Muurverschoontafel - ruimtebesparend in de kinderkamer

Wanneer een pasgeboren baby in het huis verschijnt, nemen zijn ouders veel vragen over de verzorging van hun geliefde kind, wat hij draagt, waar hij mee speelt en natuurlijk waar hij slaapt, waar zijn zachte huid mee in contact komt. Veranderende tafel voor moderne moeders en vaders is een onmisbare assistent geworden. Welnu, wanneer de grootte van de ruimte u toestaat om een ​​volledig meubelstuk te installeren, maar in het geval van een klein beeldmateriaal de muuroptie zal opslaan. Muurwisseltafel - ruimte besparen in de kinderkamer, een compact accessoire dat het leven van een jong gezin vereenvoudigt.

Functies en voordelen

Veranderende tafel, die aan de muur kan worden opgehangen, behoort tot het specifieke kindermeubilair. Dit is een eenvoudig ontwerp, gemaakt van een frame en een opvouwbaar tafelblad.In gesloten toestand is dit apparaat vrijwel onzichtbaar, neemt het een minimale bruikbare ruimte in beslag. In zo'n tafel is meestal voorzien voor een bepaald aantal planken voor het opbergen van cosmetica en zachte beschermende zijkanten, waardoor de kans op vallen van een kind wordt voorkomen. Ondanks alle beschermende elementen, is het onacceptabel om de baby alleen te laten, je moet altijd dichtbij zijn.

Wandtafel - een onmisbaar iets in een klein appartement, omdat het een compact formaat heeft.

Bovendien heeft het meubelsysteem nog vele andere voordelen:

 • Het kan op elke hoogte worden geïnstalleerd;
 • Bevestiging en verwijdering kost niet veel tijd en moeite, alles wordt eenvoudig beschreven in de instructies;
 • De tafel kan op een ander oppervlak worden bevestigd (baksteen, beton, van een spaanplaat);
 • Het systeem heeft geen beperkingen op de plaats van installatie. Het kan worden bevestigd in de kinderkamer, in de slaapkamer van de ouders, in de woonkamer of zelfs in de badkamer;
 • Op planken kunt u een aantal belangrijke dingen bewaren (crèmes, poeders, vochtige doekjes, luiers). Dankzij dit kunnen ouders niet afgeleid worden van het kind, op zoek naar het juiste accessoire, alles is bij de hand;
 • Het ontwerp van de tafel is ondanks zijn fragiele uiterlijk sterk en betrouwbaar. Je kunt je geen zorgen maken dat de tafel omvalt of buigt onder het gewicht van de baby;
 • Breed bereik. Wandtafels zijn verkrijgbaar in verschillende kleurvariaties, van verschillende materialen (hout, kunststof, metaal). Hierdoor is het gemakkelijk om een ​​tafel te kiezen voor een reeds gemaakt interieur.

tekortkomingen

Ondertussen heeft de vouwwandtafel enkele gebreken:

 • De aanwezigheid van schappen maakt het niet mogelijk om absoluut alle gewenste items op te bergen, dus het is beter om een ​​tafel in de buurt van de kast te installeren of om er een extra schap naast te plaatsen;
 • Na het verwijderen van de structuur blijven zichtbare sporen in de vorm van gaten van bevestigingsmiddelen en dof behang op de muur achter.

Hoe te kiezen

Het kiezen en kopen van meubilair voor de jongste huishoudens is een nogal moeilijke taak. Niet minder verantwoordelijk moet worden benaderd voor de keuze van de tafel voor het aankleden van het kind. Bij het kopen van een ontwerp moet u op dergelijke nuances letten.

 • Het materiaal van vervaardiging. Elk detail waaruit de commode wordt gemaakt, moet veilig zijn voor de gezondheid van de pasgeborene.U moet milieuvriendelijke, niet-giftige materialen kiezen, waaronder hout, MDF. Hout is een duurdere grondstof, maar ondertussen is het betrouwbaarder dan goedkope MDF. U kunt een product kopen op spaanplaat, maar voordat u het koopt, moet u ervoor zorgen dat het veilig is (bewijs daarvan is het kwaliteitscertificaat). Jonge ouders kiezen ook vaak voor metalen structuren, omdat ze vertrouwen hebben in hun kracht en duurzaamheid.

De prijzen voor plastic producten zijn zelfs lager dan alle voorgaande opties, maar dergelijke ontwerpen zijn van minder goede kwaliteit en betrouwbaarheid.

 • Dimensies. Koop beter ontwerp met een breed blad. Zo'n onderwerp zal praktischer en handiger zijn, vooral als het kind ouder is. Moderne producten hebben de grootte van het tafelblad van 60 - 100 cm. Kies optimaal een lengte van 70 cm.
 • Uitvoerbaarheid. Sommige modellen hebben een matras, waardoor ouders niet de juiste maat en extra financiële kosten kunnen vinden. Bouwmateriaal moet ademend, vochtbestendig en gemakkelijk te bedienen en te onderhouden zijn.
 • Beschermende bumpers. De hoogte van deze elementen mag niet minder zijn dan 5 cm.Dit is de optimale waarde om de val van het kind te voorkomen.
 • Planken. Hoe meer, hoe beter. Bij dergelijke faciliteiten kunt u persoonlijke hygiëneartikelen voor het kind bewaren, dus de breedte van de planken moet voor de ouders comfortabel zijn, zodat ze alles kunnen plaatsen dat nodig is om voor de baby te zorgen.

Productontwerp

Kleur en ontwerp is een van de belangrijke punten in de selectie van kindermeubels. Deze criteria moeten harmonieus worden gecombineerd met het interieur van de ruimte.

Het is niet nodig om blauwe modellen voor jongens en roze voor meisjes te kopen. Er zijn neutrale kleuren die geschikt zijn voor elke vloer, ook het ontwerp van het product is anders.

De kleur van de tafel op een muur gemaakt van hout kan heel verschillend zijn: van de lichtste houtsoorten (esp, linde) tot de donkerste (moeraseiken, wengé), terwijl het oppervlak van het product vanaf de zichtbare kant een originele tekening of afbeeldingen van sprookjesachtige en geanimeerde karakters kan hebben .

Wanneer de tafel open is, is zo'n ontwerpidee moeilijk te zien, maar wanneer deze gesloten is, kan de tafel lijken op de echte kunst. Plastic producten kunnen van verschillende kleuren zijn, van kalm, gedempt tot helder,"Acid."

Je kunt de tafel zelf decoreren, alleen moet je bedenken hoe deze in de toekomst zal worden gebruikt.

Als de constructie nodig is om dingen in de slaapkamer van een volwassene op te bergen, is het niet nodig om deze met kindertekeningen in te delen, een dergelijk ontwerp zou misplaatst zijn in een huis waar kinderen al volwassen zijn.

Optionele accessoires

Wanneer de tafel al is gekocht, zullen ouders moeten nadenken over extra accessoires, zoals een matras, een kleine deken, wegwerpbare of herbruikbare luiers, waarop de baby zal liggen. Sommige fabrikanten verkopen al deze dingen in een set met een tafel. Dit is erg handig, omdat de ouders en hun kind eerst alles krijgen wat ze nodig hebben.

Als het ontwerp hoge zijkanten biedt, kunt u extra voering kopen om het kind tegen toevallige kneuzingen te beschermen.

Raadpleeg de video voor een gedetailleerd overzicht van de aan de muur gemonteerde transformatietafeltransformator.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer