Transparante siliconen pads op de tafel

Lange tijd werd het tafelkleed beschouwd als de beste bescherming voor het tafelblad tegen mechanische beschadigingen en slijtplekken. Tegenwoordig is dit accessoire alleen in klassieke stijlen bewaard gebleven, maar de behoefte om de tafel te bedekken is gebleven. Transparante siliconen voering op de tafel combineert de voordelen van een tafelkleed en een open tafelblad.

Wat is de naam?

De transparante siliconen pad op de schrijf- of eettafel is een vel PET-materialen met de toevoeging van een laag uitgerust met siliconen micro-zuignappen. Het wordt het mooie en elegante woord "byuvar" genoemd.

Ik moet zeggen dat in eerste instantie uitsluitend een leren omslag met een luxueus ontwerp en zachtheid een boulevard zou kunnen zijn,Tegenwoordig verdienen siliconenmodellen echter terecht hun naam, waarbij ze consumenten verrassen met uitstekende esthetische eigenschappen, praktische bruikbaarheid en betaalbare prijzen.

Functies en functies

Zoals eerder vermeld, is de beschermhoes een blad dat op het oppervlak van het tafelblad is geplaatst. De dikte is minimaal en varieert van slechts 0,25 mm tot 2 mm.

Ondanks zijn subtiliteit en gewichtloosheid, is het pad, of zoals ze het in het dagelijks leven noemen een "transparant tafelkleed", uitstekend geschikt voor dergelijke functies.

 • Beschermt schrijf-, werk- en kindertafels tegen krassen en vuil;
 • Bestand tegen onbedoeld snijden op het oppervlak met een mes;
 • Voorkomt scheuren.

Bovendien kan het feit dat de siliconen voering zowel het glas als de houten tafel kan beschermen, worden toegevoegd aan het aantal voordelen, zonder de natuurlijke schoonheid van de textuur weg te nemen. Het is geschikt voor plastic modellen voor kinderen, gelakte spaanplaat en metaal. Omdat het model een micro-sucker heeft, wordt de filmgrootte iets kleiner gekozen dan de afmetingen van het tafelblad.

2-3 mm ten gunste van het oppervlak van de tafel voorkomt volledig het afpellen van de film en het hechten van overtollig stof aan het oppervlak.

Hier rijst echter de logische vraag hoe de hoeken en zijvlakken van de tafel moeten worden beschermd.

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan siliconenhoeken, zodat u een veilige ontmoeting met de hoeken kunt maken. Dit probleem is acuut voor gezinnen met kinderen van een jaar en ouder, omdat op dit punt de kruimel de eerste stappen begint te beheersen, valt en het meubilair raakt. Om dit te voorkomen, is het helaas praktisch onmogelijk, evenals om het kind te beperken in het kennen van de wereld om hen heen. Dichte siliconen voeringen in de vorm van elastische ballen of strakke hoeken - een redding voor moderne moeders.

Afmetingen en ontwerp

Silicone - het materiaal waarmee u eenvoudig zelfstandig kunt werken. Dus zelfs als u de randen met een schaar of met een speciaal mes snijdt, verliest het materiaal zijn praktische en esthetische kwaliteiten natuurlijk niet, op voorwaarde dat u zorgvuldig werkt. Niet iedereen beslist echter over de onafhankelijke aanpassing van de parameters van de voering en daarom produceren fabrikanten verschillende gangbare standaardmaten. Tegelijkertijd is er altijd de mogelijkheid om een ​​siliconenpad aan te schaffen volgens individuele metingen,wat vooral geldt voor ronde en ovale tafels.

Tot koffietafels behoren de volgende afmetingen van het "transparante tafelkleed."

 • 90 tot 90 cm;
 • 75 bij 120 cm;
 • 63,5 per 100 cm;
 • 53,5 per 100 cm

Voor eettafels passen dergelijke maten.

 • 107 per 100 cm;
 • 135 tot 180 cm;
 • 120 tot 150 cm.

Plezier en een grote kleur en designer palet voeringen. Modieuze prints transformeren de keukentafel, maken hem interessanter en vrolijker. Naast het transparante model is er een kleuroverlay die alle kleuren van de regenboog kan overbrengen.

De huidige kleuren zijn zwart en wit met glans, die de diepte van de toon onthullen.

Een felrode, gele of roze voering is geen optie, maar bij het transformeren van een saaie vervelende tafel is het zeer effectief en efficiënt.

Bij afdrukken is er een vergelijkbare situatie. De rijke textuur van hout of natuursteen wordt zelden verdund met tekeningen, maar een goedkope tafel in een tandem met patronen wordt stijlvol en uniek. Onder de thema's van afbeeldingen, de meest voorkomende zijn fantastische bloemen, vruchten en geometrie met verschillende texturen van het materiaal, het creëren van het effect van irisatie.

Materiële vergelijking

Struiken zijn tegenwoordig gemaakt van verschillende materialen, omdat hun populariteit elke dag toeneemt.

Siliconen als grondstof hebben dergelijke voordelen.

 • Makkelijk om het vuil te reinigen - er is geen ander reinigingsmiddel nodig voor de siliconen, behalve een vochtige doek
 • Pretentieloze zorg;
 • Niet bang voor alkalische oplossingen;
 • Plasticiteit en precieze plaatsing op het werkblad;
 • duurzaamheid;
 • De juiste mate van zachtheid.

Siliconen zijn te vergelijken met verschillende materialen, zoals leer.

Echt leerIk moet zeggen dat het vaak wordt gebruikt voor desktops van managers en aan ondergeschikten wordt gepresenteerd als een geschenk. Het is vrij eenvoudig om deze keuze uit te leggen, omdat de leren buretur er presentabel uitziet en het werk vereenvoudigt met de documentatie.

Een product van echt leer met uitstekende bekleding maakt het aanraken van het werkoppervlak comfortabeler, er glijdt geen papier overheen en de pen schrijft perfect. Het is echter moeilijker om voor hem te zorgen.

Dus, lederen bouvard vereist naleving van de volgende voorwaarden.

 • Dagelijkse reiniging met een zachte, vochtige doek;
 • Drogen met een droge doek;
 • De afwezigheid van hete voorwerpen op het oppervlak, bijvoorbeeld een kop koffie;
 • Reinigende complexe vlekken met speciale zachte emulsies;
 • Gebrek aan doordringende en snijdende objecten.

Siliconen voering legt zichzelf geen dergelijke eisen op, maar is in de presenteerbaarheid nog steeds minderwaardig aan natuurlijk leer.

Als u echter naar beide pads kijkt in termen van kosten, dan is siliconen een duurzaam en goedkoop materiaal.

Kunstleder wordt ook vaak voor artikelen gebruikt, omdat het type kwaliteitsproducten dat daaruit wordt gemaakt moeilijk te onderscheiden is van het natuurlijke prototype. De kosten van de vervanging van leer zijn verschillende malen lager, omdat het in de kern een geweven materiaal heeft dat gecoat is met speciale coatings van verschillende samenstellingen.

tekortkoming eco-leer ligt in de kwetsbaarheid. Helaas worden afgebroken coatings snel voelbaar, wat resulteert in het verlaten van de byuvar. Het zorgen voor kunstmatig materiaal valt samen met het verzorgen van natuurlijke grondstoffen en daarom lijken producten van siliconen heilzaam door hun praktische eigenschappen.

polycarbonaat Het is ook een van de belangrijkste materialen voor het maken van artikelen.

Dit duurzame en transparante materiaal heeft deze voordelen.

 • Krasbestendigheid;
 • Mogelijkheid om te gebruiken bij temperaturen tot 150 graden;
 • De duurzaamheid meerdere malen groter is dan de vergelijkbare eigenschap van plexiglas;
 • Hoge mate van transparantie;
 • Esthetische uitstraling.

Aanwezig in polycarbonaat en enkele nadelen. In tegenstelling tot siliconen heeft een overlay van polycarbonaat bijvoorbeeld niet die micro-uitlopers die de stabiliteit van de vlecht garanderen. Fabrikanten lossen dit probleem op met een grotere dikte tot 5 mm. De indrukwekkende dikte maakt de overlay beter zichtbaar, wat niet altijd een positief effect heeft op de esthetische uitstraling.

De hoge mate van transparantie van polycarbonaat is een pluspunt dat geen siliconen bevat. Onder een dergelijke overlay is het gemakkelijk om planningen, schema's en andere documentatie in te voeren, zonder welke geen werkdag verstrijkt. Het glazen oppervlak heeft hier echter nog steeds geen concurrenten.

Pads van polyurethaan hebben ook een plaats bij de productie van moderne fabrikanten.

Sprekend van thermoplastische polyurethanen, moeten de volgende voordelen worden opgemerkt.

 • sterkte;
 • subtiliteit;
 • Uitstekende fixatie;
 • Gebrek aan geur.

Glas en plexiglas - materialen zijn niet zo populair, maar bestaan ​​nog steeds op de markt van beschermende coatings voor tafels.Hun voordelen omvatten hardheid en onbeweeglijkheid, en de nadelen zijn zwaar gewicht en brosheid. Het is door hun zorgvuldige houding tegenover zichzelf dat ze verschillen van siliconen voeringen, die zelfs voor een kind gemakkelijk zijn om mee om te gaan.

Bovendien is veel gewicht, ten gunste van onbeweeglijkheid, volkomen onhandig om er documentatie onder te plaatsen, omdat het bijna onmogelijk is om het later uit te trekken.

Populaire modellen

Tijdens de periode van levering van posities met klassieke tafelkleden, hebben veel fabrikanten nagedacht over het creëren van nieuwe beschermende coatings voor de tafel. Sinds 2016 produceert een jong maar snelgroeiend bedrijf DecoSave sinds 2016 kant-en-klare coatings en voeringen op bestelling.

Het eerste en succesvolle model van het bedrijf was DecoSave Film-beschermfolie met micro-zuignappen en minimale dikte.

Het tweede model op basis van siliconen was het product "Zacht glas". De dikte is 2 mm, waardoor u het oppervlak van de tafel tegen krassen kunt beschermen. Fabrikanten genoemd "soft glass" -model, speciaal ontworpen voor eettafels.

Het bedrijf met de Zweedse kwaliteit Ikea, altijd aangenaam met praktische innovaties, heeft de voering op de tafel "Preuss" en "Skrutt" vrijgegeven.Hun kleurenschaal is laconiek en eenvoudig, net als alle producten van het merk.

De transparante "Preuss" wordt gepresenteerd in de afmetingen 65 bij 45 cm, waarmee u de desktopzone kunt instellen en zelf het belangrijkste werkgebied kunt bepalen.

"Scrutt", uitgebracht in zwart en wit, heeft dezelfde afmetingen en past perfect in moderne interieurs dankzij de ingehouden kleuren. Het grote voordeel van de producten hier is de hoge beschikbaarheid, omdat in elke grote stad het vinden van een winkel en het juiste product een eenvoudige taak is.

Het bedrijf BLS is ook bezig met de introductie van stijlvolle siliconen voering op het tafelblad. De grote afmetingen van 600 bij 1200 en 700 bij 1200 mm maken het gebruik van pads voor werktafels en keukentafels mogelijk. Modellen onderscheiden zich door een kleine dikte van 1 mm.

Op zoek naar dunnere modellen, kunt u aandacht besteden aan het bedrijf Amigo. De kleine afmetingen voor het werkgebied en een dikte van 0,6 maken de producten van het merk bijzonder relevant.

Het bedrijf Durable wilde niet alleen een beschermende, maar ook zeer nuttige voering maken, die zich bezighield met de productie van zachte matten uit drie lagen gemaakt van siliconen. De bovenste laag is hier een handige plaats om documentatie op te slaan die gemakkelijk te repareren is.zonder de kap op te tillen.

Het bedrijf beveelt ook het gebruik van een dergelijk bureau aan als een handige pad voor een computermuis.

Producten van Bantex hebben ook een beschermende topfilm voor eenvoudige opslag. Zwarte, witte, grijze en transparante voering in perfecte harmonie met het werkoppervlak. Populaire maten zijn 49 bij 65 cm.

In feite kan het siliconenkussen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Daarom stelt het bedrijf Rs-Office voor om een ​​stijlvol model te gebruiken, niet alleen voor de tafel, maar ook voor de vloer onder de computerstoel. De kosten van de producten van het merk zijn hoog en worden gerechtvaardigd door het gebruik van veilige en niet-toxische materialen, naleving van alle kwaliteitsnormen en een lange levensduur van maximaal 10 jaar. Het bedrijf heeft vertrouwen in de hoge kwaliteit van zijn producten en bewijst het met zijn hoge prestaties.

Hoe de tafel te beschermen tegen krassen met behulp van de voering, zie de volgende video:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer