Een transformatietafel kiezen voor de woonkamer

De transformatietafel is veelzijdig meubilair, ideaal voor het inrichten van een woonkamer, zowel klein als ruim. Een verscheidenheid aan modellen van verschillende fabrikanten stelt elke klant in staat om de beste optie te vinden die aan zijn wensen en voorkeuren voldoet.

voordelen

De transformatietafel wordt vaak gekocht om het interieur van de woonkamer te versieren. Dit element heeft veel voordelen waardoor er veel vraag naar is.

Het grote voordeel is om ruimte te besparen. Elk model, ongeacht de grootte, stelt u in staat ruimte te maken in de kamer, omdat het formaat eenvoudig kan worden aangepast vanwege het transformatiemechanisme. Deze tafel kan als meerdere meubelstukken worden gebruikt.

Alle transformatietafels worden gekenmerkt door veelzijdigheid en veelzijdigheid. Het kan worden gebruikt als schrijf-, koffie- of eettafel. Soms kunt u met dit model de kast of ladekast vervangen.

De transformatietabel bespaart het gezinsbudget, aangezien u slechts één meubel koopt, of u kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken.

Het onbetwistbare voordeel van deze tafel is een mooie, beknopte uitstraling. Het geselecteerde model voor een bepaalde stijl zal de interieurdecoratie zijn, het zal het ideaal aanvullen of een belangrijk accent worden. Glazen consoles in de vorm van inserts zien er elegant en elegant uit. Sommige opties hebben glazen poten of tafelbladen.

verscheidenheid

Afhankelijk van de transformatieopties, kunnen alle modellen in twee groepen worden verdeeld:

  • De tabellen kunnen hun grootte veranderen met behulp van een aanpassingsmechanisme, ze kunnen uit elkaar worden geschoven of worden uitgevouwen. Een boek kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het gemakkelijk plaatsen en bewaren van keukengerei, omdat het een extra gesloten gedeelte heeft dat kan worden geopend door het tafelblad op te tillen.De salontafel kan eenvoudig worden omgevormd tot een eetmodel. Opties die de afmetingen van het tafelblad of de hoogte van de poten veranderen, zijn ideaal om gasten te ontvangen of om de meest comfortabele tafel voor kinderen te creëren.
  • Modellen uitgerust met functionele hulpstukken of consoles. Zo'n tafel trekt altijd de aandacht van anderen, omdat het zijn doel kan veranderen. Een tafel kan bijvoorbeeld in een kast worden veranderd, of de kast kan worden omgevormd tot een tafel die is ontworpen voor werk. Functionaliteit en veelzijdigheid zijn belangrijke troeven.

types

Transformatietabellen kunnen worden ingedeeld in verschillende typen, gezien hun functionaliteit:

  • tijdschrift optie wordt meestal gekocht voor de woonkamer, hoewel het te vinden is in de slaapkamer. Zo'n tafel neemt weinig ruimte in ingevouwen en kan indien nodig worden uitgebreid tot een grote eettafel. Het is ideaal voor het ontvangen van gasten.
  • Consoletafels gekenmerkt door multifunctionaliteit. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​comfortabele werkplek te creëren, als een eettafel of als een kleine kaptafel.Dergelijke modellen kunnen van verschillende typen zijn: toegevoegd, muur, verschuifbaar of met glijdende ontwerpen. Consoletafels kunnen als een afzonderlijk element worden gebruikt of deel uitmaken van andere meubels. Vaak zijn deze tafels gedecoreerd met lampen, verschillende planken en spiegels.
  • Curbstone-tafels bevatten meestal veel planken, die worden gebruikt als standaard of voor handige en compacte opslag van zelden gebruikte dingen, bijvoorbeeld klapstoelen. Bijzettafels zijn vaak uitgerust met werkbladen van het schuiftype en bevatten ook laden die in hoogte en breedte veranderen.

materialen

Moderne fabrikanten gebruiken verschillende materialen bij het maken van tafels, transformatoren en ongewone combinaties. Dankzij een brede selectie kan elke klant de meest handige, betrouwbare en duurzame tafel kiezen.

Natuurlijk hout

Transformatietafels worden vaak gemaakt van natuurlijk hout. Dergelijke modellen worden gekenmerkt door betrouwbaarheid, bruikbaarheid en een mooie uitstraling. Fabrikanten geven de voorkeur aan eik of beuk. De duurste zijn modellen gemaakt van noten of kersen.Eik trekt de aandacht met een lange levensduur en behoort ook tot hypoallergene materialen. Eiken tafel zal helpen om het interieur van de woonkamer te versieren, luxe en comfort te geven. Het ziet er harmonieus uit in verschillende stijlen.

De nadelen van houten tafels zijn hun hoge kosten.

Ze zijn onderhevig aan mechanische schade en zijn ook onstabiel voor de gevolgen van brand en plotselinge veranderingen in temperatuursomstandigheden. De boom houdt niet van vocht, omdat het bij hoge luchtvochtigheid erg snel in elkaar stort en zijn kracht en schoonheid verliest.

spaanplaat

Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de transformatietafels uit gelamineerd spaanplaat (spaanplaat). Dit materiaal trekt de aandacht met verhoogde slijtvastheid. Deze tabellen zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Qua uiterlijk zijn ze praktisch niet inferieur aan producten gemaakt van natuurlijk hout, maar hebben ze een betaalbare prijs. De spaanplaat verschilt qua werk in vergelijking met een boom. Het kan in elke kleur worden geverfd.

MDF

Dit materiaal is een vezelplaat met gemiddelde densiteit. Het wordt vaak gebruikt bij de vervaardiging van meubels.Het heeft veel gemeen met spaanplaat, maar het grootste verschil zit hem in de manier van produceren. MDF is veilig voor de gezondheid, trekt de aandacht van een grote verscheidenheid aan kleuren. Het transformeren van tabellen van MDF past perfect in verschillende stijlen, zodat u de kleurprestaties kunt kiezen. Het ontbreken van MDF-tabellen houdt in dat dit materiaal vatbaar is voor zwelling onder hoge luchtvochtigheid.

glas

Glazen tafels zien er altijd elegant en plechtig uit. Het gecalcineerde glas wordt gekenmerkt door duurzaamheid en is daarom ideaal voor het maken van tafels. Dergelijk meubilair ziet er harmonieus uit in een ensemble met verschillende glasdecoraties. Een tafel kan bijvoorbeeld worden versierd met glazen lijsten met foto's of prachtige kandelaars.

Hoewel glas behoort tot kunstmatige materialen, maar het is vochtbestendig en duurzaam. Tafels zijn gemaakt van een enkel stuk glas. De afwezigheid van gewrichten duidt op een verhoogde slijtvastheid. Een ander voordeel is gemak, aangezien de meeste modellen hol zijn. Het creëren van een glazen tafelblad vereist niet alleen vaardigheid, maar ook veel tijd en moeite, dus glazen tafels zijn een kostbaar genoegen.

stijlen

Moderne transformatietafels trekken de aandacht van een grote verscheidenheid. Ze zijn niet alleen gemaakt van verschillende materialen, maar worden ook gepresenteerd in verschillende maten, uitgerust met verschillende transformatiemechanismen en kunnen worden gebruikt in diverse stijlrichtingen voor het ontwerp van de woonkamer.

Hi-tech, fusion en minimalisme

Transformatietafel past perfect in het interieur, gemaakt in de stijl van minimalisme, fusion of high-tech, omdat een van de voordelen praktisch is. Het laconieke ontwerp van de tafel past harmonisch in het rustige interieurontwerp. Fabrikanten bieden luxe modellen van natuurlijk hout, spaanplaat, metaal of glas. De meeste producten hebben een beknopte en strikte vorm. Ze worden vaak aangevuld met een rond, vierkant of rechthoekig tafelblad.

Kastmeubilair in stijl minimalisme zou verstoken moeten zijn van heldere details. Modellen kunnen worden toegevoegd met laden en planken, maar ze moeten zo dicht mogelijk zijn. Prachtig en modieus uitziende modellen met glazen rand en ingebouwde verlichting. Ze vullen de woonkamer perfect in stijl aan. fusie of hi-tech, sprekend een luxueuze binnenhuisarchitectuur.

Provence

Veel woonkamers worden gepresenteerd in een romantische Provençaalse stijl. Het is de moeite waard om te kopen voor een dergelijke houten transformatietafel. Ze worden gekenmerkt door bescheidenheid en geven de ruimte comfort. In deze stijl moet u op de details letten. Oude meubels met een groot aantal planken zien er onweerstaanbaar uit. De perfecte aanvulling zal een mooi boeket bloemen in een verfijnde vaas zijn. Modellen in Provençaalse stijl onderscheiden zich door functionaliteit, elegantie en stijl.

klassiek

Een woonkamer in klassieke stijl onderscheidt zich door elegantie en terughoudendheid, zowel in design als in de keuze van kleurontwerpen. Reliëftafels, aangevuld met grote details, zijn ideaal. Klassieke modellen zijn gemaakt van natuurlijk hout, hoewel ze kunnen worden aangevuld met glazen inzetstukken of glazen werkbladen.

Klassieke transformatietafels worden gekenmerkt door de aanwezigheid van laden en planken. Vergulden afwerking geeft de modellen luxe, elegantie en schoonheid. De tafel dient altijd als een helder accent van het interieur van de woonkamer.

Hoe te kiezen?

Onder de grote verscheidenheid aan moderne modellen, kan elke koper kopende meest comfortabele en handige optie, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en stijlrichtingen van de kamer.

Om een ​​transformatietafel goed te kunnen kiezen, moet worden voortgebouwd op het doel waarvoor deze is gekocht en in welk meubelstuk deze moet worden geplaatst. Bij het kopen van een dergelijk model is het belangrijk om de afmetingen ervan niet alleen in gevouwen toestand, maar ook in ongevouwen toestand te beschouwen.

Als u een salontafel nodig heeft die ook als eettafel kan worden gebruikt, moet u de voorkeur geven aan opties die hun afmetingen kunnen veranderen. Als u een tafel in de vorm van een dressoir of kast wilt vinden, moet u op de compacte opties letten.

Als u een product voor een kind moet kopen, is de ideale keuze opties met de mogelijkheid om de hoogte van de benen aan te passen. Voor kinderen is het beter om tafels aan te schaffen, aangevuld met multifunctionele fittingen voor comfort en gebruiksgemak.

De keuze van de fabrikant speelt ook een grote rol. Veel meubelproducenten uit Duitsland hebben zich tot de beste gerekend. Duitse tabellen worden gekenmerkt door duurzaamheid, nauwkeurigheid en functionaliteit.Dankzij het stijlvolle ontwerp kunnen ze worden gebruikt voor woonkamers in de stijl van de Provence of minimalisme.

De Italiaanse of Franse tafel onderscheidt zich door zijn hoge kosten en elegante ontwerp. Ze worden gepresenteerd in verschillende vormen en maten. De meeste modellen zijn gemaakt van dure boomsoorten.

Opties in het interieur

Moderne modellen van transformatietafels zien er prachtig uit in verschillende stijlrichtingen. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende stijlen te belichamen.

Voor de woonkamer kunt u zowel een compacte salontafel gebruiken, aangevuld met een schuifsysteem om een ​​comfortabele werkplek te creëren, als een luxe tafel in de vorm van een kast met planken en laden. De laatste optie is geweldig voor het gemakkelijk opbergen van verschillende kleine items en voorwerpen.

Om het interieur van de woonkamer in de stijl van minimalisme, futurisme of hightech te belichamen, kunt u modellen gebruiken met de mogelijkheid om de hoogte van de benen te veranderen. Voor extra functionaliteit kunnen deze tabellen worden aangevuld met wielen.

Tafels van grote afmetingen kunnen worden gebruikt om niet alleen de woonkamer, maar ook de keuken of eetkamer in te richten.Zulke modellen zijn meestal uitgerust met een tafelblad dat in omvang wordt vergroot met een speciaal transformatiemechanisme of met extra poten.

In de volgende video ziet u nog een paar opties voor mooie en functionele transformatietabellen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer