Kindertafel Ikea: kwaliteit en gebruiksgemak

In de kinderkamer is het erg belangrijk om een ​​plek uit te rusten om te oefenen. Het bedrijf Ikea biedt kindertafels waar uw kind comfortabel kan tekenen, bordspellen kan spelen of wetenschap kan studeren. Wat zijn deze producten, wat zijn de functies, zullen in dit artikel worden besproken.

Functies en voordelen

Het bedrijf Ikea is alom bekend in ons land en er is veel vraag naar zijn producten. Het werd in 1943 in Zweden opgericht en heeft sindsdien de hele wereld veroverd. Dit merk biedt een verscheidenheid aan huishoudelijke artikelen, waaronder tafels voor kinderen.

Ikea-kindertafels hebben een aantal voordelen.

 • Alle producten zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en volledig veilig voor uw kinderen.
 • Speciaal ontworpen voor kinderen, heeft geen scherpe hoeken.Zelfs als u buitenspellen speelt in uw kamer, stuit uw kind niet op meubels en raakt het niet ernstig gewond.
 • Er zijn verschillende modellen voor u, waaruit u de gewenste tafel kunt kiezen.
 • Het vermogen om de afmetingen van bepaalde modellen te veranderen, helpt niet om het attribuut van meubels te veranderen, maar alleen om het aan te passen aan de parameters van uw kind.
 • Met een tafel kunt u altijd een stoel in dezelfde kleur en stijl kopen.
 • De kosten van deze meubels zijn vrij democratisch en bijna iedereen kan het zich veroorloven ze te kopen.

materialen

Kindertafels Ikea zijn gemaakt van verschillende soorten materialen.

 • Plastic. Het maakt gebruik van een volledig veilig polyethyleen, dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van kindergerechten, waaronder zuigflessen, baby-wegwerpluiers en voedselverpakkingen. Het is bestand tegen temperatuur en vochtigheid, UV-blootstelling, zodat producten ervan zelfs buitenshuis kunnen worden gebruikt, zonder angst dat het plastic zal uitbranden, de tafel zal vervormen en zijn oorspronkelijke uiterlijk zal verliezen. Bovendien is het meubilair dat ervan wordt gemaakt vrij licht, zelfs kinderen kunnen het dragen.
 • Massief grenen. Voor de vervaardiging van kindertafels gebruikt houtteelt in Karelië. Dit is een milieuvriendelijk materiaal dat geen allergieën veroorzaakt. Bovendien is het meubilair ervan vrij sterk en duurzaam. Een tafel van massief hout zal u en uw kind jaren van dienst zijn. Bovendien is de boom niet bang voor vocht, dus het product zal niet bederven door het gemorste glas water erop. Wees niet bang dat het kind het kan tekenen. Het oppervlak van de tafel kan altijd worden hersteld en het oorspronkelijke uiterlijk worden hersteld.
 • Vezelplaat (vezelplaat). Dit materiaal wordt verkregen door het warm persen van houtvezels. Het is ook milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheid van baby's. Het verdraagt ​​veranderingen in vochtigheid.
 • Spaanplaat. Dit is een analoog van massief hout, gemaakt van houtresten in de vorm van zaagsel. Dit materiaal is veel goedkoper dan natuurlijk hout, maar minder duurzaam en verdraagt ​​ook geen veranderingen in de luchtvochtigheid. Door een overmaat aan water kan het oppervlak opzwellen en vervormen, waardoor het product zijn uiterlijk verliest. Restauratie van dit materiaal is niet zichtbaar en u hoeft alleen het meubilair ervan te vervangen.

Alle houten oppervlakken zijn behandeld met beits, wat het product een toon geeft, en met acryllak, die de verzorging van het product vergemakkelijkt en ook voorkomt dat vuil in de poriën van het hout binnendringt.

kleuren

De kleuren van producten zijn afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

Plastic kindertafels hebben dus vrij heldere verschillende kleuren. Hier vindt u blauw, roze, groen en wit.

Producten gemaakt van massief hout worden voornamelijk gemaakt in natuurlijke grenen toon, maar kunnen ook wit worden geverfd.

model

Het assortiment tafels voor kinderen van Ikea bevat verschillende modellen.

 • "Mammut". Het is vrij duurzaam en tegelijkertijd zijn lichte plastic meubels bestand tegen alle belastingen tijdens actieve games van je kind, en de felle kleuren van dit kenmerk laten hem niet onverschillig, wat bijdraagt ​​aan het creëren van een uniek interieur in de kinderkamer. Bovendien zullen de afmetingen van het tafelblad 77x55 cm het mogelijk maken om achter hem twee kinderen tegelijk te plaatsen.

Zo'n tafel kan niet alleen thuis, maar ook in de tuin worden gezet, bijvoorbeeld door de verjaardag van een kind buitenshuis te organiseren. Compleet met dit attribuut van meubels kun je stoelen of krukken krijgen.

 • "Flisat". Dit is een groeiend model dat de hoogte van het tafelblad kan veranderen, afhankelijk van de lengte van uw kind. Er zijn in totaal drie niveaus: 52 cm voor een kleuter van 3 tot 6 jaar, 62 cm voor een scholier van 7 tot 13 jaar, 72 cm voor een volwassene met een gemiddelde lengte. Bovendien is het mogelijk om de hoek van het tafelblad te veranderen, wat ook handig is om te oefenen. De omslag van de tafel rond de omtrek heeft een rand die het vallen van briefpapier tijdens het uitvoeren van lessen voorkomt. Dit model is uitgerust met een speciale houder, die helpt om het "Mol" -papier in een rol van Ikea te fixeren en te voorkomen dat het ontspant tijdens de creatieve activiteiten van uw kind.

Tafel "Flisat" kan worden uitgerust met speciale containers waarin uw kind allerlei spullen kan bewaren.

 • "Sundvik". Een tafel van massief grenen die bedoeld is voor het kleuters. De hoogte is slechts 55 cm. Het model heeft handige laden onder het tafelblad, die plaatsen biedt voor het opslaan van briefpapier in dit attribuut voor meubels.
 • "Reso". Model voor een picknick. Het is een houten tafel en banken gemaakt van latten. Het wordt aanbevolen voor gebruik op open plekken, bijvoorbeeld op het terras of in de tuin.Het wordt perfect gecombineerd met meubels voor volwassenen uit de Eplaro-serie.
 • "Stuva". Kindertafel, die wordt geleverd met een hoogslaper. Met deze set meubels rust u de kinderkamer van het rijzende kind onmiddellijk uit met alles wat u nodig heeft: een tafel met ruime laden, een bed, een kledingkast en een bureau.
 • "Paul." Een andere variant van de groeitabel, deze heeft niets overbodigs: een eenvoudige vorm met onderaan extra balken, waar u eenvoudig een netwerkfilter van een computer kunt plaatsen. Omdat de tafel wit is geverfd, kan deze dicht bij de vensterbank worden getrokken, waardoor er één ruimte wordt georganiseerd, waardoor het werkoppervlak van het tafelblad wordt vergroot.

beoordelingen

Recensies van kindertafels Ikea vrij hoog. Het meubilair is echt kwaliteit. In de opvouwbare modellen zijn de accessoires betrouwbaar, waardoor u eenvoudig de hoogte van dit kenmerk kunt wijzigen. Het is handig voor kinderen om dergelijke meubels mee te nemen, niet alleen om de lessen te doen, maar ook om iets te maken.

Consumenten schrijven praktisch niet over de tekortkomingen, hoewel er negatieve verklaringen te vinden zijn in de richting van productprijzen.

Hoe een kindertafel "Mammut" te monteren, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer