Vouwtafels: voor- en nadelen

Het is moeilijk om een ​​appartement of huis voor te stellen zonder een meubelstuk, zoals een eettafel. Het is niet altijd mogelijk om een ​​grote tafel te installeren, omdat de plaatsing ervan veel ruimte vereist, maar u kunt een vouwoptie aanschaffen die niet onderdoet voor de functionaliteit van een standaardmodel, maar veel minder ruimte in beslag neemt.

Voors en tegens

Een opklapbare tafel met ongelooflijke functionaliteit is een uitstekende optie, niet alleen voor kleine kamers, maar ook voor ruime kamers. De vele voordelen waarmee dit ontwerp is begiftigd maakt het ongelooflijk in de vraag en zeer relevant meubelstuk.

Elke klaptafel heeft een transformatiemechanisme, waardoor het eetoppervlak kan worden vergroot.Het is erg handig voor de plotselinge komst van gasten en voor familiefeesten. De indeling van de tafel kost niet veel tijd en moeite, omdat het transformatiemechanisme, dat is uitgerust met het ontwerp van de tafel, zowel eenvoudig als betrouwbaar is.

In de geassembleerde staat neemt de vouwtafel bijna geen ruimte in beslag. Laconische en nette ontwerpen kunnen worden geïnstalleerd in een klein appartement en in een chalet. Vanwege het brede assortiment, kunt u de optie kiezen voor de woonkamer, de kinderkamer en natuurlijk de keuken, het voordeel, de fabrikanten produceren niet alleen verschillende modellen voor constructieve functies, maar ook voor de fabricagematerialen.

De nadelen van de vouwtafel zijn de prijs. Voor veel kopers lijkt het hoog genoeg. Maar eerlijk gezegd moet worden opgemerkt dat de prijs van deze producten niet a priori laag kan zijn, omdat de tafel is uitgerust met een transformatiemechanisme en is gemaakt van hoogwaardige materialen, en een goede zaak kan niet te veel kosten.

Sommige klanten beschouwen de terughoudendheid om dagelijks met de tafellayout te knoeien als een nadeel.Maar deze mening is nogal controversieel, omdat het absoluut niet moeilijk is voor andere mensen om de tafel zo nodig op te maken.

Soorten ontwerpen

Tot op heden is een opvouwbare tafeltransformator verkrijgbaar in verschillende configuraties, die zijn onderverdeeld in stationaire, draagbare, inklapbare, ingebouwde en vouwende ontwerpen.

Ingebouwde structuren worden meestal in de keuken geïnstalleerd en vormen een werkblad dat zich uitstrekt van een keukenkastje. Voor de lay-out hoeft u alleen aan de hendel van de lade te trekken en er verschijnt een klein, vlak oppervlak dat zich loodrecht op de bodem van de nis bevindt, niet alleen als lunch, maar ook als bureaublad. Het tafeltje kan zowel rechthoekig als hoekig zijn.

In kleine ruimtes, waar vaak elke centimeter wordt geteld, kunt u een opklapbare tafel onder de vensterbank installeren. Dit ontwerp is best handig, omdat het tafelblad alleen indien nodig horizontaal staat.

Het opvouwbare ontwerp kan ook aan de muur worden gemonteerd, aan de zijkant van de keukenla en ook een voortzetting zijn van een van de kasten. Het oppervlak kan zich op één steun bevinden en kan worden ondersteund door twee bevestigingsmiddelen die aan de basis zijn bevestigd.

Vele keukens zal een uitstekende optie scharnierende doos met planken en ingebouwde klaptafel, betrokken op het frame. Dit ontwerp neemt een minimum aan ruimte in beslag, omdat de basis van een dergelijke tafel zich aan de muur bevindt.

Universele smalle klaptafel - "boek" is het prototype van veel modellen. Het oppervlak van het tafelblad wordt vergroot door de lay-out van de zijdelen aan zowel een als aan beide zijden. Ongelooflijke populaire recent opvouwbare klaptafels. In de regel hebben deze instanties een tweeledig doel.

Tafel "wieg" lijkt qua uiterlijk op een rechthoekige kast. Om de tabel te gebruiken, is het nodig om het beweegbare deksel vast in horizontale positie en eventueel clamshell, dient u de beweegbare gedeelte vertikaal kantelen en ontvang een framestructuur.

Multifunctionele tafel-commode met laden heeft een ander doel. In de gesloten vorm, dit model heeft de vorm van een gebruikelijke borst, terwijl he flapoppervlak wordt omgezet in een volledige bureau.

De tafelbank behoort tot de stationaire ontwerpen die het meest worden gebruikt bij de datsja.In dit ontwerp zijn de klaptafel en de bank perfect gecombineerd als een complete stoel voor meerdere personen. De versie met een luifel is geschikt voor diegenen die graag een bijeenkomst organiseren in alle weersomstandigheden.

Een enigszins ander doel heeft een bureau. Tot op heden worden dergelijke modellen vervaardigd op basis van leeftijd en hebben ze vele wijzigingen. Een zeer populaire optie is met een aangepaste positie van het tafelblad en in hoogte verstelbaar, afhankelijk van de hoogte.

Voor kinderen is een monolithische structuur ontwikkeld, deze is langs de muur geïnstalleerd en bestaat uit een groot aantal nissen en laden - dit is een rek met een tafel. Handige schappen en nissen stellen u in staat om er een groot aantal boeken, notitieblokken en andere studentbenodigdheden op te zetten.

Een opvouwbaar stationair ontwerp omvat een salontafel met krukken. Het oppervlak van een dergelijk model heeft in de regel niet een zeer groot oppervlak, maar het tafelblad zelf is instelbaar, waardoor het mogelijk is delen van het tafelblad op een geschikte hoogte te installeren.

Een alternatief voor de miniatuur-stationaire optie is een mobiele tafel op wielen, die van het ene punt naar het andere kan worden verplaatst.

Stationaire constructies omvatten een gastendiplomaat. In dit model bevindt zich een extra oppervlak bestaande uit twee helften onder het hoofdwerkblad. Om dit model te ontbinden, moet je het grootste deel opzij duwen en de extra inzetstukken uittrekken, zodat ze in de lege ruimte komen.

Naast de stationaire opties van klaptafels zijn er ook draagbare volledig inklapbare structuren die handig zijn voor transport. Deze modellen zijn de beste optie voor diegenen die graag ontspannen in de natuur.

Een interessant ontwerp heeft een lichte en compacte bureaukast. Het tafelblad bestaat uit twee delen, die elk een paar krukken zijn bevestigd. Ingevouwen wordt elk paar in het compartiment geplaatst en worden de helften van het tafelblad gevouwen, wat resulteert in een koffer met een handig handvat.

Voor liefhebbers van buitenactiviteiten geschikte opvouwbare draagbare tafel. Dit is een zeer lichte constructie die een minimum aan ruimte in beslag neemt, omdat het een volledig inklapbaar model is. In de gemonteerde toestand wordt het model overgebracht en opgeslagen in een speciale tas.

Veel modellen geproduceerd in massaproductie voldoen aan de smaak van de meeste consumenten, maar er zijn designtafels die verbazen over hun schoonheid en verfijning.

Naast het ongewone uiterlijk hebben individuele modellen een ontwerp dat is afgestemd op het specifieke interieur, rekening houdend met alle wensen van de eigenaren van het pand.

Vouwtafels zijn niet alleen beschikbaar voor thuisgebruik. Er zijn modellen die hun eigen specificaties hebben. Deze typen omvatten snijtafel voor stof, massage vouwoptie en andere modellen die niet bedoeld zijn voor huishoudelijk gebruik.

machinerie

Vouwtafels worden op een of andere positie gebracht vanwege transformatiemechanismen, die zijn verdeeld in drie hoofdtypen: tsargovye, beszargovye en transformators.

Tsarga is het skelet (frame) van de tafel en er is een tafelblad aan bevestigd. Het sir-mechanisme bestaat uit een profiel waarlangs de rijtuigen bewegen. Een speciaal platform is bevestigd aan het profiel dat het tafelblad vasthoudt. Er zijn verschillende soorten tsargovye mechanismen: met externe of interne bevestiging, "boek" en gezichtsextensie.

Met een externe houder verlaat de wagen het geleideprofiel en met de binnenste blijft deze binnen het profiel. Externe en interne bevestiging kan zowel buiten als binnen worden geïnstalleerd. Het mechanisme van "boek" is vergelijkbaar met de interne steun. De einduitbreiding wordt gekenmerkt door de verlenging van het zijgedeelte samen met de steunen. Beweging wordt beperkt door de stop.

Niet-verhandelbare mechanismen hechten niet aan het frame. Ze zijn bevestigd aan het werkblad of aan het werkblad en zijn onder de standaard geplaatst. Het frame is vereist voor het monteren van de steunen en heeft een gespleten ontwerp. Als de bevestiger op het tafelblad is bevestigd, verlaat het product ook bij het opmaken samen met het oppervlak. Invoegingen die het oppervlak vergroten, bevinden zich ofwel in het model, ondersteund door speciale onderdelen of afzonderlijk ervan.

Het bevestigingselement dat op het onderframe is bevestigd, is uitgerust met een synchronisatiekabel. Een extra oppervlak bevindt zich tussen de basis en het tafelblad. In sommige uitvoeringsvormen is er een stop.

Transformatortabellen worden gekenmerkt door twee soorten mechanismen: het is een hoogte stijgen en automatisch een extra oppervlak van het tafelblad optillen.Om de breedte van het oppervlak te vergroten, worden tsarg- en unzargov-mechanismen gebruikt.

afmeting

De meeste inklapbare structuren zijn bij het inklappen klein. Standaardopties zijn voor vier personen. De breedte van deze tafel ligt in het bereik van 80-85 cm, de lengte is niet meer dan 100-120 cm en de comfortabele hoogte is 75 cm .De kleine klaptafel, zelfs in de ongevouwen toestand, heeft kleinere afmetingen ten opzichte van de standaard.

Opklapbare eettafels, het meest geïnstalleerd in woonkamers, hebben standaard of bijna standaardafmetingen wanneer ze zijn opgevouwen. De tafel, lang op een lay-out en compact in de put-toestand, is een onvervangbaar meubelstuk.

Er is een verhouding tussen capaciteit en afmeting van het tafelblad. Een tafel met een afmeting van 90 * 150 cm biedt plaats aan 4 tot 6 personen. Voor 8-10 personen moet de oppervlakte 110 * 200 zijn en voor 12 personen is een grote tafel met afmetingen van 110 * 320 vereist.

Compacte en lage salontafel, dankzij de transformatie kan, afhankelijk van het model, plaats bieden aan 4 tot 6 personen, en dankzij de opheffing van het tafelblad biedt een hoog niveau van comfort.

Vouwtafels, met een minigrootte, zijn draagbare reismodellen.Hun lengte ligt in het bereik van 40-45 cm en de breedte is niet groter dan 25-30 cm.

vorm

Klaptafels hebben verschillende vormbladen.

De meest traditionele wordt als een rechthoekige optie beschouwd. Deze vorm is geschikt voor installatie in de keuken, in de woonkamer en in elke andere kamer. De tijdloze klassiekers zullen er even goed uitzien tegen de muur, in de hoek en in het midden van de kamer.

Niet minder gebruikelijk is de ronde tafel. Gebrek aan hoeken maakt de tafel veilig, vooral dit deel is belangrijk voor gezinnen met kleine kinderen.

Een variatie op de ronde tafel is een halfronde versie. Dit model wordt meestal in de buurt van de muur geïnstalleerd, omdat de ene zijde een rechte vorm heeft. Halfronde tafelblad vaak uitgerust met opvouwbare stationaire modellen. De rechte zijde van een dergelijke tafel is aan een wand of nis bevestigd en het halfcirkelvormige deel ontvouwt zich naar behoefte.

Vierkante vorm is minder gebruikelijk. In de regel zijn kleine koffietafels en compacte keukenproducten uitgerust met een dergelijk tafelblad. Een vierkante tafel wordt meestal geïnstalleerd in een hoek of in de buurt van een muur.

materialen

Voor de vervaardiging van vouwtafels gebruikt verschillende materialen.

Het meest traditionele materiaal is hout. Er zijn modellen volledig gemaakt van massief hout, maar er zijn ook modellen waarin alleen het kader houten is. Voor de vervaardiging van houten producten gebruikt een verscheidenheid aan boomsoorten.

De constructies van hevea zijn bestand tegen vocht, kunnen niet vervormd worden als de temperatuur daalt, sterk en duurzaam zijn. Tafels van dennen zijn iets goedkopere producten van de hevea, omdat dit type hout verwijst naar de gemiddelde zachte variëteit. Met de juiste verwerking kan de tafel vrij lang dienen.

Als alternatief voor massief hout voor de vervaardiging van tafels wordt gebruikt gemaakt van licht maar duurzaam multiplex, waarvan het oppervlak in de regel gelamineerd is. Meestal uit multiplex maken vouwen scharnierende modellen.

Hout wordt niet alleen gebruikt in huishoudelijke modellen, maar ook in producten die voor de tuin zijn bedoeld. Er zijn veel opties met een tafelblad gemaakt van buitenborden.

Glas wordt gebruikt als materiaal voor de vervaardiging van tafelbladen. Producten met een glazen oppervlak worden vaak aangevuld met kunstmatige rotan.Het is een duurzame en flexibele plastic tape die tafelbladen en tafelpoten siert. Producten gemaakt van plastic rotan zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, dus ze worden vaak geïnstalleerd in de open ruimtes van zomerhuisjes.

Kunststof is een ander materiaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van dergelijke structuren. Opvouwbare plastic tafel met een frame gemaakt van een gevormde buis is lichtgewicht en duurzaam. Voor de vervaardiging van lichtgewicht vouwconstructies met behulp van metaal, meestal aluminium. De opvouwbare rektafel is praktisch, slijtvast en duurzaam.

Gebruik bij het maken van vouwtafels vaak materiaal zoals kunststeen. Er worden worktops voor keukenmodellen van gemaakt. Stenen oppervlakken zijn bestand tegen krassen, water, vet en vuil.

stijlen

De stijl van de vouwtafel staat in directe verhouding tot de gebruikte materialen en de vorm van uitvoering.

Moderne producten met een glazen oppervlak en metalen steunen zien er geweldig uit binnen in hi-tech, moderne en minimalistische stijl. De vorm van het model voor deze stijlen heeft duidelijke rechte lijnen zonder overmatige decoratie.

Producten gemaakt van waardevolle boomsoorten, gedecoreerd met houtsnijwerk en gevernist, zijn goed geschikt voor interieurs in de Provence. Voor landelijke stijl zijn massief houten tafels de beste optie, maar zonder decor. Alleen laconieke vorm en strikt eenvoudig ontwerp.

Loft-achtige tafels, hebben in de regel een houten ruw tafelblad en metalen steun.

Kleuren en design

Klaptafels zijn, naast verschillen in ontwerp, doel, fabricagemateriaal in verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor de keuken zou een geschikte optie een witte tafel zijn. Wit en zwart zijn klassiekers van het genre. Beide tonen zien er geweldig uit, zowel individueel als in combinatie met elkaar. Een goed voorbeeld hiervan is de zwarte glazen tafel met wit fotoprint.

Voor houten oppervlakken zijn kleuren zoals wenge, els, pruimen, mahonie, sonoma eiken en verschillende kleuren walnoot typisch. Het tafelblad kan, afhankelijk van de uitvoeringsstijl, mat zijn of een glans hebben. Een gepolijste tafel is meer geschikt voor kamers in een klassieke stijl.

Hoe te kiezen?

Wanneer u een model voor een huis kiest, moet u eerst beslissen over de installatielocatie van deze structuur,door voormetingen te doen. Maak het nodig om te begrijpen hoeveel de structuur in de gevouwen en ongevouwen toestand zal plaatsvinden.

Als je een model voor de keuken kiest, is het beter om je aandacht te richten op de modellen waarbij het tafelblad gemaakt zou zijn van hoogwaardig en praktisch materiaal, evenals het aantal stoelen in gevouwen toestand.

De keuze van een model voor een woonkamer hangt van veel factoren af. Dit omvat de afmetingen van de kamer en de ontwerpstijl en natuurlijk de wensen van de eigenaars. Als u de plaats van installatie niet meteen kunt bepalen, is het beter om een ​​lichte mobiele tafel in de woonkamer te krijgen. Indien gewenst, kan het naar elke plaats worden verplaatst.

De keuze van het model hangt ook af van het doel ervan. Als je wilt verzamelen in een groot bedrijf, dan is een tafel geschikt voor 8-12 personen, en als je graag met een laptop zit, dan is een compacte opklapbare tafel voor een bank wel voldoende.

Mooie opties in het interieur

De vouwtafel kan van verschillende materialen zijn gemaakt, verschillende maten en vormen hebben, maar het doel blijft hetzelfde - het is een comfortabel tijdverdrijf in het gezelschap van interessante mensen.

Herziening van de interessante vouwtafel, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer