Metalen tafelvoet

Ongeacht hoe goed de tafel is, zonder extra elementen is deze veel minder functioneel. Dezelfde onderspanningen zijn ook erg belangrijk voor het uiterlijkontwerp, daarom is het noodzakelijk om uit te zoeken aan welke criteria ze moeten worden gekozen en ook welke beslissing geschikt is.

Speciale functies

De metalen basis voor de tafel kan staal of gietijzer, aluminium of koper zijn. Ook opties en koper gemaakt. Hun variëteiten zijn aangepast aan de specifieke plaats van gebruik. Er zijn opties voor een restaurant en bar, een café, een landelijke tafel, evenals een prachtige woninginrichting. Er zijn een aantal relatief goedkope modellen op de markt, die zijn gemaakt op basis van eenvoudige giettechnologieën.

Moderne productie maakt het mogelijk om meer geavanceerde ontwerpen te produceren.Ze zijn gemakkelijker te verzamelen en te vervoeren, ze dienen langer en praktischer in het dagelijks leven. Meubelondersteuning moet stevig en stabiel zijn, ongeacht waar deze wordt gebruikt.

Materiële vergelijking

Gietijzeren onderstellen zijn bij voorkeur voor een restaurant of bar, omdat het optimaal wordt gecombineerd met de meeste ontwerpbenaderingen en elegant uitziet in gedempte verlichting. Tentoonstellingskopieën zijn meestal aluminium - ze zijn eenvoudig te installeren en te demonteren zonder de kosten van aanzienlijke krachten. Voor de glazen tafel zijn geprefereerde producten gemaakt van aluminium, messing. Gietijzer is ook geschikt, maar alleen met een moeilijke kleur. Betrouwbaar en esthetisch zijn verchroomde producten.

De meeste metalen grondplaten zijn gemaakt van koudgewalste stalen buizen van verschillende secties. Chroomcoating is vrij zeldzaam, je kunt veel vaker structuren vinden die met poederlakken zijn geverfd.

Onderstellen van metaal zijn zeer duurzaam. Ze zijn er in alle maten en vereisen slechts minimaal onderhoud, zelfs wanneer ze buiten worden geïnstalleerd. Houtopties zijn te minder duurzaam en onpraktisch.Wanneer ze worden gebruikt, zullen ze aanzienlijke kosten vergen.

Maar toch heeft massief hout zijn voordelen. Het is veel eleganter en natuurlijker dan andere opties. Hout benadrukt de verfijning van het interieur. Helaas kunnen meubels gemaakt van dit materiaal zwellen wanneer water wordt geïnjecteerd. Na verloop van tijd vervormt het en verdwijnt zelfs.

Het onderstel van gebeeldhouwde eik en andere waardevolle houtsoorten verschilt weinig in sterkte en betrouwbaarheid van stalen versies. Maar een belangrijk nadeel hiervan is de hoge kosten en het gebrek aan stabiliteit. Pogingen om MDF en andere goedkope materialen te gebruiken, leiden niet tot een goed resultaat - de sterkte zal te laag zijn.

Het wordt niet aanbevolen om plastic systemen te kopen, omdat de allereerste sterke wind ze kan wegblazen en ze kan beschadigen.

Kunststeen is zwaar en duur. Steenconstructies mogen alleen worden gebruikt voor volledig exclusieve tafels. Zoals je kunt zien, is er geen bepaald alternatief voor het metaal bij de vervaardiging van de basis.

Ontwerpopties

Het vouwsysteem is aantrekkelijk omdat u hiermee ruimte in de kamer kunt besparen.Maar u moet er altijd voor zorgen dat het mechanisme betrouwbaar genoeg is, anders kunt u zich op een dag in een zeer onaangename situatie bevinden, vooral wanneer er een belangrijk galadiner (diner) komt.

Met het instelbare ontwerp kunt u de hoogte van de tafel flexibel aanpassen. Dit is handig voor een bar, café of eetzaal en voor privéklanten die door veel gasten worden bezocht. De betrouwbaarheid van de meeste regelgevingsblokken is vrij hoog en toch zal het nuttig zijn om het opnieuw te controleren, na het lezen van de begeleidende documenten, om de kenmerken te kennen. Wees altijd geïnteresseerd in welke specifieke limieten het mogelijk is om de hoogte van de tafel te veranderen. Vouwonderstellen zijn goed waarbij je constant het aantal beschikbare stoelen moet veranderen, zonder de extra ruimte te vervuilen.

Het wordt aanbevolen om dergelijke constructies te gebruiken voor:

  • snelle start van conferenties, vergaderingen, vergaderingen;
  • organisaties van een tijdelijk publiek;
  • het uitvoeren van andere grootschalige evenementen waarbij een groot aantal mensen betrokken zijn.

Om voor de hand liggende redenen zijn ze ook ideaal voor buitendienst (catering). Een zeer nuttige functie, die autonome regulatie van elk been biedt.Dankzij haar kunt u het meubilair met vertrouwen plaatsen, zelfs op ongelijke vloeren of op de grond.

ontwerp

Het type onderfundering mag niet verschillen van het type tafelblad. De vierkante basis is compatibel met een rechthoekig detail, maar ronde opties zijn alleen geschikt voor elkaar. De tafel in loft-stijl zal harmonieus de kamer van industriële stilistiek binnengaan, zelfs als deze is verdund met Scandinavische elementen of met andere stijlen.

De salontafel kan de meest uiteenlopende vorm krijgen, hoewel de meest geschikte ovale oplossingen zijn. Hiermee kunt u ruimte besparen, en dit is misschien wel de belangrijkste taak in de meeste appartementen en privéhuizen. De optimale ontwerpoplossing voor het industriële interieur (loft) - schijnbaar ruw en onbehandeld oppervlak. Maar dit is slechts een uiterlijk, een speciaal gecreëerd decoratief effect. Het industriële formaat vereist dat het meubilair er sterk uitziet en het idee van onoverwinnelijkheid oproept. Barokke stijl wordt gemakkelijk en elegant uitgedrukt door vergulding toe te passen en andere weelderige decoratie-elementen te gebruiken.

V-vormige ondersteuning wordt als een van de meest gebruikelijke beschouwd, omdat het kan worden gebruikt bij het vervaardigen van tabellen met verschillende ontwerpen.

Een schrijftafel heeft een iets andere kelder nodig dan een eettafel. Gebogen benen zien er erg origineel uit en kunnen zelfs een van de hoofdversieringen van de kamer worden.

Uittrekmechanismen bevinden zich gedeeltelijk in de sjerpbanden (onder de tafel). Daar bevinden zich gidsen. Als de dozen direct onder het tafelblad worden geïnstalleerd, helpt dit om de tafel visueel hoger te maken.

Bij het kiezen van sets moet men uitgaan van het feit dat ze harmonieus de omringende ruimte moeten betreden - de tafel kan niet worden gebruikt voor experimenten met contrasten!

Een luxueus retro-model van de substage is nauwelijks geschikt in hightech interieurs, maar in de Provençaalse kamer is het draaglijk en omgeven door klassiekers is het sierlijk en aantrekkelijk. In kamers met nautische stijl is het een goed idee om balverf te gebruiken.

afmeting

Onderstellen voor tafelbladen worden in hoogte boven de vloer geselecteerd. Als het meubel een standaardvorm heeft, moet dit 71-73 cm zijn.In het geval van het gebruik van een statafel, is de minimale waarde 1 m, maar bij koffietafels kunnen structuren van slechts 45-50 cm hoog worden gebruikt.

De markt presenteert een verscheidenheid aan modellen, waarvan de afmetingen zijn:

  • 500 mm (diameter);
  • 400h400h720;
  • 750h400h720.

Er zijn een aantal andere opties. Het belangrijkste is om de maat te kiezen die bij je past. Vandaag is het niet moeilijk.

Kleur oplossingen

Onderstel kan zwart zijn, als het geschikt is in een bepaald interieur. De principes van de kleurkeuze zijn hetzelfde als voor andere meubels. Wanneer het nodig is om een ​​kamer klassiek te versieren, is er niets beters dan witte tinten, en de gele en blauwe kleuren zijn optimaal voor het aantrekken van aandacht. Elke warme toon helpt om de ruimte iets breder te maken, en wanneer de ramen naar het noorden gericht zijn, zijn beige en perzikkleuren perfect.

Hoe je een houten eettafel maakt met een metalen voet, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer