Tafelblad in het interieur van de keuken

Sill-tafelblad - dit is een uitstekende oplossing voor het interieur van de keuken in een klein appartement. Zo'n ontwerp kan er erg stijlvol en ongebruikelijk uitzien en je kunt ook aanzienlijk ruimte besparen in een kleine keuken - zelfs in ruime kamers wordt deze optie vaak als een extra tafel gebruikt. In dit artikel leert u meer over de stijlvolle modellen en de plaatsing van het tafelblad op de vensterbank.

Speciale functies

Een dergelijke moderne ontwerpoplossing heeft zowel voordelen als nadelen. Men houdt echt van dit compacte ontwerp, dat een vensterbank en een tafel combineert, maar anderen vinden het misschien onhandig. Als u nog niet hebt besloten of u een vensterbank-aanrecht in uw keuken nodig heeft, moet u op de volgende kenmerken letten:

 • Allereerst moet je in gedachten houden dat zo'n tafel vrij smal zal zijn - meestal lijkt deze oplossing op een toog. Dit is ideaal voor een gezin van een of twee personen, maar voor meer mensen kan deze optie ongemakkelijk zijn.
 • Vaak zijn de ramen niet zo goed gepositioneerd om er een tafelblad aan te bevestigen, dat onvermijdelijk iets breder is dan de standaard drempel. Daarnaast staan ​​er stoelen naast - in veel indelingen blokkeert zo'n opstelling de doorgang.

In dit geval is het beter om andere opties te overwegen.

 • Als je een kleine breedte van het tafelblad hebt, kun je het in de lengte voortzetten door een bocht te maken. Dus in plaats van de gebruikelijke tafel, heb je een L-vormige toog, die zelfs voor een groot gezin comfortabel genoeg zal zijn. Tegelijkertijd is de juiste lay-out belangrijk - de nadelen van dit ontwerp zijn onder meer dat het gebogen gedeelte met stoelen veel ruimte in beslag neemt en vergelijkbaar is met een kleine gewone tafel.
 • In een ruime keuken kunt u met een ongebruikelijke ontwerpversie de kamer met succes in zones verdelen - een vensterbank kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor kindermaaltijden of de vensterbank kan een handige plek zijn om te werken op een computer, studie of werk.
 • Veel mensen houden van het idee van een tafelblad in plaats van een vensterbank, omdat je op deze manier tijdens het eten kunt genieten van het uitzicht vanuit het raam. Als je een groot helder raam hebt met een prachtig uitzicht, moet je er zeker een klein tafeltje aan vastmaken - zowel als de hoofdtafel als als extra optie.

ontwerp

Het ontwerp van tafelbladen kan zeer divers zijn - moderne oplossingen kunnen met succes een soortgelijk ontwerp opnemen in de gebruikelijke "Chroesjtsjov" en in een ruim huis in een klassieke stijl. Allereerst is het kiezen van een tafelblad gebaseerd op het ontwerp.

Moderne vouwmodellen kunnen erg handig zijn. Voor een familiediner kunnen ze worden uitgebreid tot een volledige tafel en de rest van de tijd zal een smalle vensterbank uw beweging niet beperken. Dit is een ideale oplossing voor kleine keukens of studio-appartementen, waarin u de vrije ruimte wilt maximaliseren.

Desalniettemin vinden velen het ongemakkelijk om deze optie te gebruiken vanwege de noodzaak om de structuur te vaak te vouwen en te vouwen.

Vaak, onder het aanrecht, kunt u een ingebouwde keukenset plaatsen - als u niet genoeg dozen in de hoofdheadset hebt om alle gerechten en producten onder te brengen, is een dergelijk gecombineerd ontwerp handig.Het is het beste om dingen te bewaren die je niet dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld potten of keukenapparatuur. Deze oplossing is meer geschikt voor lange vensterbanken - de doos kan aan de zijkant worden geplaatst.

Als de dozen over de gehele lengte zijn, zal het onaangenaam zijn om aan zo'n tafel te zitten.

Als u slechts één vensterbank heeft, kan het tafelblad worden verlengd: de meest succesvolle optie, in termen van ruimtebesparing, is een hoekblad. Deze optie is echter alleen mogelijk met een bepaalde lay-out. Een andere optie is een tafelblad dat in een normale volwaardige tafel verandert: dit ontwerp is geschikt voor grote gezinnen in een ruim appartement. Ten slotte kan het werkblad worden voortgezet door er een staafteller van te maken - dit is de meest voorkomende optie, hoewel sommigen het onpraktisch vinden.

In het interieur zal het belangrijk zijn en het uiterlijk van het tafelblad. Let allereerst op de vorm ervan:

 • Meestal is het tafelblad rechthoekig. Dit is een universele optie die in bijna elke stijl van interieur past. Deze vorm is erg handig als je een miniatuur tafelblad maakt, ongeveer even groot als de dorpel.Als u een bredere tafel maakt in een kleine keuken, is het logisch om gladde hoeken te maken, zodat u ze niet per ongeluk tegenkomt.
 • Halfrond werkblad - Dit is een andere goede optie. Dit kan een model zijn uit een enkele laag materiaal of een vouwtransformatiemodel, waaruit u een smalle rechthoekige tafel kunt maken. Een halfrond tafelblad is vaker kenmerkend voor traditionele interieurs: het is geschikt voor Provençaalse stijl, neoclassicisme, landelijke stijl of koloniale stijl.
 • In moderne interieurs kan het tafelblad hebben mooie abstracte vormen. Vaak zijn dit niet alleen visueel interessante oplossingen, maar ook modellen die comfortabel zijn vanuit een functioneel oogpunt. Als u bijvoorbeeld op de juiste plaatsen graaft, bespaart u ruimte en optimaliseert u de lay-out, maar het is logisch om de eethoek voor elk gezinslid breder te maken.

Moderne werkbladen verschillen ook in hun materiaal. Overweeg de volgende trendy en relevante opties:

 • Goedkoop en populair zijn de modellen. van plastic - ze kunnen een breed kleurenpalet hebben en passen perfect in verschillende interieurs in een moderne stijl.

Hoogwaardig plastic kan behoorlijk duurzaam zijn en lang dienen, maar u moet op uw hoede zijn voor de effecten van warme gerechten - het is beter om glazen onderzetters meteen te kopen.

 • Vaak doen werkbladen dat van natuurlijk hout - Dit is een uitstekende optie voor een interieur in de stijl van het land of modern. Hout is een aangenaam natuurlijk materiaal dat jarenlang plezier zal hebben.

In dit geval moet het oppervlak ook worden beschermd tegen de gevolgen van temperatuur en overmatig vocht.

 • Nu worden ook werkbladen gemaakt van acrylsteen - Dit is een goedkopere vervanging van natuursteen. Het materiaal is zwaar, dus de plaats van de vensterbank zal slechts een zeer kleine tafel kunnen plaatsen, anders zijn extra poten nodig voor ondersteuning. Anders is acrylsteen ideaal voor de keuken - het is praktisch, duurzaam en het kleurenschema en de textuur kunnen elk zijn.

De tafel kan worden versierd met natuurlijk marmer of worden gekleurd, om een ​​spiegelglad oppervlak te bieden of om het ruw te maken. Alles zal afhangen van uw ideeën en interieur.

Eindelijk, zou u voor de juiste kleur voor uw countertop moeten zorgen.Omdat de vensterbanken meestal licht zijn, worden donkere versies van werkbladen zelden op hun plaats geplaatst. Alles hangt echter af van het specifieke ontwerp. Bij de kleurkeuze is het de moeite waard vanuit de stijl van uw interieur te beginnen:

 • Voor verfijnde interieurkeuzes zijn geschikte complexe samengestelde kleuren.. Als je een kleine keuken hebt, zou het lichte opties moeten zijn - het ziet er geweldig uit room, lila, olijf en warm grijs. Als u de ruimte niet visueel hoeft uit te breiden, kunt u overwegen heldere en donkere opties: chocolade en houtachtige tinten, paars, donkerblauw, rijk beige.
 • Als u een landelijk interieur heeft, is het beter om een ​​houten aanrecht of aanrecht te kiezen, gedecoreerd hout. Het kunnen verschillende natuurlijke tinten zijn - met lichte, rode of donkere versies kunt u een alpine chalet-sfeer creëren in uw huis. Als u een interieur in de Provençaalse stijl wilt, kunt u met hout in pastelkleuren het comfort van uw huis in een Frans dorp nabootsen.
 • Kies voor klassiek interieur en barok lichte kleuren. Dit is overwegend een puur witte kleur, maar beige, roze en blauwe varianten zijn mogelijk.
 • Neoklassiek en modern zijn kenmerkend donkere houttinten. Als u een tafel heeft gemaakt van plastic of steen, kunnen ongebruikelijke diepe natuurlijke tonen geschikt zijn: donkergroen, bordeaux, mosterd.

Hoe te doen?

Sill-aanrechtblad kan worden gekocht in hypermarkten voor de reparatie van andere meubelstukken. Maar als je graag dingen met je eigen handen maakt, is het mogelijk om zelf een aanrecht te bouwen. Het zal het gemakkelijkst zijn als u gewoon uw oude vensterbank vervangt door het aanrecht. Als u twee vensterbanken moet combineren of een balk moet toevoegen, kunnen dergelijke projecten ook worden geïmplementeerd, maar het zal moeilijker zijn.

Als u met uw eigen handen een vensterbank gaat maken, overweeg dan een aantal van de volgende nuances:

 • Begin met het tekenen van je toekomstige werkblad en het kiezen van materialen. Als u kiest voor de optie van hout, kunststof of multiplex, met het juiste gereedschap, kunt u het product van de gewenste vorm eenvoudig knippen en bijsnijden - u hoeft alleen maar materialen te kopen, markeringen aan te brengen en de tijd te nemen om monotoon te werken. Het is moeilijker om met een steen te werken - het is de moeite waard om dit bedrijf alleen te ondernemen als je al een vergelijkbare ervaring hebt gehad.
 • Installatie is van twee soorten - in één geval zal het werkblad aansluiten op de bestaande dorpel, en de andere optie omvat het gebruik van een massieve plaat. Bij het installeren van het aanrecht op de afgewerkte dorpel hebt u niet de mogelijkheid om het niveau te verhogen en met de tweede methode kunt u dit eenvoudig doen.

Het wordt afgeraden om het massieve werkblad onder de vensterbank te laten zakken, die op zijn plaats was: het zal de muur moeten vervormen, en dit kan onveilig zijn voor de constructie van het gebouw.

 • Als u het tafelblad op de vensterbank installeert, moet u hiervoor de randen van het docking-station invetten met een sealer met een verharder. Sluit daarna de randen aan, wacht tot het is gedroogd en polijst de naden.
 • Werkbladen gemaakt van een enkele laag materiaal zien er het meest esthetisch uit. Om ze te installeren, moet u eerst de vensterbank demonteren. Moderne kunststof vensterbanken om te zagen is helemaal niet moeilijk. Als je een stenen vensterbank in een oud huis hebt, zal het moeilijker zijn om het te vernietigen. Na de demontage, markeer de verbindingen met het tafelblad op de muur en bevestig het product met een sealer - de technologie is hetzelfde als in het geval van het bevestigen van de tafel aan een bestaande onderdorpel.

Tips en trucs

Recensies van werkbladen in plaats van vensterbanken zijn dubbelzinnig: voor sommige mensen lijkt deze oplossing handig, terwijl anderen niet houden van de smalle tafel die grenst aan de muur. Hoe dan ook, als je een kleine keuken hebt, is deze oplossing vaak de beste. Om het tafelblad was comfortabel, mooi en praktisch, let op het advies van ontwerpers.

Bij het kiezen van een aanrecht op basis van uw behoeften. Voor een bedrijf van twee personen is een kleine compacte optie voldoende, en als u een grote familie heeft, moet u naar manieren zoeken om de tafel uit te breiden - ga bijvoorbeeld door met de bar langs de muur of kies een opklapbaar tafelblad.

Bovendien, als de persoon in de familie echt veel is, is het soms gemakkelijker om een ​​gewone tafel te zetten.

Als de eettafel bij het raam u ongemakkelijk lijkt, kunt u deze ruimte gebruiken om te koken - in dit geval kunt u met succes een keukenblok onderop plaatsen en het aanrecht zelf is perfect om te koken. Deze optie is niet alleen relevant voor kleine appartementen. Zelfs in de ruime keuken loont het de moeite om extra ruimte toe te wijzen voor het koken als het raam zich dicht bij de kachel bevindt.

Overweeg de indeling van de kamer. Als u niet zeker weet hoe goed een breed tafelblad met stoelen in de ruimte bij het raam past, meet u alles nauwkeurig.

Het is belangrijk om te weten hoeveel ruimte het eetgedeelte uiteindelijk in beslag zal nemen en of het in een dergelijke ruimte voor u geschikt zal zijn.

In elk ontwerp is het belangrijk om het semantische centrum van de kamer te benadrukken - vaak is het de eettafel. De bovenkant van de sill-tafel kan ook licht worden gedecoreerd: kies een contrasterende kleur, plaats verse bloemen daar of kader de eethoek in met felle gordijnen. Het zal vooral succesvol zijn als er een groot en helder raam in de buurt van het tafelblad is of als het tafelblad een ongewone vorm heeft en verder gaat dan de vensterbank. In andere gevallen kunt u zich concentreren op een ander deel van de keuken, bijvoorbeeld een keukenset.

Prachtige voorbeelden

Sill-aanrecht voor de keuken - dit is een ongewone en in zijn eigen moeilijke ontwerpoplossing. Als je nog niet hebt beslist over de kleur, het materiaal of de maat, bekijk dan eens echte voorbeelden van interieurontwerp. Misschien past een van de volgende ideeën bij u:

 • Om een ​​kleine keuken visueel uit te breiden, is het belangrijk om de ruimte niet op te splitsen - een wit tafelblad tegen de achtergrond van een witte muur ziet er geweldig uit.Als je het buiten de vensterbank steekt, zal het visueel bijna onmerkbaar zijn, maar de praktische waarde zal aanzienlijk zijn.
 • In een modern interieur is het logisch om het ontwerp van een helder blad te beschouwen. Als de keuken echter vrij klein is, kan de combinatie van ongelijksoortige tinten van kleur in verschillende delen er al pakkend en zelfs vulgair uitzien. Om dit te voorkomen en het meest naadloze ontwerpproject te creëren, moet het aanrecht aan de keuken worden bevestigd.
 • Als u op zoek bent naar een echt stijlvolle en ongebruikelijke oplossing voor een modern interieur, moet u een donker stenen werkblad overwegen. In combinatie met een panoramisch raam en heldere hoge stoelen, kan het er geweldig uitzien. Het ingebouwde tafelblad lijkt in dit geval niet op een geforceerde oplossing om ruimte te besparen - dit is een volwaardige ontwerpster in het interieur.

Over hoe je een aanrecht met je eigen handen kunt maken, kun je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer