Wat heb je aan een vensterbank?

Ontwerpers zijn serieus aan het nadenken over het rationele gebruik van de appartementruimte, omdat het aantal dingen in dergelijke woningen tegenwoordig zijn limiet heeft bereikt. Een goede manier om wat vrije ruimte te besparen, is door een vensterbank in te stellen.

types

Table-sill is een ontwerp dat langs het venster loopt. Het kan zijn:

 • eendelige;
 • bestaande uit twee platen;
 • intrekbare.

In het eerste geval zijn er in plaats van de vensterbank sterke platen of platen die uit het raam lopen. Ze zullen hun positie niet veranderen. De tweede optie omvat een vast en een tweede vouwgedeelte van het tafelblad. Voor elkaar zijn deze onderdelen bevestigd met scharnieren. Dit is vooral handig. om ruimte te besparen bijvoorbeeld in een woonkamer die niet alleen een recreatiegebied combineert, maar ook een plek om te werken.Wat niet relevant is, is dat zo'n tafel kan worden opgevouwen, naar beneden kan vallen en wat vrije ruimte kan vrijmaken voor rust.

Het intrekbare model is een interessante optie met een extra indrukwekkend formaat gebied. Een tafel die op rollen of zwenkwielen onder de vensterbank uitrolt, kan een complete eetplaats voor twee zijn.

Het ontwerp met een klein tafelblad, dat lijkt op een uitrolplank voor het toetsenbord, wordt vaak gebruikt in de kamer van een tiener om de voormalige "kinderlijke" ruimte niet te vol te proppen, die krap is geworden.

materialen

Tafeldrempels hebben een brede classificatie afhankelijk van de materialen. Dus, ze kunnen worden gemaakt van:

 • LDSP, MDF;
 • massief hout;
 • metaal;
 • natuursteen;
 • plastic.

Lage kosten kunnen worden beschouwd als kunststof werkbladen. De duurzame en stoere variëteiten zijn bestand tegen zware belastingen, maar plastic ziet er niet erg toonbaar uit, en daarom is zijn populariteit laag. Veel gebruikelijker is de drempellijst, gemaakt van gelamineerd spaanplaat of MDF. Hun kosten zijn laag en kleuren en texturen zijn niet beperkt in hun prestaties.Het enige nadeel hier kan worden overwogen gevoeligheid voor mechanische schade. Het tafelblad van LDSP in de keuken verliest dus zijn representatieve uiterlijk na verschillende krassen met een mes.

Eiken, berken- of dennenarrays zijn uniek voor het creëren van een stijlvol interieur dankzij het natuurlijke patroon van de boom en herinneren ons aan de aard van de omringende wereld. Bovendien is hout een milieuvriendelijk materiaal en laat het een zachte geur van frisse aroma achter. Helaas is de boom erg grillig en daarom zal het tafelblad moeten worden beschermd tegen overmatig vocht en andere externe factoren. Er zal regelmatig en zorgvuldig worden gezorgd.

Veel kopers letten op metalen modellen. Ze worden vooral relevant in de keuken, waar ze deel uitmaken van het werkgebied. Metaal is gemakkelijk te reinigen, moeilijk te krassen en hoeft niet te worden beschermd.

Voor connaisseurs van luxe zijn werkbladen gemaakt van natuurlijke natuurstenen, zoals graniet of marmer. Hun verbazingwekkende kleur is bekend en geliefd bij velen. Natuurstenen zijn overal mooi en hebben zulke voordelen als:

 • hoge aantrekkelijkheid;
 • immuniteit voor externe agressors, bijvoorbeeld vocht- of temperatuurveranderingen;
 • lange levensduur;
 • brandveiligheid.

Het nadeel zit hem in de hoge materiaalkosten en de vervaardiging van meubels. Ook het vermelden waard is het zware gewicht van natuursteen.

afmeting

Bij de selectie van de tabel zijn belangrijke voorbereidende metingen. Om dit te doen, moet u vrij en comfortabel bij de vensterbank zitten, zonder uw knieën op de batterij of de muur te laten rusten. De afstand tot de romp is de optimale breedte. Met deze methode wordt comfort niet alleen voor de benen, maar ook voor de handen geopend, omdat eindeloos elleboog laten vallen wordt voorkomen.

Over de volgende parameters gesproken, de tabel kan lang of heel klein zijn. Dus als u het alleen in de raamopening moet uitrusten, is de lengte niet meer dan 1,25 m of 2 m in de aanwezigheid van een grote opening.

Insteekmodellen kunnen van muur tot muur lopen.

kleur

Table-sill en de organische look in de algemene sfeer van het huis is direct afhankelijk van de combinatie van tinten. Hier moet u zich houden aan vergelijkbare tonen met behang, meubels, stoffering of de basis van de bank:

 • In het geval dat de hoofdkleur van het interieur moeilijk te bepalen is, wordt het tafelblad gekozen om te passen bij het raamkozijn.Wit, bruin of beige - ze zien eruit als één. Het is noodzakelijk om de scherpte en de gevoeligheid voor krassen van de witte dorpel op te merken, en daarom moet de materiaalkeuze zeer bewust zijn.
 • Wanneer de situatie niet pretendeert heldere accenten te zijn, is het mogelijk om ze te maken met behulp van de tabel. Verzadigde verven van limoen, munt of roze kunnen niet alleen de eetlust opwekken, maar worden ook het hoogtepunt dat voor elk interieur nodig is.

stijl

Stilistische oriëntatie van de ruimte laat een stempel op de keuze van vormen en materialen van het tafelblad:

 • Klassieke stijl kan niet zonder natuurlijk hout in de lakverwerking. Eenvoudige vormen in de vorm van een rechthoek of plaat met afgeronde randen vormen een aanvulling op de gekozen stijl.
 • Interessante opties voor modellen in stijl hightech Glanzende oppervlakken worden aangevuld met fraaie vormen in de vorm van golven of zacht afgeronde randen. De hoofdkleuren zijn zwarte en witte tinten.
 • Het tafelblad in het onderwerp selecteren minimalismeDe beste oplossing kan zulke rustige tonen zijn als bruin, beige, kaki en olijf. Ze worden goed doorgegeven op alle materialen, bijvoorbeeld natuursteen.Minimalistische stijl kan worden aangevuld met heldere tinten, belichaamd in een eenvoudige vorm. Hier kunnen rode en diepblauwe kleuren hun plaats vinden.
 • Mint, lavendel, witte en lichtgroene tinten zijn goed geschikt voor romantische stijlen 'Provence' en 'Chebbi-chic'. Ze zullen natuurlijk hout waardig zijn met zijn uniek uniek patroon.

decoratie

Sommige ontwerpers rusten de drempellijst uit als decoratief item. Dit ontwerpidee, moet ik zeggen, is vrij succesvol en succesvol. Dus een populaire oplossing is om prachtige kandelaars en kaarsen op tafel te zetten. Bloemen zien er ook stijlvol uit, geplaatst in potten die passen bij de stijl van het interieur.

Table-sill is een solide ontwerp, en daarom kan het worden gebruikt als een gezellige hoek voor recreatie.

Een paar kussens, een zachte deken en een goed boek kunnen een gewoon venster speciaal en warm maken.

ontwerp

Het tafelblad bij het venster verandert van grootte en vorm, afhankelijk van de kamer waarin het zich bevindt. Een tafel met een volledige wand met gladde afgeronde lijnen is bijvoorbeeld perfect voor een kinderkamer.Planken voor gemakkelijke plaatsing van albums en potloden kunnen onder het meubilair worden geplaatst. Het tafelblad op hetzelfde moment moet stevig zijn, omdat het schuif- of vouwmechanisme met onjuiste bediening de baby kan verwonden.

Laten we voor een tiener de optie met canisters zeggen. Hoge kasten aan beide zijden van de vensterbank zijn de beste plek voor het opslaan van schoolboeken en andere schoolbenodigdheden. Het ontwerp van de tafel in de woonkamer kan vast of vouwbaar zijn. Een model uit één stuk kan worden toegevoegd met een gezellige inrichting. Vouwproducten worden geselecteerd in het geval dat de woonkamer gedeeld moet worden met het kantoor. Het werkblad in de keuken kan een werkruimte of een kleine tafel voor twee zijn, evenals het begin van een toog of een stuk met een keukenblok.

Tegelijkertijd wordt de hoofdplaat aangevuld met poten of beugels voor meer stabiliteit.

Hoe te kiezen?

Kies een tafeldorpel is eenvoudig, als u de exacte afmetingen van de ruimte bij het raam kent:

 • Fabrikanten bieden modellen met typische parameters en daarom mogen er geen problemen optreden met nauwkeurige metingen.
 • De tweede factor is een goede materiaalkeuze.Hout en plastic zijn geweldig voor kinderen vanwege de milieuvriendelijkheid. LDSP is beter om te sparen voor de woonkamer.
 • Bij het zoeken naar vouw- en glijdende modellen is het belangrijk om op details te focussen. Scharnieren en rollen moeten stevig worden bevestigd, gemaakt van hoge kwaliteit en mooi, want in geval van pech is het niet zo eenvoudig om een ​​geschikt onderdeel te vinden. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de modellen met de kast en de kwaliteit van alle bevestigingen en verbindingen.

Voor- en nadelen

Tafelblad in de vorm van een vensterbank is erg populair, omdat de voordelen ervan voor de hand liggen. Het is mogelijk om veel dingen te regelen, om een ​​werk- of kindertafel uit te rusten, niet slecht om het hoofdwerkgebied in de keuken aan te vullen. Tegelijkertijd zal de plaats echt veel zijn en zal de rommel van de vensterbank verdwijnen. Het is ook vermeldenswaard dat de tafeldorpel (ondanks alle stereotypen) niet bedoeld is om aanzienlijk ruimte te besparen. 50 cm is het plafond van de bespaarde ruimte. De essentie van het ontwerp hier is om het gebied te rationaliseren.

Een ander belangrijk voordeel is hoge mate van verlichting. De tafel bij het raam valt duidelijk onder het hoge niveau van zonlicht.Dit maakt het mogelijk om geen gebruik te maken van de lokale verlichting om vermoeide ogen te voorkomen, vooral als we het hebben over een tafel voor een kind.

Het voordeel is en pproductiehoogte, en ook installatie. Een modern en stijlvol werkblad kan worden gekocht in afgewerkte of aangepaste versies, door uzelf gemaakt en zelfs omgezet in een oud bureau. Op de een of andere manier zullen de kosten hiervan laag en identiek zijn aan de aankoop van een gewoon product.

Sommigen hebben echter geen haast bij de installatie van dit ontwerp, omdat het in de regel de batterij dicht onder het raam sluit. Er is echt enige waarheid, echter, op voorwaarde dat er verschillende speciale gaten in het tafelblad zijn, zal de vrije circulatie van warme lucht worden gehandhaafd. Bovendien kunt u op deze locatie comfortabel studeren of werken, omdat de warmte aan de voeten altijd goed en gezellig is.

Fout op de loer en in de onmogelijkheid van gordijnvensters met lange gordijnen en gordijnen. Deze optie is niet toegestaan ​​en daarom is het de moeite waard om in de richting van rolluiken, jaloezieën of korte gordijnen te gaan.

Tegenwoordig zijn deze korte modellen beschikbaar in alle stijlen, wat betekentniet alleen moderne, maar ook een zeer conservatieve stijl kunnen benadrukken.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Russische en buitenlandse fabrikanten creëren stijlvolle en eenvoudige werkbladen. Bijvoorbeeld het Oekraïense bedrijf "GROEI" biedt producten aan van eenvoudige vormen gemaakt van gelamineerd spaanplaat en MDF. Volgens gebruikers lijkt het acceptabel, maar bang voor een hoge luchtvochtigheid, en daarom is het het beste om het in de woonkamer of kwekerij te gebruiken.

Willen een model van Russische kwaliteit te kopen, is het de moeite waard een bedrijf te overwegen "Studio Stone". Veel opties voor de productie van tafels, vensterbanken van kunstmatige en natuurlijke stenen maken elk interieur echt luxueus. Gebruikers merken ook de schoonheid van de producten van het bedrijf en hun duurzaamheid.

Budgetopties zijn te vinden in mappen Ikea.

Standaardmaten, eenvoudige vormen en kwaliteit, bewezen door de jaren heen - dat is wat moderne tafelbladen van dit bedrijf voor consumenten leuk vinden.

Succesvolle voorbeelden en opties

Zulke praktische en mooie meubels lijken harmonieus in vele ensembles en vervullen vele nuttige functies. Bijvoorbeeld:

 • Een tafeldorpel bij het bed in de slaapkamer helpt om de werk- en rustruimte te verbinden.
 • De tafel, ingebouwd in de raamopening, is organisch aangevuld met kastdozen.
 • De vensterbank kan een voortzetting zijn van de bar met verschillende niveaus van hoogte.
 • Keukenset, gecombineerd met een vensterbank, breidt het werkgebied perfect uit.

In de volgende video leert u meer over de voordelen van de vensterbanktafels.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer