Hoe een tafelkast te kiezen?

 Hoe een tafelkast te kiezen?

Tegenwoordig wordt ruimte besparen in de meeste appartementen de eerste plaats. Het is moeilijk om alle benodigde spullen en meubels op 40 m2 te plaatsen. En bijna niemand kan het zonder tafel. In dit geval is het een goede optie om een ​​commode te gebruiken. Het heeft opslagruimte en zal dienen als een tafel in het nodige geval.

voordelen

Het tafelblad beschikt over een aantal positieve eigenschappen die in dit verband zeer populair zijn.

De belangrijkste zijn:

 • Compactheid. In een klein gebied kunt u zowel opslagruimte als een volwaardige receptie regelen;
 • Beschikbaarheid van dozen van verschillende grootte;
 • De functionaliteit van het meubelstuk.Bevat een groot aantal dingen;
 • Gemak - met laden kunt u gemakkelijk elk artikel krijgen;
 • Esthetische component. Geschikt voor elke ruimte dankzij een verscheidenheid aan modellen en kleuren.

afmeting

De afmetingen van de commode zijn afhankelijk van uw wens en de mogelijkheid van plaatsing.

Conventioneel kunnen ze worden onderverdeeld in:

 • klein, dat uit een paar dozen zal bestaan. De hoogte van het product is ongeveer 80 cm, lengte 50 cm, en de diepte is niet meer dan 30 cm. Het is moeilijk om het handig en ruim te noemen, maar het doet zijn functies zo goed als mogelijk;
 • gemiddelde grootte is de beste optie. Het maakt de ruimte niet vol en voert al zijn functies uit. De volgende maten worden als standaard beschouwd: hoogte is vanaf 130 cm, lengte is 180 cm, diepte is 50 cm.
 • Een grote is een tafel-kist met indicatoren boven het gemiddelde. Maar deze maat past niet in een kleine kamer. Als u het moderne interieur in een grote kamer wilt benadrukken, dan is dit een goede optie.

kleur

Fabrikanten bieden een verscheidenheid aan kleuren en modellen van bijzettafels. Als een meubel gemaakt is van massief hout, dan is het meestal gewoon gelakt, zodat het door de textuur van hout kijkt.

Andere modellen kunnen verschillende kleuren hebben. Hier is de keuze aan jou. Het is beter om een ​​element te kiezen voor de stijl en kleur van de rest van het meubilair.

Voor een woonkamer in een klassieke stijl zijn lichte of donkere kleuren geschikt in een eenvoudig ontwerp. Bovendien is het de moeite waard eraan te denken dat witte meubels visueel de ruimte vergroten en lichtheid en beknoptheid geven.

Voor de Provence-stijl - lichte kleuren met het effect van veroudering. Voor modern interieur - met fotoprints. Ook kan dit decor worden gebruikt voor de kinderkamer. Een modieuze trend is de kleur "kameleon", die afhankelijk van de verlichting verschillende tinten zal aannemen.

Originele look-elementen met inserts van leer, stenen, metaal of rotan. Ze dienen als decoratie en decoratie van het product. Dergelijke artikelen passen goed in het interieur van de woonkamer.

Afhankelijk van het doel van de kamer waarin u dit meubel wilt plaatsen, kunnen deze in verschillende groepen worden verdeeld.

Voor de woonkamer

Het meest populaire transformeerbare meubilair in ons land won in de jaren zestig van de twintigste eeuw, toen er een grootschalige constructie van Chroesjtsjov plaatsvond. Dan kan geen enkel appartement zonder een boekentafel.De essentie van het mechanisme was in vouwende toppen, die gedemonteerd gemonteerd waren op geheime poten. Binnen was een opslagsysteem. In onze tijd bestaan ​​dergelijke modellen ook, maar meer gemoderniseerd.

Voor de woonkamer zijn verschillende aanpassingen van tafels, laden, afhankelijk van de bestemming beschikbaar. Kortom, ze zijn nodig voor een grote tafel met een tafelblad, maar de functionaliteit voor een klein appartement is ook belangrijk.

In plaats van trottoirbanden onder de tv of "muren" kunt u een tafelkast kopen, die niet alleen dient als standaard voor apparaten, maar ook als opslagruimte, en als extra tafeloppervlak. Sommige modellen zijn uitgerust met een tv-platform. Hiermee kunt u het verbergen wanneer het niet vereist is.

Een interessant model is de gebruikelijke kast met zes laden. De bovenste laden verbergen het hele tafelmechanisme met een groot tafelblad. Bij het parseren worden de bovenste vakken uit elkaar geschoven naar de zijkant met zijpanelen. Vier onderste laden dienen als een lade voor het opslaan van wasgoed.

Het grootste nadeel is dat het niet erg comfortabel is voor de gasten om te zitten, omdat er geen ruimte onder de tafel voor de benen is.

Modellen met een draaivoetbladmechanisme zijn erg populair. Om zo'n ladekast uit te spreiden, is het nodig om een ​​deel van het tafelblad naar achteren te klappen en te draaien.

In moderne modellen worden steeds vaker lange uitroltafels gebruikt, die onder hetzelfde tafelblad verborgen zijn met een ladekast. Dergelijke ontwerpen worden gebruikt in de tabellen voor de keuken en voor op kantoor.

Het belangrijkste verschil tussen de tafel in de woonkamer zal zijn uiterlijk zijn. Het moet geschikt zijn voor de stijl van de kamer. U kunt een verscheidenheid aan decoratieve inserts gebruiken, waardoor het onderwerp een ongewone en interessante look krijgt.

Voor de slaapkamer

Kortom, klassieke dressoirs worden gebruikt voor de slaapkamer, maar er is ook behoefte aan een tafel. Kies vervolgens het beschouwde model. Dergelijke artikelen kunnen opslagruimte en kaptafel combineren. De spiegel is meestal verborgen in het deksel en eronder bevinden zich verschillende compartimenten voor sieraden en andere vrouwentoebehoren.

Tegenwoordig zijn er ook tafels, dressoirs, opklapbare bedden. Dit is een goed idee voor zowel de slaapkamer als de woonkamer, wanneer u een extra bed nodig heeft voor vrienden die vaak blijven overnachten.

Voor kabinet

De oudste tafel-dressoir is een bureau. Elke tafel met een bepaald aantal glijdende legborden kan immers al als een ladekast worden beschouwd.

 • Het traditionele model van het bureau. Het tafelblad is op twee kasten gemonteerd, zoals de letter "P". Aan elke zijde bevinden zich vakken voor het opslaan van briefpapier en in het midden een vrije ruimte voor poten. Een compacter model kan zijn met een kast aan één kant.
 • Secretaris. Dit is een oude versie van het schrijven geworden. Omdat het lastig is om aan het dressoir te zitten, is er een opvouwbaar onderdeel gemaakt, dat samen met het dressoir het niet alleen mogelijk maakte om de noodzakelijke dingen op te slaan, maar ook om het als een complete werkplek te gebruiken. Dit werd bereikt door de opstelling op meerdere niveaus van de dozen. De onderste vakken zijn dieper en de bovenste zijn smaller.
 • Een ander type bureau is transformator. Hiermee kunt u de tafel in de hoek of langs de muur plaatsen. In de regel bevindt het vouwgedeelte zich direct boven de basis met planken en heeft het wielen om het tafelblad zelf te verplaatsen.

Voor transformatoren kunnen worden toegeschreven, en vouwtafels.Ze worden op de muur gemonteerd en worden indien nodig aangelegd om een ​​werkgebied te vormen.

Op kantoor, behalve schrijven, heb je een computerbureau nodig. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een doos voor de eenheid en een schuifgedeelte voor het toetsenbord. Bij het werken met het toetsenbord worden de ellebogen vaak zonder ondersteuning achtergelaten. Om dit te voorkomen, een gebogen tafelblad in de ene of de andere richting.

Voor de kinderkamer

Voor de bureaus van de kinderen, zijn lades hoofdzakelijk veranderende lijsten, verbonden aan laden voor het opslaan van kleren en de toebehoren van kinderen.

Momenteel is dit model erg populair bij moeders om de volgende redenen:

 • handig om baby in te wikkelen;
 • vervanging van luiers wordt vergemakkelijkt door de aanwezigheid van alle noodzakelijke accessoires "bij de hand";
 • het vermogen om te turnen en te masseren in een comfortabele omgeving voor zowel de baby als de moeder;
 • het vermogen om de baby te kleden met behulp van een grote ruimte.

Let bij het kiezen van een commode op de betrouwbaarheid van het ontwerp en de juiste vorm.

Meestal wordt de set geleverd met een speciale zachte matras gemaakt van waterdicht weefsel, dat moeders helpt bij "verrassingen" van een baby.Als er opeens geen dergelijk artikel is, is het beter om het apart te kopen.

De meest populaire modellen van commodes in de moderne wereld zijn:

 • Met opklapbaar tafelblad. Dit is een heel handig model. Het wordt gekozen door de meerderheid van de kopers, omdat u hiermee het oppervlak kunt opvouwen en de ladekast vrij smal is en weinig ruimte in beslag neemt. Voor sommige manipulaties hebt u een groot werkoppervlak nodig, waarvoor u eenvoudigweg het veranderende onderdeel naar de gewenste maat duwt of uitvouwt.
 • Met een boven tafel. De essentie van dit ontwerp ligt in het feit dat het bovenoppervlak voor inbakeren in bepaalde gevallen afzonderlijk op de borst wordt gelegd. Als het niet nodig is, wordt het eenvoudig verwijderd. Hierdoor kunt u dit item in de toekomst gebruiken als een gewone ladekast voor dingen. Ze zijn er in verschillende kleuren en designs, dus het is niet moeilijk om een ​​model te kiezen dat in uw interieur past.

Als je een gewone commode hebt, kun je een dergelijke overlay apart kopen of zelf maken. Om dit te doen, moet u de afmetingen van het oppervlak kennen en een eenvoudige berekening maken.

 • Met geïntegreerd bad. Een zeer handige optie die een plek voor zwemmen, commode en opbergruimte combineert. Het nadeel van dit model is dat het bad meestal een klein formaat heeft en daarom kunt u de volledige functionaliteit van het product voor een korte tijd gebruiken.

Veranderende kisten worden meestal gemaakt van natuurlijke, maximaal veilige materialen.

Dit zijn de belangrijkste:

 • Massief hout - Dit is de meest milieuvriendelijke en betrouwbare optie. De boom heeft geluidsreducerende eigenschappen. Maar het kost meer dan zijn tegenhangers. Er zijn verschillende opties voor het ontwerp en de kleuren van producten, maar het meest populair op dit moment is ivoor. Door nadelen kan worden toegeschreven aan de "grilligheid" van hout aan verschillende soorten verschillen;
 • Spaanplaat of MDF. Dit zijn de meest voorkomende opties, omdat ze niet duur zijn en het bereik erg breed is. Daarnaast heeft spaanplaatmeubilair een hogere vochtbestendigheid dan massief hout;
 • Metal. Dergelijke ontwerpen zijn betrouwbaar, duurzaam, vocht- en hittebestendig, maar het metaal is gevaarlijk voor kinderen. Daarom is het noodzakelijk om zorgvuldig een kwaliteitsmodel te kiezen zonder scherpe hoeken.In de toekomst is het beter om het object weg te plaatsen van de verblijfplaatsen van het kind, zodat hij niet per ongeluk klopt. Kleuren kunnen variëren;
 • Plastic. De prijs van het materiaal is vrij laag, de modellen zijn verschillend en beschikbaar voor consumenten. Het enige dat u hoeft te doen, is dat u geen plastic producten in de buurt van verwarmingsapparaten kunt installeren, omdat plastic stoffen begint te geven die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens.

Voor de keuken

In de keuken, meest gebruikte modellen met een schuif- of draaimechanisme. Als u een kleine eethoek voor twee personen nodig heeft, is het goed mogelijk om te doen met een uittrekbare plank van de paal.

Als u een groot eetoppervlak nodig heeft, is het beter om tafels met een exit-mechanisme te overwegen. Hun essentie ligt in het feit dat de tafel zelf zich onder hetzelfde tafelblad met de kast bevindt, en wanneer een tafel op wielen nodig is, beweegt deze met een schaar.

Als optie kunt u een uitklapbare tafel-dressoir gebruiken. Het lijkt op een van de hangende trottoirbanden in de headset. Maar in feite verandert het snel in een volwaardige eettafel met een opslagsysteem.

Ontwerptips

U kunt een commode in elke kamer in uw huis plaatsen:

 • In de slaapkamer is het beter om tafels met ruime laden voor kleding te kiezen.
 • In de keuken moet u modellen met laden en planken gebruiken voor het bewaren van gerechten.
 • In de badkamer worden passende meubels gemaakt van plastic.
 • In de woonkamer kan een verscheidenheid aan tafels, kasten met decor en alle ongewone elementen zijn, zodat een dergelijk meubel niet alleen functioneel is, maar ook smaak geeft aan het interieur.

Prachtige voorbeelden

Wisseltafels kunnen verschillende kleuren hebben: het heeft een interessante ivoorkleurige kleur naar de trendy zwart-witversie.

Een kaptafel met een inklapbare spiegel en een verscheidenheid aan laden kan een hele schoonheidssalon in uw huis creëren. En past ook in een stijlvol interieur, dat dankzij een interessante kleur zijn hoogtepunt is geworden.

Een verbazingwekkende houten keuken met een uitroltafel in felle kleuren is zeer aantrekkelijk met zijn warmte en natuurlijkheid. En de stoelen met originele overtrekken completeren het ensemble in de stijl van de Provence.

In de video vindt u een bespreking van de aankleedtafel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer