eigenaars benadrukken en het moderne interieur goed verfraaien.
 2. Drie glazen hanglampen in de vorm van cilinders, geplaatst boven de tafel in de keuken of boven de bar, worden het originele accent in de kamer en geven de nodige hoeveelheid licht.

Hoe je een originele hanglamp van een bar maakt, kijk in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer