Het kiezen van glas op de tafel

 Het kiezen van glas op de tafel

Glas op het bureau beschermt niet alleen het oppervlak van meubels tegen beschadiging en vervuiling, maar maakt het in sommige gevallen ook mogelijk om het interieur te diversifiëren.

Waarom heb je nodig?

Modern design maakt gebruik van veel interessante innovaties. Eén zo'n idee is het gebruik van prachtige voeringen. Ze kunnen volledig ondoorzichtig zijn, gemaakt van glas-in-lood of versierd met fotoprint. Ze zijn dus vaak gewend om op de een of andere manier een saai ontwerp bij te werken of om een ​​kamer in een loft- of minimalismstijl te diversifiëren.

Een ander belangrijk punt is dat duurzaam glas ook een extra beschermende laag is.Om de tafels te beschermen, gebruiken we niet de gebruikelijke eenvoudige coating, maar een speciaal behandelde coating. Het feit is dat gewoon glas niet alleen te koud is, maar ook niet beschermd tegen mechanische schade. Daarom wordt aanbevolen om een ​​materiaal te kiezen dat speciaal hiervoor is ontworpen. Vooral als je op zoek bent naar glas voor een kinderkamer.

Een goed gekozen glas beschermt het hout of metaal waarvan de tafel is gemaakt van kleine krassen en andere defecten. Bovendien zal een goed gekozen print of glaskleur ook de kamer versieren en een organische toevoeging worden aan het interieur dat u hebt gemaakt.

Een ander belangrijk voordeel van een dergelijke toevoeging aan de tafel is dat deze kan worden gebruikt als een stijlvolle organizer. Als u alleen de documenten, notities en aantekeningen op tafel legt, zullen ze voortdurend in verwarring en verstrooid raken. Maar als u alles onder glas legt, gaat er niets verloren.

types

Om de tafel te beschermen tegen beschadiging en vervuiling kunnen verschillende soorten glas worden gebruikt: duurzaam, of flexibeler, zacht of duurzaam. Ze variëren ook in dikte, transparantie en kleur.

plexiglas

Het meest populaire type beschermende coating is plexiglas. Dit is een vrij ongebruikelijk materiaal dat pas de laatste decennia is gebruikt. Het bestaat uit een speciale hars, die wordt gecombineerd met verschillende additieven. Dergelijk glas kan zowel transparant als ondoorzichtig zijn. Dit type glas wordt ook wel acryl of organisch genoemd.

By the way, is plexiglas, op zijn beurt, verdeeld in twee ondersoorten.

  • De eerste hiervan bestaat uit geëxtrudeerde platen. Ze zijn bestand tegen beschadiging, dus ze moeten worden gebruikt in die ruimten waar het bureau maximaal wordt belast. Verhoogde sterkte vanwege het feit dat het glas door complexere verwerkingsstappen gaat. De kosten zijn dus verschillende keren hoger dan eenvoudig.
  • Een ander type plexiglas - cast. Dergelijke producten zijn aangenaam tevreden met een breed palet aan kleuren. Als u niet het eenvoudigste transparante glas wilt kiezen, maar een interessant decoratief object, dan moet u cast-voering kiezen.

Zowel hij als andere soorten plexiglas onderscheiden zich door verhoogde veiligheid. Het is niet gebroken, en de randen van een dergelijke voering zijn speciaal gemaakt afgeschuind en zacht.

Met foto's printen

Als we het hebben over de decoratie van overlays, is de meest gebruikelijke optie het gebruik van fotoprints. Met deze eenvoudige techniek kunt u elke afbeelding toepassen op de overlay.

Het beeld dat op zo'n manier op het glas wordt aangebracht, vervaagt niet lang en veeg niet. Het blijft helder en mooi. Alle kleuren zijn heel duidelijk te zien, dus de foto bevalt met alle fijne details.

Afbeeldingen op het glas kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Professioneel fotodrukken werkt het beste met speciale apparatuur. Thuis zelf maken is onmogelijk.

Als alternatief kan zelfklevende folie worden gebruikt. Het heeft al een geschikte afbeelding. Daarom moet je het alleen op het glas plakken. Het duurt maar een paar minuten.

Foto's die op het oppervlak worden aangebracht, kunnen van alles zijn. Meestal zijn kopers op zoek naar iets universeels en eenvoudigs, zoals landschappen of abstracte patronen. Op de bureaus in kinderkamers kunt u overlays gebruiken met afbeeldingen van superhelden, favoriete cartoons of andere herkenbare tekens.

In sommige gevallen is het gebruik van fotoprint op glas ook een extra bescherming. Als het glas kan worden bekrast of bedekt met vingerafdrukken of water, zal de voering bedekt met fotoprints een nette en goed verzorgde uitstraling langer behouden.

verduidelijkt

Als u een overlay voor een bureau kiest dat gemaakt is van een bijzonder waardevol hout, moet u op het geklaarde glas letten. Hiermee kunt u de textuur zo goed mogelijk bekijken en evalueren.

mat

Interessant in modern interieur uiterlijk en matglas. Het ziet er erg interessant uit en creëert een fluwelen coatingeffect. Bovendien is deze overlay ook heel gemakkelijk schoon te maken. U hoeft niet constant het oppervlak van het glas schoon te vegen om het terug te brengen naar een prachtige glanzende glans of vingerafdrukken of waterdruppels te verwijderen.

Hoe te kiezen?

Om een ​​goed glas te vinden, moet u niet alleen op het uiterlijk letten, maar ook op andere parameters. Als u niet alle nuances goed begrijpt, kan de volgende informatie nuttig voor u zijn.

Allereerst moet de bekleding op een geschreven of schoolbank praktisch en van zeer hoge kwaliteit zijn.Dergelijke voeringen worden verder verwerkt, zodat het materiaal zelfs in het geval van mechanische beschadiging de integriteit behoudt. Glasfolie moet worden beschermd tegen vocht, wrijving en andere beschadigingen. Zonder dit zal haar geen zin hebben.

Ook moet het beschermende glas licht genoeg zijn om het gemakkelijk op te tillen, niet bang te zijn om per ongeluk te vallen en te breken. Dit is vooral het geval als je de plaat voor de student op tafel neemt.

Wat het formaat betreft, moet een goed gekozen helder glas passen in de vorm en grootte van het tafelblad. Je kunt zowel een overlay vinden die de hele tafel beslaat als een klein glas dat slechts een deel van de tafel bedekt.

Het uiterlijk van een slip op een tafel is volledig afhankelijk van in welke stijl het interieur is uitgegeven. U kunt zowel gewoon transparant glas als versierd met een soort foto's, stickers of hoogwaardige fotoafdrukken pakken.

Waar te gebruiken?

Glas wordt gebruikt om bureaus in een van de kamers te beschermen. Het kan bijna elke kamer zijn waarin je bezig bent met werken of studeren.

kwekerij

De meest voor de hand liggende optie is om een ​​hoogwaardige plexiglazen voering te gebruiken in de slaapkamer van het schoolkind. Voor de kamer van een kind of tiener is het de moeite waard om praktisch en maximaal veilig glas te kiezen. Het moet goed worden verwerkt, zodat het kind zichzelf niet kan snijden of per ongeluk de hoes kan breken.

U kunt ook kiezen voor een stilistisch interessante voeringoptie. Zoek naar glas met een patroon of print dat niet alleen het oppervlak beschermt, maar ook het kind verrukt. Als je zo'n kleuroverlay op tafel legt, zal het voor hem veel interessanter zijn om tijd aan het bureau door te brengen.

studie

Als je thuis werkt en je hebt een eigen klein kantoor, kun je glas gebruiken om het uiterlijk van de tafel in deze kamer te veranderen. Hier is het echter de moeite waard om iets terughoudender op te pakken. Heldere voering met kinderprints is overbodig, omdat ze je kunnen afleiden van het werk. Het is dus noodzakelijk om de voorkeur te geven aan een eenvoudig transparant of helder glas.

Geheimen van zorg

Om het glas er goed uit te laten zien, niet alleen bij de aankoop, maar ook na een lange tijd, moet het volledige zorg bieden.

Het feit is dat organisch glas uiteindelijk wordt bedekt met kleine krassen. Vooral als u het al heel lang gebruikt. Als je merkt dat het er al minder aantrekkelijk uitziet en krassen de voering er te goedkoop uit laten zien, hoef je het niet weg te gooien. Het is mogelijk om een ​​mooie en verzorgde verschijning te herstellen. Om dit te doen, hoeft u niet eens een aantal bijzonder dure verzorgingsproducten te kopen. U hebt slechts twee soorten schuurpapier van hoge kwaliteit nodig. Een van hen zou meer rigide moeten zijn, en de tweede - integendeel, zacht. Dit schuurpapier moet voorzichtig door de meest problematische gebieden worden gelopen en vervolgens goi-pasta op het bewerkte glas aanbrengen.

Als u het materiaal op deze manier verwerkt, moet u zo voorzichtig mogelijk zijn. Wrijf niet te hard over het oppervlak van het kussen. Je kunt ook geen sterke oplosmiddelen gebruiken, en nog meer, allerlei schuurmiddelen.

Als u geen goi-pasta kunt kopen, kunt u het doen met hoogwaardige polijstpasta. Neem een ​​stuk zachte doek, dompel het in polijstpasta en loop op het glazen oppervlak.

Naast een dergelijk radicaal herstelproces, moet men niet vergeten dat het glas regelmatig met een zachte doek moet worden schoongeveegd. Als je altijd zijn aantrekkelijke uiterlijk behoudt, hoef je geen toevlucht te nemen tot radicale middelen van restauratie.

Over het algemeen is het onderhouden van plexiglas in goede staat vrij eenvoudig. U kunt dus niet bang zijn en rustig een degelijke en esthetisch aantrekkelijke pad kopen.

In deze video leer je over een ander soort glas op tafel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer