Witte tabellen: kies een ontwerp

Als u besluit een witte tafel thuis of op kantoor te kopen, maar niet weet waar u moet beginnen, kan dit artikel helpen.

Wit meubilair past in elke ruimte in het pand. Met de moderne meubelproductie kunt u elk idee in vorm, afmeting en een verscheidenheid aan materialen realiseren. Met hun tinten kunt u de perfecte optie kiezen.

Kleur functies

Wit wordt geassocieerd met lucht, licht, ruimte. Het is als een leeg vel papier waarop je elke foto kunt schrijven. Wit heeft geen schakeringen, maar vaak worden andere witgekalkte kleuren beschouwd als zijn tonen.

Hier zijn enkele van hen:

 • Rokerig wit;
 • sneeuw;
 • Ivory;
 • Room (creme brulee);
 • melk;
 • Pearl.

Laten we zeggen over de eigenschappen van de coatings, die mat, glanzend, gevernist, gespiegeld, met email, met een patina kunnen zijn.Misschien is het de moeite waard om een ​​decodering van de laatste te geven: het is het effect van een verouderd oppervlak (met verduistering, slijtage en scheuren), dat ontstond tijdens natuurlijke exploitatie of kunstmatig werd gecreëerd.

Wanneer u een tint kiest voor uw toekomstige witte tafel, moet u rekening houden met de temperatuur van de kleur: koude kleuren passen harmonieus in moderne interieurs in hightechstijl, futurisme, minimalisme. In dergelijke kamers is het meeste meubilair gemaakt van steen, glas, metaal, plastic. Een warme en gedempte tonen zijn ideaal voor klassiekers, de Provence, het land.

materialen

Als u het materiaal van de tafel kiest, moet u in de eerste plaats overwegen welke functionaliteit het in een bepaalde ruimte zal uitvoeren. Bijvoorbeeld, stenen en houten werkbladen zijn duurzaam en duurzaam, dus ze worden vaak gebruikt in het interieur van de keuken.

Glazen tafels vanwege breekbaarheid passen goed in de woonkamer en rieten meubels worden meestal gebruikt in het recreatiegebied (balkon, veranda, cottage-terrein).

glas

Als je de tafel met een glazen blad leuk vond, is het beter om voorkeur te geven aan gehard glas. Ten eerste heeft het verbeterde sterkte.Ten tweede, als het geharde glas nog steeds gebroken kan worden, dan zal het veranderen in een veelvoud aan kleine fragmenten met veilige randen. Gelaagd glas of triplex wordt echter als het veiligste beschouwd: wanneer het bij de inslag wordt vernietigd, valt het niet uiteen in fragmenten, maar wordt het door de film vastgehouden, waardoor een web op het tafelblad ontstaat.

Glazen tafels zijn vaak ingebed in moderne meubelstijlen. Glastabletten kunnen zeer divers zijn: mat, gegroefd, "vorstpatronen", omgekeerde kleuring, een fotoafdruk toepassen.

metaal

Het belangrijkste voordeel van een metalen tafel is de sterkte, stevigheid en duurzaamheid. Moderne technologieën maken het mogelijk om tafels van metaal niet minder elegant en stijlvol te maken dan van hout of plastic. Metalen werkbladen kunnen eenvoudig worden geverfd, gepolijst of gezandstraald, of alle bovengenoemde decoratiemethoden kunnen in één keer worden aangebracht. Stijlvolle en dure uitstralingstafels met smeedijzeren elementen. Vanwege hun sterkte worden metalen tafels vaker gebruikt in de productie, waar agressieve mechanische en chemische effecten optreden (tafels voor schrijnwerkerij en automonteurs, in chemische laboratoria, zomerhuisjes), maar het gebruik ervan is ook mogelijk in huisinterieurs.

MDF, spaanplaat

Tabellen van spaanplaat en MDF kunnen elke vorm en afmeting hebben. Door de lage kosten van deze materialen, het gemak van toegankelijkheid bij de productie en montage, passen ze in elk interieur.

Daarom hebben de tafels gemaakt van spaanplaat en MDF een uitgebreid gebruik: in de eetkamers en keukens, in de slaapkamers en woonkamers, kantoor en computer, registratie en magazijnen, en vele anderen.

Massief hout

Tabellen in massief hout hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen: betrouwbaarheid, betrouwbaarheid, kapitaal, maar het grootste verschil is de warmte van natuurlijk hout. Een verscheidenheid aan houtbewerking geeft de interieurontwerpers veel ruimte voor creativiteit: hout kan worden gevernist, gepolijst tot een gladde staat, geverfd. Maar er is een belangrijk nadeel: de hoge materiaalkosten. Bovendien hebben houten tafels in witte kleur een bijzonderheid: het is noodzakelijk om vloeistoffen met felle kleuren te controleren en niet te laten morsen.

Vanwege de porositeit van de structuur van de boom zelf en zijn coatings, kan de vloeistof in het oppervlak worden geabsorbeerd, en dan kunnen dergelijke vlekken niet langer worden weggespoeld.

plastic

Wit plastic vanwege de lage kosten en weersbestendigheid wordt vaak gebruikt bij de productie van buitenmeubels. Dergelijke producten zijn vaak te vinden in de omgeving van terrassen met terrasjes, zomerhuisjes en balkons. Nogmaals, kindertafels maken graag plastic. Er zijn ook witte designtafels. In de regel worden ze gemaakt in zeer ongebruikelijke vormen die er beter uitzien in industriële interieurs.

steen

Steen als grondstof, maar ook als hout en metaal, is het meest betrouwbaar en duurzaam. Bij de vervaardiging van witte werkbladen van natuursteen wordt vaak marmer gebruikt en dit materiaal heeft een hoge opneembaarheid. Wit marmer kan ook barsten van temperatuurveranderingen en geel worden bij verwarming. De hoge kosten en het hoge gewicht beperken echter het gebruik van stenen meubels in het dagelijks leven. Maar het uiterlijk van dergelijke tafels is geweldig.

rotan

Rieten meubels worden vaak gebruikt in de inrichting van voorsteden, landhuizen, veranda's, straatcafés. De voordelen van rotanmeubelen: milieuvriendelijkheid, een verscheidenheid aan vormen, bescheiden verzorging, duurzaamheid, ondanks de kwetsbaarheid van buitenaf, en een laag gewicht maken het gemakkelijk om een ​​verwisseling te maken.

vorm

Witte kleur ziet er geweldig uit in de meest primitieve vorm, en in de meest ongewone.Maar vergeet niet het algemene idee van het interieur en het doel, het kiezen van een vorm voor de tafel. Overweeg welke configuraties zijn:

 • Corner. Het grote voordeel van het hoekblad is dat het comfortabel en niet omvangrijk is in een beperkte ruimte. De meest voorkomende afspraken van hoektafels zijn computer en schrijven, tv-kasten, minder vaak koffie en toilet.
 • Oval. Een onderscheidend kenmerk van het ovale tafelblad is dat het de voordelen van een ronde en rechthoekige tafel combineert. Gebrek aan hoeken zorgt voor een comfortabele, gastvrije sfeer en maakt ruimte voor kinderen veiliger. En de langwerpige vorm van de tafel (evenals de rechthoekige) neemt minder ruimte in beslag, in tegenstelling tot de ronde ruimte, en blijft ruimer. Meestal heeft de ovale uitstraling tafels in woonkamers en keukens.
 • Round. Ronde tafels zijn goed omdat ze universeel zijn. De ronde vorm van de tafel is gemakkelijk op te pikken voor bijna elk interieur en de variëteiten: klassiek (gotiek, classicisme, barok, rijk, modern), modern (art deco, pop art, minimalisme, kitsch, hightech), etnisch (afrikaans, japans, provence) ).De afgevlakte vorm geeft gezelligheid en comfort aan de kamer.

Vooral vaak worden ronde tafels gebruikt in cafés en restaurants, maar ook in keukenmeubelen. Er zijn ronde tafels in de kantooromgeving en in de vergaderzalen.

 • Square. De specificiteit van een vierkant tafelblad bestaat uit strikte en grafische vormen. Deze eigenschap laat het het meest toe om vierkante modellen in te voeren in het interieur van strikte vormen (bijvoorbeeld klassiek, hi-tech, Japanse stijl). In het interieur van het huis hebben de vierkante vormen meestal eettafels, dan koffie, opdienen, toilet. Cateringbedrijven gebruiken ook graag vierkante tafelmodellen.
 • Rechthoekig. Tafels met een langwerpige, lange rechthoekige vorm zijn onmisbaar in kantoorruimtes, vergaderzalen, vergaderzalen, grote eetzalen die zijn ingericht in de geest van minimalisme of klassiekers.

ontwerp

Naast het formulier kunnen de witte tabellen verschillen in hun configuratie. Dus, er zijn:

 • Tafelrek Het bureauplateau kan worden gemaakt als een speciale rechthoekige plank die loodrecht op de plank is bevestigd.Soms zijn er aanpassingen waarbij het tafelblad een driehoekige vorm heeft (om het in de hoek te installeren). Dit soort ontwerp is erg handig voor schoolkinderen, studenten, werknemers met een kaartbestand of zelfs voor vrouwen met een noodliefde die veel verschillende kleine onderdelen en accessoires hebben).
 • Zigzag. In zo'n ongebruikelijke vorm zijn koffietafels meestal te vinden. Ze dragen geen grote functionele belasting, maar leggen een zeer effectieve nadruk op het interieur.
 • Met een spiegel. Modellen met een spiegel met de naam toilettas, kaptafel, make-uptafel, trellis. Meestal gebruikt door vrouwen voor het aanbrengen van make-up en haar. Gebeuren voor thuisgebruik en voor verschillende schoonheidssalons en fotostudio's.
 • Classic. Aan de klassieker wijzen we de tafels toe met een stevig tafelblad op een of vier poten. Het formulier, zoals eerder beschreven, kan het zijn. Klassieke laconieke vormen worden meestal gebruikt in keukens en eetzalen.
 • transformers: schuif / vouw / tafelboek. Het transformeren van werkbladen is uitgevonden om ruimte te besparen en wordt in de regel in kleine ruimtes gebruikt. Vaak maken in dit ontwerp eet- en keukentafels.

combinaties

In interieuroplossingen kan wit fungeren als een accent of als algemene achtergrond voor andere heldere details. Bijvoorbeeld, de combinatie van een witte houten tafel en bruine stoelen is typerend voor klassieke interieurs. Een andere interessante optie: het tafelblad en de stoelen zijn stoelen in een donkere kleur en de poten van de tafel en stoelen zijn wit en omgekeerd.

Zo'n kleurenschema kan de eetgroep visueel faciliteren.

Witte kunststof tafel ziet er geweldig uit in moderne designoplossingen in combinatie met rode, zilveren en zwarte details. In de kinderkamers maken ze ook vaak een witte tafel en andere details selecteren heldere regenboogtinten.

Hoe te kiezen?

Als u een witte tafel kiest, moet u rekening houden met de belangrijkste factoren:

 • de functies die hij in deze kamer zal vervullen (eten, keuken, koffie, nachtkastje, toilet, werk);
 • interieurstijl;
 • ruimte afmetingen;
 • materiaal (steen, hout, glas, kunststof, MDF, spaanplaat);
 • de kosten.

Een goede keuze voor twee personen in de keuken is een kleine ronde of vierkante tafel.

In de kinderkamer is het beter om te kijken naar een tafel gemaakt van plastic met een stabiele ondersteuning en een oppervlak dat niet ontvankelijk is voor de kunsten van jonge genieën.

Een witte koffietafel met ongewone vorm past perfect in de woonkamer van een bachelor in hightech-stijl.

Het is handig voor vrouwen om te kijken naar de verschillende modellen toilettafels voor de slaapkamer.

Op kantoor is het aangewezen om voor werknemers heldere, rechthoekige of hoektafels van spaanplaat te gebruiken, en de kleuren moeten beknopt zijn, zonder patronen en reflecties.

Wanneer de keuze is gemaakt, vergeet dan niet om voor de netheid te zorgen en een afwasmiddel op te halen dat geschikt is voor het reinigen van het aanrecht. Anders zullen het meubilair en het interieur er in het algemeen slordig uitzien.

Hoe je een witte tafel met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer