Een houten kindertafel kiezen

 Een houten kindertafel kiezen

Tegen twee jaar worden kinderen groot en komt het moment om een ​​kindertafel en -stoel te kopen om te oefenen. Achter hen is het handig om puzzels, mozaïek en boeken te tekenen, te boetseren, te assembleren. Naast het gemak, zal een plaats aan tafel het kind toelaten om zich op de les te concentreren, hij zal de juiste associatie voor ontwikkeling hebben. Een belangrijk pluspunt is de vorming van een platte houding bij het kind.

Hoe te kiezen?

Er zijn enkele selectiecriteria die u moet kennen voordat u koopt.

 • Het materiaal waaruit het item is gemaakt. Het is beter als het een reeks hout, multiplex of in het extreme geval van spaanplaat is. Deze opties zijn het meest milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheid. De markt presenteert ook producten uit kunststof, metaal, combinatie van materialen. Ze moeten allemaal een certificaat van kwaliteit hebben.

Als u het beste voor uw kind wilt, heeft de houtoptie de voorkeur.

hout
multiplex
 • Eenvoudig te bouwen. Kinderen verplaatsen vaak objecten, omdat ze in de hoek van de kamer willen tekenen, en in het midden en wie weet waar anders. Deze factor zal ook belangrijk zijn voor moeders, omdat het vaak moeilijk zal zijn om een ​​al moeilijk object te verplaatsen. Daarom moet de tafel zo licht mogelijk zijn. Kies hiervoor een licht hout, zoals den, berk.
 • Kracht, stabiliteit van de tafel. Let erop dat de tafel niet van de ene naar de andere kant zwaait, anders kan het kind het zelf laten vallen.
 • Het ontwerp moet passen bij de groei van het kind. De baby moet comfortabel aan tafel zitten. Hij moet niet vooroverbuigen (als de tafel laag is) of opstaan ​​om iets op de tafel te zien (indien hoog).

Er zijn geschatte normen voor de tafelhoogte voor een bepaalde hoogte:

 • Bij een kind van 80-90 cm past een tafel van 35-40 cm hoog;
 • bij 90-100 cm - 40-45 cm;
 • 110-115 cm - respectievelijk 48-50 cm.

Momenteel zijn er ook variaties in hoogte. Dit is een goed alternatief voor kinderen van voorschoolse leeftijd.

 • Houten meubilair is bedekt met een veilige vernis of verf. De randen worden meestal vastgezet met een speciale tape om te beschermen tegen chippen.
 • Het is beter om een ​​voorwerp met een tafelblad in de vorm van een vierkant of rechthoek te kiezen, want achter het ronde oppervlak blijven de ellebogen van het kind vaak buiten het tafelblad, wat leidt tot een slechte houding.

Sterke en zwakke punten

De voordelen van massief houten tafels zijn:

 • milieuvriendelijkheid, aangezien hout het veiligste niet-toxische materiaal is;
 • sterkte van het product;
 • de betrouwbaarheid van de gehele structuur, waardoor de tafel niet kan verspreiden of barsten onder een belasting;
 • esthetische uitstraling die het kind en de ouders zal verrassen.

De nadelen van houten meubilair zijn onder meer dat oude vlekken moeilijk schoon te maken zijn. Daarom is het beter om de tafel vaker af te vegen. De uitweg kan dienen als een speciale voering op het tafelblad van transparant polyurethaan of gekleurd met de afbeelding van het alfabet, stripfiguren en anderen.

model

Momenteel zijn er veel soorten kindertafels op de markt. Conventioneel kunnen ze worden verdeeld in verschillende groepen.

 • Transformer. Ze worden gebruikt vanaf het moment dat het kind begint te zitten. In het begin wordt zo'n tafelstoel gebruikt om met eten te beginnen, en dan kun je het uit elkaar halen en krijg je een volwaardige "werkplek".Plus van transformatoren is dat het voor een lange tijd kan worden gebruikt: van 6 maanden tot 4-5 jaar. Het is zeker economisch.
 • Klassieke kindertafel. Dit is een al lang bekende en bekende tafel met een vierkante, rechthoekige of ovale vorm op drie of vier poten. Afhankelijk van de grootte van dit model, kunt u niet één kind planten. Dit is handig als er meerdere kinderen in het gezin van ongeveer dezelfde leeftijd zijn, of als gasten met baby's vaak naar u toe komen.
 • Tafels, bureaus. Dit type deskundigen beveelt het gebruik van 4 jaar aan. Het voordeel van de tafel is een tafelblad dat in hoogte en hellingshoek kan worden versteld. Bij de keuze moet echter worden gekeken naar de betrouwbaarheid van dit mechanisme: zijn er begrenzers, kan het kind zelf de hoogte wijzigen, hoe veilig is de gewenste positie. Modellen kunnen worden uitgerust met een compartiment onder het opklapbare tafelblad, zijladen of een organizerplank bovenaan. Er zijn bureaus, uitgerust met een ezel, gaten voor verven en bekers en andere attributen voor het tekenen en ontwikkelen van de baby.

Er zijn ongebruikelijke tabellen. Nu zijn er veel van hen.

 • In de vorm van een huis voor games. Het tafelblad is een dak dat, net als een bureau, zich in een hoek van 30 graden bevindt. Vak voor markeringen is de zogenaamde schoorsteenpijp. Tafels huizen komen binnen met een vouwdak, dat, wanneer bevestigd, een tafelblad wordt. Er is ook een plank voor boeken.
 • De gelijkenis van het pierglas voor meisjes. Kleine vrouwen in de mode houden ervan om moeders te imiteren en in de spiegel te kijken, terwijl ze verschillende outfits en sieraden proberen. Voor zulke kinderen zal deze pierum met veel laden voor kleinigheden geschikt zijn.
 • Als u twee kinderen van dezelfde leeftijd heeft, kunt u deze kopen rocking table. Dit is een rechthoekige tafel met aan de basis bevestigde banken. Als dit ontwerp wordt omgekeerd, krijg je een dubbele schommelstoel.

Er zijn nog andere ongebruikelijke modellen: een set stoelen met een tafel die bij assemblage lijkt op een schoolbus, in de vorm van een appel, die perfect is voor een landhuis, een model waarvan het tafelblad bedekt is met een speciale film om erop te tekenen met kleurpotloden in plaats van een ezel en anderen.

In de meeste modellen is er een plek om boeken, potloden en andere dingen op te slaan.

Dit zal je helpen om het probleem van het vinden van de benodigde items voor lessen door het hele huis te voorkomen.Het kind zal weten dat alles wat je nodig hebt in één "hoek" zit.

Doe het zelf

Je kunt een kindertafel met je eigen handen maken. Om te werken heeft u de volgende gereedschappen nodig: decoupeerzaag, slijpmachine of vlak, huid, boor, shuropovert, meetlint, potlood, schroeven.

 • Selecteer het materiaal waaruit de tabel zal worden gemaakt. Het kan berk, eik, grenen, beuk zijn. Het is het beste om een ​​beuk te kiezen, omdat het het gemakkelijkst is om ermee te werken, maar het is ook duur. Als u meubels van multiplex of spaanplaat wilt maken, selecteert u panelen zonder knopen en defecten.
 • We maken patronen van de belangrijkste delen van de tafel: tafelblad, poten - 4 stuks., Kookschorten op de bodem van de tafel - 4 stuks. Vóór dit is het beter om een ​​object te tekenen met een indicatie van de grootte.
 • We brengen de patronen over op een houten laken en snijden ze met de puzzel. Meubilair kan worden gebruikt voor het tafelblad en een lange bar voor de poten en schorten. Vervolgens knippen we alle decoratieve elementen (harten, ruiten en andere) weg.
 • Aan de zelfkant van het tafelblad tekenen we een lijn rond de omtrek, uitgaande van de rand van 5-7 cm.
 • Als de berekeningen correct zijn uitgevoerd, is de tabel klaar voor montage. We verbinden alle elementen eerst met de hand en maken vervolgens vast met schroeven.Het is beter om alle verbindingen met PVA-lijm te smeren en sluitringen onder de schroeven te plaatsen om te voorkomen dat het hout barst. U kunt speciale metalen hoeken gebruiken die de tafel stabieler en betrouwbaarder maken.
 • Skins alle oppervlakken, lijm de uiteinden van de randen en bedek meerdere lagen vernis. Tussen elke laag moet wachten tot het oppervlak droog is. En de tafel is klaar.

decoratie

Je kunt je eigen handgemaakte tafel versieren of kopen met een kant-en-klaar schilderij.

Een van de meest populaire modellen is een tafel met een echt Russisch patroon "Khokhloma" en "Gzhel". Op het eerste honk zal zwart zijn, en het beeld rood en goud. In de tweede in wit en blauw. Pas ze toe met een stencil.

khokhloma
gzhel

Originele afbeeldingen van stripfiguren, prinsessen, dieren op het aanrecht.

Monofone tafels met donkere of lichte tinten zullen er subtiel uitzien. Vervolgens kunnen ze naar eigen goeddunken worden gedecoreerd.

Ikea-tafels

Firma Ikea maakt monofoon meubilair. Het heeft een groot aantal positieve eigenschappen: gemaakt van natuurlijke materialen, lichtgewicht, gemakkelijk te monteren, beknopt, zonder scherpe hoeken,relatief lage kosten.

Houten kindermeubilair wordt vertegenwoordigd door twee collecties: "Critter" en "Sundvik." De eerste is gemaakt van populier, de tweede van den. Beide zijn bedekt met houtbeits en acrylvernis.

critter
Sundvik

De tafels van de Sundvik-serie zijn iets langer, dus er kunnen twee kinderen achter worden ondergebracht. U kunt kiezen met een openingsdeksel, waaronder een ruime lade voor het opslaan van accessoires, of zonder. Er zijn beperkingen aan het mechanisme om te voorkomen dat het kind dichtslaat en traumatiseert.

Consumenten markeren slechts één minus voor Ikea-producten - niet genoeg harde coating. Hierdoor blijven bij het raken van harde voorwerpen kleine deuken op het oppervlak achter.

Desondanks zijn er meer voordelen aan de tafels van dit bedrijf, waardoor ze zo populair zijn in ons land. Bovendien passen ze gemakkelijk in elk interieur.

voorbeelden

Het transformeren van tabellen is al geruime tijd handig in gebruik voor het kind.

Klassieke modellen passen in bijna elk interieur.

Voor eersteglassers geschikte comfortabele bureaus, die met het kind meegroeien.

Het ongebruikelijke model van het tafelgebouw biedt plaats aan twee kinderen, het zal leuk zijn en helemaal niet druk.

Ikea is een stijl, gemak en veelzijdigheid voor bijna elke kamer qua stijl en richting.

Over hoe je met je eigen handen een houten kindertafel kunt maken, zie je in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer