Kenmerken van de keuze voor een ronde tafel op één poot

De stijl en elegantie van het interieur van de keuken wordt toegevoegd aan houten, glazen of plastic tafels met één poot. Een breed scala aan maten, vormen en prijzen maakt het uiteraard mogelijk om voor elke keuken in elk ontwerp een geavanceerde versie op één ondersteuning te kiezen. Verfijning, met een succesvolle keuze van het model, zal dergelijke tafels en andere kamers geven. In ons artikel leert u welke tafels op één poot zijn, waar ze van zijn gemaakt en hoe u zo'n structuur kiest, zodat deze aan al uw grillen en melanges in uw interieur voldoet.

voordelen

Ronde tafelmodellen hebben een aantal voordelen ten opzichte van analogen die in andere geometrische vormen zijn gemaakt:

 • Gebrek aan hoeken verkleint de kans op een blauwe plek, blauwe plek of meer complexe wond aanzienlijk. Dit feit is vooral belangrijk voor gezinnen met kinderen. Ruime ronde tafels vereisen brede ruimtes.Om deze reden kunnen ze niet in de buurt van een muur of in kleine ruimtes worden geïnstalleerd. Maar voor een ruime hal, een ruimte waar veel mensen samenkomen, is dit een onmisbaar meubelstuk. Bovendien ziet het er hier goed uit.
 • Ronde tafels zijn geweldig voor het plaatsen van gerechten die met de hand kunnen worden genomen. Het is gemakkelijk om ze te bereiken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken, alle gasten zullen zich op hun gemak voelen bij het feest van de tafel.
 • De vorm van de cirkel zorgt voor een gevoel van eenheid, creëert een positieve lading en een gunstig effect op de relatie van mensen die zich hebben verzameld voor een gezamenlijke maaltijd.
 • De cirkel ziet er esthetisch aantrekkelijk uit. Het is niet moeilijk om een ​​tafelkleed, servetten en andere details voor serveren en decor te kiezen.
 • Het ongemak van tafels met een grote diameter is de moeilijkheid die kan ontstaan ​​als u uzelf wilt trakteren op een gerecht in het midden.
 • Houten schuivende ronde tafels blijven zeer populair en worden nog steeds gebruikt. Ze zijn zeer comfortabel, zien er langwerpig uit. Ronding verdwijnt echter nergens.

Geheimen van keuze

Om een ​​kwaliteitstabel te kiezen, moet u zich concentreren op een aantal basiscriteria, die hieronder worden behandeld.

afmeting

Ongeveer een persoon die aan tafel zit, neemt 40 cm ruimte in de diepte en 60 cm breedte van de tafel in beslag. De minimale ruimte in het midden van de hele structuur wordt ingenomen door deze of andere dienende items. Op deze basis moet de kleinste keukentafel een diameter van minstens 80 cm hebben. De grootte van het product is afhankelijk van het aantal mensen dat u voor dit meubel plant.

De hoogte van de tafel is direct afhankelijk van de groei van huishoudens die zich achter de tafel willen bevinden. Een lang persoon heeft meer ruimte nodig voor een comfortabele locatie. Dit punt moet ook worden overwogen bij het kopen.

Plaats het product voor het gebruiksgemak op minstens 1 meter afstand van muren en andere meubels.

vorm

Er zijn veel vormen van tabellen. Maar hier kijken we naar drie van hen:

 • rechthoekig: onmisbaar voor zijn uitvoerbaarheid in het dagelijks leven;
 • vierkant: goed bewezen door compactheid en ruimtelijkheid;
 • Rond en ovaal: ideaal voor unieke ontwerpen en grote ruimtes.

Alle items in de kamer moeten worden gecombineerd en in harmonie. Kies een tafel en vergeet de algemene stijl van het interieur niet.Een ovaal boommodel past bijvoorbeeld absoluut niet in het algehele ontwerp van een hightechstijl.

kleur

Het kleurenassortiment van meubels heeft een grote invloed op de holistische perceptie van het interieur:

 • Een helder tafelblad vergroot de ruimte visueel, terwijl een donker gekleurd product de ruimtelijkheid benadrukt.
 • Witte kleur geeft het interieur visuele lichtheid en luchtigheid, maakt de kamer ruimer. Als je de illusie van ruimte wilt creëren - koop dan de witte versie.

ondersteuning

Tafels op één poot bleken comfortabel en van hoge kwaliteit in gebruik te zijn. Ze zijn stabiel vanwege betrouwbare ondersteuning en sterke verbindingen tussen onderdelen. Het blijft alleen om de coating te bepalen, zodat deze duurzaam en lang gediend is.

materialen

Bij het kiezen van een tafel richten we ons vaak op de externe gegevens. Maar het belangrijkste waar u op moet letten, zijn de materialen waaruit dit meubel is gemaakt. Het is belangrijk om te bedenken dat het afhankelijk is van uw zorg aan de tafel hoe lang het zal dienen.

Nu op de markt, kunt u dit meubel kiezen uit:

 • hout;
 • glas;
 • fineer;
 • Gelamineerde spaanplaat;
 • plastic;
 • MDF.

Een praktische en goedkope keuze voor de keuken is een tafel die goedkope spaanplaat en laminaat combineert. Dus werkbladen zorgen voor een ongemakkelijke klimaatverandering in de keuken (temperatuurdalingen en vochtigheid). Het is echter beter om ze te beschermen tegen hete objecten. Laat niet onderzetters gebruiken voor hete potten, pannen en ketels om de integriteit van de coating te behouden. Met een zorgvuldige behandeling zal een dergelijke tafel u lang van dienst zijn.

Voor de keuken is goed geschikt tafel, het tafelblad dat is gemaakt van MDF. Dit materiaal is onschadelijk, er zijn geen formaldehyden, maar het is bang voor water. Zorg ervoor dat het zo min mogelijk op de tafel valt, anders zal het verslechteren. Om dit product te onderhouden, gebruikt u een licht vochtige doek om het schoon te vegen. Als er in de kamer waar meubels van MDF zijn, er constant lucht in de lucht zal zijn, dan zal dit meubilair snel onbruikbaar worden.

Tafels gemaakt van fineer in de keuken is beter om niet te zetten. Ze zijn mooi, maar met de verkeerde zorg worden ze onesthetisch. Tafelpoten zijn gemaakt van verschillende grondstoffen. Vaak is het ijzer, maar leeg in de ondersteuning. Glazen tafelbladen hebben sterke steunen nodig die het zwaartepunt onder controle houden.

Glazen modellen

Glazen meubels in de keuken worden steeds populairder. In het interieur creëert het een atmosfeer van luchtigheid. Tafels met glazen bladen worden vaak bevestigd aan een houten steun.

Voordelen van glazen tafels:

 • gemak van zorg;
 • absorbeer geen geuren, vuil en vocht;
 • schoongemaakt met een pluisvrije doek en azijnoplossing.

Getint glas en textuur voor werkbladen vol diversiteit. Transparantie, zoals kleur, varieert ook. U zult niet moeilijk zijn om de glazen tafel op te pakken die nodig is voor deze of gene situatie.

Het grootste nadeel van glazen schuiftafels is de kwetsbaarheid van het materiaal. Ondanks de verharding van materialen lopen ze nog steeds het risico om te breken.

Onder de tekortkomingen is ook het constante gerinkel bij het plaatsen van gerechten en de aanwezigheid van echtscheidingen, die moeilijk te verwijderen zijn.

Plastic modellen

Kunststof meubels heeft de volgende voordelen:

 • vergemakkelijken;
 • verschillende vormen, kleuren, maten;
 • prijs.

Onder de minnen kan een, maar zeer belangrijk worden geïdentificeerd: het meubilair ziet er zeer matig uit, vooral in combinatie met massieve interieurartikelen.

species

Schuifmodellen

Schuiftafels zijn erg populair bij gastvrije gastheren.Dit zijn compacte modellen voor kleine keukens. Als het vloeroppervlak het toelaat, kunt u de voorkeur geven aan een opklapbare tafel. Ze worden vaak in moderne stijl gebruikt.

In de uitgeklapte toestand kan de tafel in kleine ruimtes tot (of zelfs meer) de helft van de ruimte innemen. Maar voor een kamer met een groot gebied is dit slechts een ideale vondst.

Eettafel

Eerder was al berekend hoeveel ruimte aan de tafel nodig was voor één persoon. Bij het berekenen van de vereiste grootte van het tafelblad voor een eettafel, is het vereist dat het totale aantal mensen dat regelmatig rond de tafel zal komen nog eens 2 extra reserveonderdelen bevat. Als u bijvoorbeeld een eettafel voor drie koopt, moet de oppervlakte ongeveer 350 cm zijn.

Een belangrijke rol bij het kiezen van meubels is de plaats waar u van plan bent het te installeren. Denk er bij het kiezen van een tafel aan dat het formaat anderhalf keer zo groot moet zijn, op voorwaarde dat de tafel tegen de muur staat.

Als er een ronde tafel is, kan de berekening van de plaats voor elke gast worden uitgevoerd volgens het onderstaande schema:

 • 2 personen - 70 cm diameter van het tafelblad.
 • 4 personen - de diameter van het tafelblad is 100 cm.
 • 6 personen - tafelblad diameter 130 cm.
 • 8 personen - tafeldiameter 150 cm.
 • tot 10 personen - bladdiameter 170 cm

Ontwerpkenmerken

ondersteuning

Ondanks de elegantie van de tafels op dezelfde voet, bestaat het risico dat ze door peuters of huisdieren worden laten vallen. In dergelijke gevallen is het beter om af te zien van esthetiek en aandacht te besteden aan uitvoerbaarheid en veiligheid.

Het is belangrijk om te weten dat de tafels op één been symmetrisch moeten zijn, anders zal het zwaartepunt verschuiven en zal het evenwicht worden verbroken. Als uw keuken nog steeds een dergelijk meubelstuk heeft, maar er zijn kinderen of dieren in uw huis, wees voorzichtig. Ondanks de sterkte van de structuur, kunnen kinderen tijdens het spelen nog steeds dit sterke en tegelijkertijd kwetsbare meubelstuk omdraaien.

werkbladen

Ronde tafels zijn niet geschikt voor kleine kamers vanwege de kenmerken van hun plaatsing. Ze zien er goed uit in het midden van een grote kamer, maar je moet ze niet onder de muur hebben. Je kunt zo'n tafel van steen vinden. Als u besluit een stenen structuur aan te schaffen, moet u van tevoren bepalen waar deze zal worden geïnstalleerd. Dit is een zwaar model, het zal problematisch zijn om het opnieuw in te delen.

beoordelingen

De populariteit en de vraag naar tafels op één poot waren te wijten aan het feit dat ze in het dagelijks leven creëren:

 • troost;
 • troost;
 • uitvoerbaarheid.

Een breed scala aan producten, een enorme selectie van vormen en kleuren dragen bij aan de groei van de verkoop van dergelijke tabellen. Geen enkele koper zal onverschillig blijven en iedereen zal in staat zijn om een ​​model te kiezen op basis van zijn eigen smaak en verlangen, om zijn beoogde doelen in het interieurontwerp te realiseren.

Dit komt tot uiting in talrijke beoordelingen op de pagina's van de officiële websites van meubelfabrikanten. Tegenwoordig bieden veel bedrijven hun klanten dergelijke modellen aan. Vooral populaire tafels uit Maleisië met een chromen poot. Extern lijkt deze tafel sterk op de baroptie van meubels. Maar er zijn meer ingetogen, klassieke, traditionele modellen, ontworpen voor elke smaak en rijkdom.

Zie onderstaande video voor informatie over het maken van een ronde tafel met uw eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer