Een transformatietafel kiezen voor naaien

Voor degenen die thuis veel naaien met een naaimachine, is de juiste organisatie van de werkplek erg belangrijk. Het is belangrijk dat al het benodigde materiaal bij de hand is en er voldoende ruimte is voor comfortabel snijden en naaien. In dergelijke omstandigheden is het veel leuker om uw favoriete bedrijf te doen, dus de keuze voor een tafel om te naaien moet zeer serieus worden benaderd.

Selectiecriteria

Niet iedereen kan het zich veroorloven om veel ruimte in het appartement te reserveren voor de organisatie van hun werkgebied. Daarom is het vaak nodig om dergelijke opties te selecteren die ruimte besparen en tegelijkertijd dingen comfortabel doen. Voor kamers van klein formaat is ideaal een transformatietafel om te naaien. De ontwerpen van transformatoren zijn anders, dus u moet een dergelijke tabel kiezen op basis van verschillende aspecten.

De bepalende factor is de grootte van de ruimte waarin de naaihoek wordt georganiseerd. Opklapbare tafel past perfect voor een kleine kamer, want wanneer deze wordt opgevouwen, neemt deze weinig ruimte in en ziet er niet omslachtig uit. Sommige ontwerpen zorgen ook voor de aanwezigheid van wielen voor eenvoudiger beweging.

De grootte van de naaimachine of overlock is ook belangrijk. Voor grote afmetingen is een groot werkoppervlak nodig, zodat naast de gereedschappen zelf, het gemakkelijk is om stof en andere noodzakelijke accessoires te plaatsen.

De betrouwbaarheid van de tafel en de duurzaamheid ervan houden rechtstreeks verband met de kwaliteit van het materiaal waaruit het is gemaakt. De beste grondstof is natuurlijk hout, maar het verhoogt de kosten van het eindproduct aanzienlijk. Opties van spaanplaat zijn veel goedkoper en lichter in gewicht, en bijgevolg, indien nodig, is hun frequente beweging voordeliger.

Vouwtafel-transformator moet worden gemaakt met behulp van hoogwaardige meubelbeslag, zodat bij frequente ontvouwen langer dienen.

types

Naast de standaard naaitabellen zijn er verschillende transformatiemodellen die erg handig in gebruik zijn, weinig ruimte innemen en veel functies uitvoeren.

Tafelboek

Onder het budget en de meest eenvoudige modellen valt een opvouwbaar tafelboek te onderscheiden. In de regel bevat het drie secties. De centrale is stationair en aan de zijkanten bevinden zich twee vleugels, die in de uitgevouwen toestand het mogelijk maken om een ​​vrij grote werkruimte voor naaien te verkrijgen.

Zo'n 'boek' kan drie vleugels hebben. Wanneer ze zijn gevouwen, rusten ze op de draaibare poten. Modellen van dit type kunnen worden uitgerust met wielen, wat hun beweging vergemakkelijkt.

Houd er echter rekening mee dat dit de eenvoudigste versie van de klaptafel is, die niet voorziet in extra afdelingen en planken voor het opslaan van materialen. Bovendien is de naaimachine bij conventionele modellen vrij hoog.

Een verbeterd model van het tafelboek suggereert een speciaal compartiment voor een naaimachine. Het kan worden uitgerust met een extra mechanisme waarmee u de hoogte van de locatie van de machine kunt aanpassen.

Wanneer het compartiment volledig is neergelaten, is de machine niet zichtbaar op de tafel.Hierdoor kunt u het gemakkelijk opbergen wanneer het niet in gebruik is. De aanwezigheid van dit mechanisme verhoogt de constructiekosten.

Table-stoeprand

Een ander type tafel-transformator is een tafel-dresser. Het kan gewoon of hoekig zijn. Het scharnierende compartiment rust op de deur, die openzwaait. Het grote voordeel ten opzichte van het tafelboek is de aanwezigheid van extra planken voor het opbergen van naai-accessoires. De naaimachine zelf verbergt zich ook in een speciaal compartiment met een lift, die hem indien nodig op de gewenste hoogte brengt.

De grote kast heeft ook voldoende ruimte om overlock en andere benodigde gereedschappen op te slaan. Bijzettafels zijn ook uitgerust met wielen en kunnen van één tot drie vleugels hebben.

Hoek tafel

Hoekconstructies nemen iets meer ruimte in beslag, maar bieden tegelijkertijd een indrukwekkend werkoppervlak. In de hoekpalen is voldoende ruimte om een ​​groot aantal gereedschappen en accessoires op te bergen, en op het werkoppervlak kunt u gemakkelijk al het benodigde werk knippen, naaien en uitvoeren zonder van positie te veranderen.

Het is erg handig om een ​​opvouwbare klaptafel van Ikea te gebruiken,die er zeer stijlvol en functioneel uitziet.

Serie "Comfort"

Kleine tafels voor naaimachines "Comfort" worden gepresenteerd door een groot aantal vouwmodellen. Ze verschillen van elkaar in grootte en de aanwezigheid van extra planken en accessoires. Veel ontwerpen bieden opslag van beide auto's en overlocken.

Het ontwerp van de tafel "Comfort-3" is bijvoorbeeld een roll-out kast, die in een volledig uitgeklapte staat een groot werkoppervlak vormt. Achter deze naaitafel is het handig om zowel met de machine als met een overlock te werken. Het heeft een hefmechanisme met drie posities. Dit model is ook uitgerust met een sectionele container en intrekbare laden. In opgevouwen toestand is deze kast erg compact en neemt hij weinig ruimte in beslag.

Sommige naaitafels hebben ook een deurslot om te voorkomen dat kleine kinderen bij de naaibenodigdheden komen. Met dit systeem kunt u alle items blokkeren die kunnen worden geopend.

DIY-meubels

Om te besparen op het kopen van een naaitafel, kunt u het zelf maken. Als basis kunt u een eenvoudig oud computerbureau gebruiken.Hieruit kunt u een schuiftransformator maken, waarachter u gemakkelijk kunt naaien en die niet veel ruimte in beslag neemt.

U kunt kant-en-klare tekeningen maken met de afmetingen van alle benodigde onderdelen of alles zelf berekenen, mits er ten minste enige ervaring is met het vervaardigen van meubels. Zo'n tafel kan worden uitgerust met een scharnierend deksel, waaronder compartimenten met naaiaccessoires.

De voordelen van zelfgemaakte naaitabellen zijn dat ze kunnen worden gepland voor uw persoonlijke behoeften met de nodige afdelingen en de nodige afmetingen. Voor uw workshop kunt u een tafel ontwerpen die geschikt is voor vilten.

De aanwezigheid van een speciaal uitgeruste naaitafel in het huis zal het naaiproces aanzienlijk vergemakkelijken, waardoor het comfortabeler wordt. De meest geschikte opties voor het transformeren van tabellen zullen helpen om de werkruimte competent te ordenen zonder een kleine ruimte te vullen. Het naaien aan deze tafel levert alleen maar plezier op.

Hoe kun je zo'n tafel met je eigen handen maken, zie de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer