Bijzettafel in het interieur van de kamer

In het interieur van een modern huis is elk accessoire van het meubilair functioneel. Als er niet genoeg meubilair is of als er niet voldoende ruimte in de kamer is, wordt er een speciaal type meubilair gebruikt. Deze items bevatten een bijzettafel, die dankzij de ontwerpfuncties perfect in het interieur van de ruimte past en functionaliteit en een stijlvolle uitstraling combineert.

Functies en typen

Bijzettafel is een ontwerp dat een aanvulling is op bestaand meubilair. Tegelijkertijd kan het een aparte consoletafel zijn, een soort bedmodel (bevestigd) of een soort console met steunen. In feite is dit een extra compacte tafel, die het gebrek aan vrije ruimte op de hoofdtafel opvult of gebruikt wordt als een onafhankelijk meubelstuk waar het niet mogelijk is om een ​​gewone tafel te plaatsen.Een onderscheidend kenmerk van dit accessoire is hoogte, die veel meer is dan koffie en koffie tegenhangers.

Uiterlijk kan het anders zijn:

 • vergelijkbaar met een halfronde of rechthoekige uitbreiding van de computerbalie;
 • die lijkt op een tafel in de vorm van letters "G", "C", "T", "P";
 • een kruk met een ronde of vierkante bovenkant;
 • de gelijkenis van de keukentafel met betrouwbare steunen.

Alle modellen worden gecombineerd met de locatie tegen de muur of de gebruiker, wat handig is in de buurt van de bank, fauteuil, bed, bureau, keuken, balkon, op de loggia, in de gang.

De bijzettafel ziet er geweldig uit op de vensterbanken, waardoor u verse bloemen op het oppervlak kunt plaatsen. Het kan echter zijn:

 • klassiek eenvoudig met werkblad en steunen;
 • in de vorm van een organizer - met planken of textielzakken;
 • decoratief en functioneel, ontworpen om de stijl van het interieur te accentueren door beeldjes, schelpen, bloemen, vazen, enz. op het oppervlak te plaatsen.

Producten zijn stationair en transformeerbaar. De eerste categorie omvat modellen die geen vouwen bevatten.Ze worden op de juiste plaats geïnstalleerd, met behulp van bevestigingsmiddelen of zonder (afhankelijk van het specifieke product). De tweede regel is creatiever en omvat variëteiten met een verschillende mate van complexiteit van structuren. Ze kunnen een soort dressoir zijn met een inklapbaar of intrekbaar systeem, waarbij de tafel in opgevouwen toestand eruit ziet als een kubus met interne compartimenten.

Wanneer dergelijke producten worden getransformeerd, gaat het bijzettafeltje, dat een integraal onderdeel is, omhoog, beweegt zich naar de gewenste afstand en opent de bovenkant van het dressoir.

Andere modellen kunnen extra vouwelementen van het tafelblad hebben, waardoor het tafeloppervlak toeneemt. Afhankelijk van het ontwerpidee, is de vorm anders, wat standaard is (rond, vierkant, ovaal, halfrond) of ongebruikelijk (voorgesteld, in de vorm van een langwerpig ovaal). Geassocieerd met de ontwerp- en installatiemethode, die een klassieker kan zijn (plaatsing op de vloer) of kan worden opgehangen (de tafel aan de muur bevestigen).

Opties voor installatie op de vloer kunnen wielen hebben. Dit is inherent aan modellen van het bruidsschattype die zijn ontworpen voor permanente beweging. Roterende wielen bieden Zorgvuldig omgaan met vloeren bescherm het tegen krassen en slijtage. Aan de andere kant zijn de wielen niet altijd comfortabel, vooral als de tafel op het tapijt ligt.

functionaliteit

De bijzettafel is een functioneel item dat, afhankelijk van het specifieke model en de behuizing,:

 • werkruimte vergroten voor handige locatie van de benodigde documentatie, mappen, kantoorapparatuur;
 • verander het bureau om twee of meer gebruikers aan te passen;
 • worden gebruikt als een tafel om gasten of huishouden te behandelen voor het tv-scherm;
 • zorg voor een comfortabele nachtrust door een laptop, tablet of andere items op het tafelblad te plaatsen om films of andere mediabronnen te bekijken terwijl u in een stoel of op de bank zit.

De bijzettafel kan als organizer worden gebruikt als u een naaimachine of andere accessoires voor het oefenen van handwerk wilt schikken. Sommige modellen zijn specifiek ontworpen voor de achterkant van de bank: de tafel is er direct aan vastgemaakt, vaak met textielzakken om kleine voorwerpen op te bergen. Deze accessoires zijn de meest compacte van het hele assortiment, ze onderscheiden zich door de mogelijkheid van verwijdering wanneer ze niet nodig zijn, transformerend in een gevouwen dubbel aanrecht.

voordelen

De bijzettafeltjes hebben veel voordelen:

 • ze zijn gemaakt op professionele apparatuur, rekening houdend met nieuwe technologische ontwikkelingen die de kwaliteit en praktische prestatiekenmerken verbeteren;
 • zijn gemaakt van verschillende grondstoffen, wat de ontwerpmogelijkheden vergroot en de harmonieuze infusie van deze accessoires in elke stijl van het interieurensemble verbetert, of het nu loft, hi-tech, minimalisme, rustiek, bionica en anderen is;
 • accentueer de ruimte van de kamer voorzichtig, ten koste van de kleur en de grootte, en sla het gebrek aan bruikbare ruimte en verlichting visueel omhoog;
 • kunt u voorwerpen op het oppervlak plaatsen die altijd bij de hand zijn (smartphone, afstandsbediening van de tv, huis- of autosleutels);
 • bewaar de nuttige ruimte van de kamer, selecteer in overeenstemming met de ruimte in de ruimte;
 • Afhankelijk van het model onderscheiden ze zich door een rijk kleurenpalet, waarmee je een model kunt kiezen voor de beschikbare meubels of een ensemble kunt maken met stoelen, planken, computer desks;
 • gebaseerd op het ontwerp, de prijs en de hoeveelheid componenten, verschillen in kosten, waardoor elke koper een handige optie voor zichzelf kan vinden, rekening houdend met smaakvoorkeuren en het geplande budget voor de aankoop.

materialen

De grondstoffen voor de productie van bijtafels zijn verschillend. De belangrijkste soorten materialen zijn:

 • hout en vezelplaat;
 • glas (dubbel, getemperd, slagvast);
 • metaal (chroomstaal en aluminium);
 • plastic.

De boom is een premium corpus. Het biedt modellen met maximale sterkte, ziet er duur uit en is geschikt voor de juiste omgeving. MDF, LDSP is lichter dan hout, ze bieden vernissen en plakken van het materiaal in elke kleur, maar ze falen sneller, omdat de schroefdraad van bevestigingsmiddelen in deze modellen zwakker is dan die van houtachtige analogen. De metalen behuizing is betrouwbaar, duurzaam, heeft een duurzame structuur, verbindt vaak met glas, daarom is deze beperkt in stijl en past hij voornamelijk op de bestaande meubels met vergelijkbaar materiaal.

Kunststof als onafhankelijk materiaal is kwetsbaar, dergelijke meubels zijn van korte duur en ondanks de garanties van fabrikanten van veiligheid is het schadelijk (het materiaal maakt toxines vrij in de lucht).

7 foto

ontwerp

Vanwege de overvloed aan decoratieve technieken zijn ontwerpoplossingen bijzettafels gevarieerd. Ze kunnen gebaseerd zijn op kleur, textuur, de combinatie van afwerkingsmaterialen, het gebruik van ongebruikelijke vormen en versieringsmethoden. Door een combinatie van kleuren te gebruiken, kunt u de producten in de bestaande omgeving met succes invoeren. Populaire tinten van het kleurenpalet zijn wit, marmer, beige, schaduw van licht wenge eiken, contrasten van bruin en zwart.

Een interessante ontwerptechniek is toning., glas en hout bevlekken (effect van volume en diepte creëren). Meubilair, gemaakt met een vloeiende overgang van bruin naar chocoladetint, ziet er duur uit en verwijst naar de speciale smaak van de eigenaar. Geverfd glas doet alsof het premium is, en belast de ruimte niet met een gevoel van zwaartekracht, zoals houten meubilair.

De meest creatieve benaderingen van het decor omvatten fotodruk. Het wordt toegepast op de werkbladen van verschillende materialen, maar de meest interessante grondstof voor een driedimensionaal en dynamisch beeld is gehard glas. Met verschillende technieken kunt u een patroon toepassen in de vorm van zandstralen, een speciale film, geplaatst tussen twee glaskunststoffen of onder het tafelblad, met behulp van een kleefstofsamenstelling.Tekening kan op bestelling worden gemaakt, inclusief met aanpassing van functies van een tafelblad.

Hoe te kiezen?

De keuze van de bijzettafel is gebaseerd op indicatoren van technische kenmerken, gemak en esthetische waarneming. Iedereen heeft zijn eigen concepten van gemak. Als u een stationaire structuur wilt kopen, kunt u op het model letten. Malm van Ikea. Door hun lengte kunt u het model aan beide kanten van het bed plaatsen, terwijl het werkoppervlak voldoende is voor gebruikers om te eten of werken op een laptop zonder uit bed te komen.

Als u wilt, kunt u een goede aankoopoptie vinden bij Amerikaanse bedrijven, fabrikanten Italië en de Russische Federatie.

Belangrijke functionaliteit:

 • dragers moeten betrouwbaar en sterk zijn (ontoelaatbare MDF);
 • ontwerpcomplexiteit is niet altijd een voordeel (meer plaatsen van mogelijke breuk);
 • het model op wielen is niet relevant voor de zone bedekt met een langpolig tapijt (de villi worden in de wielen gedreven);
 • het is niet nodig om een ​​model-stand te kopen voor twee extra plaatsen, als de gebruiker alleen is (het is beter om op te ruimen, alle overbodig binnen de planken of laden te verwijderen);
 • de doos in het midden van de kamer is niet relevant als de tafel van tijd tot tijd wordt getransformeerd.

Praktisch doet er toe: De witte tafel is mooi, maar de minste vlekken zijn zichtbaar. Als je van een model met een glazen oppervlak houdt, is het beter om een ​​product met matglas te kopen: het is minder zichtbare vingerafdrukken en krassen. Het is belangrijk om rekening te houden met de warmtegeleidbaarheid van het materiaal: hout is het meest comfortabel en de typen koud oppervlak zijn van glas en metaal.

Plastic modellen zijn het waard om te kopen in het geval van frequente verhuizingen of het huren van een appartement: ze zijn mobiel, hebben een laag gewicht, maar met aanzienlijke mechanische schade vormen ze chips en scheuren.

Zie de volgende video om je eigen bijzettafel te maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer