Tafelhoogte: hoe kiezen?

De hoogte van elk meubelstuk staat niet stil en wordt getransformeerd in directe verhouding tot de veranderingen die een persoon ondergaat. Dus de legendarische stoel Lounge Chair, de Imzam-familie, wordt vandaag geproduceerd in een maat van 10 cm en dit is niet het enige merk dat de trends volgt.

Wat veroorzaakte de verschillen in de grootte van het meubilair?

Het creëren van een comfortabele omgeving voor de huidige persoon is niet langer een luxe, maar een indicator van de hoge levensstandaard, goede smaak en vakmanschap van interieurfabrikanten. Vertrouw op dezelfde normen die 20-50 jaar geleden golden, is niet nodig. Bedrijven doen er alles aan om de klant tevreden te stellen, inclusief het veranderen van de grootte van het meubilair voor alle veranderingen die invloed hebben op de mensheid. Recente studies hebben aangetoond dat alle bewoners van de planeet Aarde zich uitstrekken tot 11 centimeter.

Tegelijkertijd is het niet nodig om te praten over één gemeenschappelijk cijfer voor de gemiddelde groei van een persoon in de wereld. Elke staat heeft zijn eigen gemiddelde groeipercentages van burgers, de parameters van tafels en stoelen moeten opnieuw aan deze normen worden aangepast. De keuze voor een geschikte tafel is van het grootste belang, het is voor hem dat we tijd doorbrengen met onze familie, lunchen, gasten ontvangen, werken, werken, het is niet verrassend dat het de zoektocht is naar de juiste tafel van de juiste maat in de realiteit van vandaag.

Overweeg hoe u de hoogtewaarden voor meubels kiest, afhankelijk van het doel.

Keuken

De standaard hoogte van het aanrecht voor koken wordt berekend op basis van het feit dat het belangrijkste percentage manipulaties uitgevoerd in de keuken wordt uitgevoerd tijdens het staan. Zelfs met een kleine kanteling neemt de belasting van de nek, de ruggengraat en de onderrug dramatisch toe, een gezond persoon zal zich hier moe en onwel van voelen, en een persoon met gezondheidsproblemen moet zulke kantelingen minimaliseren. Als het tafelblad te laag of hoger is dan noodzakelijk, zal het in beide gevallen het volume van de lading verhogen.

Het bepalen van het ideale niveau begint met het tellen van de groei van de kamereigenaren. Voor een hoogte van minder dan 150 cm moet de afstand van de vloer tot het tafelblad 75-80 cm zijn. Voor mensen met een hoogte van 160 - 180 cm, waarop de nadruk ligt, is het 89-92 cm, voor mensen vanaf 180 cm en hoger - 1 m. Als u een tafelblad kiest dat op alle gezinsleden is gebaseerd, moet u de lengte van volwassen familieleden bij elkaar optellen, bijvoorbeeld 180 cm - een man, 165 cm - een vrouw.

(180+165): 2= 172.5

Vermenigvuldigen met de standaardlengte van de tabel - 78.

Verdeel door de gemiddelde persoonslengte - 165.

(172,5 x 78): 165 = 81,5

De hoogte van het tafelblad voor deze familie is 81,5 cm

Om het eenvoudiger te maken om een ​​parallel te tekenen, is de hoogte op plaatsen van openbare catering en fast food vastgesteld op 65 cm.

Eetgedeelte: bepaal de juiste waarde

Het eerste waar u op moet letten bij het kiezen van een eettafel zijn de parameters. De parameters zijn afhankelijk van het type kamer (keuken, woonkamer), kamergrootte, individuele indicatoren - klantengroei, leeftijdscategorie gebruikers (kind, tiener, volwassen), tafelvorm.

GOST introduceerde de standaard hoogte van de eettafel, maar is het handig als het is ontworpen voor een persoon met 165 cm metingen? Gemakkelijke hoogte is gemiddeld 75 cm en de afstand van de stoel tot het tafeloppervlak is ongeveer 30 cm.Maar bij het berekenen is het beter om speciale formules te gebruiken die voor een dergelijke berekening zijn ontwikkeld.

De parameters van menselijke groei worden vermenigvuldigd met de voorwaardelijke gemiddelde tafelhoogte van 75 cm, het resultaat wordt gedeeld door de gemiddelde hoogte van een persoon, die 165 cm is.

De lengte van een persoon is bijvoorbeeld 173 cm.

173 * 75: 165 = 78,6 cm

Maar op basis van de situatie dat familieleden in het gezin verschillende groeicijfers hebben, is het nodig om de groei van elk van hen op te tellen en te delen door het aantal leden van deze familie. Dit is de gemiddelde groeisnelheid, dan moet u de indicatoren herberekenen volgens bovenstaande formule.

Bovendien is het bij het kiezen van een tafel noodzakelijk om niet alleen te beginnen met het tafelblad of de hoogte, maar ook vanuit de breedte van de stoelen, het gemiddelde oppervlak van de ruimte per persoon is 60 centimeter. Dit is een aanbevolen rand, als u het probeert te verkleinen, riskeert u ongemakken, stoelen moeten gemakkelijk vooruit kunnen worden verplaatst en gemakkelijk kunnen worden ingetrokken, deze rand heeft direct invloed op het gemak van zitplaatsen.

Vouw- en vierkante tafel geschikt voor kleine ruimtes. De ronde tafel is voor kenners van elegantie en liefhebbers van vriendelijke bijeenkomsten, het is ook veel minder gevaarlijk vanwege het ontbreken van scherpe hoeken, waardoor het de voorkeur verdient om een ​​appartement te kiezen voor mensen met kleine kinderen.

In voorkeuren met betrekking tot de kleur van de tafel moet worden gebaseerd op de schaduw van de hele keuken set, of contrast daarmee, als u van plan bent om een ​​meer interessant effect te creëren.

Geschreven modellen in het appartement

Er is nauwelijks een appartement waar ze zonder een bureau volledig zouden kunnen werken, dit meubel wandelde van het ene historische tijdperk naar het andere, oorspronkelijk aangewezen als een plaats om zaken te doen, het werd omgevormd tot een luxeartikel, een indicator van de smaakvoorkeuren van de eigenaar. De schrijftafel heeft met succes zijn praktische betekenis gevestigd: tot op de dag van vandaag heeft een groot aantal mensen de voorkeur om hun werkplek thuis te hebben.

Om dit meubelstuk geen ongemak te veroorzaken, moet u de hoogte correct berekenen, wat moet overeenkomen met de kenmerken van de eigenaren - een volwassene, student of kind.

Voor mensen met een korte gestalte van 150-160 cm is een hoogte van 60 cm geschikt, voor mensen met een hoogte van 170-185 zijn dit afmetingen van 70 - 85 cm, voor degenen met een hoogte van meer dan 190 cm, worden meubels op bestelling gemaakt, te beginnen met hoogteparameters van 85 - 90 cm

Hoe te kiezen voor de student?

Voor de student, gezien het feit dat hij zal groeien, moet de tafel ook worden getransformeerd naarmate hij ouder wordt. Het is beter om een ​​multifunctionele tafel te kopen, die gemakkelijk te veranderen is.Als de tafel verstelbare poten heeft, moet de kinderstoel ook in de hoogte worden afgesteld, zodat de voeten van het kind niet blijven hangen, maar stevig op de vloer staan. Handen moeten vrij op het oppervlak van het tafelblad worden geplaatst, geen boeken en notitieboeken mogen deze positie verstoren.

De hoogte van de tafel moet zodanig zijn dat de student rechtopstaande schouders heeft die niet opstaan ​​of verzakken. Om dit te doen, zijn er regels voor de juiste hoek: de ene rechte hoek is de knieën, de tweede rechte hoek is de heup en de achterkant.

Computer tafelhoogte

Het wijdverspreide gebruik van computertechnologie in het hoge tempo van het leven maakt het niet mogelijk om zonder dit apparaat te doen, zowel op het werk als thuis. Maar het is niet genoeg om een ​​computer of laptop te kopen, je moet een geschikte plaats vinden om het te gebruiken, de beste optie voor een dergelijke activiteit waarvoor een hoge concentratie nodig is, is de tafel, maar je moet er een kiezen die je helpt om een ​​comfortabele houding aan te nemen en tegelijkertijd je houding normaal te houden. Het is bewezen dat een correct geselecteerde tafel uw energiebronnen en gezondheid zal sparen wanneer u op een computer werkt.

Als u achter de computer werkt, moet u niet naar voren buigen, de afstand tot de monitor moet 50-75 cm zijn en de monitor zelf moet op ooghoogte of iets hoger zijn.

De verlichting moet aan de linkerkant van de arm vallen. Bovendien moet de tafel zo worden ingesteld dat direct zonlicht geen toegang heeft tot het scherm. De regels van rechte hoeken op 90 graden, die worden beschouwd in de selectie van tabellen voor studenten, zijn van toepassing op dit type tabel. In het koude seizoen moeten warmtebronnen uit de buurt blijven van de bedrading van het apparaat en de plaats waar het zich bevindt.

De standaardhoogte van vloer tot tafel is 75 cm, maar voor gevallen waarin u uw hoogte precies wilt opnemen, is er een eenvoudige vorm van berekening. Vermenigvuldig de gewenste hoogte met de standaardhoogte van het tafelblad en deel deze met 175. Uw lengte is bijvoorbeeld 165:

165*75: 175= 70,7

De hoofdregel: de tafel moet mooi en comfortabel zijn om te zijn. Tot op heden zijn er tafels die speciaal zijn uitgerust met mechanismen voor het aanpassen van het liftniveau, het vereenvoudigt het leven aanzienlijk voor degenen die het grootste deel van de dag in een zittende positie zitten. Het probleem met het feit dat het voorheen nodig was om slechts in één positie te werken, was opgelost.

Met betrekking tot het uiterlijk van het product of materiaal - dit is iets om over te redeneren heeft geen zin en is een persoonlijke kwestie van elk. Moderne fabrikanten kunnen de meest veeleisende klanten tevredenstellen.

Zal er ooit iets comfortabeler zijn dan een tafel, dan zal de tijd lijken, maar voor nu is het niet mogelijk om zo'n belangrijk meubelstuk volledig te verlaten.

Zie hieronder voor informatie over hoe u op de computer kunt zitten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer