Statafels voor thuis: kenmerken naar keuze

De tijd dat bartafels alleen in een café, bar of club te vinden waren, is al lang voorbij. Tegenwoordig zijn dergelijke interessante en aantrekkelijke meubels gemakkelijk te vinden in de gewone woongebouwen en appartementen. Dergelijke modellen hebben veel nuttige functies en kwaliteiten waardoor ze ongelooflijk populair en in trek zijn.

Speciale functies

Bartafels zijn tegenwoordig te vinden in veel keukeninterieurs. Dit mooie en modieuze meubilair wordt niet alleen gebruikt voor het basisdoel, maar vervult ook vaak de functie van ruimtelijke zonering. Meestal zijn vergelijkbare ontwerpoplossingen gericht aan eigenaren van appartementen. Met behulp van een goed gekozen statafel kunt u de woonkamer en de keuken netjes en organisch verdelen.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat de bartafel eigenaren in staat zal stellen om aanzienlijk vrije ruimte in de kamer te besparen.Dergelijke meubels, compleet met correct geselecteerde stoelen, nemen meestal een beetje ruimte in beslag, wat het niet minder ruim en ruim maakt. Zelfs een groot bedrijf zal in staat zijn om aan zo'n tafel te blijven.

Er zijn geen significante nadelen in de bartabellen. Het is alleen nodig om op te merken dat dergelijke constructies voor sommige gebruikers niet erg handig lijken, omdat ze worden aangevuld met hoge stoelen.

In de regel houden ouderen of zwangere vrouwen van dergelijke oplossingen niet, omdat het voor hen heel moeilijk is om op dergelijke producten te gaan zitten.

types

Er zijn verschillende populaire aanpassingen aan bartafels. Elk individueel model heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken, voor- en nadelen. Laten we in meer detail de meest populaire versies van dergelijke originele tabellen bekijken:

 • Classic. Vergelijkbare producten hebben het eenvoudigste en meest eenvoudige ontwerp. Ze zijn bijna hetzelfde als standaard eettafels. Meestal zijn deze modellen smal en aan de muur. Speciale hoge stoelen zijn voor hen geselecteerd. Klassieke bartafels kunnen worden gebruikt voor vriendelijke bijeenkomsten en voor familiefeesten;
 • "Island." Tegenwoordig zijn comfortabele en functionele tafels, die "eilanden" worden genoemd, in veel huizen te vinden. In de regel worden ze gebruikt in ruimere kamers, omdat ze niet de kleinste afmetingen hebben. De "eiland" -tabel is een speciale geprefabriceerde structuur die uit verschillende functionele delen bestaat. Naast het traditionele werkblad is er in dergelijke systemen soms een kleine spoelbak en zelfs een kookpaneel;
 • Transformer. Functionele transformatietafels zijn tegenwoordig niet minder populair. Dergelijke ontwerpen zijn de ideale oplossing voor kleine ruimtes. Er zijn verschillende soorten transformeerbare bartabellen: vouw-, vouw- of mobiele systemen op wielen. Zowel het opvouwbare model dat in een grote tafel verandert, en het designontwerpontwerp zal er perfect uitzien in kleine kamers, zonder veel vrije ruimte weg te nemen.

afmeting

Moderne bartafels zijn gemaakt met een verscheidenheid aan indicatoren van hoogte en breedte. Dit betekent dat het mogelijk is om het optimale ontwerp te kiezen voor vrijwel elke lay-out en elk gebied.

In de regel zijn dergelijke meubels hoog.Hun standaardhoogte is ongeveer één meter. Wat de breedte van de bartafels betreft, zijn er geen strikte normen. Meestal zijn er producten waarvan de breedte varieert in 80-100 cm. Voor kleine ruimtes wordt het aanbevolen om smalle modellen te selecteren. Grotere en ruime tafels nemen veel vrije ruimte in beslag, waardoor ze niet de meest comfortabele zijn om te gebruiken.

De lengte van de tabel hangt grotendeels af van de bedrijven die u 's avonds het vaakst ontmoet. Een lange algehele versie is bijvoorbeeld de beste oplossing voor liefhebbers van grote, gezellige bijeenkomsten. Maar kleine nette tafels zijn geschikt voor mensen die graag tijd doorbrengen in het gezelschap van een gezin.

vorm

Moderne bartafels zijn beschikbaar in verschillende vormen:

 • De meest populaire modellen zijn vierkante vorm. Dergelijke ontwerpen bevinden zich vaak niet alleen in de keuken, maar ook in de woonkamer. Vierkante tafels worden als de meest praktische beschouwd, omdat veel mensen achter hen kunnen passen. Vergelijkbare eigenschappen kunnen bogen op rechthoekige opties;
 • Als u op zoek bent naar meer originele exemplaren, moet u naar de tabellen kijken. met afgerond tafelblad. Ze lijken erg op traditionele tabellen uit cafetaria's of bars.

materialen

De kosten van de bartafel worden voornamelijk beïnvloed door het materiaal waaruit het is gemaakt. Bij de productie van dergelijke interieurartikelen wordt tegenwoordig een verscheidenheid aan materialen gebruikt.

hout

Houten tafels behoren tot de meest populaire en aantrekkelijkste. Dergelijke meubels zijn erg lang en veroorzaken geen problemen tijdens de werking ervan. Meestal zijn deze structuren gemaakt van grenen, eiken, berken, elzen of walnoten. Slabtafels zien er bijzonder helder en aantrekkelijk uit.

Natuurlijke houten tafels vereisen echter speciale zorg in de vorm van beschermende impregnaties. Zonder hen kan het materiaal barsten of drogen.

Als u op zoek bent naar een houten tafel, maar het lijkt u te duur, dan kunt u wegkomen met een goedkoper model van MDF of gelamineerde spaanplaat. Vergelijkbare ontwerpen zijn ook duurzaam en slijtvast. Ze zien er echter vrij eenvoudig uit. Bovendien zijn er als onderdeel van LDSP gevaarlijke formaldehydes die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Je kunt jezelf beschermen tegen de gevolgen ervan,als u een model van materiaalklasse E-1 of gefineerde tafel koopt.

metaal

Metalen beugels zijn het meest betrouwbaar, duurzaam en duurzaam. Ze zien er origineel uit en zijn heel moeilijk te beschadigen. Dergelijke ontwerpen hebben echter in de regel een indrukwekkend gewicht, waardoor ze niet het meest mobiel zijn.

glas

Tegenwoordig kunt u in veel winkels de bartafels ontmoeten met een net glazen werkblad. Dit meubilair ziet er erg stijlvol en fris uit. Het wordt aanbevolen om het te hebben in hightech of minimalistische interieurs.

Bij de productie van dergelijke modellen wordt duurzaam gehard glas gebruikt, dat veel moeilijker te beschadigen is dan conventionele fragiele materialen.

plastic

De meest betaalbare, maar niet minder aantrekkelijke bartafels zijn gemaakt van plastic. De belangrijkste voordelen van dergelijke producten zijn dat ze zeer lang dienen en in absoluut elke kleur kunnen worden geverfd.

Er zijn plastic modellen en hun nadelen:

 • Plastic is niet het meest milieuvriendelijke materiaal. Wanneer u dergelijke meubels koopt, moet u de verkoper vragen om een ​​kwaliteitscertificaat voor de goederen waarin giftige stoffen niet mogen verschijnen (als een onderdeel);
 • plastic meubilair is zeer gemakkelijk te beschadigen of te breken;
 • dit goedkope materiaal mag niet in de buurt van verwarmingssystemen of in direct zonlicht worden geplaatst. Dit kan leiden tot vervorming van de structuur en het verlies van de rijke kleuren.

steen

Een echt uniek ontwerp heeft stenen tafels. Als het meubilair is gemaakt van natuurlijk materiaal, dan zal het zeer lang dienen en zal het een blijvende uitstraling hebben. Op zichzelf is de steen gemakkelijk bestand tegen zware belastingen en is hij niet bang voor temperatuurveranderingen. Bovendien is het zeer duurzaam, het is erg moeilijk om het te beschadigen.

Het is echter vermeldenswaard dat stenen tafels van hoge kwaliteit erg duur zijn. Bovendien is het onder dergelijke meubels in het interieur noodzakelijk om de juiste (niet goedkope) onderdelen te selecteren om een ​​organisch ensemble te maken.

kleur

Moderne fabrikanten produceren statafels met verschillende kleuren. Ontwerpers raden aan om rustige en neutrale kleuren te kopen. Het kan bijvoorbeeld wit, grijs, bruin of zwart zijn. Zulke tafels zullen er harmonieus uitzien in bijna alle interieurs.

Met zeer heldere en kleurrijke modellen die het waard zijn voorzichtig te zijn. Deze tabellen zien er alleen organisch uit op een neutrale achtergrond.

stijlen

Handige bartafel kan worden gekozen voor het interieur van elke stijl. Bijvoorbeeld:

 • Classic. In een klassiek ensemble zal een model gemaakt van natuurlijk hout van een waardevol ras er het beste uitzien. Dergelijke meubels kunnen worden gebruikt in het meer uitgebreide barokke interieur. Het is raadzaam om meer massieve en stevige ontwerpen met gebogen poten te kopen;
 • Loft. In deze populaire "garagestijl" zal een bartafel gemaakt van natuurlijke of kunstmatige steen er geweldig uitzien, evenals een houten model met een ruw, verouderd oppervlak;
 • Minimalisme. Voor een minimalistisch ensemble is een klassieke tafel geschikt, niet verzwaard met decoratieve elementen of gesneden details;
 • High-tech In deze moderne richting is het de moeite waard om een ​​trendy metalen, glazen of plastic tafel van klassieke kleuren (wit, zwart, grijs) te plaatsen. Het is mogelijk om verchroomde delen in het meubilair te hebben;
 • Country. In rustieke landelijke stijl is het aan te raden om de bartafels van natuurlijk en slecht behandeld hout te plaatsen met ruwe oppervlakken.

Tafel en sta in een

Een van de meest functionele en gemakkelijk te gebruiken zijn transformatietafels, gecombineerd met een standaard. Dergelijke modellen kunnen groot en stationair zijn of een speciaal ontwerp zijn waarbij het vouwrek uit elkaar wordt bewogen of vouwt.

Vaak zijn er in het onderste gedeelte van dergelijke meubels handige kasten met laden voor keukengerei. Deze modellen zijn duurder dan klassiek en stationair, maar ze zijn praktisch en nuttig in de keuken of eetkamer.

Wat te kiezen?

Bij het kiezen van een geschikte tafel voor uw huis, moet u vertrouwen op de volgende eenvoudige aanbevelingen:

 • Besteed aandacht aan de kwaliteit van het meubilair. Steunen, wat ze ook waren (poten of wielen), moeten zo betrouwbaar en stabiel mogelijk zijn. De tafel mag niet schommelen of wankelen op een plat oppervlak. Besteed aandacht aan de basis. Als het krassen of slijtage vertoont, is het beter om te weigeren een dergelijke tafel te kopen;
 • Je moet ook naar het aanrecht kijken. Het oppervlak moet in perfecte staat zijn. Eventuele gebreken en verdachte sporen kunnen u doen nadenken over de kwaliteit van het product;
 • Bepaal het ontwerp van de tafel. Een vierkante of rechthoekige versie kan bijvoorbeeld als een muur worden gebruikt en ruimte in de kamer besparen. Als het gebied het toelaat, dan kunt u een beter ontwerp van de ronde kiezen, waarvoor meer onbezette vierkante meters nodig zijn;
 • Bij het kiezen van de juiste tafel, vertrouwt u op het interieur keuken of woonkamer. Het staafmodel zou ideaal in het ensemble moeten passen en het in kleur en stijl weergeven.

Hoe te regelen?

De bartafel bevindt zich vaak in de doorgang. Dergelijke meubels worden bijna nooit in het centrale deel van de kamer geplaatst. Meestal worden ze bij de vensterbank geplaatst of naar een vrije muur geduwd.

Als de ruimte grote en brede vensterbanken heeft, kan een tafel dicht bij hen worden geplaatst, waardoor het oppervlak van de staafstructuur aanzienlijk wordt vergroot. Dergelijke meubels worden meestal op de muur geplaatst, in de regel als de beelden van de kamer niet te groot zijn.

Opties in het interieur

Laconic bar tafel in de vorm van de letter "P" in het zwart kan worden aangevuld met verchroomde dunne stoelen met witte stoelmatten en hang over dit meubilair chroom langwerpige lampen op kabels.Deze set past organisch in een appartement met een witte muurafwerking, geaccentueerde gebieden, bedekt met behang onder de baksteen en een lichte vloer.

Een ongebruikelijk u-vormig model met een extra glazen frontblad zal worden aangevuld met transparante donkere stoelen op verchroomde steunen. Zet een dergelijke kit in de keuken met lichte en grijze muren en zwart parket.

In moderne interieurs zal er harmonieus een tafel met verlichting zijn. Het is beter om het aan te vullen met stoelen op een metalen steun met leren stoelen.

Over de kenmerken van het kiezen van een bartafel voor het huis, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer