Witte ronde tafel in het interieur

Bij het kiezen van een tafel, is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan zowel de geometrische vorm als de kleuren. De witte ronde tafel is altijd geweest en blijft op het hoogtepunt van populariteit. Vanwege de veelzijdigheid, visuele aantrekkingskracht en bruikbaarheid. We zullen het vandaag hebben over de eigenaardigheden van dit meubelstuk.

Speciale functies

Ontwerpers houden van witte kleuren, vooral omdat het in bijna elke kamer passend is, of het nu een klassieke kamer is of een origineel, ultramodern interieur ontworpen door de auteur. De witte tafel hoeft niet per se van hout te zijn, nu worden er veel mooie metalen of plastic structuren gemaakt. Economische materialen zoals MDF worden ook veel gebruikt.In vrij ruime kamers dit meubel in staat om een ​​centraal onderdeel van alle meubels te worden.

De uitzondering op het ontwerp van het product is acuut maakt het veel veiligerdan traditionele rechthoekige of vierkante oplossingen. Met een ongemakkelijke beweging, met snel lopen of kleine afleiding, wordt u niet gekneusd. Voor kinderkamers wordt dit voordeel vaak doorslaggevend. Het praktische van een ronde vorm is dat meer mensen aan een tafel kunnen zitten die een bepaalde ruimte bezet dan bij een product met duidelijke, rechte contouren.

Het onbetwiste voordeel is de mogelijkheid om gerechten op dezelfde afstand van al degenen die zitten te rangschikken. Of niet gerechten, maar iets anders, afhankelijk van het doel van de komst van gasten. De afgeronde vorm is emotioneel comfortabeler en aangenamer dan een ontwerp met hoeken. En als u een schuiftafel kiest, kunt u het aantal stoelen aanpassen, afhankelijk van de behoeften.

Het voordeel van witte kleuring is dat onvermijdelijk geaccumuleerd stof er het minst zichtbaar is.

Ontwerp en materialen

Producten met klassiek snijwerk of met patina worden perfect gecombineerd metklassieke kamer. Omgekeerd moeten hightech liefhebbers geïnteresseerd zijn in ontwerpen met een glazen blad. Volgens de ontwerpers is hout en de derivaten daarvan slechts zelden volledig ongepast. Deze materialen kunnen immers willekeurig worden aangepast en extern worden gedecoreerd.

Een verzalit is een origineel materiaal dat eruit ziet als een boom met de meest vloeiende structuur, en de technische kenmerken zijn vergelijkbaar met kunststeen.

Het glazen tafelblad, voor al zijn spectaculair, ziet er goed uit in kleine kamers, visueel uit te breiden.

In het interieur van de Provence elegante benen, die lijken op gebogen metalen of houten spijlen, kijken. Als u meubels voor een klassieke omgeving selecteert, is deze oplossing ook handig. Maar hier moet je voorzichtig zijn en goed nadenken. over de combinatie van verschillende elementen onderling. One-legged tafels zijn niet alleen geschikt in Provençaalse en klassieke kamers, maar ook voor kamers in de Engelse stijl en in landelijke stijl. Het been zal alleen met meer voordeel worden waargenomen als het dik is, aangevuld met houtsnijwerk of een origineel ornament.

Alle experts bevelen aanbestel geen set met een enkele kleur van het tafelblad en stoelen, met vergelijkbare decoratieve elementen erin. Metalen en sprankelende enkele poot - een geweldige oplossing voor modernistische werkbladen. Meestal worden de gebruikelijke vier steunen gebruikt, ze worden van buitenaf als de meest stabiele en stabiele waargenomen.

Stijlvolle donkere schaduw (elk) werkt harmonieus samen met lichte muren, het effect van contrast ziet er zeer voordelig uit. Het is handig voor een strikte Engelse kamer, en voor een lichte, emotioneel ontspannen Provence, zal een donkere kleur een vleugje stevigheid in de atmosfeer brengen. Witte bladen zijn goed geschikt voor grote eetzalen.waarvan de beglazing panoramisch of volwandig is. Om te voorkomen dat wit meubilair in de witte muren visueel wordt opgelost, is het gemakkelijk om de ruimte te creëren met heldere en pakkende tonen. Het is genoeg om een ​​soort textielelement te gebruiken, de benadering van de bekleding van de stoelen te veranderen of een andere kleur van de lamp te kiezen om een ​​aantrekkelijk interieur te maken.

De heldere halfronde tafel is perfect te combineren met groene stoelen, gedecoreerd met een expressieve bekleding.Als u de vulling voor de Provençaalse kamer kiest, zou u de voorkeur moeten geven aan een zachte, gedempte verf voor de afzonderlijke elementen - lavendel, lichtblauw, onder het poeder.

Het is onwenselijk om de kleur van de tafel en de keukengevel te evenaren, een afzonderlijk eet- en recreatiegedeelte in felle kleuren te vormen, dit is waar de witte tafel het belangrijkste object wordt.

Tips om te kiezen

Ontwerpers bieden aan om zich te houden aan de volgende aanbevelingen:

  • Een ronde tafel met een diameter van minder dan 90 centimeter is volledig onpraktisch. En als een groot gezin in het huis woont of gasten komen vaak, is het raadzaam om een ​​product van 1,1 tot 1,7 meter te kopen. De afmeting van 100 cm wordt heel vaak gebruikt in meubelconstructies, omdat deze ideaal is aangepast aan de keuken van een klein gebied. Door het te selecteren, zult u geen ruimtegebrek bij de tafel tegenkomen en zal het niet overdreven ruimte absorberen.
  • Voor een tafelblad met een diameter van 120 cm kunnen 5 personen rustig gaan zitten, maar elk moet minimaal 0,6-0,7 m breed zijn; Als u deze parameters kent, kunt u gemakkelijk berekenen wat de beste maat voor u zou moeten zijn. De minimumwaarde is 70 of 80 cm, kleinere tabellen maken niet eens, omdat ze geen praktische betekenis meer hebben.
  • De consoletafel kan het best worden gebruikt in woonkamers, slaapkamers, gangen; in de keuken kan het ook passend zijn, maar van een meer bescheiden dan gebruikelijke grootte. Neem geen tafel met een glanzend oppervlak, want ze zijn vrij wispelturig in de verzorging, zelfs de kleinste druppel water laat een lelijke vlek achter.
  • Gepatineerde versies zien er het best uit met de fronten van headsets bedekt met dezelfde patina, dergelijke sets worden als de meest complete beschouwd. Het is helemaal niet nodig om te worden beperkt tot de klassieke gouden patina, in het interieur van de Provence kan het roze, zilver, zachtblauw, zelfs grijs of zwart zijn.
  • Voor een middeleeuws interieur is het de moeite waard om opties te kiezen met een kunstmatig oude boom, deze oplossing zal ook nuttig zijn voor een gotische kamer. Een eenvoudig en ruw product wordt benadrukt om een ​​waardige plaats in een schoorsteenland of landhuis te bezetten, daar is de elegantie van uiterlijk helemaal niet vereist.
  • Eiken, beuken en essen zijn het best geschikt voor verschillende soorten hout voor de keuken, ze zijn compact en absorberen weinig vervuiling. Geef altijd aan welke speciale coating wordt gebruikt, of de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de constructie afhangen van de kwaliteit.Om dissonantie in het ontwerp of de noodzaak om veel tijd te spenderen te voorkomen, is het beter om de tafel en stoelen onmiddellijk uit één set te nemen. Langwerpige tafels met afgeronde top komen harmonieus de smalle lange kamer binnen.

Meer informatie over het kiezen van een witte ronde tafel, zul je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer